שיכוך - השפעה ואיך זה עובד?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זו היתה בדיחה סיני איטלקי קורונה...
אתה שומע הבדל גם בדאק או מגבר?
גם בדאק ומגבר יש הבדלים ונראה לי שמה שגינדי שאל זה בעצם למה יש הבדלים שמיעים במכשירים אלקטרונים כמו דאק ומגבר.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
גם בדאק ומגבר יש הבדלים ונראה לי שמה שגינדי שאל זה בעצם למה יש הבדלים שמיעים במכשירים אלקטרונים כמו דאק ומגבר.
בדיוק...:)

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אני גם אשמח לדעת למה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
רמקולים ברור
פטיפון ברור
אם הדאק נשמע אחרת כאשר הוא על זכוכית כנראה שאיזה סיני דפוק לא הלחים אותו טוב :)
וואי כפרה יש לך עוד קילומטראז' לעבור.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מה שמדהים זה ששיכוחים שונים נשמעים אחרת, בעקבות הפוסט והסגר שיחקתי קצת עם המשכחים שיש לי וזה די מדהים איך משכחים שונים במיקומים שונים מתחת למכשירים משפיעים על הצליל. הסבר אין לי אבל לפחות מצאתי איך אני מעדיף...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
כפרה,
יש לך הסבר?
אני אשמח ללמוד ממך
אל תגיד לי אצלי שומעים הבדל
תענה לשאלה של פותח השרשור
אצלי שומעים הבדל, ולי אין הסבר.
גם אין לי הסבר איך עובד הרכב שלי. אז מה? זה אומר שאני לא יכול לנסוע בו?
אתה, לעומת זאת, מקיש מיד - אם אין לי הסבר, אז כנראה שאין הבדל. מי כמוך יודע שהעובדה שאי אפשר להסביר משהו, לא אומרת שהוא לא קיים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אצלי שומעים הבדל, ולי אין הסבר.
גם אין לי הסבר איך עובד הרכב שלי. אז מה? זה אומר שאני לא יכול לנסוע בו?
אתה, לעומת זאת, מקיש מיד - אם אין לי הסבר, אז כנראה שאין הבדל. מי כמוך יודע שהעובדה שאי אפשר להסביר משהו, לא אומרת שהוא לא קיים.

חמוד אתה
כמו שאתה מסיק שיש הבדל כי אתה שומע , אני מסיק שאין כי אני לא שומע
ואגב אתה באמת לא חייב לדעת איך רכב עובד אבל יש כאלו שכן יודעים
אם היית רוצה לדעת היית יכול למצוא מישהו שיענה לך
ושוב
זה מה שפותח השרשור רצה
אם אתה לא יודע זה בסדר אבל למה לתקוף את מי שרוצה לדעת

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
שיכוך
מאוד דומה לשרשוריפלצת של כבלים.
מי ששומע ויודע ששומע ובטוח ששומע, שומע!

ומי שלא...אז לא!

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
חמוד אתה
כמו שאתה מסיק שיש הבדל כי אתה שומע , אני מסיק שאין כי אני לא שומע
ואגב אתה באמת לא חייב לדעת איך רכב עובד אבל יש כאלו שכן יודעים
אם היית רוצה לדעת היית יכול למצוא מישהו שיענה לך
ושוב
זה מה שפותח השרשור רצה
אם אתה לא יודע זה בסדר אבל למה לתקוף את מי שרוצה לדעת
חמוד תקרא לחברים שלך, לא לי.
אני מסיק שיש הבדל כי אני שומע הבדל. כן. זה נראה לי תהליך קוגנטיבי פשוט.
הרכב היתה דוגמא אבל אני רואה שאתה ישר לוקח את זה למשחק של למי יש גדול יותר. אני לא שם, כפרה. בוא נסגור שלך יש גדול יותר.

אם תיקח את כל רכיבי המערכת שלי, תוציא אותם מארונית השיכוך שלהם ותשים אותם על הרצפה, המערכת תישמע אחרת לגמרי. למה? למי אכפת? מה שאכפת הוא התוצאה. והתוצאה משתפרת ככל שהשיכוך משתפר. שמעתי את זה לא פעם ולא פעמיים ולא עשרים.

נערך לאחרונה ב:

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
מה שמדהים זה ששיכוחים שונים נשמעים אחרת, בעקבות הפוסט
והסגר שיחקתי קצת עם המשכחים שיש לי וזה די מדהים איך משכחים שונים במיקומים שונים מתחת למכשירים משפיעים על הצליל. הסבר אין לי אבל לפחות מצאתי איך אני מעדיף...
אז בעצם כמו כבלים .לכל דגם האופי שלו
אבל אתה מצליח לזהות שאתה הולך קדימה ולא רק לצדדים? כלומר שיפור בכל התחומים

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
חמוד תקרא לחברים שלך, לא לי.
אני מסיק שיש הבדל כי אני שומע הבדל. כן. זה נראה לי תהליך קוגנטיבי פשוט.
הרכב היתה דוגמא אבל אני רואה שאתה ישר לוקח את זה למשחק של למי יש גדול יותר. אני לא שם, כפרה. בוא נסגור שלך יש גדול יותר.

אם תיקח את כל רכיבי המערכת שלי, תוציא אותם מארונית השיכוך שלהם ותשים אותם על הרצפה, המערכת תישמע אחרת לגמרי. למה? למי אכפת? מה שאכפת הוא התוצאה. והתוצאה משתפרת ככל שהשיכוך משתפר. שמעתי את זה לא פעם ולא פעם ולא עשרים.

כפרה זה בסדר וחמוד לא ?
יאללה בסדר
אני לא יודע למה אתה במוד של מתקפה אולי זה המצב הנוכחי

אתה החלטת שאני מתווכח למי יש יותר גדול? איך?
כל הפוסל במומו פוסל - אתה נכנסת ראשון עם תגובה של מתנשא (שיש לי עוד הרבה קילומטרז)

מנסים לנהל פה דיון על הסיבה
יש משהו שאתה לא יודע להסביר אז אסור לדבר עליו????

כנראה הבידוד קשה....
החלמה מהירה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם כולנו יכולנו לזהות את ההליכה רק קדימה ולא לצדדים, הפורום היה מלא רק בשרשורי off topic.
לא פשוט להבין ששינוי גרם לך ללכת הצידה ולא קדימה או ההיפך.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כפרה זה בסדר וחמוד לא ?
יאללה בסדר
אני לא יודע למה אתה במוד של מתקפה אולי זה המצב הנוכחי

אתה החלטת שאני מתווכח למי יש יותר גדול? איך?
כל הפוסל במומו פוסל - אתה נכנסת ראשון עם תגובה של מתנשא (שיש לי עוד הרבה קילומטרז)

מנסים לנהל פה דיון על הסיבה
יש משהו שאתה לא יודע להסביר אז אסור לדבר עליו????

כנראה הבידוד קשה....
החלמה מהירה
מה אכפת לך למה זה קורה, אני דווקא חושב שיותר חשוב, שתנסה לדעת למה אתה לא שומע שינויים שגורמים משכחים.
אבל זה רק ממה שאני ( והרבה אחרי) שומע... זכותך לא לשמוע

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
העיניין הוא שנשארו לי משכחים מהדאק הקודם כי הנוכחי מגיע עם משכחים מובנים.
שמתי את אלה שנשארו מתחת לסטרימר ובהחלט יש שינוי, כרגע אני מעדיף ויש מצב שאני אשנה, זה פחות משמעותי מהשיפור שהיה מתחת לדאק הקודם שלי. לעומת זאת, בדקתי את המשכחים שמתחת למחשב ושם השיפור הוא בכל התחומים ובטח שלא לצדדים...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מה אכפת לך למה זה קורה, אני דווקא חושב שיותר חשוב, שתנסה לדעת למה אתה לא שומע שינויים שגורמים משכחים.
אבל זה רק ממה שאני ( והרבה אחרי) שומע... זכותך לא לשמוע

ראשית הייתי שמח אם הייתי יכול לשפר את הסאונד דרך זה
בפועל ברמקולים ופטיפון אני שומע ואילו ברכיבים אחרים לא
יכול להיות שפשוט לא שמעתי עם משככים מתאימים
חוץ מזה תמיד מעניין למה דברים עובדים במיוחד בגלל שיש לי רקע אקדמי בתחום האלקטרוניקה
השירשור הוא על הנושא הזה - איך זה עובד
לא אם זה עובד או לא

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ראשית הייתי שמח אם הייתי יכול לשפר את הסאונד דרך זה
בפועל ברמקולים ופטיפון אני שומע ואילו ברכיבים אחרים לא
יכול להיות שפשוט לא שמעתי עם משככים מתאימים
חוץ מזה תמיד מעניין למה דברים עובדים במיוחד בגלל שיש לי רקע אקדמי בתחום האלקטרוניקה
השירשור הוא על הנושא הזה - איך זה עובד
לא אם זה עובד או לא
איך עובד השיכוך זה מתחום הפיזיקה.
ההשפעה היא על האלקטרוניקה.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני כותב מהזיכרון ולכן לא בטוח שההסבר נכון אבל נדמה לי שזה מה שקראתי לפני שנים רבות.
גלי הקול שמפיקים הרמקולים מרעידים את הרצפה. הרעידות של הרצפה מגיעות לציוד ומשפיעות עליו אם על ידי הרעדה פיזית כמו על הפטיפון או הרמקולים עצמם ואם על ידי יצירת תופעת ה מיקרופוניות שמשפיעה על רכיבים אלקטרונים.
העוקצים שבתחתית הסטנדים יוצרים לחץ גבוה מאוד על הרצפה בנקודת המגע כי הם חדים והלחץ שהם יוצרים הוא תוצאה של חלוקת המשקל בשטח המגע הקטן. לכן הרצפה לא מצליחה להעביר רעידות לסטנד.
הסטנדים עצמם בדרך כלל עשויים ממתכת קשיחה שלא מושפעת מרעידות עד כמה שאפשר כך שגם רעידות של האוויר נבלמות.
בסטנדים המתוחכמים יותר המדפים עצמם עומדים על גומיות או חומרים אחרים שמפרידים את המדף מהסטנד כך שאם למרות הכל הסטנד רועד, הרעד לא עובר למדף.
בסופו של דבר המכשיר שמונח על הסטנד אמור להיות מנותק מבחינה אקוסטית מהחלל בו הוא נמצא.
שיטות היישום של בניית המשככים רבות ומגוונות גם בשיטות הבנייה וגם בחומרים מהם הם נבנים.
השינויים האלה יוצרים תכונות שונות למשככים ולכן גם ההשפעה על איכות הצליל שונה ממשכך אחד למשנהו, היו לי משככים שהרגו לגמרי את הצליל.
מהניסיון שלי גם בתחום הזה המוצרים הטובים הם יקרים (ראה אצל נמר - יקרים מאוד) וככל שהמוצר איכותי יותר, אתה ממצה יותר את היכולת של המערכת.

אריה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
רציתי רק לומר שלא תמיד מדובר בשיכוך ,אפילו שהוא מוגדר ע"יי היצרן כמשכך ,לעיתים החומרים שאנו לכאורה משכחים את הציוד עושים בדיוק ההפך אבל נותנים לנו צליל שמתאים לטעמנו , נניח ההבדל בין עץ רך לבין ספייקים נירוסטה ,מי שאוהב צלול יאהב הספיקים מי שאוהב קצת רומנטיקה ותוים מחוברים יאהב העץ ,זה בכלל לא אומר שהשיכוך בזה או בשני טוב יותר , ויתכן תיאורטית שמכשיר מרחף ומבודד אפילו מתנועת כדור הארץ ישמע חרא , כך שעיקר העניין כאן מה אתם אוהבים ואיך נשמע המכשיר ,ואין בענניין כללים ,נתקלתי לא פעם במכשירים עם רגלי פלסטיק פשוטות ,או סתם גומיות של רגלי שולחן מטבח שנשמעים ככה הכי טוב , דחוף להם קפיצים , בי די אר , והשד יודע מה , הורס הצליל , וכמובן לא לשכוח שיש מכשירים שהכי טוב להכניס אותם לדלי מים ,למה שום דבר לא יעזור להם!

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור