בהחלט עובד על זה עכשיו!
- אני חושב ששווה להשקיע עוד טיפה בזה לפני שרצים הלאה. כך תוכל ללמוד ולהפנים דברים יותר לעומק, בצורה שתעזור לך בהאזנה בהמשך. זה סוג של רכישת כלים
בהחלט עובד על זה עכשיו!
- אני חושב ששווה להשקיע עוד טיפה בזה לפני שרצים הלאה. כך תוכל ללמוד ולהפנים דברים יותר לעומק, בצורה שתעזור לך בהאזנה בהמשך. זה סוג של רכישת כלים
אין לי מנוי לטידאל -- נראה לי בזבוז כסף -- נראה לי ש-native hi-res כמו ב-Qobuz עדיף על MQA, מה גם שרכישת מנוי Qobuz לחודש ב-eBay, כפי שמתואר בשירשור אחר עולה איזה יורו או שניים לחודש.אם כבר הקדשנו שרשור של מוסורגסקי לבאך...
מה ההמלצה למנחה מוזיקאלית? אני כבר עשרים שנה מכושף מהיצירה בביצוע של הלאונהארדטים והקויקנים
https://tidal.com/album/2992499
לא לשמיעה אגבית, אבל החזרה של הנושא של פרידריך בקאנון ובפוגות היא כל פעם כמו יציאה מחלום..
אני אוהב ביצוע של Ensemble Sonnerie ב-Virgin -- הרכב משתנה של כלי תקופה בהובלת Monica Huggett בכינור, כשכאן משתתפים בנוסף גם ויולה דה גמבה, הרפסיקורד, חליל, אבוב (רגיל, d'amore, di Caccia), בסון, ועוד נגן בכינור או בויולה או בויולת טנור (יש חיה כזו), והם מופעים בצירופים שונים, החל בהרפסיקורד סולו, כך שייש גיוון ועושר צלילי, בניגוד להרבה הרכבים אחרים, שמשתמשים בפחות כלים או כלים מאותו סוג. הביצוע של Savall סובל מבעייה כזו (ובאופן מוזר הוא נשמע יותר טוב ב-CD מאשר ב-SACD).
אני לא מכיר את הביצוע של הלאונהארדטים והקויקנים, אבל אני מעריך שהוא מצויין. עם זאת, בהרכב שלהם אין אבוב לסוגיו ואין בסון (כל השאר נראה דומה), מה שמפחית את הגיוון.
בקשר לסימפוניה השלישית, אני מעדכן את ההמלצה שלי באופן חד משמעי לביצוע של Jan Willem de Vriend ב-SACD של Challenge Classics, שייש אותו גם ב-download 24/96. כבונוס, יש שם גם ביצוע מצויין של הסימפוניה הראשונה.3. Bernstein/New-York אם אתה מצליח להשיג את זה, ואם לא, אפשר Chailly (כל אלה ב-CD), או Manze או de Vriend (שני האחרונים ב-SACD)