לא מבין גדול בתחום , זה מה שאני יודע ..
בכדור הארץ , מידיי כמה עשרות אלפי שנה , יש שינויים במזג האוויר , עקב שינוי של ציר ההטיה של כדה"א מול השמש
במאה ה20 , לא נצפה שינוי הטייה , מצד שני המין האנושי במסגרת המהפכה התעשייתית שינה את מבנה האטמוספירה עקב זיהום האוויר (יותר פחמן דו חמצני מאשר חמצן) , השינוי גרם לכך שהחום שנקלט גורם לאנרגיית השמש להיכלא ולטמפרטורות לעלות.
אנחנו גם יודעים שמאז שהתחילו למדוד טמפרטורה (1880) , 9 מתוך 10 השנים החמות ביותר היו ב15 שנה האחרונות , ויש היום הרבה מדענים שחושבים שזה הסיבה , ולכן קוראים לבני האדם להפחית את הפליטה , כדי שלא נהפוך להיות הצפרדע בסיר , שלא שם לב שהטמפרטורה עולה..
האם הקשר ודאי ויש הוכחה , אין הוכחה חד משמעית אבל יש תזה שמסבירה את זה , אני חושב שזה לא כל כל משנה , אם יש חלקים נרחבים בקהילה המדעית שחושבים שיש סיכוי סביר שאנחנו מחרבים את הפלנטה שלנו , חשוב לטפל בזה ..
מצד שני , הנושא הזה הפך להיות נושא שנוי במחלוקת , בגלל פוליטיקאים ..
האמת , עליית הטמפרטורה , יעילות חיסונים , והיעילות של טיפול אקטיבי באודיו , הם דוגמאות לנושאים מדעיים , שבהם אנשים עם דעות קדומות לא מסוגלים להכיל את העובדות , פשוט בגלל קבעון מחשבתי , לך תנסה להראות לטראמפ מחקרי אקלים , למתנגדי חיסונים להראות סטטיסטיקה של חיסונים , או להראות למתנגדי אקוסטיקה תוצאות של כיול אקטיבי , באנלוגיה זה כמו שתנסה להסביר לכלב תחש על טיפול אקוסטי
הוא יקשקש בזנב , יסתכל עלייך ינבח קצת ,אבל אין לזה שום משמעות , לכעוס על הכלב זה גם חסר משמעות
הוא לא אשם שהוא נולד כזה , לדבר איתו או לכעוס עליו זה סתם לבזבז אוויר חם לריק
מצד שני , ישנם אנשים פחות מקובעים , שיכולים להכיל אמיתות חדשות , אני יכול להעיד שקראתי בשקיקה את הסיפורים של רן מויאל על הדרך שעשה עם המערכת שלו , ועל האימפקט שהמערכת שלו עשתה עם הכיול של הטרינוב , גם נהניתי מאד ללמוד משניצל על המערכת שלו , על הדבקות שלו בשלמות האודיופילית , על הפרוייקטים שלו חדשות לבקרים , וגם על דן והניסיון שהוא מביא
אני חושב שאני דוגמה מייצגת לציבור גדול קל קוראים שרואים ערך גדול בפוסטים כאלה וקוראים אותם בעניין
תתעלמו מהמקובעים , החמוצים , המטרילים ,והחשוכים , הם כמו הכלב שנובח , אין באמת דרך לתקשר איתו ואיתם ..
תכתבו בשבילנו , קוראי דטאון , הרוב הדומם , השאר זה סתם רעש ..