של מי יותר טוב? מה עדיף?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
השאלה הנצחית והטרגית בתחום הזה, מדוע אנשים בעצם לא יכולים להיות מרוצים ממה שיש להם, הרי לרוב חברי הפורום יש מערכות אודיו שיזילו דמעה של קנאה בעיני האנשים שאין להם מערכות ברמה כזו? למה המרדף התמידי אחר משהו שלא בהכרח קיים. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שיותר כיף להתחדש ברכיב אקזוטי מאשר לקנות פנל אקוסטי, אם המסקנה הזו ברורה אז השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא מה יותר טוב, מערכת שעולה מיליון דולר בחדר/סלון שלא מטופל אקוסטית או סט אפ בשולי קטגוריית המחיר של ההיי אנד בחדר/סלון שכן מטופלים אקוסטית? התשובה לכך לדעתי היא שהבעלים של הסט אפ היקר לא ישן טוב בלילה לאחר שהוא ישמע סט אפ זול יותר בחלל מטופל אקוסטית.
על סמך מה נראה לך שאם למישהו יש את האופי שהוא אף פעם לא מרוצה ממה שייש לו, הוא פתאום ישתנה אחרי שיישקיע באקוסטיקה?

וכל הניתוח הפינאנסי והפסיכולוגי בכלל הזוי :(

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
שמעתי אצלי את ה 27 ואת ה 38.
לאוזניי הם מדגישים מיד + מיד באס

ה 1028 חיה אחרת משניהם. בניגוד ל 27 הם הגדילו את הטוויטר ונתנו לו לנגן מתדר נמוך יותר. ה38 גדול יותר עם 3 דרייברים באס 7 אינץ בניגוד ל 2 6.5 ב 1028 פלוס פורט תחתון ואחורי שאין ב 27 ו 38. בקיצור ל 1028 אין את העוצמה של ה 1038, הוא יותר דומה למדפי עם עוד בס או 2 way. רמקול מאוד מהיר, לדעתי לא מדגיש את מה שאמרת. כל אלקטרוניקה פחות ממעולה שניסיתי עליו הוציאה סאונד עם גבוהים מודגשים ורזון בגזרה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
השאלה הנצחית והטרגית בתחום הזה, מדוע אנשים בעצם לא יכולים להיות מרוצים ממה שיש להם, הרי לרוב חברי הפורום יש מערכות אודיו שיזילו דמעה של קנאה בעיני האנשים שאין להם מערכות ברמה כזו? למה המרדף התמידי אחר משהו שלא בהכרח קיים. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שיותר כיף להתחדש ברכיב אקזוטי מאשר לקנות פנל אקוסטי, אם המסקנה הזו ברורה אז השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא מה יותר טוב, מערכת שעולה מיליון דולר בחדר/סלון שלא מטופל אקוסטית או סט אפ בשולי קטגוריית המחיר של ההיי אנד בחדר/סלון שכן מטופלים אקוסטית? התשובה לכך לדעתי היא שהבעלים של הסט אפ היקר לא ישן טוב בלילה לאחר שהוא ישמע סט אפ זול יותר בחלל מטופל אקוסטית.

התשובה לדעתי פשוטה, כמו שרקדן חייב לרקוד, הזמר לשיר
הצייר לצייר, האודיופיל חייב לשדרג!

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
על סמך מה נראה לך שאם למישהו יש את האופי שהוא אף פעם לא מרוצה ממה שייש לו, הוא פתאום ישתנה אחרי שיישקיע באקוסטיקה?

וכל הניתוח הפינאנסי והפסיכולוגי בכלל הזוי :(

אני מתייחס לאלה שפשוט אוהבים סאונד טוב ובמקרה הזה כן, האקוסטיקה מוסיפה משמעותית לאיכות הסאונד, דבר שעשויי לגרום למחשבה שנייה לגבי אם לשדרג ואם הצורך עדיין קיים אז השדרוג לפחות יהיה יותר חכם.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
התשובה לדעתי פשוטה, כמו שרקדן חייב לרקוד, הזמר לשיר
הצייר לצייר, האודיופיל חייב לשדרג!

ואולי האודיופיל פשוט צריך ליצור את המוזיקה שלו במקום לחפש אותה ולהתאים את עצמו אליה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני מתייחס לאלה שפשוט אוהבים סאונד טוב ובמקרה הזה כן, האקוסטיקה מוסיפה משמעותית לאיכות הסאונד, דבר שעשויי לגרום למחשבה שנייה לגבי אם לשדרג ואם הצורך עדיין קיים אז השדרוג לפחות יהיה יותר חכם.
הייה נחמד אם זה מה שהיית כותב, אבל זה לא מה שכתבת.

להזכירך:
השאלה הנצחית והטרגית בתחום הזה, מדוע אנשים בעצם לא יכולים להיות מרוצים ממה שיש להם, הרי לרוב חברי הפורום יש מערכות אודיו שיזילו דמעה של קנאה בעיני האנשים שאין להם מערכות ברמה כזו?

למה המרדף התמידי אחר משהו שלא בהכרח קיים.

אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שיותר כיף להתחדש ברכיב אקזוטי מאשר לקנות פנל אקוסטי

אם המסקנה הזו ברורה אז השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא מה יותר טוב, מערכת שעולה מיליון דולר בחדר/סלון שלא מטופל אקוסטית או סט אפ בשולי קטגוריית המחיר של ההיי אנד בחדר/סלון שכן מטופלים אקוסטית?

התשובה לכך לדעתי היא שהבעלים של הסט אפ היקר לא ישן טוב בלילה לאחר שהוא ישמע סט אפ זול יותר בחלל מטופל אקוסטית.
באיזה אור זה מציג "אודיופילים", לעומת באיזה אור מה מציג אותך?

וגם ההודעה הנוספת
ואולי האודיופיל פשוט צריך ליצור את המוזיקה שלו במקום לחפש אותה ולהתאים את עצמו אליה.
לכמה אודיופילים ה"עצה" הזו באמת רלוואנטית, לדעתך?
לעומת באיזה אור זה מציג אותך?

למחשבה.

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
לא הבנתי את השאלה, מה זאת אומר באיזה אור זה מציג אותי או אחרים, הרי פחות או יותר יש קונצנזוס בנושא השדרוגים שלא תמיד נעשים מהראש אלא מהלב, האם זה דבר רע? בפירוש לא. אני מאמין שכל אחד רשאי לעשות עם כספו מה שהוא רוצה ושמתחדשים אני כותב תתחדש גם אם זה לכאורה לא נראה לי, שהנושא עולה לדיון אני מביע את דעתי האישית בלבד, מי שרוצה מוזמן לקבל אותה ומי שלא שיבושם לו.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
וגם ההודעה הנוספת

לכמה אודיופילים ה"עצה" הזו באמת רלוואנטית, לדעתך?
לעומת באיזה אור זה מציג אותך?

למחשבה.

עמיר

העצה הזו רלוואנטית למי שחפץ בה. אם אתה שואל למה היא רלוואנטית אז היא לא בשבילך.

למחשבה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ה 1028 חיה אחרת משניהם. בניגוד ל 27 הם הגדילו את הטוויטר ונתנו לו לנגן מתדר נמוך יותר. ה38 גדול יותר עם 3 דרייברים באס 7 אינץ בניגוד ל 2 6.5 ב 1028 פלוס פורט תחתון ואחורי שאין ב 27 ו 38. בקיצור ל 1028 אין את העוצמה של ה 1038, הוא יותר דומה למדפי עם עוד בס או 2 way. רמקול מאוד מהיר, לדעתי לא מדגיש את מה שאמרת. כל אלקטרוניקה פחות ממעולה שניסיתי עליו הוציאה סאונד עם גבוהים מודגשים ורזון בגזרה.
תראו רק כמה המשחקים שלנו בתחום הזה הם אבסורדיים :)

אני במפורש כולל את עצמי -- אני לא "מעל" זה -- ונתפסתי לפוסט הזה רק כי הוא הכי קרוב בשרשור שמדגים את הנקודה, אך אינו שונה מאינספור אחרים באספקט הזה

במקרה הזה יש לנו מישהו שאפילו מכיר באופן מודע ומוצהר בכך שאין דברים מוחלטים באודיו, אבל כשמישהו כותב משהו שונה מדעתו, הוא רץ "לתקן" אותה, אפילו אם הוא מוסיף "לדעתי" כמו שכתב בספר.

זה לא שאני הייתי נמנע מלעשות כמוהו -- המטרה אינה להכפיש אותו! -- רק להדגים איך זה עובד אצל רובנו.

וגם נושא הוויכוח -- כן/לא מדגיש -- אני בטוח שכל אחד מהצדדים שמע את הרמקולים, אבל לאחד נראה כך ולאחר נראה אחרת. למה? אולי השפעה של האקוסטיקה, של המוזיקה ששימשה לבדיקה, ו/או הבדל בתפיסה של כמה צריך להיות באס/מיד לעומת כמה שנשמע שייש.

אז מי צודק?

סביר שיהייו כאלה שיישמעו את הציוד האמור ויגידו כפי שאמר א' וכאלה כמו שאמר ב', בתלות בהרבה גורמים כמו אלה שהוזכרו, ויכול להיות שמספרם יהייה שקול או שסטאטיסטית תהייה נטיה לאחד הצדדים.

אז איך קובעים מי צודק, לפי כמת המצביעים?

תיאורטית, אפשר הייה למדוד -- או להשתמש במדידות קיימות -- של עקומת ההיענות, שברוב הרמקולים היא ממילא 3dB±, כלומר כראה שאף אחד מהם לא מאוד מדגיש ולא מאוד מנחית, או שייש איזושהי הדגשה של איזה 1dB שלא מורה להיות מורגשת, אבל החדרים הופכים אותה ל-10dB+, וכו'.

אבל תמיד יהייו כאלה שייטענו שלא שומעים עם הסקופ, וכאלה.

בקיצור, אפשר להתווכח כמה שרוצים, וכל אחד יכול להחזיק בעמדתו כמה שבא לו, ואם לא ספציפית בוויכוח הזה, אז בוויכוח הקודם/הבא...

עמיר

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
במיקרה הזה עמיר אני מסכים איתך. בסופו של דבר אנשים (כולל אותי) מנסים להכליל את דעתם הסוביקטיבית לדעה אובייקטיבית.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
דרך אגב נמר,

תודה על ארוח הנסיכים היום. כמו שלא ציפיתי לקפה קר טעים (בטלפון אמרת קפה על האש :)), ככה גם הסאונד של המערכת הפתיע אותי. היה שם עידון/איזון בצליל שלא ציפיתי למצוא. בנוסף קשקשנו הרבה על אודיו.

קיבלתי עוד זוית,
מגניב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בכייף יאשושו.
הבית פתוח. אתה מוזמן תמיד.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83

מעניין,אתה אומר לאודיופיל "להסתפק" במה
שיש לו ועוד בבלה,ואינך יודע ומבין שאתה
לא מהזן הזה!!

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
מעניין,אתה אומר לאודיופיל "להסתפק" במה
שיש לו ועוד בבלה,ואינך יודע ומבין שאתה
לא מהזן הזה!!

עושה רושם שבחרתה להתייחס לתפל ולא לעיקר, כתבתי שעדיף להשקיע באקוסטיקה לפני שמחליפים רכיבים בסט אפ. גם אני לא השקעתי בנושא הזה שקל אחד ואני בהחלט מתכוון להתייחס לזה בצורה מינימלית. לגבי ההסתפקות בקיים, נושא שבכלל לא קשור למה שכתבתי, אני מאחל לעצמי להגיע לשלב שבו אני אכלל בקטגוריית "הזן הזה" ואסתפק במה שיש, מודה "באשמה", תודה על ההארה.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עושה רושם שבחרתה להתייחס לתפל ולא לעיקר, כתבתי שעדיף להשקיע באקוסטיקה לפני שמחליפים רכיבים בסט אפ. גם אני לא השקעתי בנושא הזה שקל אחד ואני בהחלט מתכוון להתייחס לזה בצורה מינימלית. לגבי ההסתפקות בקיים, נושא שבכלל לא קשור למה שכתבתי, אני מאחל לעצמי להגיע לשלב שבו אני אכלל בקטגוריית "הזן הזה" ואסתפק במה שיש, מודה "באשמה", תודה על ההארה.

אני השקעתי הרבה מאד באקוסטיקה.
אז לשיטתך אין לי מה לשדרג יותר רכיבים?

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
  1. אני מתייחס לאלה שפשוט אוהבים סאונד טוב ובמקרה הזה כן, האקוסטיקה מוסיפה משמעותית לאיכות הסאונד, דבר שעשויי לגרום למחשבה שנייה לגבי אם לשדרג ואם הצורך עדיין קיים אז השדרוג לפחות יהיה יותר חכם.
לקרוא, להבין ולפעמים להחכים, לרוב אני כותב שטויות אבל יש לי הברקות :)

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
אצלי הבעיה שחלל האזנה הוא בסלון ולכן הפתרונות האקוסטים אינם באים בחשבון בגלל עניני עיצוב ואסטטיקה.
לגבי העניין עצמו אין ספק שלאקוסטיקה חלק חשוב ביותר בתוצאה הסופית ואתן דוגמא קטנה ,עברתי דירה לאחרונה והחלל האזנה השתנה בצורה מהותית ואני יכול לומר שהשינוי בסאונד היה דרמטי .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אצלי הבעיה שחלל האזנה הוא בסלון ולכן הפתרונות האקוסטים אינם באים בחשבון בגלל עניני עיצוב ואסטטיקה.

רק אצלך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור