אני לגמריי לא מסכים עם מה שנכתב פה עד כה...זאת הכללה מאוד רצינית ומאוד לא הגיונית.
בלי לזלזל במסקנות שהובאו להלן ע"י הכותב (יכול להיות שאצלו זה אכן המצב), וטוב שהגיע למסקנות עבורו
אבל
יש כל כך הרבה משתנים בדרך...
אבל ירון, עצם זה שאתה קורא לפוסט שלי (שנמר התעקש לשים אותו כ"מאמר דעה", לא שאני יודע מה זה אומר) "הכללה רצינית ולא הגיונית", זה בדיוק זלזול.
בקטנה. נתייחס לגופו של ענין: בדקתי לא רק שילוב של דאק אחד מול סטרימר ומחשב, אלא כמה דאקים וכמה טרנספורטים, ובשני סט-אפים. המסקנות היו זהות תמיד: הטוטאלדאק נתן נוק-אאוט למחשב בכל מצב.
מה שכן, זה אולי אומר שהאימפלימנטציה של הדאק בכניסה (לא בUSB כי כניסה זאת אינה קיימת בממיר הנבחן מה גם שלא ניתן אפילו לבחון הבדל עם כבל USB משודרג\מפוצל) עם המחשב אינה אופטימאלית למחשב, לתוכנת המוזיקה העוקפת (או לאו) את כרטיס הקול, לממיר עצמו (אולי אפילו שונה ברמתה מכניסות אחרות בממיר עצמו או של ממירים מקבילים), או לחליפין שהמחשב אינו בנוי\מקונפג בצורה אופטימאלית.
שוב, בדקתי שני דאקים, לא אחד. אחד טוב, השני טוב מאד. DAC202 שלי ומטרונום C6+ שהוא, אגב, כן USB. וההבדלים במטרונום היו *טיפה'לה* יותר קטנים, אם אפשר בכלל לכמת הבדלים, אבל עדין היו משמעותיים לטובת הסטרימר.
אבל... אני מסכים איתך לגבי מימוש ה- FW אצלי. למרות ש- Herr Weiss טוען כי כל הכניסות שוות, מסתבר שהתוצאה שקיבלתי בכניסת ה- AES EBU היתה טובה יותר בכל ניסוי שעשיתי (טרנספורט אופטי, סטרימר וממיר USB ל- AES EBU של EVO).
וזה עוד בלי לדבר על הכבילה ביניהם או איך הדיסק שעליו יושבת המוזיקה מחובר (כבילה\חשמל)
"אח שלי", אני לא ילד. כל הכבלים אצלי הם ברמה גבוהה או גבוהה מאד. קונדו כסף היה מחובר גם לסטרימר וגם למחשב. למדתי בשיעורי כימיה בכיתה י' איך לעשות ניסוי. אז ה"בעיה" לא כאן.
ישנו עוד משתנה בבחינת\תוצאת הסטרימר (שלדעתי גם יש לו איזו השפעה כלשהיא) והוא: איך בנויה הרשת הפנימית שעליה מוזרמת המוזיקה (יש HUB באמצע או מחובר ישירות לראוטר, האם הראוטר או הHUB עוברים דרך פילטר רשת או חשמל, הכבילה בינהם ועוד ועוד)
משתנה זה כמובן אינו רלוונטי למחשב המחובר ישירות לממיר בכניסת הUSB.
חולק עליך. עשיתי הרבה ניסויים כאלה בביתי בשעתו. משיכת קבצים מ- NAS, משיכת קבצים מדיסק USB, משיכת קבצים ב- WIFI מלפטופ שהיה על השיש במטבח - לא מצאתי שוב הבדל בין אף אחת מהשיטות. הדבר היחיד ששמעתי בו הבדל היה אם הקבצים היו מאוחסנים במחשב המנגן, בדיסק הפנימי (SSD). לא אופציה, כמובן, בסטרימר. אז בשני המקרים שתוארו לעיל - גם המחשב וגם הסטרימר משכו קבצים מ- NAS מרוחק.
עוד נקודה ראויה לציון, הבדלי המחיר:
יש הבדל לא קטן במחירים בין השניים שתוארו (המחשב והסטרימר) וכולנו מסכימים שכנראה בהמון מקרים מוצר יקר יותר בדרך כלל מראה את ערכו לכסף כאשר המערכת שאליה הוא משודך טובה שקופה.
נדמה שזה המצב פה.
ללא ספק. ברור שזה "לא פייר" להשוות מוצר של 5000 יורו למחשב ב- 800 יורו. אבל זאת לא היתה הנקודה.
נקודת המוצא של משתמשי המחשבים היא שאפשר להשיג תוצאה מצויינת בסכום נמוך מאד ולקבל יתרונות משמעותיים נוספים, כשהעיקרי שבהם הוא גמישות בממשק המשתמש. ולדעתי, נקודת מוצא זו - שגויה.
הנעלם בבחינה\בכתבה, הוא השוואה בין מוצרים באותה רמת מחיר, קרי:
מחשב ברמת מחיר זהה לסטרימר, או סטרימר ברמת מחיר זהה למחשב.....
אבא'לה, אתה מחפש פה סקירה מקיפה ברמת סטראופייל עם השוואות אמפיריות וקבוצות בקרה. זאת לא היתה המטרה. כולה כתבתי התנסות אישית. *אבל*, הדעה שלי לא מבוססת אך ורק על השוואת המחשב שלי מול הטוטאלדאק אלא, כפי שכתבתי בפוסט הפותח, וכפי שעניתי לתומר, על מספר שילובים עם מספר מכשירים, כולל סטרימר של קיימברידג' שעלה בסביבות 3000 ש"ח לפני כמה שנים. וגם הוא, למרות שחובר באופטי לממיר (!!), נשמע *קצת* יותר טוב מהמחשב.
אם לומר את האמת, אני מחזיק במס' סטרימרים ברמה גבוהה מאוד
ובמקביל
במחשב אודיו לא בהכרח הכי מושקע שתמצאו (מבחינת הרכיבים הפנימיים) אבל מחובר לדאקים ברמה גבוהה מאוד
ולדעתי, התוצאה שמתקבלת בין שניהם מאוד דומה.
מה זה אומר?
שלאו דווקא זה המחשב, או הסטרימר. לפעמים התוצאה המתקבלת הינה תלויית הממיר (DAC), האיפלימנטציה של הכניסה והיכולת שלה (בדרך כלל כניסות USB יכולות לתמוך תדר דגימה גבוה יותר) הכבילה או אפילו הממשק המחבר בין השניים (USB\COAX\OPT\I2S)
לחלוטין. ההבדלים בתוצאה לעולם לא יהיו תלויים רק בטרנספורט, ניסיוני הראה לי כך יותר מפעם אחת. זה תלוי לאיזה דאק משדכים. ובדיוק בגלל זה ניסיתי שניים. אחד USB מודרני עם DSD, השני FIREWIRE.
בקיצור, שמח שהכותב קיבל את הדרך הטובה ביותר עבורו להקשיב למוזיקה אבל בהחלט קשה להכליל על עדיפות כלשהיא בין מחשב לסטרימר כאשר הם נימצאים בסקאלות מחיר שונות לגמריי ובחיבור לממיר ממש מסויים.
שמע, הייתי שואל גם אותך "איזה רכיבי סט-אפ" יש לך, אבל אין צורך להסתכן בלהשמע כאילו אני תופס תחת: ראשית אין בזה צורך, שנית המערכת שלי עוד לא מצדיקה את זה. אבל, אני כן יכול להגיד לך שבמערכת שבדקנו את המטרונום (של הבעלים הקודמים של הטוטאלדאק), הוא היה בתהליכי שינמוך המערכת והיא עלתה בקושי שליש משלי. וגם שם, ההבדלים היו קלים מאד לזיהוי. לכן, המסקנה שלי היתה גורפת כ"כ. ואני אחזור עליה: סטרימר טוב מפרק מחשב. אולי צריך בשביל זה, באמת, להגיע לרמות מחירים של טוטאלדאק וחבריו. אולי. אצלי שמעתי את העדיפות ברמות מחירים נמוכות בהרבה. אבל המסקנה הכי ברורה שאני הגעתי אליה היא: מחשב, טוב ככל שיהיה, לא שווה את ההתעסקות, ולא יכול להתמודד מול סטרימרים איכותיים מאד.
חג שמח, ותודה לך על התגובה המפורטת.