AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
יצרנים לא מתעסקים בדברים כאלה, גם ככה יש יותר מדי פרמטרים קריטיים שהם צריכים לבחור לאיזה מינימום מהם להתייחס. וגם אם הם שיערו שייש ספרים, לא בטוח שהם שיערו שזה יהייה השימוש בהם.אני חייב לציין שהעיסוק בניחוש של איכות הצליל על פי התמונות מאוד מתמיה.
ראיתם פעם יצרן שמתייחס לכורסא עליה יושבים המאזינים? ראיתם פעם יצרן שמתייחס לעץ ממנו בנוי השולחן בסלון? ראיתם יצרן מתייחס לסוג התריסים? למבנה הזכוכויות בחלונות? מה קורה לכם? גם אם זה נשמע מוזר, אני בטוח שיש יצרנים שמשערים שיש גם ספרים בסלון.
עמיר, יש רמקולים שבנויים סביב הרעיון של החזר תדרים מהקיר. אלה רמקולים עם מבנה מיוחד. רמקול אטום, ככל שפחות רעש דולף ממנו החוצה, כך הוא טוב יותר
לעומת זאת, כל מי שעסק אי פעם במיקום מערכת בחדר, יודע שכל שטות עשוייה/עלולה לשנות, כך שאין שום דבר מוזר בניחוש -- שעשוי להיות ניחוש מושכל -- לגבי השפעת הגורמים השונים שרואים בתמונה על איכות הסאונד.
וייש כאן אנשים בעלי ניסיון שמנסים להסב את תשומת לבך לדברים שנראים בתמונה ושעשויים להיות רלוואנטיים, אולי מאוד, ואתה מבטל את זה כלאחר יד, כאילו אפריורית מדברים שטויות, וזאת למרות שאתה שאלת לגבי זה במפורש:
אפשר לראות שהצליל של המערכת מדהים. לא?
עמיר
נ.ב., גם הרמקול שייש לי הוא מה שאתה קורא "אטום", אלא שלייד הקיר הוא נשמע רחוק מאוד ממיטבו -- ניסיתי גם את זה, למרות שאין המלצה ספציפית של היצרן לכאן או לכאן.