Class D AMPS

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא משנה אם זה מגבר או נגן או DAC
באלקטרוניקה רכיבים טובים זה הדבר שהכי ישפיע על ביצועי המכשיר נקודה/
בדרך כלל מרבים החברות תמיד מחפפות ברכיבים מסויימים כדי לחסוך עלויות בגלל זה אני לא סומך על אף חברה
בכול מוצר שיש לי אני משתדל לבצע פרויקט DIY
שאנשים יתחילו להבין כמה עולה כול רכיב איכותי כגון קבל ..סליל .מגברי שרת .דיודות
אז הם יבינו שאם חברה תבנה מכשיר עם כול החלקים טופ נוץ אז המחיר ירקיע שחקים ;)

זה ההבדל ברמת הידע שלך בהנדסה.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
הTact הינו פסגת הפאר והטכנולוגיה של class d והוא מתוכנן top notch .
הוא לא סתם בנוי כך -הוא נבנה כך שיוכל לתת מענה למגוון רחב יותר של רמקולים ולא להסתפק בפולריינג׳ עם נצילות של 98db.
דוד ,מוכן להתערב איתך שאין לך מה להחליף שם-הכל ברמה הגבוהה ביותר.
וויליאמס, בכדי לתכנן ממותג ברמה ראויה אתה צריך להיות עילוי באלקטרוניקה מה שלא נראה לי שקיים בתחום האודיו עדיין.
עדיין לא שמעתי משהו עם ספק ממותג ברמה שאפשר לחיות איתה.

williams audio

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שלום
הכול נכון אבל זה נמדד במעשים
CHORD ELECTRONICS יש להם ספק ממותג לפי מיטב ידיעותי
זה ציוד לא רע בלשון המעטה
תאמין לי שמאיפה שאני בא - בעבודה שלי - יש הרבה שיודעים לעשות את זה
הכול תלוי בהשקעה, אפילו אפשר לסנכרן את הספק הממותג עם המגבר class d
אבל זה עניין של מחיר

ברכות
williams

[h=1]Chord Electronics[/h][h=1]Chord Electronics[/h][h=1]Chord Electronics[/h]

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הTact הינו פסגת הפאר והטכנולוגיה של class d והוא מתוכנן top notch .
הוא לא סתם בנוי כך -הוא נבנה כך שיוכל לתת מענה למגוון רחב יותר של רמקולים ולא להסתפק בפולריינג׳ עם נצילות של 98db.
.

יש לך טעות בקונספציה,
השימוש ברמקול בעל נצילות גבוהה הוא לא פשרה שנאלצים להסתפק בה,אלא יתרון שמאפשר להשתמש במגבר קלאס A סינגל-אנד ליניארי ,זעיר-הספק, ללא כל עיוותי ורעשי מיתוג .

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לאוזני, לרמקולים נצילים מאוד יש חסרונות - הבאס והמיד באס לא באיכות של רמקולים פחות נצילים.
ה tact כנראה בנוי לתפארת, אבל הסאונד לא.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
יש לך טעות בקונספציה,
השימוש ברמקול בעל נצילות גבוהה הוא לא פשרה שנאלצים להסתפק בה,אלא יתרון שמאפשר להשתמש במגבר קלאס A סינגל-אנד ליניארי ,זעיר-הספק, ללא כל עיוותי ורעשי מיתוג .
אתה מתכוון שנצילות גבוהה של רמקול (לא "השימוש ברמקול בעל נצילות גבוהה") היא ייתרון -- אכן.
אבל לייתרון הזה יש מחיר, כפי שרוזי1 ציין -- בדרך כלל זה עולה ביכולות אחרות של הרמקול, כמו באס, אימפאקט וכאלה.

ובעצם הפכת את צורת ההסתכלות -- את מה המשתנה התלוי ומה המשתנה הבלתי תלוי.

בדיון עמו המשתנה הבלתי תלוי הייה המגבר, ומגבר חלש מגביל אותך לרמקולים נצילים, שאז אתה חייב להתפשר עליהם, עם חסרונותיהם, וזו פשרה לפחות בזה שלא פתוחות בפניך האופציות של כל הרמקולים שאתה עשוי לאהוב יותר.

אתה הפכת את הסדר -- בהניתן רמקולים (המשתנה הבלתי תלוי) נצילים, פתוחה בפניך האופצייה של מגברים (המשתנה התלוי) חלשים, שזה יפה מאוד, רק יכול להיות בעייתי אם תרצה להחליף לרמקולים אחרים, כי אז תצטרך להחליף הגברה, או להתפשר נוראות על העוצמה... :(

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אתה מתכוון שנצילות גבוהה של רמקול (לא "השימוש ברמקול בעל נצילות גבוהה") היא ייתרון -- אכן.
אבל לייתרון הזה יש מחיר, כפי שרוזי1 ציין -- בדרך כלל זה עולה ביכולות אחרות של הרמקול, כמו באס, אימפאקט וכאלה.

ובעצם הפכת את צורת ההסתכלות -- את מה המשתנה התלוי ומה המשתנה הבלתי תלוי.

בדיון עמו המשתנה הבלתי תלוי הייה המגבר, ומגבר חלש מגביל אותך לרמקולים נצילים, שאז אתה חייב להתפשר עליהם, עם חסרונותיהם, וזו פשרה לפחות בזה שלא פתוחות בפניך האופציות של כל הרמקולים שאתה עשוי לאהוב יותר.

אתה הפכת את הסדר -- בהניתן רמקולים (המשתנה הבלתי תלוי) נצילים, פתוחה בפניך האופצייה של מגברים (המשתנה התלוי) חלשים, שזה יפה מאוד, רק יכול להיות בעייתי אם תרצה להחליף לרמקולים אחרים, כי אז תצטרך להחליף הגברה, או להתפשר נוראות על העוצמה... :(

עמיר

לא...:בעד: !!!

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני יכול לומר שיש לי נסיון יחסית רב עם מגברים דיגטליים . היה ברשותי מלניום וביקרו בביתי ניו פורס מהדור הלפני אחרון ומהקודם לו ויש ברשותי אנטגריטד של נד שבנוי בטכנולוגיה של המלניום (דירקט דיגיטאל שזה אומר שאין אמרה לאנלוג והכל מיושם בדומיין הדיגיטאלי )
ה-2 גרוש שלי על הנושא : אן דין מגבר דיגיטאלי אחד כמשניהו , השיפור שמתחולל בתחום הוא ענק - השוני בין הדגם הראשון של הניו פורס לשני ולמה שניקרא SE הוא ענק הדור החדש של הניו פורס לא ביקר בביתי אבל לפי הביקורות הקפיצה עוד יותר גדולה . יש דבר אחד שמאפיין הגברה דיגיטאלית שקיים בכל המגברים מהמשפחה הזאת וזה השקט האבסולוטי . השקט הזה מוערץ על ידי חלק מהאנשים וקשה לעיכול לחלק אחר .
תחונה אחרת שיוחסה למגברים אילו שהיא חריפות ובהירות יתר איפיינה את הדורות הראשונים של חלק מהמגברים שסבלו מחוסר השקעה בבספקי כוח ( בשביל להבין את ההיתקדמות בחשיבות הספר מספיק להציץ בקרביים של ניו פורס מהדור הראשון ואחד מהדור החדש )
במלניו הנושא הזה לא היה קיים היות והמגבר נבנה מההתחלה ברמה גבוהה מאוד .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
חולה על שנאים גדולים מנחושת.

williams audio

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שלום
אני מכיר רופא טוב
הוא יוציא לך את זה

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
ואני לטומי חשבתי שרופא שיניים מעדיפים
להשתמש ב "אמלגם" ..חח

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
חולה על שנאים גדולים מנחושת.
אלדר שבוע טוב וחנוכה שמח
השנאי במילניום שוקל מחצית מהמשקל הכולל של המכשיר(35 קילו).
הרבה אומרים שהעתיד בקלאס D , עיקרון העבודה של המילניום מעניין מאוד משום שהוא מגביר הכל בתחום הדיגיטלי
וממיר לסיגנל אנלוגי ביציאה לרמקול תוך שימוש בסלילים וקבלים של paper in wax יוקרתיים.
צורה כזאת של הגברה חוסכת הרבה אינטרפייסים והמרות ,השקט והניקיון שלו מרשימים, והשימוש בספק כח אדיר כזה מאפשר לו לשלוט גם על רמקולים קשים.יש שיתחברו לסאונד שלו ויש כאלה שלא אוהבים אבל כמו כל מגבר יש כאלה שמתחברים וכאלה שלא.
לYB7 אל תתחכם- מגבר עם הספק צנוע זה לא חגיגה ואל תנסה להפוך זאת ליתרון -לא מדובר כאן באיזה טריוד אקזוטי של 3W עם רכיבים סופר איכותיים ושנאים קטלניים, כפי שכתב רוזי 1 יש בעיות רבות לקונספט כזה וכפי שאמיר כתב אתה מנסה לייפות דברים.
לוויליאמס גם קורד וגם לין משתמשות בספקים כאלה ובא נאמר שיש חילוקי דעות רבים בפורומים השונים בחו"ל לגבי חותם הצליל של המוצרים הללו. אולי קורד נשמעים טוב ,אינני יודע משום שלא שמעתי, אבל את מוצרי לין החדשים לא אהבתי.
לספקי כח ממותגים יש עיוותים הרמוניים בתדרים גבוהים שהם די זוועתיים בתחום שלנו.

נערך לאחרונה ב:

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אחרי חודשיים עם טאקט מילניום, כשבהתחלה מאד התלהבתי מהנקיון, המהירות והשליטה המדהימה, האוזן מתעייפת/משתעממת מזה. קשה לשים את האצבע, אבל מגבר טרנזיזסטורי טוב, או בכלל מנורות,
נשמע/מרגיש יותר טוב.
לא שמעתי את ה D האחרונים של נופורס וכאלה, מעניין אם זה כבר מרגיש טוב באוזן/מוח.

נערך לאחרונה ב:

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
אחרי חודשיים עם טאקט מילניום, כשבהתחלה מאד התלהבתי מהנקיון, המהירות והשליטה המדהימה, האוזן מתעייפת/משתעממת מזה. קשה לשים את האצבע, אבל מגבר טרנזיזסטורי טוב, או בכלל מנורות,
נשמע/מרגיש יותר טוב.
לא שמעתי את ה D האחרונים של נופורס וכאלה, מעניין אם זה כבר מרגיש טוב באוזן/מוח.

עם אילו רמקולים?

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
עם אילו רמקולים?
היו לי אז פוקל אלקטרה 928 נדמה לי המספר (אלה שפופולריים בקולנוע ביתי),
ששודרגו לדובל בלה לונה. ואז הטאקט ממש לא נשמע טוב. ממש צרם לי באוזן.
שוב, זה אחרי שממש התלהבתי ממנו, הוא באמת נותן חוויה מעולה,
לא יודע למה, אחרי כמה זמן זה נשמע לי יבש/משעמם...

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לYB7 אל תתחכם- מגבר עם הספק צנוע זה לא חגיגה ואל תנסה להפוך זאת ליתרון -לא מדובר כאן באיזה טריוד אקזוטי של 3W עם רכיבים סופר איכותיים ושנאים קטלניים, כפי שכתב רוזי 1 יש בעיות רבות לקונספט כזה וכפי שאמיר כתב אתה מנסה לייפות דברים.

רונן,אני לא מנסה שום דבר...
יש דברים שעובדים,ויש קונספטים יפים,וגם כאלה שנשבים בקסמים...

williams audio

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שלום
חג אורים שמח - עם או בלי מנורות!
היום בתחום האלקטרוניקה המקצועית (לא צריך לזלזל באודיופילים) אבל באמת באלק' המקצועית כמעט ואין ספקי כוח להספק גבוהה שלא PWM מה שנקרא דיגיטליים
בתחום זה החוכמה להשתמש עם מיתוג בתדר גבוה שקל לסנן אותו ורחוק מאד מתחום האודיו - לדוגמה אם ההגברה בתחום זה.
ההספקים שאפשר להגיע עם ספק ששוקל 4 קג' הם בסדר גודל של 2-3 קילו ואטים
אם תבדוק את היציאה שלהם בעומס, ההפרעה היחידה זה תדר המיתוג שנראה
בערך 80 dB יותר נמוך ורחוק מאד מתחום השמע. לא לשכוח שזה ספק מיוצב עם יכולת של אספקת זרם עצומה.
הפטנט זה לסנכרן את תדר המיתוג של הספק כוח והמגבר על אותו clock frequency
אז הכול מסתדר יותר נקי ויותר טוב.
רוב האנשים חושבים שספק ממותג יותר זול אבל זה בכלל לא נכון, זה יותר יקר
היתרון בגודל, משקל ונצילות טובה.
הכול זה עניין של תכנון, הנדסה טובה ורכיבים נכונים.
ברכות,
williams

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
מגברים דיגטליים עם ספק ממותג לא נשמעים טוב ממה שיצא לי לשמוע.
אלו שמשתמשים בשנאים יכולים להשמע טוב ולשלוט ברמקולים קשים בקלות יחסית, למרות ש אלו המגברים עם הניצולת הכי גבוהה -בפועל ה״מומנט״ שלהם הכי נמוך!
הוואטים הראשונים שלהם חלשים , וצריך הרבה מהם בד״כ ( היתרון שמקבלים הרבה מהם בזול)
הם צריכים ציוד נלווה מאוד מתוק ועגלגל בכדי ״לשחרר״ אותם מנטייה קלה ליובש (כל הדיגטליים ששמעתי עד היום סבלו מזה)
בד״כ מגברי AB הטובים יהיו יותר חזקים כאשר ההספק המוצהר זהה,מנגד לדיגטליים הטובים יש חלקות ורזולוציה שהרבה AB לא מצליחים לתת וכמובן שליטה ומהירות בבאס ששם בד״כ הם פורחים .
מגברי class A טובים הם הכי בזבזניים אבל ה״מומנט״ הגבוה נותן יתרונות שעולים על כל מגבר דיגטלי ששמעתי עד היום בטון העמוק, בדינמיות - בייחוד בווליום נמוך, ובהרבה מקרים גם בשקט.
מגברי סוליד חזקים ואיכותיים ברמות הגבוהות ביותר, מסוגלים לעבוד עם מגוון רחב מאוד של רמקולים, משופרים ועד בעלי נצילות סופר נמוכה, אני לא יודע אם יש מגברים דיגטליים שמסוגלים להיות כאלו וורסטיליים, אבל אפשר למצוא רמקולים שיעבדו עם הטובים שבינהם מעולה.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור