שדרוג איכות שמיעה

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ג'וקר.

שוב. אינך יודע אם הקובץ הוא 320 אמיתי או שהוא מקובץ ל-320 והיה לפני 128 או 192.
אני מוכן לשלוח לך שיר שעל אחד מהם תראה 320 והוא ישמע גרוע על יד אותו שיר ב-192 אמיתי.

כדי לעשות את ההשוואה הנכונה בניהם אתה מוכרח לקבץ את השירים בעצמיך על ידי תוכנות טובות.

נמר, תודה, זה בדיוק מה ששמעתי והעליתי לדיון ונאמר לי שאני שומע בציוד רע ויש לי עוות מוחי. :(
הסתובבתי ימים שלמים עם הפנים למטה עד שבאת.

חלק מהמוזיקה ב 320 נשמעת דרעק, צורמנית מאוד ונפוחה באופן לא טבעי, מחודדת - הכי 'לאודנסס' שיש.

חלק מזה קורה כי כל מיני ילדים ששומעים במכשירים קטנים/רמקולים של מחשבים / פלאפונים / שלטים של אזעקת רכב / שאר שיט שאינו סטריאו יוצרים את הנפיחות והעיוותים הללו בקבצים כדי שיצליחו להפיק איזה צליל מהמכשירול שלהם.

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
נמר ,
ברשותך אני אחדד את השאלה :
1. בתור אחד שכיווץ CD מקורי ל- 192 , האם זו איכות סבירה שאפשר להתבסס ולבנות סביבה מערכת ?

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר ,
1. בתור אחד שכיווץ CD מקורי ל- 192 , האם זו איכות סבירה שאפשר להתבסס ולבנות סביבה מערכת ?
לא מצליח להבין מה אתה שואל כאן.
אתה שואל האם האיכות תהיה סבירה לך ?
ברור לך שרק אתה תוכל לענות על שאלה כזו.
ומה זה קשור למערכת ?
מערכת תוכל לבנות גם אם איכות המקור לא טובה.

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
1. אני שואל כדי לשמוע דעות מאנשים שבטוח שמעו יותר ממני ויכולים לבצע השוואות יותר טוב ממני .
2. ראיתי גם דעות שאם לא מדובר ב- CDP אז עדיף כבר לשמוע בטייפ דבל קסט...

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אחי, תקשיב לי.
גם אם נניח שמישהו ( נגיד נמר ) יגיד לך שזה *** !
ואי אפשר לשמוע ככה.
אז מה ... ?
אתה חייב להקשיב בעצמך ואם זה נישמע לך טוב, אז איך אומרים ...
תתחדש ותהנה !
תמונות

ולגבי סעיף 2 אני לא מסכים.
גם אם יש לך מקור רק של קבצים במחשב.
עדין תוכל להרכיב לעצמך מערכת.
וישמעו בה טוב מכל דבלקסט איווה אחול מנויוקי של טיפ.

הנקודה המרכזית היא ...
אם נישמע לך טוב אז זה טוב.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר, תודה, זה בדיוק מה ששמעתי והעליתי לדיון ונאמר לי שאני שומע בציוד רע ויש לי עוות מוחי. :(
הסתובבתי ימים שלמים עם הפנים למטה עד שבאת.

חלק מהמוזיקה ב 320 נשמעת דרעק, צורמנית מאוד ונפוחה באופן לא טבעי, מחודדת - הכי 'לאודנסס' שיש.

חלק מזה קורה כי כל מיני ילדים ששומעים במכשירים קטנים/רמקולים של מחשבים / פלאפונים / שלטים של אזעקת רכב / שאר שיט שאינו סטריאו יוצרים את הנפיחות והעיוותים הללו בקבצים כדי שיצליחו להפיק איזה צליל מהמכשירול שלהם.

ריכטר , לא ידעתי שפגעתי בך עד כדי כך . מצטער
לנמר , אני מבחין היטב בין 320 מנופח כי בד"כ אם אני מוריד אני מוריד זמרות , וב 192 שהפכו אותו ל320 , כול זמרת , אפילו אווה קאסידי תשמע די דרק .

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר ,

למה שלא תנסה בעצמך ? קח את EAC תעשה ריפ ראשוני לקובץ WAV , אח"כ תעביר אותו לכמה קבצים MP3 ב192 ב256 וב320 , ותבדוק את כול הארבעה (כולל הWAV) , זה יתן לך אמת מידה האם המערכת שלך חושפנית דייה להבחין , והאם האוזניים שלך מבחינות בהבדלים או לא

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נמר ,

בהחלט לא.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ריכטר , לא ידעתי שפגעתי בך עד כדי כך . מצטער
לנמר , אני מבחין היטב בין 320 מנופח כי בד"כ אם אני מוריד אני מוריד זמרות , וב 192 שהפכו אותו ל320 , כול זמרת , אפילו אווה קאסידי תשמע די דרק .

יכול להיות שאתה צודק, אני באופן אישי יכול להגיד לך בביטחון שזה נניח לא 320. אינני יכול להגיד לך בביטחון שזה 192 או 164, אני כן יכול להגיד לך שזה 128.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
נמר ,

בהחלט אפשר ואפילו מומלץ להתחלה!
בפועל, אף אחד מהחברים פה לא יבחין בהבדל בין 192 ל320.

רק האוזניים שלך יחליטו, בדוק ותראה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יניב.

מהיכן הביטחון הזה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
האם שמעת זאת מכולם ללא יוצא מהכלל?

אל תכליל מפני שאמר ג'וקר כי הוא כן מבחין, לכן כבר הקביעה שלך אינה נכונה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
האם שמעת זאת מכולם ללא יוצא מהכלל?

אל תכליל מפני שאמר ג'וקר כי הוא כן מבחין, לכן כבר הקביעה שלך אינה נכונה.

ואם אני אגיד שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ אז זה אומר שהקביעה שכדור הארץ סובב סביב השמש לא נכונה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יניב.

במילים אחרות אתה טוען שאדם משקר?
אני מעדיף לא לטעון זאת. אני מעדיף לצאת מנקודת הנחה כי יכול להיות שאתה טועה, זה עיניין של רגישות נסיון ומערכת איכותית.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
יניב.

במילים אחרות אתה טוען שאדם משקר?
אני מעדיף לא לטעון זאת. אני מעדיף לצאת מנקודת הנחה כי יכול להיות שאתה טועה, זה עיניין של רגישות נסיון ומערכת איכותית.

חס וחלילה, לא טענתי זאת. כבודו של הג'וקר במקומו מונח.
ושום פעם נכנסים לנסיון ומערכת איכותית? לפני שניה ענית לאדם שלא מבין כלום כי MP3 ב192 זה לא טוב כמקור, אז איך זה מסתדר לך עכשיו?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
בהחלט אפשר ואפילו מומלץ להתחלה!
בפועל, אף אחד מהחברים פה לא יבחין בהבדל בין 192 ל320.

רק האוזניים שלך יחליטו, בדוק ותראה.

זה מה שענית סונוס.
המלצת להישתמש ב-MP3 192 כמקור.

הוספת שזה אפילו מומלץ להתחלה. יעני אל תחשוב חלילה להישתמש במקורי רק MP3.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
זה מה שענית סונוס.
המלצת להישתמש ב-MP3 192 כמקור.

הוספת שזה אפילו מומלץ להתחלה. יעני אל תחשוב חלילה להישתמש במקורי רק MP3.

בהחלט!
מתאים מאוד להתחלה (עד שיהיה תקציב וכסף לנגן טוב, לא לפני רמקולים טובים והגברה) ואילו אתה אמרת שלא! ו2 פוסטים מעל רשמת שצריך מערכת איכותית ונסיון כדי להבדיל בין 192 ול320.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
יודע מה נמר?

אני מציע ככה:

אני אגיע אליך הביתה לקחת דיסק שאתה מכיר, מתוך הדיסק תבחר שיר אחד שאתה מכיר טוב.
אני אקח אותו הביתה ואמיר אותו ל 192, 320.
אצרוב אותם יחד עם השיר המקורי לCD צרוב.
נקבע יום ושעה, אני אבוא עם הדיסק הצרוב ואתה תשב בבית כמה שאתה רק רוצה (כך אפילו שבוע) ובסוף תגיד לי איזה רצועה היא ה 192 איזו 320 ואיזו המקורית.
לבסוף נפרסם את התוצאה פה בפורום.
מה דעתך?

אפילו אפשר לעשות את זה מעניין אם יש כמה חברי פורום שמוכנים לשים כמה מרשרשים בצד. בסוף המבחנון הכסף יתרם להנהלת האתר לקניית רוחב פס שאנחנו מבזבזים פה.
שוב, מה דעתך?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
חבר.
לא טענתי שצריך מערכת יקרה אלה מערכת איכותית, דהיינו לא מחשב ואוזניית כפתור {בהגזמה}.

דבר שני דיסק מקורי אינו כל כך יקר כמו שאתה חושב, אפשר להיתאמץ ולשדוד 69 ש"ח במזומן מאיזה בית של מולטימליונר בסביון שמעיז להשאיר סכומים כאלה במגרה, לגשת לחנות המוסיקה הקרובה ולרכוש את הדיסק האהוב.

ואם תגיד שאדם אינו מבחין בין המקורי ל-192 זה כבר סיפור אחר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור