תערוכת 2008 high end society במינכן...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ותמיד אפשר ללכת רק לביתן של האנגלים (B&W) (lol)

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
האנגלים שם ... ? :מה??????????:
אחרי כל הבליץ ... אין כבוד לאנשים (N)

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עזיבו אתכם רגע מאודיו, הדברים כאן לא מדאיגים אתכם?

זה כבר שירשור שני שהנושא הגרמני עולה, אגב דיון על מוצרים גרמניים, או ביקור בתערוכה.
אנשים כאן מתייחסים לזוועות השואה כאילו היו דבר שאין לו את הייחוד שלו. משווים את זה לדברים אחרים ומזכירים אותם באותה נשימה.

פעם אחת התייחסו לכך באותה נשימה כמו למאבק בין המחתרות לבין ההגנה טרם קום המדינה. אחר כך למאבק שלנו בבריטים, ואחר כך מתייחסים לזה בהשוואה לרדיפות יהודים במקומות שונים, או לגירוש ספרד.
מה קרה לכם??

אני מתנצל על אורך ההודעה אבל זה מכעיס אותי עכשיו. אז תסלחו לי.

את היהודים רדפו במשך אלפי שנים, כמעט בכל פינה בעולם: פוגרומים, טבח, עינויים, מלחמות ושאר זוועות היו נחלת היהודים לאורך כל תקופות ההסטוריה. בעולם הקדום, בימי הביניים, בכל היבשות כמעט ובכל הארצות בהן ישבנו.
זה היה נורא, וחשוב שכולנו נזכור את זה ונזכיר את זה לילדנו, למען ידעו וישמרו בעתיד.

אבל לשואה אין מקור השוואה! אי אפשר בכלל להתייחס לזה בשום פרמטר השוואתי. לא הייתה ונקווה שגם לא תהייה לעולם זוועה גדולה מזו, לשום עם בהסטוריה האנושית. אי אפשר להשוות רצח עם שיטתי, מתוך אידאולוגיה גזענית ומתוך פילוסופיה עמוקה, שגורסת שיש גזע עליון וגזע נחות שיש להשמידו בגז, או בכל אמצעי אפשרי אחר. איך בכלל אפשר להשוות את הזוועה הזו לכל מקרה אחר בהסטוריה היהודית? אפילו בתקופת האינקווזיציה של ימי הביניים, הכנסייה לא הגיעה לרמות כאלה של טבח אדם מתוך אידאולוגיה.

תעשו לכולנו טובה ותפסיקו להתייחס לנושא השואה ולגרמנים שחיו באותה תקופה כאילו היו איטלקים, או בריטים או כל עם אחר שרדף אותנו לאורך ההסטוריה. אין מקום להשוות!

אני מסכים שקם דור חדש. רק תזכרו שגם הגזענות הנאצית מעיזה להרים שם ראש, אצל הילדים של אותו "דור חדש". אבל מה שהיה אסור שימחק ואסור שישכח, ואסור שיהפוך לבר השוואה למה שעשו ועושים לנו עמים אחרים. ואת האחריות של הגרמנים כאומה, הם חייבים יהיו לשאת לעולמים. וכחלק מהאחריות הזו הם בהחלט נדרשים ללמד את הדורות הבאים על מעשי דור הסבים למען יראו ויראו. לעולמים! והאחריות שלנו היא להזכיר להם את זה, לנג'ס להם ולא להרפות, גם אם זה לא סימפטי ולא נעים לנו. זו האחריות הלאומית שלנו, ואני כותב את זה כאחד שלא היה לו שום בן משפחה שנספה שם.

ועדיין, כל זה לא משנה את העובדה שמותר להתווכח על זכותו של כל אחד לרכוש או לא לרכוש תוצרת גרמנית ולבקר או לא לבקר בגרמניה ספוגת הדם. איש הישר בעיניו יעשה. עניין של הרגשה אישית. גם לי יש תוצרת גרמנית בבית.

רק תעשו טובה ואל תקלו ראש בחומרת המעשים שלהם. זה קרה רק לפני 60-70 שנים!!

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לא נראה לי שמישהו מקל ראש בחומרת המעשים, אבל אי אפשר להתווכח על הזכות לרכוש מוצרים גרמניים או לבקר שם למטרת תערוכה: הזכות ניתנת לכולם וכל אחד יחליט עבור עצמו מה הוא מרגיש.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
על זה אין לי ויכוח

לא נראה לי שמישהו מקל ראש בחומרת המעשים, אבל אי אפשר להתווכח על הזכות לרכוש מוצרים גרמניים או לבקר שם למטרת תערוכה: הזכות ניתנת לכולם וכל אחד יחליט עבור עצמו מה הוא מרגיש.

גם לא על הזמנתו של תומר.
זכותו של כל אחד כמובן לקנות מוצרים גרמניים או לנסוע לשם.

אבל יש לי (לכולנו) בעיה עם מי שמשווה את מה שעשו האיטלקים או האנגלים או כל אחד אחר למה שעשו הנאצים.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
וכדאי גם לזכור:

הגרמנים לא "סתם" הרגו. הם הרעיבו למוות, בצעו ניתוחים מזויעים, ביתרו אנשים חיים, הקפיאו אנשים למוות בעמידה בשלג במשך שעות, שרפו אותם חיים, קברו אותם חיים, רוצצו גולגלות של תינוקות מול הוריהם, שחטו הורים מול ילדיהם, ועשו דברים שבאמת שום חיה לא היתה חולמת לעשות.

אה כן, ובסוף יום העבודה הם חזרו הביתה לאישה, לילד ולכלב.

מי שלא מבין עד כמה הזוועה הזאת איומה שיתחיל לקרוא ספרות בנושא- תתחילו אולי מ"האיש שקנה ימי הולדת" מאת אדולפו גרסיה אורטגה.

שום עם ושום חברה בהיסטוריה האנושית לא הגיע לדרגה כזאת.

לכן, להסתובב בערים גרמניות, לשמוע את השפה הגרמנית מסביבי (כמו שציין כבר TAKE ONE) ולעמוד בתור או לשבת ברכבת או להכנס לתערוכה עם גברים מבוגרים שכל אחד ואחד מהם היה, כמעט בוודאות, נאצי פעיל ושותף לרצח ומעשי זוועה, זה משהוא שאני אישית לא יכול לבלוע.

לכן אני לא רוצה לטייל בקן הנשרים של היטלר, וגם לא בערים הבוואריות עם הזקנים החביבים, או במרתפי הבירה הקסומים.

ומי שחושב שמה שאני כותב משעמם, או רוצה לתת לי כאפה, לבריאות.

LiveSound

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
אייל.

לדעתי הצנועה תמיכתך בנמר מגיעה באיחור מה וחסרת טעם מאחר והוכח שהאחרון מישתמש בתוכנות גרמניות לצורך פרנסתו העיקרית ( מאחר ואת הזמן והעבודה שהוא משקיע
באתר הוא עושה בהתנדבות מאהבה לתחום).

לדעתי אתה צריך להתבייש בדרך השיווקית שלך כאשר כל הדרכים כשרות ואינך בוחל בשום אמצעי להרוס פרנסתו של קולגה .

אתה עושה זאת ממש באומנות כאשר מצאת לנכון לתאר את זוועות הנאצים במשפטים רבים ברמה של ד"ר לעניני השואה וכמינימום מנהל בכיר ביד ושם .

גם אם יש לך מחשבות כאלה ובאמת אתה שונא מוצרים תוצרת גרמניה מפאת ההסטוריה , כסוחר , לא מוסיף לך כבוד (שלדעתי כבר אין לך בקרב הסוחרים ) להשמיץ

בעקיפין ותוך כדי ההתיפיפות היחודית הבלתי נגמרת שלך , קולגה , כאשר ברור לך שהנך פוגע בפרנסתו בפרהסיה . יש דרכים אחרות ויותר ומכובדות ללכלך על סוחר שמנסה להתפרנס בדיוק כמוך.

אני לא זוכר מתי השמצתי את יבוא הניבחרת הסינית עלומת השם והמוניטין בעולם הסטריאו העולמי שאתה מייבא , כאשר בנסיון חסר מקצועיות ובעזרת גורמים נוספים (מאחר שאתה לא טירון) .

הנך מנסה להשוות אותם ברמת האיכות לחברות הארופאיות , לרבות התוצרת הגרמנית.

אשאל אותך שאלה, ותענה לי בכנות :

אם פרנסתך היתה מורכבת ממוצרים תוצרת גרמניה , האם גם אז הית מנופף במושגים כואבים כל כך לעם ישראל ?

.....מאחר והנך מומחה לשיווק לא מעט שנים ,שנינו יודעים מה היתה התשובה האמיתית שלך .

אנני מבין מדוע מלכתחילה נתן מנהל האתר (בכך שלא חסם\הוריד ) את הבמה שניתנת לך בחסות אתר שענינו סטריאו נטו ! ותו לא!

פשוט אין לך מעצורים , ממש כך.

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
קצת לחדד...

מה הקשר בין שואה לאודיו ?

השואה (לזכור ולא לשכוח לעולם) לא קשורה לאודיו.....

היטלר(ימח שמו וזכרו) לא תיכנן מגבר מנורות....

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
מר LIVE SOUND

יש לך בעיה בהבנת הנקרא.

כתבתי בפירוש שלא הייתי שולל בעצמי קניית מוצר גרמני אם הוא היה הטוב ביותר מסוגו.

להסתובב בגרמניה, בנופיה המלבבים ובתערוכותיה השופעות - זה לא.

ונכון, קשה לי לראות בפורום הזה או בכל מקום אחר שלל השתפכויות מנסיעות, טיולים או תיאור ה"חיים הטובים" בארץ הזאת.

אבל מכיוון שאף אחד מאיתנו לא עוסק בשיווק טיסות או נופש בגרמניה, תחושת הקיפוח והפגיעות המבוטאות בהודעה שלך באות ממקור לא מובן.

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
ומי שחושב שמה שאני כותב משעמם, או רוצה לתת לי כאפה, לבריאות.

כתיבתך ממש לא משעממת , היא פשוט סוטה מהנושא בכוונה , ואיננה לעניין.

כניראה ששוב , בפעם המי יודע כמה ,הנך חושב שכולם כאן מטומטמים וחסרי אינטלגנציה כאשר אתה משתמש בזוועות
הנאצים בהרחבה ובתאורים מחרידים (ממש תת- רמה, כאילו שאף אחד לא יודע מה עשו הנאצים, אז אתה מזכיר להם...כל הכבוד) מתוך תקווה שכמה אודיופילים יתחילו לבכות ויבטלו \ יורידו מהתכניות שלהם
קניית מוצרים מגרמניה , ובחשיבה שיווקית שבמילה אחת היתי מתאר אותה כ"בזויה " הנך מנסה
בכל דרך אפשרית לפגוע בהרבה סוחרים שמביאים תוצרת גרמנית.

ההתיפיפות שלך מוכרת לכולם , אבל עכשיו אני מקווה שכולם יראו לאיזה רמה הגעת.

אבל....אתה יכול להרגע , מי שירצה סטראו High End אמיתי כגון MBL או AARON או BURMEISTER או CLEAR AUDIO או AVANTGARDE וכו , אננו צריך, ובטח לא יתייחס לשעורי
ההסטוריה ולידיעת מלחמת העולם השנייה שהנך מנסה להחדיר לעם מאהבת מרדכי שלך בפורום סטראו , שאמור לעסוק בנושאי אודיו בלבד.

ואני יכול להבטיח לך שמי שירצה מרצדס לא יבוא אליך לקנות פיאט.

אם הית אמיתי
וכותב מרחשי ליבך ,ורוצה לשפוך את ליבך בהרחבה בנושא ,לא חסרים פורומים בנושא .ו אשמח להמליץ לך על פורומים רבים (אם הנך מתקשה במציאתם)
ששם , יקשיבו לדבריך ויפינימו אותם כמו שאתה רוצה.

אין קשר בין פורום אודיו לשואה , וכל המשתמש בכך , עושה זאת מאינטרס מובהק!

ואל תתקן את עצמך , אחרי הזוועות שתארת , שכביכול הית שוקל לרכוש ציוד שכזה ,מאחר וזו שוב
החשיבה השיווקית המעוותת שלך שבאמתחתה נעוץ המסר השקוף שהנך מנסה להעביר.

....קדם תוקע את הסכין בגב , ואחכ" מזמין אמבולנס............

נערך לאחרונה ב:

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
אמיר היקר

התגובה שלך ממש לא בעניין, ובאה ממקום לא מכובד.

גם אתה וגם LIVE SOUND מנסים להשמיץ וללכלך. מי שמשתמש בשואה בנסיון לניגוח זה אתה, לא אני.

האם בגלל שאני יבואן אסור לי להביע את תחושותי לגבי ההתלהבות הזאת מנסיעות לגרמניה? הנושא הוא עקרוני, הוא מפריע לי, ואודה לך אם לא תתערב.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
חברים, בקשה אחת לי אילכם

תעזבו את השואה בצד. זה לא מקום ראוי לדבר ולא לתת שיעורי מולדת.
....עכשיו אחרי שעברנו את זה
אתם יכולים להתכסח בכייף.
קצת יותר אמוציות, אם אפשר.
תודה.

LiveSound

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
תעזבו את השואה בצד. זה לא מקום ראוי לדבר ולא לתת שיעורי מולדת.
....עכשיו אחרי שעברנו את זה
אתם יכולים להתכסח בכייף.
קצת יותר אמוציות, אם אפשר.
תודה.

אני איתך(Y)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני גם מבקש לדבר על השואה במקומות אחרים, כאן זה פורום אודיו וזה לא ממש רלוונטי לנושא.
זה גם מוביל למקומות לא טובים שאינם קשורים לתחום.
תודה.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
DIZ

מצטער, אבל אתה לא צודק.

חבר פורום מכובד כתב כאן המלצה חמה על נסיעה לגרמניה לתערוכה, ועל טיולים בנופיה ועריה.

אני באמת לא מסוגל לראות הודעה כזו בלי להגיב.

לצערי כמה יבואנים תקפו אותי בנושא ולצערי אני צריך להגיב להם.

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
איל פור

אולי תקח כמה ימים חופש ? תיישר את הראש , תנוח , ואז אולי תבין ששגית וכאן זה לא פורום טיולים של
נתור , ובטח לא פורום מלחמת העולם השנייה , ואז אולי תגיב לעניין......שהוא אודיו!!!!!

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני מבקש לא לפגוע בנתור, עבדתי שם 7 שנים כמדריך טיולים לאירופה. :cool:

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
סליחה , נתור היתה סתם דוגמא ללא כוונה .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור