שלח לחמך..

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
קצת מתבייש לפתוח אתה פוסט הזה אבל לא הביישן למד, אי לכך..

לאחר קריאה מרובה באתר אני מוצא את עצמי עם יותר מדי מידע תיאורטי וכמעט שום מידע מעשי.
אני מבין שהדבר הטוב ביותר שאני יכול לעשות בכדי להתחיל להבין משהו אמיתי בתחום (ולאו דווקא מן הבחינה הטכנית אלא יותר מן הבחינה החוויתית שתעזור לי לפענח לעצמי את חווית הסאונד שהכי מרגשת אותי ושאליה אני צריך לחתור)
זה להתחיל להאזין למערכות מושקעות שונות.
הדרך הראשונה לכך היא כמובן לבקר את בעלי העסק שבתחום. להאזין לציוד שהם בחרו לייבא ושמשקף את טעמם. וכך אני מתכוון לעשות.
הדרך השניה היא להתארח אצל אודיופילים על שלל גווניהם והעדפותיהם ולנסות ללמוד מניסיונם וטעמם האישי.
לצערי, אין במעגלי החברתיים ולו אודיופיל אחד לרפואה, כך שהחלטתי להרהיב עוז ולפנות לחברי הפורום היקרים בשאלה/בקשה אם למי מכם תהיה איזו שעה להקדיש לי. במידה וכן אהיה אסיר תודה.
אשמח להאזין ולהקשיב למערכת שבחרתם לבנות ולהרכיב ולא פחות מכך, למוזיקה החביבה עליכם. אשמח ללמוד את התהליך אותו עברתם. מה חיפשתם ו/או עדיין מחפשים בסאונד ובמוזיקה ואיך הגעתם לאן שהגעתם.

בתור איש חינוך (אמנם לא בהכשרתי אך בפועל) אני מצוי בחופש לכל אוגוסט יחד עם הילדים, אם כי לא מעט זמן פנוי יש באמתחתי גם בימים כתיקונם.
אני מתגורר ברעננה אך אין לי שום בעיה להדרים או להצפין לצורך העניין הזה.

תודה לכולם
בועז (ורד)

ARIMAR

עוסק בתחום
מעורבות
121
נקודות
43
אין לך מה להתבייש, רוב החברים כאן מארחים ומתארחים ...
מוזמן להגיע אלי
אשמח לארח אותך באחד הבקרים
ארי 0544756126

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כנ״ל.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
Welcome.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
@במבי

מסכים עם מה שכתבת אבל....מסרב לקבל.

אסביר:

אתה,וכל אחד אחר,לא שומע מערכת הי פי דו ערוצית בנוייה למשעי ובטוב טעם.
אף אחד לא שומע רמקולים מדהימים מונעים עם מגבר בסינרגיה שהורכבה בהמון מחשבה,אחרי המון האזנה ובחינה וכו וגו.

כולנו פה שומעים: מוזיקה.

כדי שתדע --בינך לבין עצמך -- האם המערכת המעולה ששמעת אצל מוזיץ (*) נשמעת "טוב יותר" מזו ששמעת אצל הראשים המדברים (*) אתה צריך קודם כל וראשית כל:להכיר את החומר שינוגן/מנוגן שמי מהמערכות האלה.

להכיר? הכוונה להאזין ולהקשיב,לשם לב לכלים,ליצירה,למסרים,להלחנה,לשירה,לדיקציה,לחלוקת הכלים והדרך שהחלוקה הזו מעבירה את המסר,לשפה למלל לחריזה,לפרטים הקטנים המרכיבים את השלם שגדול מסך חלקיו.

בלי כל אלה הביקור אצל האנשים הנפלאים פה,ואצל היבואנים האדיבים פה - כל אלה הם לא כלום.

(*) מוקדש באהבה לדבר הזה ...שממחיש את דברי.

מנחם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
@במבי

מסכים עם מה שכתבת אבל....מסרב לקבל.

אסביר:

אתה,וכל אחד אחר,לא שומע מערכת הי פי דו ערוצית בנוייה למשעי ובטוב טעם.
אף אחד לא שומע רמקולים מדהימים מונעים עם מגבר בסינרגיה שהורכבה בהמון מחשבה,אחרי המון האזנה ובחינה וכו וגו.

