שיכוך - השפעה ואיך זה עובד?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
מהניסיון שלי גם בתחום הזה המוצרים הטובים הם יקרים (ראה אצל נמר - יקרים מאוד) וככל שהמוצר איכותי יותר, אתה ממצה יותר את היכולת של המערכת.

אריה
זה לא נכון בכלל ,יש לי מזודה לנסיעה לחודש מלאה משכחים , חולק על דעתך !צריך פשוט להתאים לצליל ולטעם האישי !

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
זה לא נכון בכלל ,יש לי מזודה לנסיעה לחודש מלאה משכחים , חולק על דעתך !
בסדר גמור.
לי היו כמה סטנדים זולים והם גרמו לצליל להיות איום ונורא.

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
כפרה זה בסדר וחמוד לא ?
יאללה בסדר
אני לא יודע למה אתה במוד של מתקפה אולי זה המצב הנוכחי

אתה החלטת שאני מתווכח למי יש יותר גדול? איך?
כל הפוסל במומו פוסל - אתה נכנסת ראשון עם תגובה של מתנשא (שיש לי עוד הרבה קילומטרז)

מנסים לנהל פה דיון על הסיבה
יש משהו שאתה לא יודע להסביר אז אסור לדבר עליו????

כנראה הבידוד קשה....
החלמה מהירה
1. אם אתה שם כפרה וחמוד באותו סל, אז אנא קבל את התנצלותי על חוסר ההבנה. או שלא הבנתי את מהות המילה חמוד, או שאני משתמש בכפרה באופן שגוי. בכל מקרה, נסכים שחמוד/כפרה = 1, כלומר: מצמצמים זה את זה.

2. החלטתי שאתה מתווכח למי יש יותר גדול כי רצית ללמד אותי על איך עובד רכב.

3. אני מנסה להשבית את הדיון על הסיבות? נהפוכו. אני נותן רוח גבית - גם אותי זה מעניין. מה שאני פוסל על הסף היא דעה שאומרת: "אם אין לי לזה הסבר, אז זה לא קיים."

אני מתחבר ומסכים עם מה שאלדר אומר לגבי שיכוך לעומת שינוי אופי, בהבדל אחד: לדעתי כל הרזונטורים-שמטונטורים ששמים מתחת או מעל המכשירים, אלא אם כן הם באים אכן לעשות עבודת בידוד כלשהי - כמו במקרה שאין ארונית ייעודית - הם דברים האלה מיותרים ולכל היותר לוקחים את הצליל הצידה. לא קדימה. עברתי כמה וכמה מוצרים כאלה בחיי. למרות שהשינוי שלהם מורגש אם מתאמצים, התרומה שלהם לשיפור הסאונד היא לדעתי כמעט אפסית.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
בסדר גמור.
לי היו כמה סטנדים זולים והם גרמו לצליל להיות איום ונורא.

אריה
אבל אריה, כפרה, (לא חמוד. כפרה) אלדר מדבר על רזונטורים וצעצועי שיכוך (לא סיכוך, שיכוך) ואתה מדבר על סטנדים. אגב, הסטנד העאלק אודיופילי שמיודעינו אהבו כ"כ משנות ה- 90, הלוא הוא audiophile base, עשה הרבה יותר נזק' מתועלת בכמה קונפיגורציות שניסיתי אותו.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חברה ! בוא נעשה קצת סדר בעניין הזה של אביזרי שיכוך ארוניות וכו !
ארונית - הבסיס של ארונית טובה הוא שלד מסיבי וחזק ,כאשר המדפים מנותקים מן השלד , כלומר ,לא מחוברים עם ברגים ,מולחמים או שום דבר אחר , כלומר ,אפשר לשלוח יד ולהרים המדף מהשלד ,את המדפים מבודדים מהשלד באיזה אמצעי , גומיות ,כדוריות ,ספייקים ,קפיצים , או משהו אחר ,
רגלי השלד מסתימות בדרך כלל בקצה מחודד שנשען על דיסקית רחבה עם שקע , וזאת מכיוון שנמצא שקצה מחודד מרכז את כל משקל הארונית על שטח קטן ומאפשר לכן לשחרר ויברציות יותר בקלות לרצפה , זהו העקרון בכללי למרות שאין חובה להשמע לעקרונות הללו , גם ארונית סופר מסיבית מנגר ,עם פלטות יעודיות מופרדות מהנגרות יעשו איך שהוא העבודה , העיקר שלא יהיו מחוברים לארונית אלא מופרדים !
אמצעי שיכוך - כלומר כל מיני אביזרים שמפרידים בין המכשיר למדף או בין מהדף לארונית ,כאן יש מבחר עצום של אביזרים באופן פעולה שונה , ספייקים מחומרים שונים בעלי קצה מחודד כפי שהסברתי קודם , אלו עושים יותר "דקפלינג" , כלומר לאו דווקא שיכוך אלא יותר ניתוק או הפרדה בין המדף לארונית או לחליפין בין הארונית לרצפה , אלו בנויים מחומרים שונים ,כל חומר ותכונותיו ויש כאלו שבנויים מהרבה חומרים מודבקים אחד לשני ולבסוף מושחזים לצורת ספייק , גם גולות הם בעצם ספייק בעל שתי חודים , הרי הגולה נוגעת בנקודה זעירה על מה שמעליה ובנוסף עוד נקודה למטה , העקרון הזה מנוצל ע"יי החברה הכי מוכרת בתחום שהיא -"סטילפוינט " וכמובן "פיניט אלמנט " , החברות הללו טוענות שככל שתרבה בנקודות זעירות שנוגעות אחת בשניה כן יטב , נניח בכדי להמחיש כמו פירמידה בנויה מכדורים כאשר למטה המון כדורים שנוגעים בשכבה הקטנה יותר מעליה וכך הלאה עד לכדור האחרון והבודד בקצה הפירמידה .
יש כמובן אחרים שמיצרים אמצעים כמו בולמי זעזועים של רכב ,נניח "טאונשנד " שמייצרת קפיץ עטוף בגומי עם דיזה בכדי שהקפיץ לא יקפצץ לנצח אלא יגיב לויברציה ויעצור מיד (בדיוק כמו מכונית שיש לה קפיץ ובולם )וכך יעבור בשלום את פצצת הבס ששלחתם למכשיר ,
בנוסף יש חומרים שונים רכים שלא אוהבים לווברץ וכך בולמים העסק כמו סורבוטן ,גומי ועוד .
זהו נמאס לי לכתוב , יאללה מספיק!

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
תודה שניצל על הסקירה אמצעי שיכוך ובלימה.
אך תוכל להסביר (עם אתה יודע) איך עובדות פלטות שיכוך, למשל פלטת sra שבנויה מאיזה חומר, או פלטת עץ או סיבית דחוסה, או פלטת שיש בגדולים שונים?
יש פלטות שמציינים שהם חייבים להיות מותאמים למכשיר במשקל מסויים - אך משקל (עובי כנראה) של פלטה משפיע? ואם נניח לפלטה למכשיר של 10 קילו יסימו 15 או להפך לפלטה של 20 יסימו 10?
פלטות הרי מניחים על מדף שבעצמו או מבודד או מחובר הדוק - זה כעילו שמים מדף על מדף ו... יש השפעה - וקטע הזה די קשה לי להבין... (אני כן מרגיש הבדלים בכבלים:))

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אבל אריה, כפרה, (לא חמוד. כפרה) אלדר מדבר על רזונטורים וצעצועי שיכוך (לא סיכוך, שיכוך) ואתה מדבר על סטנדים. אגב, הסטנד העאלק אודיופילי שמיודעינו אהבו כ"כ משנות ה- 90, הלוא הוא audiophile base, עשה הרבה יותר נזק' מתועלת בכמה קונפיגורציות שניסיתי אותו.
כנראה שלא הבנתי על מה מדובר.
לי יש את ה Base ולטעמי זה מוצר אדיר.

אריה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
1. אם אתה שם כפרה וחמוד באותו סל, אז אנא קבל את התנצלותי על חוסר ההבנה. או שלא הבנתי את מהות המילה חמוד, או שאני משתמש בכפרה באופן שגוי. בכל מקרה, נסכים שחמוד/כפרה = 1, כלומר: מצמצמים זה את זה.

2. החלטתי שאתה מתווכח למי יש יותר גדול כי רצית ללמד אותי על איך עובד רכב.

3. אני מנסה להשבית את הדיון על הסיבות? נהפוכו. אני נותן רוח גבית - גם אותי זה מעניין. מה שאני פוסל על הסף היא דעה שאומרת: "אם אין לי לזה הסבר, אז זה לא קיים."

אני מתחבר ומסכים עם מה שאלדר אומר לגבי שיכוך לעומת שינוי אופי, בהבדל אחד: לדעתי כל הרזונטורים-שמטונטורים ששמים מתחת או מעל המכשירים, אלא אם כן הם באים אכן לעשות עבודת בידוד כלשהי - כמו במקרה שאין ארונית ייעודית - הם דברים האלה מיותרים ולכל היותר לוקחים את הצליל הצידה. לא קדימה. עברתי כמה וכמה מוצרים כאלה בחיי. למרות שהשינוי שלהם מורגש אם מתאמצים, התרומה שלהם לשיפור הסאונד היא לדעתי כמעט אפסית.
אני לא אמרתי שאם אין לזה הסבר אז זה לא קיים
אני מנסה להבין את ההסבר והייתי רוצה לשמוע הדגמה שאבחין בהבדל
ברור לי שאנשים לא זורקים כסף על משהו שלא עושה שינוי.
אגב ניסיתי למצוא הסברים ברשת והדבר היחיד שמצאתי זה על ספייקים לרמקולים שכל אחד יבחין בשינוי

חודש טוב

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני לא אמרתי שאם אין לזה הסבר אז זה לא קיים
אני מנסה להבין את ההסבר והייתי רוצה לשמוע הדגמה שאבחין בהבדל
ברור לי שאנשים לא זורקים כסף על משהו שלא עושה שינוי.
אגב ניסיתי למצוא הסברים ברשת והדבר היחיד שמצאתי זה על ספייקים לרמקולים שכל אחד יבחין בשינוי

חודש טוב
https://www.nordost.com/sort-systems/sort-kone.php

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
תודה שניצל על הסקירה אמצעי שיכוך ובלימה.
אך תוכל להסביר (עם אתה יודע) איך עובדות פלטות שיכוך, למשל פלטת sra שבנויה מאיזה חומר, או פלטת עץ או סיבית דחוסה, או פלטת שיש בגדולים שונים?
יש פלטות שמציינים שהם חייבים להיות מותאמים למכשיר במשקל מסויים - אך משקל (עובי כנראה) של פלטה משפיע? ואם נניח לפלטה למכשיר של 10 קילו יסימו 15 או להפך לפלטה של 20 יסימו 10?
פלטות הרי מניחים על מדף שבעצמו או מבודד או מחובר הדוק - זה כעילו שמים מדף על מדף ו... יש השפעה - וקטע הזה די קשה לי להבין... (אני כן מרגיש הבדלים בכבלים:))
SRA היא חברה נהדרת , הפלטות שלה בנויות ממשטח עם ספייקים שעליו מודבר חומר סודי דמוי לטקס ,ומעל כל הבלגן הזה מולבשת כעין מגרה הפוכה שנשענת רק על הלטקס ? ,בלי לגעת בבסיס ,כך שהיא נעה ומשוככת בהתאם לתגובת החומר המשכך , הם מתאימים איך שהוא בהתאם לחומר ולעובי שיתאים למכשיר מסוים , נניח 15 קילו , עכשיו באם תניח על הפלטה הזו משקל כפול(30 קילו) ,ימעך החומר ויפסיק לשכך היטב , בהמשך תגמור הפלטה כי החומר ידחס ,
מנסיוני בין הפלטות הטובות בשוק ,רק יקרות מאוד , יש לי אחת מתחת לנגן , אין לי חיים בלעדיה !

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
SRA היא חברה נהדרת , הפלטות שלה בנויות ממשטח עם ספייקים שעליו מודבר חומר סודי דמוי לטקס ,ומעל כל הבלגן הזה מולבשת כעין מגרה הפוכה שנשענת רק על הלטקס ? ,בלי לגעת בבסיס ,כך שהיא נעה ומשוככת בהתאם לתגובת החומר המשכך , הם מתאימים איך שהוא בהתאם לחומר ולעובי שיתאים למכשיר מסוים , נניח 15 קילו , עכשיו באם תניח על הפלטה הזו משקל כפול(30 קילו) ,ימעך החומר ויפסיק לשכך היטב , בהמשך תגמור הפלטה כי החומר ידחס ,
מנסיוני בין הפלטות הטובות בשוק ,רק יקרות מאוד , יש לי אחת מתחת לנגן , אין לי חיים בלעדיה !
שאלה
אתה מתכוון לנגן דיסקים נכון?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
כן, למרות שמשתמש בו בעיקר כממיר מחובר למחשב !כלומר דווקא החלק הנע (הדיסק והעינית פחות מעניין אותי.

אפולו11

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
האם יש המלצה מתי להשתמש בספייקים ומתי במשככים ? יש הבדל בסאונד ביניהם ?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כן, למרות שמשתמש בו בעיקר כממיר מחובר למחשב !כלומר דווקא החלק הנע (הדיסק והעינית פחות מעניין אותי.
אם אתה כותב שאין לך חיים בלעדיה זה אומר שההבדל מורגש בצורה ברורה כאשר משתמשים בממיר
הייתי רוצה פעם לשמוע הדגמה כזו
באמת - לא בציניות

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אם אתה כותב שאין לך חיים בלעדיה זה אומר שההבדל מורגש בצורה ברורה כאשר משתמשים בממיר
הייתי רוצה פעם לשמוע הדגמה כזו
באמת - לא בציניות
יותר מזה אספר רק לך סוד קטן , אני פרקתי את הרגליים של ה EMM - XDS1 שלי וגרמתי לו להצמד בכל המשטח התחתון ל SRA ,ואפילו זה עשה שינוי , אני מניח שאתה לא כל כך מאמין שזה עובד , אולי אתה צודק ,אצלי זה כבר הרבה שנים ולא בוחן את זה חדשות לבקרים ,אבל אז שמעתי בברור ,אתה מוזמן למרות שלא מאמין שאשכב ואוציא הנגן מהמקום , העיקר שאני מרוצה , בעיני הממיר נגן הזה למרות גילו הלא צעיר ולמרות שנשלח למפעל לשדרוג ל V2 שעלה כמו איזה נגן פצצה עדיין מנגן יותר טוב מאחיו הצעירים והחורגים בעלי 3 אותיות משונות באנגלית , נחש איזה?
https://www.emmlabs.com/xds1v2.php

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
יותר מזה אספר רק לך סוד קטן , אני פרקתי את הרגליים של ה EMM - XDS1 שלי וגרמתי לו להצמד בכל המשטח התחתון ל SRA ,ואפילו זה עשה שינוי , אני מניח שאתה לא כל כך מאמין שזה עובד , אולי אתה צודק ,אצלי זה כבר הרבה שנים ולא בוחן את זה חדשות לבקרים ,אבל אז שמעתי בברור ,אתה מוזמן למרות שלא מאמין שאשכב ואוציא הנגן מהמקום , העיקר שאני מרוצה , בעיני הממיר נגן הזה למרות גילו הלא צעיר ולמרות שנשלח למפעל לשדרוג ל V2 שעלה כמו איזה נגן פצצה עדיין מנגן יותר טוב מאחיו הצעירים והחורגים בעלי 3 אותיות משונות באנגלית , נחש איזה?
https://www.emmlabs.com/xds1v2.php

כלומר אם תוך כדי ניגון באמצעות הדאק תרים אותו בידיים תרגיש הבדל?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
כנראה ?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אתמול הגיע אלי חבר שאין שום אפשרות להגדיר אותו אודיופיל, המקסימום השקעה בציוד שהוא מוכן להשקיע זה אוזניות לנייד.
אבל שמענו מוזיקה וביקשתי ממנו להקשיב לאותו שיר פעם עם משכחים מתחת לסטרימר ופעם בלי. בלי הגדרות אודיופיליות (במה פירוט אויר) לקבל ממנו שתי תשובות, האם אתה שומע הבדל ומה אתה מעדיף.
הוא ממש לא היסס לענות שעם המשכחים ״זה נשמע יותר טוב!״

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור