...
היחס של רוב הסוחרים/ המשווקים/ בעלי החנויות/ ללקוח שאינו מתכוון לקנות הוא מראש מחפיר ...
...
דווקא בתחום האודיו היי - אנד, יחסית לענפי מסחר אחרים, בהיבט הזה המצב בארץ הוא טוב יחסית ויש לא מעט סוחרים ויבואנים שחורגים מהמנהג של הסוחר הישראלי הממוצע..אבל בכל זאת..תפנימו גם מי שאין לו כוונת קנייה הוא השקעה שיווקית ..
שלמה
(Y)
למזלי עד היום תמיד זכיתי ליחס טוב מסוחרי הסטריאו בארץ . כשזה היה רלוונטי התרעתי מראש שאני לא מתכוון לסגור היום עסקה, אחרת קצת לא נעים לטחון בנאדם שעה ובסוף להגיד 'תודה' ולעוף, זה באמת סוג של התחזות.
אישית, אף פעם לא עשיתי עסק עם מישהו שלא הייתי יושב איתו לשתות קפה. גם את האוטו שלי אנלא מוכר לכל מיני אנשים שלא נראים לי : בנאדם שלא היית מתעסק איתו- הכוונה היא לדעתי גם "שלא היית עושה איתו עסק". שום עסק, לא קונה ממנו ולא מוכר לו.
הפורום נותן שירות טוב באספקט הזה, שכן יש כבר סוחר אחד שלא אעשה איתו שום עסק ויש אחד שהייתי שמח לספק לו פרנסה, גם אם יצא לי להשקיע יותר כסף, כי חשוב לי שיהיו כאן הרבה סוחרים.
באשר לייבוא אישי כן-או-לא, כמו תמיד, לפעמים זה כן ולפעמים זה לא. כל מחיר שידרוש סוחר זו זכותו והוא קובע את התימחור. לא רוצה ? אל תקנה, כאן זה באמת הכי פשוט שיש. השיקולים בתימחור הם רבים מאוד ולכל אחד תחשיב שונה שמשקף את הנדרש ממנו ע"מ לא להפסיד [ או כמה להרוויח ] , מהשכירות ועד לחופשת לידה של עובדת או החלפת מזגנים. כשמשווים לחו"ל צריך לשקלל המון פרמטרים שרובם לא ידועים לצרכן, כך שההשוואה לא תמיד שווה משהו, ובעיקר היא נדרשת כדי שאדם יוכל להגיד לעצמו : אהה, אז הוא מרוויח X ש"ח על הפטיפון הזה. אנשים מאוד מתעניינים במה קורה אצל האחר, שוכחים לפעמים שגם לחצי שעת האזנה אצל סוחר יש מחיר שניתן לחשב, ואת הזמינות שלו כל צרכן יתמחר אחרת. כל אחד צריך לקבוע לעצמו , ולשתף בדיעבד : קניתי X בחו"ל וזה עלה לי Y. עבור אחד שווה להוסיף סכום מסויים בשביל לקנות בארץ, ועבור אחר לא.
זה הכל.