אקוסטיקה הוא פקטור מאוד מאוד חשוב בתוצאה הכללית והסופית. ויכולה לקחת מערכת פצצה עם רכיבים מעולים למקום פחות מוצלח שלא ישקף את תכונותיה הטובות בשל אקוסטיקה או העמדה לא נכונה (העמדה נכונה מאוווד חשובה - מאוד חשוב להימנע ככל הניתן והמתאפשר מלמקם אלמנטים ונפחים גדולים ומסיביים (בגובה/בעומק וברוחב) בין הרמקולים הראשיים (העיקריים) וכאמור סימטריה כפי שעמיר ציין לנכון מאוד חשובה - מרחק "בריא" ככל האפשר מקירות צד ואחור במיוחד לרמקולים בעלי פורט אחורי ש"יורים אוויר" מאחור.)
מיכאל123 ציין ווילון אקוסטי ואני מסכים בהחלט!
אני זוכר כאשר עברנו למשכננו הנוכחי - נכנסתי מן הסתם לדירה ריקה לחלוטין, דבר ראשון התחלנו בשיפוצים והחלטתי למקם במיוחד כ"הגדרה" לאיזור המערכת או קיר המערכת - וילון "אקוסטי" נקרא לו.
לאחר לבדים ולא מעט התייעצות אם אנשים טובים בתחום האקוסטיקה ותחום הטקסטיל היותר מחמיר -
החלטתי ללכת על:
ווילון "הפעלה" אטום שחור בצפיפות של 100% אטימות דו שכבתי - (כבד מאוד) יחידות 2X
- אחד כ-6מ אורך רץ במימדים של 2.65 גובה (עד תקרה). (תופס קיר שלם)
- שני כ-4מ אורך רץ במימדים של 2.00 גובה (מגובה 0.65 עד תקרה).
- צפיפות פי 1.5 ז"א כ-9 מ' אורך בסה"כ לראשון - והשני בהתאמה
- תפר כפול + דו כנפי - פתיחה במרכז באופן שווה בהתאמה לגדלים - אקסטרה תפירה ואטימה בקצוות.
הווילון עצמו בעל נפח גדול ויחסית בעל משקל לא מבוטל.
התוצאה כ"כ דרמטית בין חלל ערום לחלוטין לבין החלל כאשר הוא מצויד עם הווילונות.
כאשר נכנסתי ראשית לדירה ומחיתי כף היה הדהוד גבוה וחזק במיוחד - ממש בלתי נסבל במיוחד במקומות מסויימים.
לאחר התקנת הווילון - פשוט לא היה הדהוד ב-כ-ל-ל!!!
והדירה עדיין "ערומה" יחסית, פרט לקיר הראשי והארוך ביותר בדירה שממנו מתנקזים לשאר חללי הבית.
ממול קיר "הכניסה" עם הווילון ישנו קיר במרחק של 3.8 ממנו ובאורך של כ-3.00 מטרים. ז"א שהמשחק של הקירות דווקה פעל לטובתי בעניין, על הקיר 3.00 מונחים מקומות הישיבה (סלון בכל זאת).
החלטתי להגדיר גם את הרצפה לפחות חלקית (כ- 4.00 מ' עד 1.00) במיוחד בשביל לבודד "אפילו באחוזים בודדים" את ספיגת הבאס והתחום התחתון ובידודם ככל האפשר מהשכנים שנמצאים מתחתיי (ומעליי).
על כן השתמשתי ביריעות בידוד לגגות ורצפות בשם FT BLOCK שתי יחידות באורך 4 מ על 1 מ.
בידוד הרצפה:
- יריעות FT BLOCK של 4 מ' רץ
מעל
- ספוג צפוף לבידוד כ-1.0 ס"מ גובה 2X על 4 מ' רץ (משתמשים כפילוס ויצירת נפח בפרקטים) 2 יחידות
- PVC בעובי 0.5 ס"מ גובה 2X שכבות - כ-4 מ' רץ (שתי יחידות)
- שטיח צפוף כ-4 מ' רץ (יותר בשביל הלוק).
את הרעיון במקור שאפתי בעיקר מתכנון רצפות באולמות קולנוע - שכולל לוחות פייברצמנט כחומר סופג ומבודד ו-PVC.
לגבי התוצאה - השתמשתי עם סאב שונה מאוד ממה שיש לי היום ועם רמקולים שונים ממה שיש לי כיום וכאמור גם אלקטרוניקה שהתחלפה בהתאמה, אני יכול לומר שהתחום התחתון נשמע נהדר גם עם ה-SETUP לפני וגם הנוכחי. אין לי תלונות וטפו טפו גם לשכנים.
זו התוצאה כיום:
הרמקולים ממוקמים כחצי מטר מהקיר האחורי ביניהם פרט למגבר אין דבר, מאחור משמשים אצלי זוג DAHLQIEST DQ10 כ"סנטרים" בשימוש HT (עוביים צר כך שניתן יחסית לקרב לקיר) כך שהם לא נמצאים בכלל בקו הרמקולים אלא הרחק מאחור (בקו האחורי של הרמקול).