אבל ירון, עצם זה שאתה קורא לפוסט שלי (שנמר התעקש לשים אותו כ"מאמר דעה", לא שאני יודע מה זה אומר) "הכללה רצינית ולא הגיונית", זה בדיוק זלזול.
בקטנה. נתייחס לגופו של ענין: בדקתי לא רק שילוב של דאק אחד מול סטרימר ומחשב, אלא כמה דאקים וכמה טרנספורטים, ובשני סט-אפים. המסקנות היו זהות תמיד: הטוטאלדאק נתן נוק-אאוט למחשב בכל מצב.
היי מתן, אז קודם כל אומר שחלילה לא היה רצון לזלזל, לא במאמר הדעה שכתבת ולא במסקנות שלך. ואני שמח שלקחת את זה בקטנה
כשקוראים את הדרך שעברת (מתואר במאמר) והבדיקות שכתבת שעשית, מבינים שיש פה מסקנות שאינם בהכרח מוחלטות (לשימחתי התייחסת לזה בהמשך תגובתך אליי).
אין ספק שכנראה עברת דרך עד שהיגעת למסקנה כלשהיא, אבל התמונה והמסקנה שאתה מציג (בכתבה ןלא בתגובתך אליי) הינה כל כך חותכת ולעומת זאת נסיוני (אצלי ואצל עוד מס' אנשים) מראה אחרת כך שמסקנתך לא בהכרח צריכה להיכתב כאילו היא אורים ותומים.
כל כתבה פה באתר או באתר מכובד אחר, מסתייגת בנוגע לכל כך הרבה דברים ולא בכדי.
שוב, בדקתי שני דאקים, לא אחד. אחד טוב, השני טוב מאד. DAC202 שלי ומטרונום C6+ שהוא, אגב, כן USB. וההבדלים במטרונום היו *טיפה'לה* יותר קטנים, אם אפשר בכלל לכמת הבדלים, אבל עדין היו משמעותיים לטובת הסטרימר.
אבל... אני מסכים איתך לגבי מימוש ה- FW אצלי. למרות ש- Herr Weiss טוען כי כל הכניסות שוות, מסתבר שהתוצאה שקיבלתי בכניסת ה- AES EBU היתה טובה יותר בכל ניסוי שעשיתי (טרנספורט אופטי, סטרימר וממיר USB ל- AES EBU של EVO).
אני שמח שהתייחסת לפיסקה שלי שמדברת על האימפלימנטציה והשינויים שישנם בין סוגיי הכניסות השונות ושגם אתה הגעת למסקנה זהה שלא כל הכניסות נשמעות זהה.
כנראה שאין דרך שזה יקרה וזה לדעתי חלק לא קטן בדיון ובדרך השגת התוצאה בין אם אצלך, אצלי או אצל אחרים במימוש מחשב או סטרימר (טרנספורט) אל תוך מכשיר הD\A ומשם להגברה.
(למרות שבעבר הרחוק היה ברשותי ממיר די זול של REGA שלהפתעתי כל הכניסות נשמעו זהה והיו פנטסטיות במימושן, ותמיד עניין אותי איך הם לעזאזל עשו זאת.)
"אח שלי", אני לא ילד. כל הכבלים אצלי הם ברמה גבוהה או גבוהה מאד. קונדו כסף היה מחובר גם לסטרימר וגם למחשב. למדתי בשיעורי כימיה בכיתה י' איך לעשות ניסוי. אז ה"בעיה" לא כאן.
אני שמח שנתת לי את התואר "אח שלי"
ובמיוחד שמח שהכבילה שבה אתה משתמש הינה כבילה איכותית, אך פה אתה מפספס משהו....הריי לא יכול להיות שאותו כבל מתחבר (אתה מתאר קונדו כסף) גם לסטרימר וגם למחשב.....זאת לא אותה אימפלימנטציה ועל כן היא שונה בתכלית.
לדוגמא:
אם השתמשת בכבל דיגיטאלי (קונדו כסף) מהסטרימר לD\A, הריי שהוא שונה בתכלית מכבל USB מהמחשב לD\A...
או לחליפין כבל USB דו ראשי.
כפי שכולנו יודעים (הריי כולנו חכמים ויודעים את התורה
) המימוש, שונה בתכלית גם מבחינת זרימת המידע, קיבוליות הכבל, החומר המרכיב את הכבל התורם במידת מה לדרך העברת המידע ועל כן לצליל המתקבל וכמובן הדרך שבה הממיר מתייחס לסטרים (במימוש USB הסטרים כפי שכולנו יודעים נשלט ע"י הרכיב בDAC לעומת סטרימר אשר שולח את הסטרים לממיר כמות שהוא דרך כבל 110\75 אום).
חולק עליך. עשיתי הרבה ניסויים כאלה בביתי בשעתו. משיכת קבצים מ- NAS, משיכת קבצים מדיסק USB, משיכת קבצים ב- WIFI מלפטופ שהיה על השיש במטבח - לא מצאתי שוב הבדל בין אף אחת מהשיטות. הדבר היחיד ששמעתי בו הבדל היה אם הקבצים היו מאוחסנים במחשב המנגן, בדיסק הפנימי (SSD). לא אופציה, כמובן, בסטרימר. אז בשני המקרים שתוארו לעיל - גם המחשב וגם הסטרימר משכו קבצים מ- NAS מרוחק.
אז בחלק ה-1 של המשפט אתה חולק עליי (וזה בסדר, אנחנו יהודים טובים) אבל בחלק השני אתה לגמריי יורד לסוף דעתי ולכן כפי המשתמע מהכתוב מסכים איתי.
כי בהחלט התכוונתי למצב שבו המוזיקה יושבת על דיסק שמחובר למחשב (מצב אידיאלי עבור מי ששומע עם מחשב, הריי אין טעם לNAS במצב זה נכון??)
גם אני נוכחתי לדעת בדיוק כמוך שקיים הבדל לטובה באם הדיסק מחובר למחשב.
לכן שוב, המסקנה שלך היא נכונה עבורך אבל לא עבור משתמש מחשב פר-סה שמשתמש בדיסק אשר מחובר למחשב (פנימית או חיצונית)
ללא ספק. ברור שזה "לא פייר" להשוות מוצר של 5000 יורו למחשב ב- 800 יורו. אבל זאת לא היתה הנקודה.
נקודת המוצא של משתמשי המחשבים היא שאפשר להשיג תוצאה מצויינת בסכום נמוך מאד ולקבל יתרונות משמעותיים נוספים, כשהעיקרי שבהם הוא גמישות בממשק המשתמש. ולדעתי, נקודת מוצא זו - שגויה.
צודק לחלוטין, שמח שירדת לסוף דעתי ולכן אין לי מה להוסיף פה (רק קח בחשבון שזה לא מה שהשתמע ממאמר הדעה שפירסמת)
בא'לה, אתה מחפש פה סקירה מקיפה ברמת סטראופייל עם השוואות אמפיריות וקבוצות בקרה. זאת לא היתה המטרה. כולה כתבתי התנסות אישית. *אבל*, הדעה שלי לא מבוססת אך ורק על השוואת המחשב שלי מול הטוטאלדאק אלא, כפי שכתבתי בפוסט הפותח, וכפי שעניתי לתומר, על מספר שילובים עם מספר מכשירים, כולל סטרימר של קיימברידג' שעלה בסביבות 3000 ש"ח לפני כמה שנים. וגם הוא, למרות שחובר באופטי לממיר (!!), נשמע *קצת* יותר טוב מהמחשב.
כן, לפעמים כיף להיתרפק על מאמר של סטריאופייל במיוחד שהם אכן משווים (או משתדלים להשוות) השוואה אמפירית בכתבות\סקירות. (דרך אגב, זה קורה גם באתר זה ובעוד אחד לפחות פה בארצנו הקטנה)
ברור שזה לא היתה כוונת המשורר במאמר הדעה שפורסם (ולכן גם לא ציפיתי לכך) אבל קח בחשבון שיש פה איזה דיסאוננס כאשר אתה משווה בין שני מוצרים ששמיים וארץ מפרידים ביניהם מבחינת תימחורית או כפי שאנשים אוהבים לומר: "ערך לכסף" (שונא את המונח הזה, באמת שונא
!!!)
במקומות אחרים משתמשים בזה בצורה הפוכה, במצב שבו המוצר הזול ממש "מזכיר" בתכונותיו את המוצר היקר או לחליפין מוכיח שלא חייב לקפוץ ולשלם הרבה מכיוון שישנם תחליפים שמאוד קרובים למוצר היקר ועולים הרבה פחות ממנו - ועל כן הם מומלצים.
מילה טובה מהלב:
אם אתה כבר כותב ברמה כל כך נעימה ושוטפת, מותר לנו גם לקוות שיום אחד גם כתבה סטייל סטריאופייל תגיע נכון??
דרך אגב, שמעתי פעם את הקיימברידג' (יש להם רק 2-3 ממירים אז לא קשה להבין לאיזה אתה מכוון) והוא לא איזה גרוייסה מציאה...
BTW, סיפור קטן:
יש לי חבר שיש לו כרטיס קול מקצועי (לא אודיופילי כמו שאנו קוראים לזה) שביקש לעשות השוואה בין הקיימברידג' המדובר לכרטיס שלו. בגדול, הוא רצה להבין מה לעזאזל האודיופילים האלה רוצים.
את הקיימבריד'ג הוא השאיל מחנות בתל אביב (נשמור על דיסקרטיות פה)
מסקנת הניסוי?
המחשב (עם הכרטיס קול המולבש שלו) דיי השאיר אבק לקיימברידג' מבחינת רזולוציה ופרטים.
גם כאשר הקיימברידג' חובר למחשב דרך COAX וגם בUSB.
ד.א., הבדיקה התבצעה פעמייים (כי הוא נודניק פרפקציוניסט), פעם בשימוש יציאת RCA ופעם בXLR עם אותה כבילה וזאת כי אמור להתקבל GAIN שונה.
עוד אספר שיש לו מערכת מיקסינג בסיסית לאולפנים עם רמקולים מוגברים מאוד איכותיים אז ל-4 הגברברים שהיו במקום לא היה קשה להבחין.
ושוב המסקנה קצת שונה משלך ולכן כנראה שישנם הבדלים בציוד, בבדיקות, אולי אפילו במוסיקה הנבדקת ולכן לא היתי ממהר להסיק משהו כאן. מה שזה אולי מלמד, שלכל אחד העדפה מסויימת.
שמע, הייתי שואל גם אותך "איזה רכיבי סט-אפ" יש לך, אבל אין צורך להסתכן בלהשמע כאילו אני תופס תחת: ראשית אין בזה צורך, שנית המערכת שלי עוד לא מצדיקה את זה. אבל, אני כן יכול להגיד לך שבמערכת שבדקנו את המטרונום (של הבעלים הקודמים של הטוטאלדאק), הוא היה בתהליכי שינמוך המערכת והיא עלתה בקושי שליש משלי. וגם שם, ההבדלים היו קלים מאד לזיהוי. לכן, המסקנה שלי היתה גורפת כ"כ. ואני אחזור עליה: סטרימר טוב מפרק מחשב. אולי צריך בשביל זה, באמת, להגיע לרמות מחירים של טוטאלדאק וחבריו. אולי. אצלי שמעתי את העדיפות ברמות מחירים נמוכות בהרבה. אבל המסקנה הכי ברורה שאני הגעתי אליה היא: מחשב, טוב ככל שיהיה, לא שווה את ההתעסקות, ולא יכול להתמודד מול סטרימרים איכותיים מאד.
לא אתייחס לחלק ה-1 של המשפט (אם תרצה, נתכתב בפרטי עבור זה) אבל כן אתייחס לזה שאני מכבד את התוצאה שלך ואת המסקנות שלך. אומר רק שלעניות דעתי ונסיוני אצלי ואצל אחרים, המצב לא בהכרח דומה (ללא קשר לטוטאלדאק...).
פשוט כי יש כ"כ הרבה משתנים...
תחליף ממיר D\A, תקבל שינוי כלשהוא,תחליף כבילה, אולי תקבל שינוי, תחליף אימפלימנטציה (USB\AES\FW\COAX\ ממיר מUSB לCOAX) ושוב אולי תקבל עוד שינוי, תחליף רכיבים במחשב, אולי עוד שינוי, תחליף מערכת הפעלה, תוסיף טיפול בחשמל רק לרכיב ספציפי והנה לך עוד אחד...אתה חייב להסכים, יש יותר מידי משתנים.
ד.א., אני משתמש בריג'נרטור (גם למחשב, גם לסטרימרים וגם לדאק) ולכן יש אולי סיכוי שזה תורם לשקט במידת מה ויכול להסביר את התוצאה אצלי.
לגביי האם זה שווה התעסקות??
בוא רק נאמר שהמחשב שלי קרס כבר פעמיים בשנה האחרונה (וזה מבעס לגמריי) אבל כמעט כל הסטרימרים שאני מכיר (כולל אלו שבבעלותי ואלו שלא אבל היתה לי הזכות להנות מהם) אינם לגמריי חפים מבאגים אז זה כבר עניין של גישה למוצר.
בקיצור, לכל סיר המכסה שלו.
כמובן שאאחל לך ברכת חג שמח, לך ולכולם פה.