תודה לכולם על התגובות.
אין ספק שיש שני צדדים למטבע.
כאשר ציינתי 50% ממחיר ריטייל כוונתי הייתה שאם עכשיו פלוני אלמוני יפנה ליבואן ויקבל מחיר של X, אצלי כיד 2 הוא יקבל X - 50%.
אני לא אפרסם פה את המודעה שלי על מנת שזה לא יפספס את המטרה הראשית שלשמה נפתח הפוסט, אך שאני אומר 50 אחוז אני מתכוון לזה.
אני סתם דוגמא קטנה מתוך רשימה לא קטנה של מוצרים שאנשים מפרסמים.
זכותך כמובן - יחד עם זאת, הלוגיקה שלך בעייתית מאוד.
אם כך דעתך, אני מניח שזה תופס לכלל הקטגוריות?
אתה תקנה רק רכב חדש - שלא יסתתר פגם.
אתה תקנה רק בית מקבלן - שלא יסתתר פגם (רטיבויות וכד)
וכן הלאה...
שוב, זאת זכותך ומכבד מאוד את דעתך - אני חושב שאתה מיעוט ואולי אני גם טועה.
ולכן פתחתי את הפוסט ידידי, אפס התעניינות ולכן זה סיקרן אותי אם השוק מת.
אין ספק שיש גם מקרים כאלה - אך אני מדבר על אותם מוכרים שמוכרים במחירים יותר מהוגנים.
50 אחוז פחות לא הוגן?...
האמן לי שאם יבוא לי קונה ויציג לי הצעה אמיתית של מחיר X אשר קיבל מהיבואן, אני אתאים את עצמי.
העניין אחר, אין התעניינות כלל בשביל לנהל משא ומתן בסיסי.
אין ספק שיש שני צדדים למטבע.
כאשר ציינתי 50% ממחיר ריטייל כוונתי הייתה שאם עכשיו פלוני אלמוני יפנה ליבואן ויקבל מחיר של X, אצלי כיד 2 הוא יקבל X - 50%.
אני לא אפרסם פה את המודעה שלי על מנת שזה לא יפספס את המטרה הראשית שלשמה נפתח הפוסט, אך שאני אומר 50 אחוז אני מתכוון לזה.
אני סתם דוגמא קטנה מתוך רשימה לא קטנה של מוצרים שאנשים מפרסמים.
אישית אני יעדיף לקנות יד 1 ולשלם הרבה יותר ולא לחשוב שאולי יש פגם סמוי ובגלל זה נמכר הציוד...
זכותך כמובן - יחד עם זאת, הלוגיקה שלך בעייתית מאוד.
אם כך דעתך, אני מניח שזה תופס לכלל הקטגוריות?
אתה תקנה רק רכב חדש - שלא יסתתר פגם.
אתה תקנה רק בית מקבלן - שלא יסתתר פגם (רטיבויות וכד)
וכן הלאה...
שוב, זאת זכותך ומכבד מאוד את דעתך - אני חושב שאתה מיעוט ואולי אני גם טועה.
הקונה לא אמור לעשות את החשבון של המוכר אלא את החשבון של עצמו. זה לגיטימי לנסות לצמצם נזקים, בעיקר שהרבה מהמוכרים, מוכרים כדי לשדרג ומשלמים שוב מחיר על מוצר חדש.
יש מוצר יד שתים שפלוני רוצה במצב טוב מאוד חצי ממחיר חדש? יש לו ברירה או לקנות יד שתים או לקנות חדש... אפילו ב 40 אחוז פחות זה שווה, לא מבין מה הבעיה.
מי שלא דורש מחיר יחסית הוגן, לא ימכור. אבל זו לא סיבה למוכרים להתכלב, ולקונים לצפות למוכר פראייר. למה שמישהו ששילם במיטב כספו מחיר ״מוצר חדש״ שאמור לתפקד זהה 20 שנה (נניח מגבר) ימכור לאחר שלוש שנים בפחות מחצי? מדבר על מוצרים במצב טוב שממשיכים להיות מיוצרים, וגם אם שידרגו איזה צופציק והדגם לא מיוצר, זו לא סיבה למכור בכמעט חינם.
ולכן פתחתי את הפוסט ידידי, אפס התעניינות ולכן זה סיקרן אותי אם השוק מת.
יש מעט מאוד דברים הוגנים בלוחות יד 2.
על פי רוב המחירים גבוהים ולעיתים הזויים.
לא רוצה לקלקל למוכרים, אחת הייתי מראה לך איזה ''מציאות'' יש.
כשאני מפרסם מוצרים שונים ביד 2 התמחור תמיד הוגן ביותר, ועובדה שאני מצליח
למכור את המוצר תוך ימים ספורים.
אין ספק שיש גם מקרים כאלה - אך אני מדבר על אותם מוכרים שמוכרים במחירים יותר מהוגנים.
50 אחוז פחות לא הוגן?...
הבעיה שמחיר ריטייל בארץ זה רק התחלת המו"מ. אם אפשר להשיג מהיבואן ב 2/3 ריטייל, ואני קונה משומש ב 50% מהריטייל, אז שילמתי בעצם 75% ממחיר חדש "אמיתי".
לכן חשובה שקיפות של מחיר חדש אמיתי. שוק יד שניה חזק הוא אינטרס של כולם, אם דברים נמכרים במחיר גבוה, גם קל לי יותר לקנות חדש.
האמן לי שאם יבוא לי קונה ויציג לי הצעה אמיתית של מחיר X אשר קיבל מהיבואן, אני אתאים את עצמי.
העניין אחר, אין התעניינות כלל בשביל לנהל משא ומתן בסיסי.