שוק יד 2 - גוסס?

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
שלום לחברי הפורום,

שאלה שמסקרנת אותי מזה זמן מה.
יוצא לי לעקוב לא מעט אחרי הלוחות בפורומים השונים.

אני מוצא שיש לא מעט מודעות מגוונות - חלקן וותיקות יותר וחלקן פחות שפשוט "תקועות".
רוב המודעות בהחלט במחיר הוגן וחלקן במחיר אף מפתה.

יחד עם זאת, עדיין אין תזוזה של מכירות.
למען גילוי נאות, אני בעצמי מפרסם סט מוצרים במחיר של 50% ממחיר חדש ועדיין, אף התעניינות.

יצא לי לשמוע לא פעם מאנשים, שבהחלט יש ירידה מהותית בשוק יד 2 אך סחורה חדשה עדיין חיה ובועטת.

האם שוק יד 2 "מת"? \ מה אני מפספס?...

תודה.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
המצב קשה מאוד ביד 2 כרגע, אנשים לא מרוצים גם כשהמחיר שליש מהריטייל ועושים לך השוואות עם מוצרים לא באותה רמה שיש למכירה. גם אני חווה את זה בחודשים האחרונים.

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
המצב קשה מאוד ביד 2 כרגע, אנשים לא מרוצים גם כשהמחיר שליש מהריטייל ועושים לך השוואות עם מוצרים לא באותה רמה שיש למכירה. גם אני חווה את זה בחודשים האחרונים.

תודה אפי,

מהניסיון שלי, נגעת ממש בנקודה.
השאלה מה הגורם למצב הקשה....

כי שוב, שוק יד 1 בועט וחי (ואני מאחל ליבואנים שימשיך ככה!)
יש כל כך הרבה מציאות טובות ביד 2 ועדיין - אף התעניינות.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
חלק מהעניין הוא חוסר הוודאות לגבי מחירי יד 1. אם המחיר הרשמי הוא X, ובמיקוח אפשר להשיג מהיבואן ב 2/3X, אז מה המחיר הנכון ליד שניה?

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
חלק מהעניין הוא חוסר הוודאות לגבי מחירי יד 1. אם המחיר הרשמי הוא X, ובמיקוח אפשר להשיג מהיבואן ב 2/3X, אז מה המחיר הנכון ליד שניה?

בוא נצא מנקודת הנחה שמי שמתעניין, סביר להניח שיעשה גם שיעורי בית עבור מחיר ריטייל (גם מול בדיקה בחו"ל ולא דרך היבואן).

העניין הוא, שאין התעניינות גם בשביל להגיע למחיר שיעשה שכל לשני הצדדים.

לצורך העניין אם אתה מפרסם מוצר מסוג X ואתה מקבל אפס התעניינות (בלי קשר למחיר) ומהצד השני אותו מוצר כחדש נמכר "ברמה היומית" - בכוונה מקצין.
אז ברור שיש כאן בעיה - השאלה מה? :)

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
במחיר הנכון - כל דבר נמכר (ואפילו מהר). אתה לא יכול לנתק את ההתעניינות מהמחיר, אלא אם כן המחיר לא צוין במודעה.

Almogc

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
במחיר הנכון - כל דבר נמכר (ואפילו מהר). אתה לא יכול לנתק את ההתעניינות מהמחיר, אלא אם כן המחיר לא צוין במודעה.

בהחלט - לא מנתק את נושא המחיר.
גם שהמחיר מופיע כ - 50 אחוז, זה עדיין לא זה.

העליתי את הנושא בשביל להבין אם אני מפספס משהו או שהשוק באמת מת.

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
גם שהמחיר מופיע כ - 50 אחוז, זה עדיין לא זה.

50% ממה? ממחיר צרכן חדש בחו״ל? ממחיר צרכן חדש בישראל? מהמחיר בשטח למוצר חדש בישראל?

וחשוב לא פחות, לא רק שאי אפשר לנתק את סוגיית המחיר אלא שאי אפשר לנתק את סוגיית האלטרנטיבות, בעיקר ובעיקר כשמצויין כי יש הצפה של מודעות מכירה בשוק היד 2.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גוסס לחלוטין :(.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
הקונים ביד שתים חושבים שמגיע להם ציוד היי הנד במחיר כמעט חינם. חצי מחיר גם לא טוב...

אני אומר, מעדיף לא למכור מאשר למכור במחיר רצפה, מי שלא מעריך מה הוא קונה ביד שתיים, מבחינתי שישלם על מוצר חדש.

פרסמתי פעם מונובלוקים, בן אדם שולח לי הצעת מחיר, חצי ממה שפירסמתי (שזה רבע ממה שעלה לי) בסגנון כמו ״זה מה אני מציע הצעה אחרונה.. אם מתאים לך דבר איתי...״ וזו בכלל ההצעה הראשונה ששלח לי... כמובן שלא התיחסתי אליו בכלל... היה אחד שהציע לי שליש מחיר על מוצר שבכלל לא רוצה למכור... חשב ישיג ציוד פגז בשליש מחיר, למה מה קרה?

בקיצור מה שאני אומר שאולי אם המוכרים לא יתכלבו במחיר, הקונים יעריכו יותר מה הם קונים.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
בוא נצא מנקודת הנחה שמי שמתעניין, סביר להניח שיעשה גם שיעורי בית עבור מחיר ריטייל (גם מול בדיקה בחו"ל ולא דרך היבואן).

העניין הוא, שאין התעניינות גם בשביל להגיע למחיר שיעשה שכל לשני הצדדים.

לצורך העניין אם אתה מפרסם מוצר מסוג X ואתה מקבל אפס התעניינות (בלי קשר למחיר) ומהצד השני אותו מוצר כחדש נמכר "ברמה היומית" - בכוונה מקצין.
אז ברור שיש כאן בעיה - השאלה מה? :)

הבעיה שמחיר ריטייל בארץ זה רק התחלת המו"מ. אם אפשר להשיג מהיבואן ב 2/3 ריטייל, ואני קונה משומש ב 50% מהריטייל, אז שילמתי בעצם 75% ממחיר חדש "אמיתי".

לכן חשובה שקיפות של מחיר חדש אמיתי. שוק יד שניה חזק הוא אינטרס של כולם, אם דברים נמכרים במחיר גבוה, גם קל לי יותר לקנות חדש.

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
יש מעט מאוד דברים הוגנים בלוחות יד 2.
על פי רוב המחירים גבוהים ולעיתים הזויים.
לא רוצה לקלקל למוכרים, אחת הייתי מראה לך איזה ''מציאות'' יש.
כשאני מפרסם מוצרים שונים ביד 2 התמחור תמיד הוגן ביותר, ועובדה שאני מצליח
למכור את המוצר תוך ימים ספורים.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
היום הסטריאו כמעט מת,עדיין נושם אבל בקושי!
ומה שמוזר אנשים שמנסים למכור ציוד מבקשים מחיר יקר יותר מחדש!
טרייד כמעט ואף עסק לא עושה,ואם כן הוא שוחט את המוכר כמעט לגמרי.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
הקונים ביד שתים חושבים שמגיע להם ציוד היי הנד במחיר כמעט חינם. חצי מחיר גם לא טוב...
לכל מטבע יש 2 צדדים. דיברת על הקונים, יופי. מה עם המוכרים שמנסים להחזיר לעצמם כמה שיותר מה"השקעה" במוצר/ים שרכשו? ללא ספק, יש כאלה.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
הקונה לא אמור לעשות את החשבון של המוכר אלא את החשבון של עצמו. זה לגיטימי לנסות לצמצם נזקים, בעיקר שהרבה מהמוכרים, מוכרים כדי לשדרג ומשלמים שוב מחיר על מוצר חדש.

יש מוצר יד שתים שפלוני רוצה במצב טוב מאוד חצי ממחיר חדש? יש לו ברירה או לקנות יד שתים או לקנות חדש... אפילו ב 40 אחוז פחות זה שווה, לא מבין מה הבעיה.

מי שלא דורש מחיר יחסית הוגן, לא ימכור. אבל זו לא סיבה למוכרים להתכלב, ולקונים לצפות למוכר פראייר. למה שמישהו ששילם במיטב כספו מחיר ״מוצר חדש״ שאמור לתפקד זהה 20 שנה (נניח מגבר) ימכור לאחר שלוש שנים בפחות מחצי? מדבר על מוצרים במצב טוב שממשיכים להיות מיוצרים, וגם אם שידרגו איזה צופציק והדגם לא מיוצר, זו לא סיבה למכור בכמעט חינם.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
מוצר יקר ככל שיהיה יורד לו הערך בערך כמו לרכב יוקרה,וזה דיי הרבה.
יש מוצרים שכבר שנים ביד שנייה ולא נמכרו.

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
השערה שלי למצב העגום של שוק היד 2 - יש פחות מתעניינים חדשים ״רציניים״ בתחום ואני אסביר;
מצד אחד, יש את השועלים הוותיקים שלרוב קונים מפה לאוזן ומעט מהעילית של הציוד שמגיע לשוק.
מצד שני, המתעניינים החדשים בתחום מחפשים פתרונות הכל כלול, וגם רודפים אחרי מוצרים סיניים שנותנים מענה ונמכרים כחדשים בעלות נמוכה.
ומצד שלישי יש את כל מה שבאמצע שכנראה פחות מקבל ביטוי. זאת בכל מקרה התחושה הלא מבוססת שלי לנושא.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אחת מבעיות ביד 2 זה שקונה לא באה לקנות דבר ספציפי שמפרסמים אלה בכללי רוצה לקנות נגיד מגבר, לא מסכימים למכור במחיר רצפה - יאללה עובר למגבר הבא.
אם אני מחפש למשל דאק - אני יודע שאני רוצה דק חברה ספציפית ואולי גם מודל ואם יש כזה ביד 2 אני קונה (במידה ומחיר סביר ומתאים) ואם לא מסכימים למכור לי אני ממשיך לחפש ולא משנה שיש עוד דאקים מסביבי, אבל זה אני.
ושושו ממש צודק בדבריו.

Avner

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
28
אתם מסתכלים מהצד של המוכר,
היום יש מבחר לא מבוטל של ציוד איכותי חדש במחיר לא רע בכלל,
בין אם ביבוא ובין אם בארץ בין אם זה סיני או כל דבר אחר.
והכי קל לראות ביקורות של ציוד ביוטיוב כדי "להמר" בסכום שלא יפיל אף אחד מהכיסא אם זה לא יהיה מוצלח

אני מחפש תקופה ארוכה פטיפון, במשך תקופה ארוכה היה רק אצל עופר שחורי נוטינגהם יד שניה
לצערי נעלם דיי מהר
עכשיו לגבי מה שמפורסם יד שניה, או שזה ישן מדי לנקו, דואל, מיקרו, וכאלה שבאמת לא יודע איך להעריך אותם
מה שבטוח זה לא מה שמחפש

לקנות יד שניה ממוכר פרטי מבחינתי זה סוג של הימור יותר נוח לי לקנות מחנות גם אם זו יד שניה.

רמקולים קניתי יד שניה ומגבר מתצוגה מחנות שאני סומך עליו במליון אחוזים בלי לחשוב בכלל
פטיפון ופונו קניתי מחובב קרוב משפחה שהחליט לשדרג מייד אחרי שרכש את שלו במצב חדש גם לא דאגתי

עכשיו הגיע הזמן לשדרג פטיפון ומסתמן שהפתרון הוא לקנות חדש
שתי אפשרויות נוטינגהאם או קוזמה

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אישית אני יעדיף לקנות יד 1 ולשלם הרבה יותר ולא לחשוב שאולי יש פגם סמוי ובגלל זה נמכר הציוד...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור