זה היה פעם. היום המצב שונה. גם אם תלך למגזינים הנחשבים ביותר בגרמניה, ותראה מהם המגברים שקיבלו את הציונים הטובים ביותר בהאזנה (ושם זה צוות האזנה אולטרה מיומן), תגלה שיש יתרון מובהק לטרנזיסטור. ואני אלך איתך רחוק יותר. אני מוכן לשים את המגבר האמצעי של moon מול לא מעט מגברי מנורות שעולים כפול, על רמקול שקוף ומודרני, ואני מבטיח לך שאתה תהיה בשוק מהיתרונות של הטרנזיסטור. מנורות זה אחלה עם רמקול אולטרה נציל. רוב הרמקולים המודרנים הטובים שלא יכולים ממש לחיות עם מנורות פרט למגברי מפלץ מנורתיים שגם להם, מה לעשות, טונה וחצי של חסרונות (ריבוי מנורות, אי סמטיה בין הצדדים וכ״ו)
אז פה אני לא מסכים איתך בכלל .
מגזינים ממש לא מדברים אליי הם בעיקר מלווים באינטרסים מצד יצרנים ומה לעשות שרוב היצרנים מוכרים טרנזיסטורים למעט יצרני המנורות. מה שמדבר אליי זה האוזן , וכפי שאמרתי מגבר מנורות איכותי שלא לדבר על מגברי Single Ended טובים ונשמעים בליגה אחרת במיוחד צלילים הגבוהים ברמה כזו שאתה פשוט מתרגש ממה שאתה שומע , דבר שלא קיים במגברים טרנזיסטורים. אני חייב לומר שרוב הרמקולים בשוק
כן עובדים ומתאימים כמעט לכל מגבר מנורות שנעים בהספקים ממוצעים של 15-100w , זולת רמקולים מפלצתיים יקרים זוללי זרם כמו וילסונים וקרמיים ענקיים כמו שלך לדוגמא.
אולם מגבר מנורות לא מתאים לכל אחד , בדיוק כמו אנלוג, מכיוון שרובנו מחפש חיים קלים ללא תחזוקה שגובלת בהחלפת מנורות כל כמה שנים או בזה שמגבר מנורות לא יכול להיות דלוק כל הזמן, או בקטע של עיצוב , הכנסה למזנון, או בקטע של שילוב עם ממיר וסטרימר , וכו.
אולם כאשר אני מזהה לקוח שמחפש נטו את הסאונד , אני מציע לו לשמוע גם מגבר מנורות , ועוד לא היה אחד , שים לב , אחד שהשמעתי לו מגבר מנורות אחרי הטרנזיסטור ובסוף לקח את הטרנזיסטור....
רוב לקוחותי לא מגיעים מהפורומים , אולם , סתם לדוגמא , החבר ברקצ שהגיע אליי לקנות מגבר טרנזיסטורי
עם ממיר וסטרימר וכמעט שקנה , נתן לי את הצאנס להשמיע לו מגבר מנורות על הסונוס פאבר קרמונה אדיטור
ולבסוף , נפל מהתוצאה , וקנה מגבר מנורות.
דוגמא נוספת , חבר הפורום רונן ס למי שמכיר , גם הגיע לרכוש מגבר טרנזיסטורי , והכל סוכם , אלא שבדקה ה90 השמעתי לו מגבר מנורות , ובתוך חצי שעה רכש מגבר מנורות ששמע עם הרמקול שלו.
אין דבר כזה צליל מנורות ? זו אחת הבדיחות העצובות ששמעתי בחיים.
אבל שכל אחד יחשוב מה הוא רוצה , אני את שלי אמרתי.