כולנו פה שומעים: מוזיקה.

כדי שתדע --בינך לבין עצמך -- האם המערכת המעולה ששמעת אצל מוזיץ (*) נשמעת "טוב יותר" מזו ששמעת אצל הראשים המדברים (*) אתה צריך קודם כל וראשית כל:להכיר את החומר שינוגן/מנוגן שמי מהמערכות האלה.

להכיר? הכוונה להאזין ולהקשיב,לשם לב לכלים,ליצירה,למסרים,להלחנה,לשירה,לדיקציה,לחלוקת הכלים והדרך שהחלוקה הזו מעבירה את המסר,לשפה למלל לחריזה,לפרטים הקטנים המרכיבים את השלם שגדול מסך חלקיו.

בלי כל אלה הביקור אצל האנשים הנפלאים פה,ואצל היבואנים האדיבים פה - כל אלה הם לא כלום.

(*) מוקדש באהבה לדבר הזה ...שממחיש את דברי.

מנחם.
מנחם, אתה אורים ותומים עבורי בהרבה דברים:
1. אוזניות
2. מוניטורים אולפניים.
3. אודיו נייד על כל פניו, תחומיו, גווניו.
4. איך באים ילדים לעולם.
5. פוסט כפרוזה: בניית פוסט בצורה נכונה: הצגת הדמויות, פירוט הקונפליקט, הצעת הפיתרון והקתרזיס שבא בעקבותיו.
6. אדיבות והשקעת אנרגיה בזולת.

עם זאת, אני ממש לא מסכים איתך בפוסט הזה, אני חייב לאמר.
החוויות הכי מרגשות שהיו לי עם מערכות אודיו, בייחוד בצעירותי, היו עם מוסיקה שכלל לא הכרתי. ממש לא חייבים מוסיקה שמכירים נורא טוב. זה לדעתי בחזקת גלגלי עזר. טוב להתחיל עם זה, אפילו הכרחי. אבל ככל שנחשפים ליותר מערכות ולומדים להאזין, זה נהיה פחות ופחות חשוב.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
קצת מתבייש לפתוח אתה פוסט הזה אבל לא הביישן למד, אי לכך..
לאחר קריאה מרובה באתר אני מוצא את עצמי עם יותר מדי מידע תיאורטי וכמעט שום מידע מעשי.

תודה לכולם
בועז (ורד)

אתה כזה חמוד שבא לי לעשות מהפוסט שלך בובה וללטף אותה.
א. אתה מוזמן בשמחה ובששון לצפון (חיפה).
ב. עצה קטנה, אם יותר לי: אל תלך ישר על הגדולות. או, אם תלך, בקר אותן שוב אחרי ששמעת את הקטנות. בדיוק כמו שלא תתן לאדם שלא שתה יין מימיו לטעום את הבורדו הכי יקר בשנת 2012, כי הוא לא ידע להעריך אותו, כך לדעתי לא תוכל לרדת לעומקן של המערכות הכי שוות כשאתה עדין בוסר. לפיכך, אם אתה ישר הולך לנמרים וגאים ושות', תעשה את זה לאחר ששמעת מערכות צנועות יותר. או שתבקר אותם שוב לאחר כברת דרך שעברת.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
ארי נמר גיא רוב תודות על ההזמנה
אני אצור קשר בהמשך ונראה מתי מסתדר

מנחם
תשמע.. זה עדיין נראה לי עדיף על קריאה אינסופית על חוויות של אחרים.
שנית, אני חושב שעדיין ניתן כך לקבל איזושהי תמונה למה חלקים מסויימים במערכות מסוגלים לעשות בתנאים מסויימים, כמו למשל כשביקרתי אצל זיו מאודיוזיפ ושמעתי איך הרמקולים שיש אצלי ( מרטן פורם פלור) יכולים להישמע בתנאים הרבה יותר טובים משלי
וגם אפשר לשמוע יצירה אחת או שתיים שגם אני מכיר

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני ממליץ לך גם לגבש תקציב
ביקור אצל אודיפילים עם מערכת במאות אלפי שקלים לבעל נסיון הקשבה מועט זה שקול לנהג חדש שלא נגע בפיאט פונטו להשוות ביין רולס רויס לבוגטי.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
מתן
1) תודה רבה על ההזמנה אני בהחלט אנצל אותה
2) הרגת אותי עם הדימוי לבובה
3) אני באמת בנאדם חמוד כל עוד לא נותנים לי סיבה לא להיות חמוד
4) העצה שלך לגבי מערכות קטנות תחילה נשמעת לי אבל אין לי ככ שליטה על זה
אם חבר פורום מואיל בטובו להזמין אותי ולהקדיש לי זמן אני קופץ על ההזדמנות. לא נראה לי לעניין לבדוק איתו תחילה עד כמה המערכת שלו מושקעת ואז להכניס אותו ללו"ז שמתוכנן בגרף עולה של האזנה
אני פשוט אקשיב בענווה מבלי לקפוץ למסקנות ואולי לאט לאט אני אבין כמה דברים בעניין
(ורד)

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
4. איך באים ילדים לעולם.
:מבולבל:

@matanoosh ואחרים

נראה לי שאת אי ההסכמה ביננו קשה לקחת לקצוות הסטיכיים של גרף אי ההסכמה.

מה אני אומר: נניח שמשהו שומע רדיו. שומע גלי צה"ל. שומע 88FM (ז"ל או לא) שומע קילקול המוזיקה וגם איזה תקליט או שניים במחרשה שאבא קנה לפני כך וכך עשורים.

...ופתאום המישהו הדימיוני שלנו "נופל" על נמר (זה מידענו שהולך על שניים) ובאותה פתאומיות שומע משהו ששמע בקילקול המוזיקה אבל בסט של הנמר, ופתאום שומע את ההוא מהרדיו גם זה בסט של נמר. ואותו משהו מידעינו הוא... הוא חובב צפוניים ונופל על "צפוני" אחד בשם מתן (נדמה לי שיש לך הכרות אינטימית ורבת שנים איתו) ואצל המתן שומע את ההוא מגלי צה"ל ואחריו את ההוא מ 88FM (זו הזל"ית) וכו וגו'.

מה זה הממבו ג'מבו הזה? פשוט המישהו,הזה שלנו,סיגל לאוזניו סט של התנסויות בעולם ההאזנה למוזיקה ולאט לאט,אבל בטוח,המישהו שלנו יודע לאבחן הבדלים ונואנסים בין מה ששמע במקרה של הנמר ומה ששמע במקרה של המתן והכל כרפרנט למחרשה של אבא או לאיכות השידור הזוועתי של מי מהרשתות שצוינו.

בעצם: כל אחד מאיתנו מעשיר את עולם המוזיקה שלו,ההקשרים האישיותיים שלו למה ששמע ואיך ששמע ומיצר לעצמו כעין ספריית רפרנס לחוויות האודיו שלו. וכשזה קיים גם יצירה שמעולם לא שמע,המישהו שלנו,בסיגנון שמעולם לא התחבר אליו - עדיין,מהניסיון,יוכל ליצר לעצמו רפרנס שניתן להגדירו במונחים של איכות והנאה.

ותודה על המחמאות גם אם התכוונת אליהן וגם אם הן היו ציניות למהדרין :)

מנחם

בעיקר קורא

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
מתן
1) תודה רבה על ההזמנה אני בהחלט אנצל אותה
2) הרגת אותי עם הדימוי לבובה
3) אני באמת בנאדם חמוד כל עוד לא נותנים לי סיבה לא להיות חמוד
4) העצה שלך לגבי מערכות קטנות תחילה נשמעת לי אבל אין לי ככ שליטה על זה
אם חבר פורום מואיל בטובו להזמין אותי ולהקדיש לי זמן אני קופץ על ההזדמנות. לא נראה לי לעניין לבדוק איתו תחילה עד כמה המערכת שלו מושקעת ואז להכניס אותו ללו"ז שמתוכנן בגרף עולה של האזנה
אני פשוט אקשיב בענווה מבלי לקפוץ למסקנות ואולי לאט לאט אני אבין כמה דברים בעניין
(ורד)
במבי, אם אתה מצפין לחיפה אתה יכול להתחיל מהמערכת המצ'וקמקת שלי ואז לעבור לרולס רויס של מתנוש. בשביל הפרספקטיבה :)
אורי

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
אורי תודה(ורד)
מעניין למה אודיופיל מתכוון כשהוא אומר מצ'וקמקת :)
יאללה, נעשה רוד טריפ מיוזיקלי לצפון
נשמע את כל מה שיש לצפונים להציע, נחזור מבולבלים לגמרי ונחזור להאזין למערכת מיני של aiwa :אצבע מורמת

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
במבי, תגנוב את הגבול להרצליה, גם נעשה לך קפה בינוני בטעמו.
איתי 054-6818051

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
במבי למה כבעל מרטן פורם אתה מצייר עצמך כאחד שעדיין לא הבין משהו אמיתי בתחום?
אגב גר קרוב אליך ואשמח לארח ולהתארח

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
רציתי לציין שיש כאן קהילה עם פתיחות רבה ללמוד, ללמד ולשתף. זה לא דבר של מה בכך. ועוד בעיברית ועוד במרחק נסיעה סביר ועוד עם קפה ישראלי....

אגב, אני פחות או יותר במצב של במבי (יותר פחות) מתגורר ברעננה, אבל עם פנטזיות על האזנה למוזיקה דרך multi channel.

זיו ונמר כבר אירחו אותי. האמת דיי כואב הלב לשמוע איכויות כאלה כשאני יודע שאני לא אגיע לזה בעשרים השנים הקרובות (גם תקציב וגם אין לי זמן להתעסק עם תקליטים) אבל זו בהחלט היתה חוויה. גם האנשים, גם הידע וגם המוזיקה.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
במבי למה כבעל מרטן פורם אתה מצייר עצמך כאחד שעדיין לא הבין משהו אמיתי בתחום?
אגב גר קרוב אליך ואשמח לארח ולהתארח
Dor_s
זה שהצלחתי להניח את ידי על רמקול טוב (שהיה בהזדמנות נדירה) לא אומר שהתחלתי להבין משהו בתחום. הקשבתי להמלצות חברי פורום, קפצתי לשמוע את הרמקול וראיתי כי טוב.
המגבר שמחובר אצלי הינו מגבר כניסה לתחום (hegel 70) שנקנה באותה הדרך.
המקור והכבילה שאצלי לעומת זאת הם ברמה הנמוכה ביותר ( מחשב לא יעודי וכבלים זולים)
לצערי הם צוואר הבקבוק שמונע משאר הרכיבים להישמע כמו שהם יכולים. במילים אחרות, המערכת עדיין לא נשמעת טוב, לפחות לא מספיק טוב בשביל שיהיה שווה לטרוח לבוא ולשמוע אותה.
אני מקווה עוד החודש לשדרג לכבילה טובה ולהתחיל בגישושים לגבי בניית מחשב יעודי למוזיקה ( עניין שאין לי לגביו שום מושג ירוק ולכן אחפש עזרה במשימה זאת, אם באמצעות עוסקים בתחום ו/ או חברי פורום שעובדים עם מקור שכזה והגיעו לתוצאות טובות. עוד חזון למועד..)
ברגע שאדאג לטפל בשני אלה ( כבילה ומקור)
אתה וכל מי שחפצה נפשו מוזמנים להקשיב למערכת כאוות נפשכם.

נ.ב: היכן אתה גר? אשמח כמובן גם לארח ולהתארח.
לשם הנוחות הטלפון שלי 0544559704
בועז

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
שמע, עם כל הכבוד למחשב יעודי (ויש כבוד), מה שכרגע יתן לך את הקפיצה הכי משמעותית בסאונד הוא דאק ראוי לשמו. לא היתי מוציא המון כסף על מחשב, כאשר אתה משתמש בדאק הפנימי הקיים בהגל. תראגן דאק טוב בתקציב הכי גבוה שאתה יכול, תשאר עם הכבלים הישנים והלפטופ. המחשב הוא לא צוואר הבקבוק כרגע (אתה לא מאמין איזה סאונד יוצא מאינטל סטיק מעפאן).

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נכון, לא מחשב, ולא כבלים יתנו את הקפיצה בסאונד.

שאלה מה אתה מוכן לשדרג בכלל, אם הרגע קנית רמקולים והגברה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור