10 סיבות שג'ון דארקו קונה עדיין קומפקט דיסקים

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אני לא מתכוון לרדת מהדיסקים - אוהב איך הם נשמעים, אוהב להחזיק מדיה ״חיה״ ביד, אוהב לתת לאומן חלק יותר גדול מהחברות הסטרימינג... אין לי תקליטים ולא יהיו (מסיבות טכניות נקרא לזה ולא תפיסתיות), לכן סי די ימשיך להיות לצידי עוד הרבה זמן.
אני גם נהנה מלהמשיך לאוסף - זה חלק מהתחביב- לא?:)

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הדרך הכי נכונה מניסיוני לשמוע מוזיקה (digital) דרך סרבר איכותי (או למחמירים, סרבר קצה)
אם היינו שכנים הייתי מדגים לך איך מחשב בן 10 שנים נשמע הרבה יותר טוב ממחשב על (יש לי יותר מ-10 מחשבים ורובם חדשים)

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
אני נאחז באוסף הדיסקים שלי שנבנה בעמל רב במשך יותר מ-30 שנים אבל כרגע אני משיג תוצאות טובות יותר עם הסרבר שלי. יש לי כרגע שני נגנים שאחד כבר למכירה. עם השני שכרגע עובד כטרנספורט אני מתקשה להתמודד עם קובוז. זה די ברור שהסרבר שלי יותר מושקע. ספק הכח ומערכת ההפעלה עלו (כל אחד בנפרד) יותר מנגן הדיסקים כך שאני מניח שיש מקום לשיפור. מה שכן יש נקודה אחת שיהיה קשה להתגבר עליה והיא איכות המקור. כשעובדים עם קובוז בשילוב רון, אפשר לבחור במקרים רבים במספר גרסאות של ההקלטה וזה יתרון שהוא משמעותי. הדיסקים ישארו משום שיש לי הרבה דיסקים שאינם נגישים בסטרימינג, אבל כרגע הסרבר נותן לי תוצאות יותר טובות. לטעמי בשביל לשפר את זה, הדרך היחידה היא לעבור ל-100 אחוז אנלוגי וגם שם עם וינילים באיכות טובה.

כמו תמיד במוזיקה, YMMV

למה

חבר משקיען
מעורבות
838
נקודות
113
כל- כך מסכים עם גנאדי. יש לי אוסף של מעל 1000 תקליטורים ואני ממשיך לרכוש (לרוב מוסיקה קלאסית) ולא מתכנן לעבור למקור אחר כי אני די מרוצה מהתוצאה . חוץ מזה אני אדם רכושני ונוסטלגי,שקשה לו להפרד מהעיגול הכסוף לטובת הקובץ וירטואלי,שלא ניתן למשש.;)

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
הטרנספורט יותר חשוב מהממיר. בגלל זה צריך לטפל טוב טוב במחשב או לקחת שרת מוסיקה.
אחרת אתם מזרימים data עם בוץ.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לדעתי האישית (ע"פ הידע הטכני שלי)
לא יכול להיות הבדל בין טרנספורט של 500 ש"ח לאחד של 20000 יורו

נא לא לפתוח ויכוח בנושא, מיצינו במליון דיונים

לקחתי טרנספורט ייעודי של חברה מכובדת להשוואה מול נגן אחר שיש לי.
אותם הכבלים (חשמל וכבל דיגיטלי) חוברו לשני הנגנים שחוברו לאותו ממיר.
היה הבדל שמיע ומובחן בסאונד.
גם אשתי חני וגם אני אהבנו יותר את התוצאה שמתקבלת מהנגן הנוכחי אז הטרנספורט הייעודי לא נרכש.
זה לא אומר שהוא פחות טוב. זה אומר שבשילוב עם הרכיבים הנוכחיים שיש לי ולהעדפתנו זה היה פחות מתאים לנו.
ייתכן שמישהו אחר היה מחליט אחרת.
ארז

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
מה זה אומר ?

טיפול בחשמל - ספק ליניארי או אחר מאוד איכותי
ניטרול כל מה שלא קשור למוסיקה במחשב
כבלי רשת\usb הכי טובים שאתה יכול להשיג

וגם אחרי כל אלה לא תגיע לרמה של נגן או שרת מוסיקה טוב

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לקחתי טרנספורט ייעודי של חברה מכובדת להשוואה מול נגן אחר שיש לי.
אותם הכבלים (חשמל וכבל דיגיטלי) חוברו לשני הנגנים שחוברו לאותו ממיר.
היה הבדל שמיע ומובחן בסאונד.
גם אשתי חני וגם אני אהבנו יותר את התוצאה שמתקבלת מהנגן הנוכחי אז הטרנספורט הייעודי לא נרכש.
זה לא אומר שהוא פחות טוב. זה אומר שבשילוב עם הרכיבים הנוכחיים שיש לי ולהעדפתנו זה היה פחות מתאים לנו.
ייתכן שמישהו אחר היה מחליט אחרת.
ארז
אפשר לחבר את שני הנגנים בו זמנית לדאק
לשים את אותו הדיסק ולהחליף a/b
בדיקה כזו עשיתי כמה פעמים עם נגנים במחירים שונים
לא שמעתי שום הבדל וגם מי שהיה איתי לא שמע
עשית מבחן כזה?

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
טיפול בחשמל - ספק ליניארי או אחר מאוד איכותי
ניטרול כל מה שלא קשור למוסיקה במחשב
כבלי רשת\usb הכי טובים שאתה יכול להשיג

וגם אחרי כל אלה לא תגיע לרמה של נגן או שרת מוסיקה טוב

קודם כל "נגן או שרת מוסיקה טוב״ הוא בסופו של דבר מחשב עם מערכת הפעלה (מבוססת לינוקס ברוב המקרים). ניתן ואפשר לבנות לבד אלטרנטיבה שתנגן לא פחות טוב. השאלה כמובן באיזה תקציב אנחנו נמצאים. אם ניקח את ה-innuos zen או zenith אז אין להכחיש שהם עשו עבודה טובה. יש להם הסכם בלעדי עם שון ג׳קובס על ספקי הכח וזה ללא ספק יתרון יפה. אבל אני מבטיח לך שאפשר לבנות באותו תקציב סטרימר מכובד ביותר. יש משתמשים שלא מסכימים בכלל עם הפילוסופיה של innuos שמשתמשת במעבדים מאד חלשים. הם טוענים שמחשב חזק עם - hqplayer זו הדרך (בנוסף לאפשרויות לבודד תהליכים בתוך המעבד וכו׳). קטונתי מלדעת. זה נכון שסטרימרים יעודיים מאפשרים להשיג תוצאה מצויינת בלי שיפצורים. בסופו של דבר יש טעמים לכל כיוון ושוק לכל כיוון. אני בניתי בעצמי משום שזה איפשר לי לשדרג צעד אחרי צעד ולראות כל פעם איך האיכות משתפרת. אולי בעתיד כשימאס לי אני אעבור לסטרימר יעודי. מה שאני יכול לאמר זה שאני משוכנע שהמחשב שלי יתן קרב צמוד ביותר ל-innuos ויום אחד אני אנסה לעשות את ההשוואה.

לגבי הקביעה שהממיר פחות חשוב, אני לא יודע אם פחות או יותר, אבל הממיר חשוב ועוד איך - לפחות אצלי במערכת.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
יש משתמשים שלא מסכימים בכלל עם הפילוסופיה של innuos שמשתמשת במעבדים מאד חלשים
אני חי את זה יום יום כל היום, אמנם אני מקמפל את הקוד בעצמי ולא כל אחד יכול לעשות את אותו דבר
אבל זה לא משנה את העובדה שמכל המחשבים שיש לי ה - Intel Atom N2800 (בן 10 לפחות) הוא ביי פאר נשמע יותר טוב מכולם
ועדיין הזרוע נטויה ואני עוד ימצא מעבד יותר חלש

נערך לאחרונה ב:

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
אני חי את זה יום יום כל היום, אמנם אני מקמפל את הקוד בעצמי ולא כל אחד יכול לעשות את אותו דבר
אבל זה לא משנה את העובדה שמכל המחשבים שיש לי ה - Intel Atom N2800 (בן 10 לפחות) הוא ביי פאר נשמע יותר טוב מכולם
ועדיין הזרוע נטויה ואני עוד ימצא מעבד יותר חלש

המחשב שלי משתמש ב-N2930. אני גם לא רואה צורך מיידי לשדרג.
אתה משתמש בלינוקס? אני לא מסוגל לקמפל קוד אז בחרתי לקנות euphony אחרי שניסיתי גרסאות אחרות. יקר אבל איכות צליל לא פחות ממדהימה.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
המחשב שלי משתמש ב-N2930. אני גם לא רואה צורך מיידי לשדרג.
אתה משתמש בלינוקס? אני לא מסוגל לקמפל קוד אז בחרתי לקנות euphony אחרי שניסיתי גרסאות אחרות. יקר אבל איכות צליל לא פחות ממדהימה.
בחירה מצוינת של מעבד בדיוק כך צריך - אנשים קונים מעבדים שיש בנאסא ופה צריך בדיוק ההפך
אני משתמש בדיוק באותו קוד שיש ב - euphony רק מקמפל לבד עם תוספת של SACD/DVDA וכל מיני תמיכות כאלה ואחרות שחלק אני לא כולל וחלק כן

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אצלי לסטרימר יש כניסה דיגיטלית, אני מחבר אליו את הטרנספורט וזה משפר. שעון יותר טוב אני מניח, או דברים אחרים.
בכל מקרה, זה מראה שיש הבדלים.

לגבי מניפולציה על הסינגל של מחשב, מה אני אגיד לך.... זה עדין לא מסביר למה דיסקים נשמעים טוב יותר. הרי מניפולציה בדומיין הדיגיטלי לא בהכרח שוות ערך לירידה באיכות.
מעניין
יכול להיות שכאשר הוא מקבל כניסה דיגיטלית הוא מוציא לדאק דיגיטל as is
ואילו כאשר הוא קורא קובץ ופורס אותו , הוא משנה משהו
לא יודע להגיד לך בדיוק למה כי צריך לראות את הקוד
גם כאשר אני מתקין על המחשב roon, audirvana ומקנפג את שניהם bit perfect יש הבדל ביניהם
אני מניח מזה שהם כן עושים משהו לאות
תכלס התוצאה של roon טובה יותר לאוזני ולכן לא אכפת לי אם הם עושים משהו
אין קשר לשעון לדעתי. שעון רלוונטי בהמרה לאנלוגי

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
בחירה מצוינת של מעבד בדיוק כך צריך - אנשים קונים מעבדים שיש בנאסא ופה צריך בדיוק ההפך
אני משתמש בדיוק באותו קוד שיש ב - euphony רק מקמפל לבד עם תוספת של SACD/DVDA וכל מיני תמיכות כאלה ואחרות שחלק אני לא כולל וחלק כן
זאת אומרת arch linux. יפה. זה נמצא קצת מעבר לאפשרויות שלי מבחינת זמן ויכולת.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
זאת אומרת arch linux. יפה. זה נמצא קצת מעבר לאפשרויות שלי מבחינת זמן ויכולת.
לא ידעתי שהם על Arch אני עובד רק עם Arch כבר דיי הרבה שנים

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,629
נקודות
113
מעניין
יכול להיות שכאשר הוא מקבל כניסה דיגיטלית הוא מוציא לדאק דיגיטל as is
ואילו כאשר הוא קורא קובץ ופורס אותו , הוא משנה משהו
לא יודע להגיד לך בדיוק למה כי צריך לראות את הקוד
גם כאשר אני מתקין על המחשב roon, audirvana ומקנפג את שניהם bit perfect יש הבדל ביניהם
אני מניח מזה שהם כן עושים משהו לאות
תכלס התוצאה של roon טובה יותר לאוזני ולכן לא אכפת לי אם הם עושים משהו
אין קשר לשעון לדעתי. שעון רלוונטי בהמרה לאנלוגי

אני מדבר על קומפקט דיסק בלי השעון של סטרימר, לעומת קומפקט דיסק עם השעון של הסטרימר. לא על קבצים מול אופטי כרגע.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אפשר לחבר את שני הנגנים בו זמנית לדאק
לשים את אותו הדיסק ולהחליף a/b
בדיקה כזו עשיתי כמה פעמים עם נגנים במחירים שונים
לא שמעתי שום הבדל וגם מי שהיה איתי לא שמע
עשית מבחן כזה?

לא עשיתי את זה כמו שכתבת משום שרציתי אותם תנאים (אותם כבלים) לשני הנגנים.
גם לא היה צורך במבחן כזה משום שההבדל היה שמיע גם בהחלפה כפי שבוצעה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני מדבר על קומפקט דיסק בלי השעון של סטרימר, לעומת קומפקט דיסק עם השעון של הסטרימר. לא על קבצים מול אופטי כרגע.
לא הבנתי
שני הנגנים מחוברים במקביל?
לסטרימר יש גם CD?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור