שיפורים בקטנות.

rptkkuh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בזמנו כשרכשתי את המגבר שלי (טרנזיסטורי - plinius 8200 )התכוונתי להניח אותו בתוך השידה ישירות על נגן הCD . הבחור שמכר לי את המגבר התקומם נגד כוונתי זו ומייד מצא פיתרון לשיכוך והפרדה בין המגבר לנגן - חתכנו קוביוות מהקלקר שהיה באריזה ואלו משמשות עד היום בגאון כמצע ההפרדה בין המגבר ובין הנגן שמתחתיו.

היתרון הטונאלי שבסידור הזה לא ברור לי ולא עשיתי השוואה בין הנחת המגבר ישירות על הנגן ללא שום הפרדה לבין הנחתו עם הפרדת הקלקר..

אבל על פניו קלקר נראה כפיתרון לגמרי לא רע לשיכוך ולבלימת זעזועים היכן שיש צורך בכך.

שלמה

הצורך היחידי שבהפרדה הוא ביטול התחממות יתר של המגבר והנגן. תמיד מומלץ להשאיר מרווח לזרימת אויר חופשית בין מכשירים שפולטים חום.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בזמנו כשרכשתי את המגבר שלי (טרנזיסטורי - plinius 8200 )התכוונתי להניח אותו בתוך השידה ישירות על נגן הCD . הבחור שמכר לי את המגבר התקומם נגד כוונתי זו ומייד מצא פיתרון לשיכוך והפרדה בין המגבר לנגן - חתכנו קוביוות מהקלקר שהיה באריזה ואלו משמשות עד היום בגאון כמצע ההפרדה בין המגבר ובין הנגן שמתחתיו.

היתרון הטונאלי שבסידור הזה לא ברור לי ולא עשיתי השוואה בין הנחת המגבר ישירות על הנגן ללא שום הפרדה לבין הנחתו עם הפרדת הקלקר..

אבל על פניו קלקר נראה כפיתרון לגמרי לא רע לשיכוך ולבלימת זעזועים היכן שיש צורך בכך.

שלמה

שלמה השאלה היא האם מנגן צריך להיות על המגבר על המגבר על הנגן?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
הצורך היחידי שבהפרדה הוא ביטול התחממות יתר של המגבר והנגן. תמיד מומלץ להשאיר מרווח לזרימת אויר חופשית בין מכשירים שפולטים חום.

אני צריך למבין שאם אתה טוען זאת בביטחון זה מיד הופך זאת לעובדה?:)

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
המשככים היחידים שהיתי מציע לך אלו משככים נגד כאבי ראש. ניתן להשיג בכל בית מרקחת בלי מרשם. רק כאבי ראש עזים היו יכולים להוביל אותך למסקנות שהגעת אליהן עבור ציוד ה SS שברשותך.כשהראש בריא ההגיון והשכל הישר פועלים.
נסה ותהנה.

אני מבין שהסט-אפ שברשותך גורם לך לא מעט כאבי ראש ואתה זקוק למשככים... לא נורא (כולנו היינו שם פעם).
לדעתי כדאי שתחליף את הסט-אפ.

בכל מקרה, גם אם אתה חושב שאתה צודק, יש דרך לנסח טענות ולא חייבים ישר להגיע לפסים כאלו...

לא יזיק לך לתת קצת יותר "קרדיט" לאחר, אחרי הכל אנחנו לא מאתמול בתחום האודיו.

ולמרות שלא ממש רציתי, אתייחס בכל זאת למה שאמרת,
המגבר והנגן אצלי עומדים על ספייקים - קונספט מקובל ומוכח כמונע ויברציות.

לגבי הפטיפון:
הסטנד diy מעץ שברשותי הוא בעל רגליות שעם של 4 ס"מ.
בנוסף, המדף הגבוה (של הפטיפון) מונח על "רגליות" שמפרידות אותו מעמודי הסטנד - מעל המדף ישנה פלטת שעם ועליה פלטת עץ יחסית כבדה.

בדקתי שני פטיפונים שברשותי במבחן ה"נקישה" על הסטנד ומבחן footfall ע"י קפיצה במקום באזור הסטנד והם עברו אותם בהצלחה.

אם יש לך איזושהי הצעת יעול (בנושא אודיו) אשמח לשמוע...
יובל.

נערך לאחרונה ב:

rptkkuh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני צריך למבין שאם אתה טוען זאת בביטחון זה מיד הופך זאת לעובדה?:)

נמר (אחלה שם דרך אגב)

תתיחס לזה בדיוק כמו שאני או כל אחד אחר אמורים להתיחס לעובדות שאתה וחברך DIZ כותבים.

כמובן שאני לא מתימר לבדוק את כל הטוויקים שקימים אבל את חלקם בדקתי בתקופה כזו או אחרת והגעתי למסקנות שהגעתי.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
רפאללוי או rptkkuh

למיטב הבנתי הנגן CD לא ממש צריך איוורור והמגבר מקבל את מירב אם לא כל האיוורור מלמעלה. חוץ מזה למגבר יש רגליות גומי בגובה של 1.5 ס"מ כך שגם ללא הקלקר היה נשאר רווח בינו ובין הנגן.

להערכתי הבחור שהתעקש על הנחת הקלקר אצלי עשה זאת למטרת שיכוך ומניעת ויברציות ולא למטרת שמירת מרווח איוורור. לא ברור לי אם אכן במקרה שלי יש צורך בשיכוך הויברציות באופן הזה - אבל זה לא מזיק אז שיהיה..

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
רפאל.

ההבדל הוא שאנו מדברים על אודיו, אתה לעומת זאת מדבר על כדורים ומקניט אנשים בפורום.
זו הבעיה שלי, וזו בלבד.

אני מבין שקשה לאנשים מסויימים לכבד את האחרים - אם הם לא מצליחים אני מעדיף שלא יהיו כאן בכלל.

עברתי על כל ה-12 הודעות שכתבת עד עכשיו, אף אחת מהן אינה מועילה לי, לחברי הפורום ולאתר עצמו.
אנא ממך תקרא שוב מה מטרת הפוסט ... הנה אני אעזור לך.

1- מבקש חוות דעת של חברים לגבי טויקים.
2- מבקש לפתור בעיות רזוננס ואחרות.

מה אינה מטרת הפוסט.

1- להיתווכח אם יש או אין הבדל.
2- להקניט חבר זה או אחר.

מקובל עלייך?

rptkkuh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
רפאל.

ההבדל הוא שאנו מדברים על אודיו, אתה לעומת זאת מדבר על כדורים ומקניט אנשים בפורום.
זו הבעיה שלי, וזו בלבד.

אני מבין שקשה לאנשים מסויימים לכבד את האחרים - אם הם לא מצליחים אני מעדיף שלא יהיו כאן בכלל.

עברתי על כל ה-12 הודעות שכתבת עד עכשיו, אף אחת מהן אינה מועילה לי, לחברי הפורום ולאתר עצמו.
אנא ממך תקרא שוב מה מטרת הפוסט ... הנה אני אעזור לך.

1- מבקש חוות דעת של חברים לגבי טויקים.
2- מבקש לפתור בעיות רזוננס ואחרות.

מה אינה מטרת הפוסט.

1- להיתווכח אם יש או אין הבדל.
2- להקניט חבר זה או אחר.

מקובל עלייך?

קודם כל שמי לא רפאל. השם האמיתי נמצא בסיסמה לשם המשתמש. במידה וזה חשוב לך לדיק פנה לליאור שיתן לך רמז.
דבר שני לא מקובל עלי שאתה מכתיב לי מה לכתוב. אתה מוזמן לא להתיחס להודעות שלי. כל הכבוד על הפוסט שפתחת אבל אתה לא בעל הבית שלו ובטח לא של האתר.
לגבי ההקנטות אני נוטה להסכים רק מבקש שתשפוט את החבר :Dהטוב שלך DIZ באותם מדדים ואולי אף חמורים יותר שאתה שופט אותי ואז אולי הכל יראה פה אחרת.

מקובל עליך?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ידידי היקר.

אולי לא שמת לב אבל יש לי באתר הזה מילה.

בוא נהיה תכלס.
אם יש לך הצעה לשיפור מעניין למערכת שלא צריך לחבר אותו לחשמל אני אשמח לשמוע.
אם תמשיך להקניט ולספר עד כמה שהכל חרטא אתה תערך מיד.

אין כאן עיניין של מקובל עלייך או לא, אני מציין עובדות!

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
המשככים היחידים שהיתי מציע לך אלו משככים נגד כאבי ראש. ניתן להשיג בכל בית מרקחת בלי מרשם. רק כאבי ראש עזים היו יכולים להוביל אותך למסקנות שהגעת אליהן עבור ציוד ה SS שברשותך.כשהראש בריא ההגיון והשכל הישר פועלים.
נסה ותהנה.

תגובות כאלו לא מקובלות כאן, הן מתאימות למקומות אחרים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
שלמה.

מנסיון הקלקר הוא מצויין לשיכוך, שמתי פעם אחת לקדם מגבר שלי והתוצאה הייתה הרבה יותר טובה מספוג שאמור להיות אקוסטי.

ההבדלים היו במיוחד בתחום הגבוה, הרבה יותר אוויר בין הכלים, הפרדת צלילים טובה יותר, מיקרו דינמיקה טובה יותר אך הבס היה חסר במשהו.

בנוגע לפלטות שיש.
אני אישית לא חושב שזהו הפיתרון הנכון, שיש הוא רפלקטור מסויים של צלילים גבוהים, נכון הוא יכול לטפל ברזוננס אך להרוס משהו אחר.

עץ לעומת זאת הוא החומר הכי ידידותי שנתקלתי בו בכל הקשור לפטיפון. כנראה שצריך עץ עבה יותר ממה שיש לי ואז התוצאה תשתפר.
ננסה.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
להערכתי הבחור שהתעקש על הנחת הקלקר אצלי עשה זאת למטרת שיכוך ומניעת ויברציות ולא למטרת שמירת מרווח איוורור. לא ברור לי אם אכן במקרה שלי יש צורך בשיכוך הויברציות באופן הזה - אבל זה לא מזיק אז שיהיה..

שלמה

שלמה,
האם ניסית לשים את שני המכשירים במדפים נפרדים ולא אחד על השני?
במצב הנוכחי, ספקי הכח שלהם עלולים ליצור רעש הן מבחינת אלקטרונית והן מבחינת ויברציות.

rptkkuh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ידידי היקר.

אולי לא שמת לב אבל יש לי באתר הזה מילה.

בוא נהיה תכלס.
אם יש לך הצעה לשיפור מעניין למערכת שלא צריך לחבר אותו לחשמל אני אשמח לשמוע.
אם תמשיך להקניט ולספר עד כמה שהכל חרטא אתה תערך מיד.

אין כאן עיניין של מקובל עלייך או לא, אני מציין עובדות!

יש לך מילה? לא ממש מטריד/מענין אותי.

אתה רוצה לחסום/למחוק/לערוך תרגיש חופשי.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
נא לא לחסום את רפול או יואב או כל שם אחר
תנו לו לחיות כאן, אם הוא חש רצון עז לעשות כן.
כנראה ההודעות שלי מאוד מענינות אותו, הוא קורא אותם באדיקות והם לוחצות לו במקום מאוד מסויים שגורם לו צורך להגיב.אם זה מטריד אותו-תנו לו להוציא קצת קיטור.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
תכלס, אין שום פסול בגישת "הכל חרטה", פשוט צריכה להיות דרך להעביר את זה.
זה שפלוני "מסתתר" מאחורי מקלדת ומתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין זו סיבה לחסימה ולא שום דבר אחר...

פורום כזה לא צריך לתת לגיטימציה להערות לגופו של אדם, נקודה.
(אבל זו רק דעתי).

דרך אגב, זו בדיוק הסיבה שאושרה הצעת החוק שמאפשרת הגשת תביעה על מה שנאמר בפוסטים באינטרנט...

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
חברים.

אני מאמין שאותו חבר הבין את העיניין, אני לא רוצה שירדו עליו בגלל דעותיו, אני מקבל אותן אך לא מסכים איתן.
כפי שנאמר מצידו הוא מסכים לכך שהוא לא היה צריך לזלזל ופה זה ניגמר.

עכשיו נחזור לנושא השירשור.

פיוזים איכותיים, פלטות מעניינות, מעמדים לציוד וכל מה שהוא בעצם רפואה משלימה למערכת. מישהו ניסה? אהב? יכול לתת קצת מידיעותיו ונסיונו.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הדבר היחיד שאני מסכים לו זה פיוז איכותי.

אני חושב בצורה הזו. זו צורת המחשבה שלי : אם המכשיר שלך צריך כ"כ הרבה דברים כדי לעבוד נכון זה אומר שהוא לא בנוי טוב. פשוט ככה.

מכשיר טוב, צריך לעבוד מעולה עד מושלם בתנאים סבירים . ליצור מוצר סופר יקר, אבל שלא ימקסם את עצמו בלי תוספות מכל מיני סוגים (מעמדים , עוגיות , שנאים וכו..) פשוט זה צחוק מהעבודה.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מה זה פיוז איכותי? איך יודעים שהוא איכותי? מה זה נותן.
ולשיטתך: אם במגבר צריך פיוז איכותי , נשאלת השאלה למה לא בנו אותו מראש עם פיוז איכותי?

koral926

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
נמר בהמשך לשירשורים מהדף הראשון יש מצב להזמין אותך להאזנת מבחן/התרשמות ברחובות...?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור