שוק יד 2 - גוסס?

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
תודה לכולם על התגובות.

אין ספק שיש שני צדדים למטבע.
כאשר ציינתי 50% ממחיר ריטייל כוונתי הייתה שאם עכשיו פלוני אלמוני יפנה ליבואן ויקבל מחיר של X, אצלי כיד 2 הוא יקבל X - 50%.

אני לא אפרסם פה את המודעה שלי על מנת שזה לא יפספס את המטרה הראשית שלשמה נפתח הפוסט, אך שאני אומר 50 אחוז אני מתכוון לזה.
אני סתם דוגמא קטנה מתוך רשימה לא קטנה של מוצרים שאנשים מפרסמים.

אישית אני יעדיף לקנות יד 1 ולשלם הרבה יותר ולא לחשוב שאולי יש פגם סמוי ובגלל זה נמכר הציוד...

זכותך כמובן - יחד עם זאת, הלוגיקה שלך בעייתית מאוד.
אם כך דעתך, אני מניח שזה תופס לכלל הקטגוריות?

אתה תקנה רק רכב חדש - שלא יסתתר פגם.
אתה תקנה רק בית מקבלן - שלא יסתתר פגם (רטיבויות וכד)
וכן הלאה...
שוב, זאת זכותך ומכבד מאוד את דעתך - אני חושב שאתה מיעוט ואולי אני גם טועה.

הקונה לא אמור לעשות את החשבון של המוכר אלא את החשבון של עצמו. זה לגיטימי לנסות לצמצם נזקים, בעיקר שהרבה מהמוכרים, מוכרים כדי לשדרג ומשלמים שוב מחיר על מוצר חדש.

יש מוצר יד שתים שפלוני רוצה במצב טוב מאוד חצי ממחיר חדש? יש לו ברירה או לקנות יד שתים או לקנות חדש... אפילו ב 40 אחוז פחות זה שווה, לא מבין מה הבעיה.

מי שלא דורש מחיר יחסית הוגן, לא ימכור. אבל זו לא סיבה למוכרים להתכלב, ולקונים לצפות למוכר פראייר. למה שמישהו ששילם במיטב כספו מחיר ״מוצר חדש״ שאמור לתפקד זהה 20 שנה (נניח מגבר) ימכור לאחר שלוש שנים בפחות מחצי? מדבר על מוצרים במצב טוב שממשיכים להיות מיוצרים, וגם אם שידרגו איזה צופציק והדגם לא מיוצר, זו לא סיבה למכור בכמעט חינם.

ולכן פתחתי את הפוסט ידידי, אפס התעניינות ולכן זה סיקרן אותי אם השוק מת.

יש מעט מאוד דברים הוגנים בלוחות יד 2.
על פי רוב המחירים גבוהים ולעיתים הזויים.
לא רוצה לקלקל למוכרים, אחת הייתי מראה לך איזה ''מציאות'' יש.
כשאני מפרסם מוצרים שונים ביד 2 התמחור תמיד הוגן ביותר, ועובדה שאני מצליח
למכור את המוצר תוך ימים ספורים.

אין ספק שיש גם מקרים כאלה - אך אני מדבר על אותם מוכרים שמוכרים במחירים יותר מהוגנים.
50 אחוז פחות לא הוגן?...

הבעיה שמחיר ריטייל בארץ זה רק התחלת המו"מ. אם אפשר להשיג מהיבואן ב 2/3 ריטייל, ואני קונה משומש ב 50% מהריטייל, אז שילמתי בעצם 75% ממחיר חדש "אמיתי".

לכן חשובה שקיפות של מחיר חדש אמיתי. שוק יד שניה חזק הוא אינטרס של כולם, אם דברים נמכרים במחיר גבוה, גם קל לי יותר לקנות חדש.

האמן לי שאם יבוא לי קונה ויציג לי הצעה אמיתית של מחיר X אשר קיבל מהיבואן, אני אתאים את עצמי.
העניין אחר, אין התעניינות כלל בשביל לנהל משא ומתן בסיסי.

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
היום הסטריאו כמעט מת,עדיין נושם אבל בקושי!
ומה שמוזר אנשים שמנסים למכור ציוד מבקשים מחיר יקר יותר מחדש!
טרייד כמעט ואף עסק לא עושה,ואם כן הוא שוחט את המוכר כמעט לגמרי.

פשוט לא מצאת עסק הנכון. כן יש טרייד הוגן בארץ.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
פשוט לא מצאת עסק הנכון. כן יש טרייד הוגן בארץ.
אני לא עשיתי בחיים טרייד.
לא על רכב ובטח לא על סטריאו.
נואשים עושים טריידים,ומפסידים את התחתונים שלהם.
ראיתי כאלה.

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
אני לא עשיתי בחיים טרייד.
לא על רכב ובטח לא על סטריאו.
נואשים עושים טריידים,ומפסידים את התחתונים שלהם.
ראיתי כאלה.

כל אחד מת לבד... כל אחד עם הניסיון משלו...

MadCow

אוהב את התחום
מעורבות
22
נקודות
8
יצא לי לשמוע לא פעם מאנשים, שבהחלט יש ירידה מהותית בשוק יד 2 אך סחורה חדשה עדיין חיה ובועטת.

נשמע שענית לעצמך - אולי המצב הכלכלי פה מספיק טוב כך שיותר אנשים שחושקים במוצר כלשהו יפנו לחנות מאשר ליד2, ואולי זה קשור גם לאופי הרוכשים (היכולת לדחות סיפוקים או להתגמש מחשבתית ולבחור באלטרנטיבה)

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
מנסיוני, מוצרים טובים וסחירים נמכרים יפה מאוד ביד 2
מוצרים טובים, אבל כאלה שלא קיבלו מספיק חשיפה /ביקורות (ויש כאלה) ישארו זמן רב בלוחות
הטיימינג במכירה חשוב מאוד

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
מנסיוני, מוצרים טובים וסחירים נמכרים יפה מאוד ביד 2
מוצרים טובים, אבל כאלה שלא קיבלו מספיק חשיפה /ביקורות (ויש כאלה) ישארו זמן רב בלוחות
הטיימינג במכירה חשוב מאוד

מוצרים טובים זאת סוגיה אחת וסחירים זה משהו שני.
אך מסכים לגמרי עם הטענה.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
צריך לזכור משהו חשוב מאוד .............. מוצר יד 2 הוא הזדמנות בלתי חוזרת להשיג מוצר "יוקרתי" במחיר עממי.
לדעתי הקונים פשוט מחפשים מציאה ומנסים לנצל את שיגעון "האודיופיליה" של המוכרים ולעשות "מכה".
צריך לצרף גם את זה שחלק גדול מאלו שמנסים לעשות מכה פשוט לוקים בהבנה לגבי איכות המוצרים כאשר הם עורכים השוואות מול מוצרים אחרים בלוחות שלא מתקרבים לאותה רמה. אני נתקל כל הזמן בהשוואות כאלה מול מוצרים ברמה נמוכה משמעותית (מהיכרות). כשאני מתקיל אותם בזה הם פשוט נעלמים.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
יש שני צדדים למטבע
מוכרים שמבקשים יותר ממה שעולה חדש בחנות, וקונים שמציעים מחירים מגוחכים
קשה לגשר בין המנטלויות האלה כי זה טבוע ברוב הישראלים
מה שבטוח כשאני רואה משהו במחיר מציאה אני בטוח קונה אבל זה כן דורש טיפה אקסטרה ויתור מצד המוכר

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
איזה גוסס,בר מינן זה מכבר.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
אני רואה טענות דומות בפורום רכב אספנות. ההבדל הקטן פה, כמו שהוזכר הוא שמגבר ורמקולים לא לוקחים לבדוק במוסך / דינמומטר ולכן שאלת הכמה שווה מוצר ללא אחריות נעשית כבדה יותר. גם בשוק של כרטיסי מסך יד שניה, אנשים מודאגים מהאם וכמה "שרפו" את הכרטיס בכריית מטבעות וירטואליים.

בגדול, שוק יד-2 מרגיש להמון אנשים כמו חתול בשק ובמידה מסויימת של צדק.

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
תשובות מגוונות והאמת, שכולם צודקים בדרך כזאת או אחרת....

בסופו של עניין הסחירות מהווה משקל סופר מהותי. (יותר ממה שחשבתי)
כאשר פרסמתי את הרמקולים שלי (יחד עם המודעה הנוכחית) - הם נמכרו תוך שבועיים!

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
יכול להיות שהמוצר עצמו לא מספיק אטרקטיבי ולכן קשה למכור?

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
שוק הסטריאו הי אנד קטן מאד בארץ ולכן שאף אחד לא יצפה למכור מוצר גם בחצי מחיר ומטה ביומיים
ולפעמים גם לא בחודשיים.

השוק הזה בנוי על טיימינג ,כלומר צריך שמישהו יחפש בדיוק את המוצר שמוכר מישהו אחר על מנת שתתבצע עסקה.
ואז כאשר אין סיטואציה כזו בנמצא ,המוצר ניתקע בלוח ,ולפעמים תקוע הרבה זמן, ופה מתחילה בעייה אחרת.

אדם שמתעניין במוצר מסויים , נניח רמקול , ורואה שהוא מפורסם הרבה זמן ,חושב לעצמו שכנראה משהוא דפוק ברמקול מבחינת הסאונד כי הרי איך הוא לא נמכר במשך חודשיים שלוש בחצי המחיר ? וזו טעות נפוצה ,כי ברוב המקרים אף אחד בכלל לא שמע את הרמקול , אבל נהיה לו שם של רמקול בלתי מכיר וכאן במרה כזה משום מה יש תופעה שהרמקול פשוט נישרף בלוחות כי לא רכשו אותו במשך הרבה זמן ....

לגבי אלקטרוניקה המצב דומה ,ופה נוסף פרמטר נוסף של חשש מאובדן הצביון המקורי של המוצר מאחר והקונה הפוטנציאלי ברוב המקרים לא יכול לדעת כמה ידיים או אם עבר המכשיר תיקון או לא , ובהנחה שעבר תיקון פרללי ,אזיי הסאונד המקורי השתנה וכבר זה לא אותו הסאונד איך שאומרים , מהחברה ....

תופעה נוספת שמתרחשת בעקבות כל הנאמר מעלה שמחמירה את החשד של הקונה הפוטנציאלי היא תופעת ״ ירידת מחיר ״ והיא שכאשר המוכר רואה שהמוצר לא נמכר אחרי כמה הקפצות בלוחות , הוא מאבד את הביטחון ולמרות שהמוצר מצויין ומוצע ברוב המקרים במחצית המחיר, הוא מפרסם ירידת מחיר נוספת מה שגורם לקונה לחשוב שכנראה משהו דפוק כאן , וזו ברוב המקרים תופעה שמייצרת אפקט הפוך ותוקעת את המוצר עוד יותר עמוק בלוחות....

שם משחק במכירת מוצר יד שנייה זו סבלנות ,ושכל אחד שמוכר ציוד הי אנד יפנים שזה לא בדיוק מכירת איפון או מזדה ,ומכירת מוצר יחודי שכזה בשוק מינאטורי ברוב המקרים אורכת זמן רב תוך כדי בלבולי שכל לא קטנים .

וכמובן לכל דבר יש מחיר בחיים ,כלומר מי שרוצה מכשיר שלא שיחקו בו שיבדוק הסטוריה מוכחת ובמקרים מסויימים שישלם מעט יותר או יקנה חדש ויבצע טרייד ויחסוך לעצמו את הסאגה של המכירה , ומי שלא , שיקח את הסיכון המחושב מבחינתו , ושיהיה בהצלחה.

אמיר ארמה

נערך לאחרונה ב:

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
אתם מסתכלים מהצד של המוכר,
היום יש מבחר לא מבוטל של ציוד איכותי חדש במחיר לא רע בכלל,
בין אם ביבוא ובין אם בארץ בין אם זה סיני או כל דבר אחר.
והכי קל לראות ביקורות של ציוד ביוטיוב כדי "להמר" בסכום שלא יפיל אף אחד מהכיסא אם זה לא יהיה מוצלח

אני מחפש תקופה ארוכה פטיפון, במשך תקופה ארוכה היה רק אצל עופר שחורי נוטינגהם יד שניה
לצערי נעלם דיי מהר
עכשיו לגבי מה שמפורסם יד שניה, או שזה ישן מדי לנקו, דואל, מיקרו, וכאלה שבאמת לא יודע איך להעריך אותם
מה שבטוח זה לא מה שמחפש

לקנות יד שניה ממוכר פרטי מבחינתי זה סוג של הימור יותר נוח לי לקנות מחנות גם אם זו יד שניה.

רמקולים קניתי יד שניה ומגבר מתצוגה מחנות שאני סומך עליו במליון אחוזים בלי לחשוב בכלל
פטיפון ופונו קניתי מחובב קרוב משפחה שהחליט לשדרג מייד אחרי שרכש את שלו במצב חדש גם לא דאגתי

עכשיו הגיע הזמן לשדרג פטיפון ומסתמן שהפתרון הוא לקנות חדש
שתי אפשרויות נוטינגהאם או קוזמה

גילוי נאות
אני פריק של techdas ומיקרוסייקי...
יש לנו כאן בארץ את אחד הטכנאים הכי טובים בעולם למיקרו סייקי, דניס.
אז מיקרו סייקי אפשר לקנות יד שניה בלב שקט ואם צריך יש מי שיטפל וברמה הכי גבוהה שיש, כדאי לנצל את זה, כי זו חברה שהוציאה דגמים מטורפים באיכותם.
ממש השבוע ראיתי שני אנשים שהציעו rx 1500 למכירה, גם דניס וגם אחד החבר'ה כאן באתר. אם יש לך תקציב באיזור ה35,000 לפטיפון של דניס, פשוט תחטוף אותו בלי לחשוב פעמיים זו הזדמנות של פעם בעשור בלוחות ביחס תמורה\מחיר ובכלל. אני לא מגזים !
שום נוטיגהם לא מתקרב לקרסוליים של הדגמים מה 1500 ומעלה. מנסיונות האזנה רבים
בהצלחה

(ובעניין שוק יד 2
מסכים עם כל מילה של אמיר ארמה. ניתוח מדוייק לחלוטין בעיני)

נערך לאחרונה ב:

ZarJazz

אוהב את התחום
מעורבות
187
נקודות
43
כמו כן,
חשוב לציין לא מעט מקרים שמוצר "תקוע" בלוחות כי המוכר לא כ"כ שש להשמיע ולבזבז זמן יקר עם לקוח פוטנציאלי כדי שיאזין , ילך הביתה לחשוב ואז עוד פעם לחזור.
חוסר הסבלנות אני חושב של מוכרים הוא קיצוני, כי סה"כ מוציאים אלפי שקלים למישהו שלא מכירים ועל פריט שאין לנו מושג אם הוא תקין או מתאים לקונה.

מרוב שממהרים למכור ככה פוחתת הסבלנות של המוכר, ואז הקונה בגלל הלחץ מהמוכר הלא סבלני, מקבל רגליים קרות או חשדנות ועובר למוכר הבא .

כמו כן דבר שנדון לא פעם, מספר הדגמים של רמקולים ומגברים אצל סוחרים שואף לאפס, במידה והיו דגמים רבים יותר להאזנה אצל סוחרים, שוק יד2 היה מתרומם ומשגשג במקביל למוצרים חדשים שהיו מקבלים תנופה בכך שהם ניתנים להאזנה !!

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
למי שאין משכורת של הייטקיסט יד שניה היא הזדמנות לנגישות לאודיופיליה. אני חושב שכאלה שהוציאו סכומים נכבדים על ציוד חדש והתאכזבו בגלל משוואת התמורה\מחיר "מענישים" את מוכרי היד שניה על אכזבתם שצריכה להיות מופנית למי שאחראים לתמחור השערורייתי בתחום.

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
אדם שמתעניין במוצר מסויים , נניח רמקול , ורואה שהוא מפורסם הרבה זמן ,חושב לעצמו שכנראה משהוא דפוק ברמקול מבחינת הסאונד כי הרי איך הוא לא נמכר במשך חודשיים שלוש בחצי המחיר ? וזו טעות נפוצה ,כי ברוב המקרים אף אחד בכלל לא שמע את הרמקול , אבל נהיה לו שם של רמקול בלתי מכיר וכאן במרה כזה משום מה יש תופעה שהרמקול פשוט נישרף בלוחות כי לא רכשו אותו במשך הרבה זמן ....

אמיר ארמה

וזאת אחת הבעיות המרכזיות בסיפור.

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
יכול להיות שהמוצר עצמו לא מספיק אטרקטיבי ולכן קשה למכור?

הפוסט נפתח על שוק יד 2 באופן כללי - לא עליי ספציפי.
יש מגוון של מוצרים, אטרקטיבי? זה בעיניי הרוכש הפוטנציאלי.
מה שאטרקטיבי עבורי, לא בטוח שיהיה אטרקטיבי עבורך.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
למי שאין משכורת של הייטקיסט יד שניה היא הזדמנות לנגישות לאודיופיליה. אני חושב שכאלה שהוציאו סכומים נכבדים על ציוד חדש והתאכזבו בגלל משוואת התמורה\מחיר "מענישים" את מוכרי היד שניה על אכזבתם שצריכה להיות מופנית למי שאחראים לתמחור השערורייתי בתחום.
נגעת כאן במשהו שלא הרבה מתייחסים אליו, הרבה מאוד מוצרים מתומחרים בצורה מופרכת וגם כאשר מוצר נפלט חזרה לשוק כיד שנייה המחיר פר המוצר ב50% הוא גם יקר להחריד.
יש גם תופעה לא סימפטית של כל מיני "מיני דילרים" שרוכשים מוצר בסכום זעום ממוכר נואש ויום למחרת המוצר מפורסם בפי 3 ממחיר אתמול.
תוסיפו לזה את התופעה היותר מגעילה שדילרים אשר מוכרים את הציוד החדש אינם מוכנים לזכות בסכום סביר מוצרים שהם מכרו לפני כשנה לאותו הלקוח(איפה הימים של אייל פור ז"ל)-זה מוסיף לבלאגן בשוק היד השנייה.
גם האופי הישראלי לא מוסיף כאן יותר מדי. הוזכר כאן גם אורך סבלנות קצר במכירה -אבל צריך לזכור שישנה בעייתיות גדולה מבחינת לוגיסטיקה ושינוע של חלק מן המוצרים(רמקולים בעיקר)שקשה מאוד להדגים והמוכר בצדק אינו מעוניין שייגרם נזק אסטטי כלשהו במהלך שינוע.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור