שדרוג איכות שמיעה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יודע מה נמר?

אני מציע ככה:

אני אגיע אליך הביתה לקחת דיסק שאתה מכיר, מתוך הדיסק תבחר שיר אחד שאתה מכיר טוב.
אני אקח אותו הביתה ואמיר אותו ל 192, 320.
אצרוב אותם יחד עם השיר המקורי לCD צרוב.
נקבע יום ושעה, אני אבוא עם הדיסק הצרוב ואתה תשב בבית כמה שאתה רק רוצה (כך אפילו שבוע) ובסוף תגיד לי איזה רצועה היא ה 192 איזו 320 ואיזו המקורית.
לבסוף נפרסם את התוצאה פה בפורום.
מה דעתך?

אפילו אפשר לעשות את זה מעניין אם יש כמה חברי פורום שמוכנים לשים כמה מרשרשים בצד. בסוף המבחנון הכסף יתרם להנהלת האתר לקניית רוחב פס שאנחנו מבזבזים פה.
שוב, מה דעתך?

מתי אתה מגיע?

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
חבר.
לא טענתי שצריך מערכת יקרה אלה מערכת איכותית, דהיינו לא מחשב ואוזניית כפתור {בהגזמה}.

דבר שני דיסק מקורי אינו כל כך יקר כמו שאתה חושב, אפשר להיתאמץ ולשדוד 69 ש"ח במזומן מאיזה בית של מולטימליונר בסביון שמעיז להשאיר סכומים כאלה במגרה, לגשת לחנות המוסיקה הקרובה ולרכוש את הדיסק האהוב.

ואם תגיד שאדם אינו מבחין בין המקורי ל-192 זה כבר סיפור אחר.

מה הקשר לדיסק מקורי? למה להסיט את הדיון?
בלי שום קשר חשוב מאוד לקנות דיסקים מקוריים ולא לצרוב.

אני הולך לישון, נמשיך מחר (Y)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
סבבה חבר.
לילה טוב וחלומות מתוקים.(Y)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
בהחלט אפשר ואפילו מומלץ להתחלה!
בפועל, אף אחד מהחברים פה לא יבחין בהבדל בין 192 ל320.

רק האוזניים שלך יחליטו, בדוק ותראה.
סונוס אני הבחנתי באייפוד . אתה לא מאמין זה בסדר גמור . זכותך
ולגבי הנושא של קריאת תגר על מבחן עיוור , אני כבר חשבתי פעם לעשות פוסט שלם , ובו להסביר מדוע זה כמעט לחלוטין לא אפשרי ו/או זה לא יכול להוות הוכחה מבחינה מדעית , אבל כשראיתי שזה לוקח שני דפים ועדיין אני לא מצליח להעביר את זה נכון , ועוד לחפש מקורות ברשת (אני חלש בחיפוש ברשת , אני יותר קורא ספרים ומגזינים), החלטתי שלא . אבל רק שתדע , שהגישה של נמר שהוא לא מוכן ללכת למבחן עם מישהו שמפקפק בכך היא נכונה מדעית . גם אם הוא לא אמר זאת.

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
בהחלט אפשר ואפילו מומלץ להתחלה!
בפועל, אף אחד מהחברים פה לא יבחין בהבדל בין 192 ל320.

אני רוצה לחדד ולהזכיר שהנגיעה שלי לנושא הייתה רק לגבי הורדות מהרשת של קבצים ב - 320, וטענתי שחלקם נשמע רע ומעוות.
לא נגעתי בנושא המרות והאזנה מול מקור, אלא בהורדות של קובץ 320 מוגמר.

אתמול התכנסנו בביתי, חבריי ואני, לסשן האזנה ממושך [ בסוף יצא מ- 20:00 עד 00:30 והיה מצויין ] שיכלול בין השאר האזנה לקבצי 320 שהורדו מהרשת. חבר אחד הביא דיסק עם קבצים ב-320 שהוא מוריד מאיזה "שרת מיוחד" ומסתורי של דיג'יאים [ ???!? ] ושם אמורים להיות קבצים איכותיים, כלומר, לא 320 שעבר התעללות וניפוח.

במקביל השמענו כמה 320מים אחרים, מגוון שירים.

החומר של הדיג'אים [ סוג של טראנס חפירתי אבל מתקדם, בדקנו איתו טרקים לקראת מסיבת פורים שהוא עושה ] נשמע נהדר, כמו שצריך, ללא עוות, בכל ווליום. אח"כ ניגנו כל מיני קבצי 320 אחרים : חלקם נשמע בסדר גמור וחלקם נשמע בפירוש דפוק.

ההשערה שלי לא הופרכה :

ניתן להוריד לא מעט מוזיקה ב 320.
חלק מסויים ממנה יהיה איכותי [ נקרא לזה 320 אמיתי ]
וחלק אחר ממנה יהיה זבלה [ נקרא לזה 320 מנופח/מעוות/מוגדל בצורה לא טבעית ].

נראה שחלק מהחומר ב- 320 הם קבצים שילדים וכלמיני חבר'ה מאזינים להם בכל מיני פלאפונים/אייפודים ועברו ניפוח כדי שרמקולי הכפתור שלהם יצליחו להוציא משהו שמיע.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
סונוס אני הבחנתי באייפוד . אתה לא מאמין זה בסדר גמור . זכותך
ולגבי הנושא של קריאת תגר על מבחן עיוור , אני כבר חשבתי פעם לעשות פוסט שלם , ובו להסביר מדוע זה כמעט לחלוטין לא אפשרי ו/או זה לא יכול להוות הוכחה מבחינה מדעית , אבל כשראיתי שזה לוקח שני דפים ועדיין אני לא מצליח להעביר את זה נכון , ועוד לחפש מקורות ברשת (אני חלש בחיפוש ברשת , אני יותר קורא ספרים ומגזינים), החלטתי שלא . אבל רק שתדע , שהגישה של נמר שהוא לא מוכן ללכת למבחן עם מישהו שמפקפק בכך היא נכונה מדעית . גם אם הוא לא אמר זאת.

ג'וקר,
אם בא לך אתה מוזמן להצטרף לנמר במבחנון הקטן וזה רק כדי להוכיח לעצמך ולא לאף אחד אחר.
אני נהנה מכל הדברים שרושמים פה בפורום רואים שהוא עדיין צעיר וכל המלחמות מנוהלות כאילו המציאו את הMP3 \ האודיו אתמול.
לפני 6 שנים (נדמה לי) עשינו מלא בדיקות (בפורום הכתום שהוא עוד היה פורום) ואת המסקנות אני לא צריך לספר לך. מבחינתי הבדיקות שעשינו אז זו האמת עד שמישהו יוכיח אחרת.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יניב.

עזוב ויכוחים, תגיע אלי ותעשה את המבחן.

אני לא מתרגש ממבחן כזה כי בחנתי את עצמי אתמול בלילה. אני אשמח לבחון את זה לעומק, מי יודע? אולי זה באמת פסיכולוגי ואני אכן טועה וההבדל אינו קיים.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
יניב.

עזוב ויכוחים, תגיע אלי ותעשה את המבחן.

אני לא מתרגש ממבחן כזה כי בחנתי את עצמי אתמול בלילה. אני אשמח לבחון את זה לעומק, מי יודע? אולי זה באמת פסיכולוגי ואני אכן טועה וההבדל אינו קיים.

(Y)

דרך אגב,
הגיע החשמל - מהבוקר אני בבדיקות, עלק עובד מהבית :p

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
פתח פוסט.

מעניין לדעת מה היתרשמותך.(Y)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
עיניני החשמל הגיעו לפני שבועיים-היה שיפור ולטובה.
עקב שפעת בטרם עת , החלטתי לפתוח את הקופסאות הבאות היום- מתברר שאין לי מספיק כוח להוציא מה שבתוכם לבד.

תמונות מצורפות

• IMG_4234.jpg
    IMG_4234.jpg
    KB 93.9 · צפיות: 918

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
עיניני החשמל הגיעו לפני שבועיים-היה שיפור ולטובה.
עקב שפעת בטרם עת , החלטתי לפתוח את הקופסאות הבאות היום- מתברר שאין לי מספיק כוח להוציא מה שבתוכם לבד.

מי אורז ככה קופסאות היום? בלו לוגו בלי פרסומת? מוזר.

קנית יד שניה אולי?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
גידי.
צריך עזרה?

יניב.

מה מוזר? גם הרמקול שלי היה ארוז בקופסת עץ בלי לוגו ובלי פירסומת על העץ, רק על הקרטון.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
מה מוזר? גם הרמקול שלי היה ארוז בקופסת עץ בלי לוגו ובלי פירסומת על העץ, רק על הקרטון.

הרמת לי להנחתה אבל הצלחתי להתאפק ;)
סתם, סתם.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ג'וקר,
אם בא לך אתה מוזמן להצטרף לנמר במבחנון הקטן וזה רק כדי להוכיח לעצמך ולא לאף אחד אחר.
אני נהנה מכל הדברים שרושמים פה בפורום רואים שהוא עדיין צעיר וכל המלחמות מנוהלות כאילו המציאו את הMP3 \ האודיו אתמול.
לפני 6 שנים (נדמה לי) עשינו מלא בדיקות (בפורום הכתום שהוא עוד היה פורום) ואת המסקנות אני לא צריך לספר לך. מבחינתי הבדיקות שעשינו אז זו האמת עד שמישהו יוכיח אחרת.
זו האמת שלך . ושלך גם אומרת שחשמל משפר :) מבחינתי לא יכול להיות שחשמל משפר כשאתה שומע MP3
ולגבי מבחן עיוור , כבר כתבתי בכמה מקומות , וניסיתי להסביר טיפה מדוע בפוסט שלי , אני לא משתתף במבחנים עיוורים שנועדו לשם מבחן . אין לי שום דבר להוכיח לאף אחד . ואת האמת , יש לי מספיק בטחון עצמי כדי לעמוד על מה שאני חושב כך שאני לא צריך שכנוע/הסכמה/WHATEVER .
פשוט הודעתי את זה כדי שכותב השירשור ידע שיש דיעה אחרת יבדוק לעצמו באופן פרטי ויחליט לעצמו .
אני אומר את דיעותי המבוססות על מה שאני חש/יודע/מבין , זכותך וזכות כול אחד לחשוב אחרת . זה עדיין לא אומר שמותר לך לרמוז שאני משקר . מאידך אתה יכול לחשוב שאני מרמה את עצמי וזה פסיכולוגי , כך שתשאיר את זה כך

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
זו האמת שלך . ושלך גם אומרת שחשמל משפר :)

שוב פעם הסקת מסקנות שגויה, איפה כתבתי שחשמל משפר?

אני לא מצפה שמישהו יבוא למבחן, אני רואה את זה אצל הרבה אנשים שמציעם הצעות בלי לגבות אותם מאחור, וזה בסדר כל עוד מדובר על אודיו :)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
חשמל מאוד משפר

אני לא רואה אפשרות להפעיל מערכת מבלי חשמל.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
סונוס , אתה צודק . תמשיך לשמוע MP3 ב192 ותהנה . אני אשמע בלוסלסס וזהו

דיז , תודה שהזכרת לי . עד היום זה הופעל בלי חשמל:)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
גמרתם אותי פה מצחוק.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור