AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
האנלוגיה-כביכול כאן אינה אנלוגית למצב באודיו, כי כמעט לכל מי שאינו עיוור צבעים, עיוות בצבעים יפריע. לעומת זאת, באודיו, בעיות בחדר לא בהכרח מפריעות לרוב האנשים ברוב החדרים.אני מרשה לך לא להסכים..
ושוב, אין כאן סטנדרטים אישיים, או רצון לכפות משהו על מישהו, בדומה לזה, שמבחינתי, הבחור שבוהה בטלוויזיה בזמן שהבננה שלו כתומה, יכול להמשיך ולהתעקש לצפות כך for all I care.
זה לא ימנע ממני להסביר לו, להראות לו, ולכייל לו את המסך באופן בו הבננה תהיה צהובה....
רוצה להמשיך לראות בננה כתומה? זה מה שגורם לו הנאה?
סבבה. מעולה.
הרשה לי להזכיר לך שעד לא מזמן, היה עולם שבו התופעה של למדוד תגובת באס בחדר, ולטפל אקוסטית, אפילו פאסיבית, הייתה נדירה, ורק מיעוט עסקו בזה, שלא לדבר על תיקונים אקטיביים.
אודיופילים חיו חיים שלמים של הנאה מהמערכות שלהם, וכך גם כל אורחיהם האודיופילים, והתלהבו ונהנו לאין גבול ממערכות וחדרים שאם אתה היית נכנס אליהם עם הידע והניסיון העכשווי שיש לך במדידות ובטיפולים אקוסטיים, היית מתפלץ.
אז לכן אנשים שאין להם את הידע והניסיון שלך יכולים ליהנות באופן בלתי מסויג ממערכות שעבורך הן "שבורות", ובלי שזה מעיד על בעיה בשמיעה או בפרספציה או בכלל.
רגע רגע רגע, אתה לוקח את זה למחוזות רחוקים ומופרכים.התחביב הזה מטרתו, כמו כל תחביב אחר, לגרום לנו קודם כל הנאה, אבל אם אנחנו לגמרי מנטרלים כל עיקרון , כל הנחייה, כל הסבר מה נכון ומה שבור, אז אין שום הצדקה בכלל לנהל כאן דיונים, כי כל דיון אפשר לסיים ב-
עזוב אותי בא'משך, אני נהנה...
ברגע שיש כאן הידהודים (ובאס..זו רק דוגמא אחת ולא חייבים להצמד אליה..) לא מדובר בבעיה, אלא בחזות של הבעיה, בסוף שלה.
זה שאנשים נהנים מהמערכות שלהם למרות שלדעתך הן "שבורות לגמרי" לא אומר שיש או צריכה להיות מדיניות של סתימת פיות, של הפסקת הדיונים בין אנשים בפורום שזה מטרתו, של הפסקת ההעשרה ההדדית או בכלל.
אמנם אם מישהו אומר לך ספציפית "עזוב אותי בא'משך, אני נהנה...", מן הראוי אכן לעזוב אותו, אבל זה לא אומר שאתה צריך להפסיק את ההסברה וההצעה לעזור לאחרים שכן מתעניינים או שוקלים או בפירוש רוצים. להיפך, מה שאתה עושה הוא מבורך.
אבל מי שאכן אין לו בעיה עם איך שהוא שומע בבית, אכן אין לו בעיה, אבל אתה מציג את זה כאילו יש לו בעיה, וזה פשוט לא נכון.
שוב, זו לא אנלוגיה נכונה. אם היה יוצא עשן מהמערכת, הייתה בעיה שדורשת תיקון, ללא תלות בטעמו האישי של בעל המערכת, אבל אם תגובת הבאס היא אובייקטיבית "בעייתית", זה לא אומר שסובייקטיבית יש בעיה, ושבעל המערכת חייב לתקן אותה.זה למעשה כמו העשן שיוצא מהרכב.
העשן זה לא הבעיה, זה הסימן האחרון והסופי לנהג/למאזין, אחרי שהוא התעלם מכל הנורות המהבהבות.
לדעתי התשובה פשוטה: אם מישהו אומר לך במפורש שהוא לא מעוניין ושהוא נהנה ממה שיש לו -- הנח לו.האם אנחנו צריכים "לשחרר" את הבחור ששומע בזמן שיש הידהוד , בכל טרק שני, בגלל שהוא נהנה, או בעצם להסביר לו, לעזור לו, לסייע לו לפתור את הבעיה שהמצב הסופי שלה...הוא הידהוד.
זו השאלה.
אם הוא מתעניין לשמוע ואתה רוצה להשמיע, תסביר לו, תדגים לו, כל מה שנראה לך שיבהיר את התמונה מבחינתו.
אם הוא מעוניין בעזרה ואתה רוצה לעזור, עזור לו.
זה בקשר להתייחסות לאנשים ספציפיים.
ויש את כל הדיונים ברמה הכללית, שלא מתייחסים לאנשים ספציפיים, ואותם אפשר וכדאי מאוד להמשיך ולפתח.
אם זה יגרום למישהו להתעניין יותר -- נהדר, good for him -- אבל לא לנסות להציג את הדברים כסטנדרט שכולם חייבים לעמוד בו, אחרת הם טיפשים ובורים ולא אודיופילים אמיתיים או כל דבר אחר בסגנון, כולל לא שימוש באנלוגיות בלתי מתאימות כמו בננות כתומות ועשן מהרכב.