שוק יד 2 - גוסס?

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
תוסיפו לזה את התופעה היותר מגעילה שדילרים אשר מוכרים את הציוד החדש אינם מוכנים לזכות בסכום סביר מוצרים שהם מכרו לפני כשנה לאותו הלקוח(איפה הימים של אייל פור ז"ל)-זה מוסיף לבלאגן בשוק היד השנייה.

בזמנים שעוד הסטריאו פרח יחסית ,וזה נכון ,אייל פור ז״ל היה מזכה באיזור ה 70% מחדש ,אולם תזכרו שזה היה בתנאי שמדובר במוצר הבית שלו שהוא מכר ובמוצר חדש , ובתמחור שונה ממכירה ללא טרייד , בה המחיר היה מן הסתם מעט יותר אטרקטיבי , וכמובן שהיה הגיון בתנאים הללו מבחינתו.

כלומר זה ברור לכל דכפין שאף אחד לא הולך להפסיד פה מאומה ובטח לא סוחר שיהיה הוגן ככל שיהיה מאחר והוא וכל אחד פה יודע שאף אחד לא ירכוש מוצר יד שנייה ב 70% ממחיר מוצר חדש בניילון.

אמיר ארמה

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
אני רוצה להוסיף משהו
היבואנים ומוכרי ציוד הסטריאו החדש (מאיזור ה 6000-7000 שח וצפונה..) מפרסמים מחירים שהם יקרים משמעותית מהמחירים בהם הציוד נקנה בפועל.
אם לא נופל עליהם איזה קונה תמים במיוחד, לעיתים הציוד נמכר גם במחיר של 30 אחוז פחות ולפעמים גם לכיוון ה 40%. אני שילמתי על מגבר חדש שתומחר 21 אלף 14 אלף. לא אצל כל היבואנים ההנחות הן באותה רמה אבל לא ננקוב בשמות.. וגם אצל אותו יבואן יש מוצרים שהמחירים יותר מנופחים ויש כאלו שפחות.
אני רוצה לטעון שאם מוכרי יד שניה, יבקשו מחירים של 40-50% מהמחירים שבפועל נמכר הציוד ולא מאיזה מחיר ריטייל מופרך והציוד שמור במצב מצוין, השוק יזרום יותר..

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני רוצה להוסיף משהו
היבואנים ומוכרי ציוד הסטריאו החדש (מאיזור ה 6000-7000 שח וצפונה..) מפרסמים מחירים שהם יקרים משמעותית מהמחירים בהם הציוד נקנה בפועל.
אם לא נופל עליהם איזה קונה תמים במיוחד, לעיתים הציוד נמכר גם במחיר של 30 אחוז פחות ולפעמים גם לכיוון ה 40%. אני שילמתי על מגבר חדש שתומחר 21 אלף 14 אלף. לא אצל כל היבואנים ההנחות הן באותה רמה אבל לא ננקוב בשמות.. וגם אצל אותו יבואן יש מוצרים שהמחירים יותר מנופחים ויש כאלו שפחות.
אני רוצה לטעון שאם מוכרי יד שניה, יבקשו מחירים של 40-50% מהמחירים שבפועל נמכר הציוד ולא מאיזה מחיר ריטייל מופרך והציוד שמור במצב מצוין, השוק יזרום יותר..
ההנחה היא שהמוכר ביד שנייה מוכר בחצי ממה שהוא קנה , אם הוא קנה בלי לבדוק מחיר שוק אמיתי - בעיה

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אני רוצה להוסיף משהו
קלעת בול:אצבע מורמת

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
אני חושב שמספיק להסתכל על הלוחות אפשר להבין מי מהיבואנים אינו מבצע טרייד על המוצרים שלו אותם הוא עדיין מוכר.
הייתה סיבה לכך שאייל ז"ל הצליח בעסקיו -המודל העסקי שלו היה מוצלח ביותר. מספיק להיכנס לרשימת הנציגויות שלו ולהבין את זה, כיום רב הדילרים מחזיקים כמה נציגויות בודדות. יש הרבה היגיון בכך שמוצר שאותו אתה עדיין מוכר יחזור אליך כעבור זמן מה בזיכוי מרבי כאשר הלקוח משדרג לציוד יקר יותר. הרבה לקוחות ירגישו בטוחים יותר ברכישה שלהם ואילו המוצר המוחזר יוצא למכירה במחיר אטרקטיבי עם אפשרות תשלומים נוחה יותר.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
כל עוד יש ביקוש יש מחירים, וגבוהים להחריד!
אני נמצא על קו דנמרק ישראל כבר שנים,וכמה שדופקים אותנו פה זה פשוט לא נתפס.
זה חזירות לשמה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
כל עוד יש ביקוש יש מחירים, וגבוהים להחריד!
אני נמצא על קו דנמרק ישראל כבר שנים,וכמה שדופקים אותנו פה זה פשוט לא נתפס.
זה חזירות לשמה.
על איזה מחירים אתה מדבר, אודיו או כללי ?
נראה שבאודיו אנחנו די מיושרים עם העולם, הבעיה זה המחירים בתחום באופן כללי, שום הצדקה.
בארץ זה פשוט בולט יותר כי כח הקניה של האזרח הממוצע נמוך מזה של רוב מדינות ה OECD.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
על איזה מחירים אתה מדבר, אודיו או כללי ?
נראה שבאודיו אנחנו די מיושרים עם העולם, הבעיה זה המחירים בתחום באופן כללי, שום הצדקה.
בארץ זה פשוט בולט יותר כי כח הקניה של האזרח הממוצע נמוך מזה של רוב מדינות ה OECD.

הבדלים שמיים לארץ במחירים!
בחדש פי שניים,ולפעמים יותר וביד שנייה
מאות אחוזים.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
upload_2021-8-12_17-1-43.jpeg

תמונות מצורפות

• upload_2021-8-12_17-1-43.jpeg
    upload_2021-8-12_17-1-43.jpeg
    KB 6.2 · צפיות: 414

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
https://www.audiogon.com/listings/lisa60a5-yg-acoustics-hailey-1-2-full-range

לא טוב?
לא 50%.
גם לא הגיוני שיהיה 50%..
גם 60% ויותר, לדעתי מחיר טוב.

מחיר טוב לתמחור הזויי...
לא מצליח להבין איך הגענו למצב שרמקול (פא&$נג רמקול) מתומחר כמו מכונית BMW 330i?!?
https://www.caranddriver.com/bmw/3-series/specs/2022/bmw_3-series_bmw-330i-sedan-sedan_2022/423447

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
הבדלים שמיים לארץ במחירים!
בחדש פי שניים,ולפעמים יותר וביד שנייה
מאות אחוזים.
לא במוצרי אודיו שמעניינים את מי שכאן בפורום, אולי בציוד הזול של המוצרים בייצור המוני
ובטח לא במאות אחוזים...
מחירים דומים לאירופה, ארה"ב קצת יותר זול
ביד שניה עוד יש פער, אולי כי עד לפני שנתיים היו כאן מיסים גבוהים על אודיו, אז טבעי שמי שקנה במחיר גבוה משמעותית מחו"ל ציוד חדש ירצה יותר מאשר מוכר של צוד מקביל בחו"ל.
זה יילך ויצטצמצם וזה גם מחרפן קצת את שוק היד 2
כי חלק מהמוצרים נקנו כחדשים במחירים דומיום לאירופה וחלק במחירים הרבה יותר יקרים

ZarJazz

אוהב את התחום
מעורבות
187
נקודות
43
זה הביצה והתרנגול, אני חושב שמוצרי הייבוא בישראל מתומחרים באופן שערורייתי : פלפונים, מסכים, מחשב נייד, שעונים, כלי נגינה, כד'

שיעור הרווח על כל מוצר גדולה מאד, איך שלא נסתכל על זה, הסוחרים חייבים להרוויח ובה בעת לכסות את ההוצאות הנלוות.
כל עוד נמשיך לקנות חדש ולשלם מה שדורשים אנו משמרים את המצב הנתון.

רק שינוי בהרגלי הצריכה ודחיית סיפוקים שחייבים חדש, ישברו את הביצה !!

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
זה הביצה והתרנגול, אני חושב שמוצרי הייבוא בישראל מתומחרים באופן שערורייתי : פלפונים, מסכים, מחשב נייד, שעונים, כלי נגינה, כד'

שיעור הרווח על כל מוצר גדולה מאד, איך שלא נסתכל על זה, הסוחרים חייבים להרוויח ובה בעת לכסות את ההוצאות הנלוות.
כל עוד נמשיך לקנות חדש ולשלם מה שדורשים אנו משמרים את המצב הנתון.

רק שינוי בהרגלי הצריכה ודחיית סיפוקים שחייבים חדש, ישברו את הביצה !!

היי מחשבים ופלאפונים אולי, אבל לא היי אנד. פרט ליבואן של פרואק ו REGA, מי שאני מכיר מוכר קרוב מאוד למחירי ארץ המוצא, ובתוספת מע"מ אם מארה"ב.
יד שניה זה בייחוד עניין של ביקוש והיצע ולראיה יש מוצרים "חמים" שנמכרים ב 60% ממחיר חדש ויש שגם בשליש לא נמכרים.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
נגעת כאן במשהו שלא הרבה מתייחסים אליו, הרבה מאוד מוצרים מתומחרים בצורה מופרכת וגם כאשר מוצר נפלט חזרה לשוק כיד שנייה המחיר פר המוצר ב50% הוא גם יקר להחריד.
יש גם תופעה לא סימפטית של כל מיני "מיני דילרים" שרוכשים מוצר בסכום זעום ממוכר נואש ויום למחרת המוצר מפורסם בפי 3 ממחיר אתמול.
תוסיפו לזה את התופעה היותר מגעילה שדילרים אשר מוכרים את הציוד החדש אינם מוכנים לזכות בסכום סביר מוצרים שהם מכרו לפני כשנה לאותו הלקוח(איפה הימים של אייל פור ז"ל)-זה מוסיף לבלאגן בשוק היד השנייה.
גם האופי הישראלי לא מוסיף כאן יותר מדי. הוזכר כאן גם אורך סבלנות קצר במכירה -אבל צריך לזכור שישנה בעייתיות גדולה מבחינת לוגיסטיקה ושינוע של חלק מן המוצרים(רמקולים בעיקר)שקשה מאוד להדגים והמוכר בצדק אינו מעוניין שייגרם נזק אסטטי כלשהו במהלך שינוע.
בנוגע ליבואנים זה מאוד תלוי באופי שלהם ולא תמיד בנכונות מסחרית ;)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
שם משחק במכירת מוצר יד שנייה זו סבלנות ,ושכל אחד שמוכר ציוד הי אנד יפנים שזה לא בדיוק מכירת איפון או מזדה ,ומכירת מוצר יחודי שכזה בשוק מינאטורי ברוב המקרים אורכת זמן רב תוך כדי בלבולי שכל לא קטנים .

לכן אחרי כמה אטרקציות טראומטיות עם הקהל המקומי, אני מנמע מלקנות או למכור. אחת הסיבות שאוסף מפואר של SACD הוצאתי לרחוב.

מספרי טלפון חסומים אצלי הם של חברות ביטוח נודניקים ואודיופילים מבלבלי מוח.

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
120
נקודות
43
הבעיה איננה של היבואנים . המחיר נקבע להם על ידי היצרן .
אילו שמוכרים בעזרת משווקים (כי הם חייבים את זה) המחיר נקבע עבור זה שהמשווק יוכל להרוויח בכדי ליצור את המכירה. למשווק עדיף להרוויח על מכירת מוצר יקר מאשר מוצר זול- פשוט נכנס לו יותר כסף.
לכן ,כל התעשיה הזו מייצרת מכשירים (חלקם זבל וחלקם בינונים- האיכות זה רק הניראות של האיכות ) שעל פי נראותם, ניתן גם למכור אותם במחיר גבוהה .

הרוכשים בטוחים שהם הצליחו בעזרת חושיהם לבחור את המוצר (לרוב היקר) שהוא שווה את הכסף. לא מכיר הרבה שיגידו לעצמם שהמוצר שהם רכשו -לא שווה את הכסף ומחירו מופרך.

כל הבכיות על המחירים זה כאילו שבוכים על המוצרים שהאחרים משווקים,לא המוצר שהם קנו ועשקו אותם.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
מסכים עם כך שרוב היבואנים עובדים בצורה שבה תיארת. יש בעייתיות גדולה בתמחור שרק הולכת וגדלה.
הרבה מאוד מוצרים נמכרים במחירים מנופחים מדי, לדוגמה רמקולי 2WAY במחירים שערורייתיים -כאשר לא נעשה שימוש ברכיבים יקרים כגון יחידות יוקרתיות ורכיבי קרוס טובים(לצערי נתקלתי כבר ברמקולים בקבלים אלקטרוסטטים בקרוס בעשרות אלפי דולרים) ברגע שזה מגיע ליד2 המוכר נאבק לחלץ כ50% מהשקעתו.
מגברים משולבים פשוטים הנמכרים במעטפת יקרה כאשר לפני כשני עשורים המחיר היה בין 2000-3000$
כאשר איכות נמוכה יותר נמכרת כיום ב3000-6000$.
שלא נדבר על כבילה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור