שיפורים בקטנות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
קורל.

לא הבנתי את בקשתך. האזנת מבחן של מה?

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אומנם לא בדיוק טוויק כפי שהתכוון לו נמר ואולי גם טיפה מסיט את השירשור..

אצלי השגתי שיפור מדהים באיכות הצליל בעלות של 0 ש"ח...פשוט הרחקתי את הרמקולים מהקירות האחוריים והצדדיים וטיפה הטייה לכיוון המאזין..

כלל האצבע..רוב הרמקולים אוהבים כמה שיותר אויר מסביבם..ישנו חבר לשעבר בפורום הכחול שאפילו הגזים והעמיד את הרמקולים ממש באמצע הסלון..(אם אני לא טועה רמקולים של ליוינג וויס)

מה שאני רוצה לאמר..לפני שרצים לשדרג ולהוסיף טוויקים..השיפור הכי גדול יושג בתחום האקוסטיקה של חלל האזנה..גם כאן יש טוויקים או ציוד מקצועי...לוחות מיוחדים, עמודים סופגי באסים וכיוצא באלה..

אבל גם טוויקים אקוסטיים הכי פשוטים יעשו פלאות..שטיח לפני הרמקולים, וילונות, ריהוט עם כריות להשתדל שהמרחב בין הרמקולים יהיה ריק ככל האפשר ועוד ועוד..

סתם רציתי להעלות את המודעות לנושא שחלק גדול מזניח ולא מייחס לו חשיבות וחבל..

שלמה

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לשטקר יש כיוון. בחו"ל אפשר פשוט לסובב אותו. בישראל זה קשה יותר. לכן אולי עדיף לקנות בודק ולראות שכל השקעים נכונים.

כדאי מדי פעם לבדוק את ההברגה של הרכיבים ברמקול.

.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נכון שלמה.

אין ספק שרוב הרמקולים המוחלט אוהב מרחב, שטיח עושה עבודה נפלאה, וילונות כמובן יתקבלו בברכה.
זה לא מסיט את השירשור אך אני מחפש פיתרונות יותר בסיגנון ספייקים, פיוזים, שקעי אודיו {שעושים ניפלאות אגב}וכ"ו.

עכשיו אני לקראת יצירת נתיב הארקה מחוץ לביניין, לפי שמועות ועל פי נסיונם של חברי זה מוסיף ניקיון מדהים לצליל.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הנה השקעתי.. ;)

מה זה פיוז איכותי? איך יודעים שהוא איכותי? מה זה נותן.
ולשיטתך: אם במגבר צריך פיוז איכותי , נשאלת השאלה למה לא בנו אותו מראש עם פיוז איכותי?

פיוז איכותי הוא פשוט פיוז שנוסיף לפני המגבר וזה כדי לדאוג שאם יש קפיצה מטורפת במתח לא : א.נשרוף את הכבל היקר שמחובר לנו ויש סיכוי גם לגרימת שריפה.
ב. לא נצטרף להתחיל לפתוח את המגבר להחלפת פיוז, כמו כן פיוז אחד לפעמים לא מספיק. הגנה כפולה זה לא רע.
ג.הכוונה לאיכותי הוא שהוא לא יהפוך יושפע מהסביבה וכך לא יכניס רעשים, וכמו כן יהיה בעל מוליכות גבוהה במיוחד והתנגדות אפסית כמה שאפשר ככה שמה שיזרום דרכו יהיה כמה שיותר טהור, כמו כן הוא יהיה מאוד רגיש לשינויים שיכולים לפגוע במכשיר ובעצם יעשה את תפקידו.

לשטקר יש כיוון. בחו"ל אפשר פשוט לסובב אותו. בישראל זה קשה יותר. לכן אולי עדיף לקנות בודק ולראות שכל השקעים נכונים.

כדאי מדי פעם לבדוק את ההברגה של הרכיבים ברמקול.

.
אני עושה את זה פעם בחצי שנה שנה, עופר על ההברגות של הרמקול נותן איזה רבע סיבוב אם לא צריך יותר לאט לאט. זה ללא ספק עוזר. לא נראה לי לפחות שזה גורע.
לגבי הכיווניות של השקע זה קל. טסטר ואצבע. (לא את האצבע לשטקר!).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אחרי הצעתו של רמקול בדקתי את הברגים ברמקול שלי וגיליתי כי הם מחוזקים להפליא, לא זזו מילימטר.
כנראה שעשו שם עבודה טובה מאוד.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אורי
איזה פיוזים "איכותיים" ניסית (שם ולינק) ומה היה השיפור בסאונד

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא ניסיתי.
בכלל.
אני לא מחזיק מערכת שאני ארגיש בה את ההבדל.

לצערי. :)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
יואל.

שמתי ת הפטיפון שלי על שתי פלטות HDF בעובי 2 סנטימטר מעליהן ספייקים ומעליהן את הפלטה המקורית, זה נישמע טוב אך לא מספיק.

השאלה שלי היא.
יש לך פיתרון הולם למעמד לנוטינגהם שלי מלבד הפלטה המקורית שלו?

כן, לשים לפלטה המקורית רגליים מהירוק הזהSprings Catalog – FIBROFLEX.
קצת יקר וצריך לעבד את החומר ,אבל זה בולע הכל.
אם תירצה דבר איתי.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
החלפתי את השנאי של הטי אמפ, משנאי "הומ סנטר" ב 15 שקל, לשנאי מיוצב 1.2 אמפר. עלה כ-250שקל. לא אביך את עצמי בנסיון מגושם לאמץ את הז'ארגון, בתיאור של מה בדיוק "התהדק" וכאלה .... רק אסתפק ואומר כי העסק פשוט נשמע יותר טוב.

koral926

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
קורל.

לא הבנתי את בקשתך. האזנת מבחן של מה?
אני חדש פה בפורום.
מהדף הראשון בשרשור הבנתי שאתה מנס ציונה, קראתי ונהנתי ממבחן הרצפתיים, מאחר ואני מהסביבה (רחובות) ללא כל קשר למבחן אתה מוזמן אלי להאזנה/התרשמות משילוב של פוקאל 926, מגבר + מקור MF A5 , זה ככה אם אתה בסביבה... :)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אם אני זוכר נכון זה הרמקול אותו מכר נמר לכרמי...

לייזי, מה שעשית למלש זה ההבכל שקורה בין מגבר בינוני למגבר טוב ממנו באותו הספק.
כיוון שיש לך ספק מיוצב אז כשצריך עתודות כח בפיקים אין בעיה ואז גם בשאר החלקים אתה לא מקבל עיוותים בזרם ובמתח גם בפעולה רציפה.

זה כמו שתיקח לדוגמא את ההבדל בין פוקוס עם מנוע 1.6 עם 110 כ"ס (בערך) מול אותה פוקוס עם מנוע 2000 ויותר כ"ס (לא זוכר כמה).
בנסיעה רציפה במהירות גבוהה וגם איטית הטורים יהיו ממוצעים והרכב יהיה שקט יותר בגרסת ה 2000 , וכאשר צצטרך במהירות גבוהה לשים קיק , אז יהיו למנוע עתודות של כח לתת לך , בלי להשתגע, להוריד יותר מדיי הילוכים וכו...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אני חדש פה בפורום.
מהדף הראשון בשרשור הבנתי שאתה מנס ציונה, קראתי ונהנתי ממבחן הרצפתיים, מאחר ואני מהסביבה (רחובות) ללא כל קשר למבחן אתה מוזמן אלי להאזנה/התרשמות משילוב של פוקאל 926, מגבר + מקור MF A5 , זה ככה אם אתה בסביבה... :)

בשמחה ידידי.
אני תמיד שמח להקשיב למערכות.

מתי שתרצה צור איתי קשר בפרטי.:)

ram_bra

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
שמיים וארץ

כתמיד ,עקבתי אחרי שלל העצות המלומדות-והחכמתי.

(על קצה המזלג):

קל-קר ,נתיכים(פיוזים) אקזוטיים(מומלץ מ-כסף/זהב/בריליום), שעם, שיש(על גווניו השונים), כבלים(עולם ומלואו), לוחות אקוסטיים, ג'מפרים , קונוסים , משולשי בד בפינות החדר , משטחי מייפל דחוסים המצופים בלכות אקוסטיות, פלטות אויר, משקולות ודיסקיות מתכת , תקעי חשמל , מייצבי חשמל ושנאים מבדלים , סטנדים יעודיים , מרימי כבלים, וילונות ושטיחים כמובן ,מזרימי יונים שליליים, משייפי שולי דיסקים(ב-30 מעלות בדיוק), משחות כסף, פילינג לפני השטח של הדיסק , כבלי חשמל ואפילו כתיבת שמך העברי (רפאל)באותיות אנגליות (rptk)-
כל אלה tweaks חשובים ומועילים , ללא כל צל של ספק ,לשיפור מהותי וניכר של איכות הצליל.
(אגב,אם זכרוני אינו מטעני ,הרי שבעבר הומלץ בפורום זה גם על שימוש בחומר להסרת עור מת מכף הרגל אשר עושה פלאים כמבודד!).

אולם,לטעמי אחד הפקטורים הקרדינליים לשיפור מז'ורי של צליל,ואשר מסיבה תמוהה נזנח,(יתכן שנדובר בקמצנות של מידע?) -הוא ה ח ת ו ל !
(ראו צילומים מצורפים).

גם אני, כאחד החברים מעלי, נזהר מליפול למלכודות מילוליות אשר תכליתן
תיאור פרטני של רשימת היתרונות הסונוריים -
אבל, במשפט אחד:השיפור הוא דרמתי.

אני מקווה שעזרתי ולו במעט

רם

תמונות מצורפות

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 50.4 · צפיות: 330
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 62.2 · צפיות: 473
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 53.8 · צפיות: 446
  • 4.jpg
    4.jpg
    KB 52.4 · צפיות: 302

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
זה לא הופך את הצליל לשורט מדי? :p

נמר, אם אתה רוצה אני אביא את החתול שלי וננסה את זה ;)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
זה לא הופך את הצליל לשורט מדי? :p

נמר, אם אתה רוצה אני אביא את החתול שלי וננסה את זה ;)

אין לי בעיה, רק קח בחשבון שכל מוצר שאני מוסיף למערכת חייב ספייקים, במקרה של החתול השחור שלך אני אשתמש בשיפודי עץ - זה יותר אקוסטי.:D

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
חתול+יובש=חשמל סטטי = CDיכול למות...

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
חתול+יובש=חשמל סטטי = CDיכול למות...

אולי, אבל ברגע שחתול החליט איפה הוא ישן, לך תחליט בשבילו... :rolleyes:

אולי הרעיון של נמק דווקא מתאים פה - כמו שעל גגות שמים "ספייקים" נגד יונים... :מה??????????:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור