אז החלטתי בדקה התשעים, לפני יומיים, לרכוש כרטיס לתערוכה,
קודם כל, הייתה לי חוויה כיפית ברמות, הזמן פשוט טס, הייתי בשני ימי התערוכה, זמן מצטבר - 10 שעות.
למדתי המון, והגעתי להמון מסקנות.
היה מאוד כיף! סוף סוף לשמוע מערכות שקראתי עליהן עשרות (אם לא מאות..) דפים.
שנית, חלק מהתגובות פה ששיבחו אנשים ספציפיים, כיוון ואין לי הכרות אישית עם אף אחת מבעלי החנויות/יבואנים קשה לעקוב, אשמח אם חלקכם תערכו את ההודעות על איזה רמקולים/חנויות היה מדובר.
אני רוצה לשתף בחלק מהמחשבות שלי ביומיים האחרונים-
ראשית, מגיע לכפר המכבייה, מזהה את השילוט, הולך לקבלה, מזדהה ומקבל צמיד ליד. מיקום נוח ונגיש.
מסתכל על המורה נבוכים, מחליט פשוט לזרום.
"סריוס אלקטרוניקה" -
ניסיתי פעמיים להכנס לשם, לדעתי ניגנו שם ELAC, כל הזמן הדלת הייתה פתוחה, רעש , קשה להתרכז, לא התעכבתי, ישר דילגתי.
מאוד מצא חן בעיניי הלוק של VELA 407.
"אבי יפה" -
ניגנו שם רמקולים של חברת YG (לא זוכר את השם המלא, הגדולים יותר ), התחושה הראשונה שעולה לראש -
ווואו -
צליל גדול - בעוצמה נמוכה, כאילו בלי להתאמץ, המילה שהייתה לי בראש - effortlessly.
הרגשתי במה ענקית ואווירה ממש קסומה, היה נשמע מאוד מאוזן אפילו בהאזנה בווליום סביר.
שהיתי שם כמה דק' וישר רציתי להמשיך לחדר הבא, בעודי מתרגש ותוהה במה אני הולך להתקל.
"טופ אודיו" - תצוגת קולנוע, היה נשמע מצויין, תחושה מדהימה של 360. מצד שני, קצת מאכזב כי מאוד רציתי לשמוע את ה B&W בסטריאו (ולא, סטריאו עם אטמוס זה לא סטריאו).
כמו כן, לא אהבתי שכל הזמן שיחקו עם הווליום כדי להדגיש סצנות מסויימות. (פעם חזק, פעם חלש).
המרטין לוגן היו ממש מגניבים, באס פאנצ'י ובזכות הגובה של הרמקול זה נתן מימד נוסף למוזיקה.
אבל היו רמקולים הרבה יותר טובים ברבע מחיר.
"פיוז" -
כשהגעתי ניגן הבלייד 2 שכל כך רציתי לשמוע.
יומיים נתתי לו צ'אנס, כל פעם כמעט חצי שעה.
לא נפלתי! ממש הפתעה מבאסת. לא כל כך אהבתי/התחברתי, הבאס השתלט לי יותר מדי, והווליום היה גבוה מדי ..
לא יודע אם באמת נדרש ברייק אין כמו שטענו, או שהאקוסטיקה לא הייתה טובה, מה שחשבתי בראש -
"פשוט לא שווה את המחיר".
האזנתי גם ל-LS50 WIRELESS, גם פה, איזה באסה! המון סופרלטיבים שזה כמו הפסיבי רק עם בס יותר חזק, לטעמי הבס בא על חשבון המיד..והתוצאה הייתה בסדר! לא כמו שאני רגיל.
בכל אופן - לא העמידו אותם נכון (toe in ממש אגרסיבי, שעושה אותן בהירות, וזה ממש נגד המלצתם של החבר'ה בkef), אני הרבה יותר נהנה מהגרסה הפסיבית עם סאבוופר.
Q ACOUSTIC- המדפי לא הרשים אותי בכלל, למרות כל השלטים עם הביקורות.
הרצפתיים לעומת זאת, קודם כל נראים פשוט מדהים עם הגימור, הגובה, הצורה.
בהיבט הסאונד - צליל ענק, מיד מעולה ובאס ממש פאנצ'י, היו כייפים בעיניי מאוד, אחד הרמקולים האהובים עליי בתערוכה.
היה שם בחור ממש נחמד בשם מוטי, שנתן לי להשמיע את המוזיקה שאני אוהב ונשארתי שם עוד חצי שעה.
FUTURE-
את הרמקולים של SVS אני לא מאוד אוהב בדיעבד.. אבל את הסאב שלהם - כן.
נשמע עוצמתי, מדוייק ופשוט נכון.
לעומת זאת, הרמקולים הקטנים שהציגו שם, עם שני הסאבים ועם מערכת של רום קורשיין, היה נשמע פשוט פנטסטי.
הסאבים השתלבו בצורה פשוט מושלמת, במה ענקית, מדוייק ונקי.
כנראה אחד החדרים שהיו הכי טובים בכל התערוכה ושהכי נהנתי בהם.
פוקאל -
הייתי שם כמה דק, באמת שציפיתי הרבה יותר מפוקאל. לא נשמע טוב, רזה ושעמם.
MONITOR AUDIO -
חדר של "קונקטור" (?) מאוד אהבתי את הרמקול המדפי שם! (סדרת פלטינום לדעתי) היה נשמע ממש ממש איכותי, עם מיד טוב, באס נכון ובמה גדולה.
ובכלל כל הרמקולים שלהם נראים פשוט מעולים. רציתי להאזין לסדרת סילבר שלהם, אבל לא הייתה אופציה.
IL - AUDIO -
ככל הנראה החדר הכי מרשים בכל התערוכה, דממת אלחוט, רק אנשים יושבים ומאזינים למוזיקה בלי לדבר.
הופעה חיה, אין לי דרך אחרת לתאר מה שקרה שם.
צליל עצום, כל כך שקוף, פשוט חוויה אודיופילית מטורפת.
מקנא במי שיש לו את המקום לשים מפלצות כאלה (ואת התקציב..).
בית מלון -
פה אני כבר לא זוכר את כל השמות של החנויות, זוכר יותר את הרמקולים.
קודם כל, ברוב החדרים הייתה אקוסטיקה איומה, לכן הערכתי הרבה יותר דווקא את המערכות שנשמעו מעולה גם בתנאים כאלה.
גם בהרבה חדרים היה בעיה באינטרנט, ככה שלא תמיד יכלו לנגן מוזיקה לבקשתי. (כשהחדרים ריקים).
dutch and dutch (?) -
חדר בפינה שמאל, איך שעולים במעלית, רמקול מדפי, גדול ומוגבר.
לטעמי הזכירו אותו פה, (משהו בסגנון), היה נשמע ממש אחלה, יחסית נהנתי בחדר, אבל לא התבלט בשום צורה.
לדעתי, אפשר להגיע לתוצאות יותר טובות בתקציב נמוך יותר.
ProAc דגם K3-
ביום הראשון השאיר בי חותם עמוק! השמיעו שם קצת פינק פלויד, היה לרמקול הזה צליל ענק!, מיד בשרני ומאוד מוזיקלי, באס עמוק.
דווקא ביום השני כשרציתי לשמוע שוב, היה נשמע פחות טוב ממה שזכרתי, בכל אופן רמקול שנשמע מאוד מאוד טוב.
Spendor A7 -
אחד החדרים שהכי נהנתי מהם, הרמקול הזה פשוט מוציא מוזיקה. נשמע פשוט מעולה, המיד נשמע מצויין, התחום התחתון - סביר~, כנראה כדי להשתפר צריך לפנות לסדרה הגבוהה יותר.
באופן יחסי - אחד הרמקולים גם הזולים שהיה בתערוכה! בהחלט מעודד לאודיופילים עם תקציב צנוע יותר.
חד משמעית עלה לרשימה הדמיונית שלי כאופציה לשדרוג.
Sonos faber -
היה נשמע בסדר, לא התלבט בשום צורה. קצת התבאסתי שמנגנים את השירים שנשמעים טוב אפילו בJBL FLIP 4.
כמו כן, הפריע לי שלא ניגנו עם הרמקולים של מורל (למרות שהם מופיעים בשם של החדר) , מאוד רציתי לשמוע אותם. הלוק והביקורות על Octave limited edition ממש גרמו לי לחשוב עליהם כשדרוג הבא.
Tad -
רמקול וחדר שמאוד אהבתי, היה לו צליל מאוד גדול, מדוייק ועם בס מאוד יפה למדפי.
העיצוב שלו גם משדר יוקרה, סופר כיפי.
magico -
קראתי עשרות דפים על החברה הזו ועל הרמקולים האלה, משהו שם פשוט לא התחבר לי. לא היה נשמע טוב כמו שמתארים.
מגנפן -
צליל גדול ופאנצ'י, אבל כמה פעמים אפשר להשמיע את הגרסא המיוחדת של Hotel California...
מהתסכול כבר עזבתי.
b&W 805 -
גם, משום מה ציפיתי הרבה הרבה יותר מרמקול כזה. אולי באשמת האקוסטיקה, אולי לא, אבל שוב יצאתי מהחדר בתחושה שהרמקול הזה לא מצדיק את המחיר (והבאזז סביבו).
שאר החדרים אני כבר לא זוכר/מתבלבל, כנראה שפשוט לא השאירו חותם מספיק עמוק.
תודה רבה למארגנים על התערוכה, הייתה חוויה יוצאת דופן.
צילמתי הרבה, בהמשך אערוך ואשתף.