שדרוג איכות שמיעה

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום ,
קודם כל אני שמח להצטרף לאתר .
לאחר תקופה ארוכה בה שמעתי מוזיקה שהיא בעיקר mp3 , החלטתי לשדרג טיפה את האיכות .
ויש לי כמה שאלות בנושא :
1. MP3320 - עדיף לשמוע בתור MP3 או להפוך ל-CD רגיל ?
2. הבנתי שיש פורמטים יותר איכותיים מזה , איך הם נקראים , איזה תוכנות פותחות אותם והאם גם אותם אפשר להפוך ל-CD רגיל ?
3. MP3192- האם בהפיכה ל- CD רגיל זה מחזיר משהו ?

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כול MP3 ולא משנה מה הביטרייט עדיף כבר לשמוע אותו כמו שהוא כול המרה נוספת גורעת מהאיכות שלו

בהתייחס לאם זה 320 או 192 , אז ברור ש320 ישמע בד"כ יותר טוב . אני מסייג את זה לבד"כ כי יש אנשים ברשת שצורבים את ה 192 לCD , ואחרי זה עושים לו ריפ ל320 , ושולחים את זה לרשת , ואז אתה מקבל קובץ יותר גרוע מה192 המקורי

2 - לגבי תוכנות אחרות יש כמה FLAC/APE/WV ועוד כמה ששכחתי , תעשה חיפוש על LOSLESS FILE FORMAT בגוגל ותקבל המון תשובות
בהצלחה

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה. אני אנסה לבדוק את הפורמטים האלה .
בין 192 ל- 320 שמתי לב להבדלים . בד"כ המוזיקה נשמעת יותר מאוזן .

מה שמעניין אותי זה מה עדיף יותר - CD שהוקלט באיכות גרועה או MP3 סביר ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
מה זאת אומרת CD מול MP3?

אם תיקח שני דיסקים זהים, אחד מהם ב-MP3 ואחר מקורי מדוע שה-MP3 ישמע סביר והמקורי יהיה גרוע?

אם אתה מחפש לשמוע רק מוסיקה שמוקלטת טוב אז זה כבר סיפור אחר.

לגבי המה עדיף - עדיף לשמוע מוסיקה שאתה אוהב גם אם היא אינה מוקלטת כמו שצריך.

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא מדבר על זהים .
אני מדבר על פעמים לא מעטות ששמעתי CD רגילים ש- MP3192 נשמע באיכות יותר טובה מהם .
אני שומע המון סוגים של מוזיקה ומכל סוג חשוב לי להוציא את המיטב בשמיעה .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
עם איזו מערכת אתה מאזין?

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מה זאת אומרת CD מול MP3?

אם תיקח שני דיסקים זהים, אחד מהם ב-MP3 ואחר מקורי מדוע שה-MP3 ישמע סביר והמקורי יהיה גרוע?

אם אתה מחפש לשמוע רק מוסיקה שמוקלטת טוב אז זה כבר סיפור אחר.

לגבי המה עדיף - עדיף לשמוע מוסיקה שאתה אוהב גם אם היא אינה מוקלטת כמו שצריך.
אני לא מבין אותך , יש לך מערכת כזו בבית ואתה אומר שאתה לא מבחין בין MP3 ובין דיסק מקורי ? איזה מוסיקה אתה שומע שאי אפשר לשמוע בה הבדלים ?

אני לא מדבר על זהים .
אני מדבר על פעמים לא מעטות ששמעתי CD רגילים ש- MP3192 נשמע באיכות יותר טובה מהם .
אני שומע המון סוגים של מוזיקה ומכל סוג חשוב לי להוציא את המיטב בשמיעה .
אם אתה שומע 192 יותר טוב מול דיסק מקורי שנקנה בחנות , אז משהו מאוד גרוע או בשמיעה שלך , או במערכת שלך או בשניהם . זה לא להעליב אלא כדי שתלך ותבדוק את הנושא . כי בלתי אפשרי שתשמע דגימה של 192 פעמים במליסקונד לעומת דגימה של 44000 פעמים במליסקונד , ותגיד לי שהפחותה יותר טובה . זה הבדל של שמיים וארץ

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ג'וקר.

כפי שאמרתי אז ליניב אני חוזר בשבילך.

על המערכת הישנה שלי יצא לי לבחון שני קטעים זהים. הראשן ב-320 שאני קבצתי והשני הוא מקורי.
טענתי שלא הצלחתי להבחין. בנוסף אמרתי שלא יצא לי לבחון זאת שוב בתקופה {שנה} האחרונה ואני אשמח לעשות זאת.

החדשות הן שעשיתי זאת שוב מול דיסק מקורי עם המערכת הנוכחית שלי שהיא חושפנית בעשרות מונים מקודמתה, ישנו הבדל וההבדל הוא בתחום הנמוך {יותר רזלוציה}, הבמה טובה יותר משמעותית והפרטים כמעט זהים עם יתרון לטובת המקורי. מה שכן מורגש במיוחד הוא האוויר והנקיון של הצליל.

האמת היא שרציתי לפתוח בשביל זה פוסט יעודי אך כאן לפחות תהיה הפתיחה.

נערך לאחרונה ב:

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
1. יש לי ימהה HTR-6040 שאני שומע במצב PURE DURECT (יש תכנון עתידי לעבור למגבר סטריאו) מחוברים ל- JAMO E-850 .
2. התכוונתי לזה שיש דיסקים מקוריים שאיכות ההקלטה בהם היא על הפנים ויש MP3 שכיווצו מדיסק שההקלטה שלו טובה והם נשמעים יותר טוב .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לסעף 2 אתה אומר שה MP3 נשמע לך יותר טוב מהמקור (עבור הקלטות מסוימות) ???
אני קורא את הפוסט הזה ואני לא מבין

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מדבר על איכות ההקלטה .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא מבין על מה אתה מדבר?
יש קטעים שמוקלטים באיכות טובה יותר ויש שמוקלטים באיכות בפחות טובה -אבל מה הקשר לאיזה פורמט אתה שומר את זה או שומע את זה.

אני עדיין לא מבין מה אתה אומר שלקחת קטע מקור שעבר ל MP3 ולאחר פעולה זו ה MP3 נשמע יותר טוב?

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לא כרמי זה לא מה שהוא אומר.

הוא טוען שיצא לו לשמוע דיסק מקורי Y באיכות לא טובה.
ו MP3 של דיסק X שנישמע לו באיכות טובה יותר.

וזה כמובן יכול לקרות !

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא כרמי זה לא מה שהוא אומר.

הוא טוען שיצא לו לשמוע דיסק מקורי Y באיכות לא טובה.
ו MP3 של דיסק X שנישמע לו באיכות טובה יותר.

וזה כמובן יכול לקרות !

אהה - זה בהחלט יכול לקרות (Y)

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מוטי
כאשר אתה אומר "יותר טוב" למה אתה מתכוון, או ליתר דיוק: "יותר טוב במה?"

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר איזה מוסיקה אתה שומע ?
כי לי זה מוזר , אני בסוני אריקסון 800 שלי שומע הבדלים בין MP3 192 ל320 , ובאייפוד אני שומע הבדלים של שמיים וארץ בין WAV לMP3 320 . ואני משתמש באוזניה טובה אבל פשוטה מאוד יחסית הזנהייזר CX300 . אני מתכנן שידרוג שלה כי אני כבר שומע את המגבלות שלה באייפוד , ואני מניח שבאוזניה יותר טובה אשמע הבדלים גם בין 256 ל320 בסוני אריקסון
ולמוטי , אני מסכים שאם תקח תקליטור שהוקלט ברמה , כמו תקליטור של צ'סקי , ותעשה לו ריפ ל320 , מאוד יתכן שהוא ישמע יותר טוב מתקליטור מעפן שנעשה לו ריפ לWAV . זה עדיין לא אומר שאם תעשה לתקליטור המעולה ריפ לWAV הוא לא ישמע יותר טוב

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ג'וקר.

הרבה מוסיקה שאתה חושב שהיא 192 היא בתכלס 128 שנצרב ונמשך שוב למחשב ב-192, יש עוד הרבה דוגמאות למוסיקה שהיא אינה הקילו המקורי וכתוב שהיא משהו אחר.

אני מוכן להמר שאם אני אוריד שיר למחשב פעם ב-192 ופעם ב-320 על התוכנות שלי במחשב שלי וכמובן מדובר באותו שיר אתה תתקשה להבחין {אם בכלל}. לגבי המקורי זה כבר קל. המקורי {לאחר בדיקה} נישמע טוב יותר מכל קובץ MP3 טוב ככל שיהיה.

לגבי המוסיקה שאני שומע.
אני שומע הכל מהכל - מזרחי, ג'אז, דאנס, רוק קלאסי, קלאסי, טרנס ועוד.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נגדיר את זה ככה , אני אף פעם לא מוריד פחות מ320 . אם אין אז אני לא מנסה את המוסיקה , ואם אני מקבל המון ביקורות טובות , אני פשוט קונה אותה על עיוור . אני משתדל מאוד לא לקנות על עיוור כי התקציב די קטן , אבל הנסיון שהיה לי בלשמוע 192 היה כ"כ מכאיב , שאני לא מוכן לחזור עליו.
לגבי סוגי המוסיקה אז טראנס ודאנס אולי לא , אבל קלאסי וג'אז ורוק מתקדם , ורוק , אני די מתקשה להבין היכן הבעיה להבחין

moty26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
1. יואל שלום , ההבדל שאני הרגשתי הוא שהצלילים יותר מאוזנים וכל השמיעה הופכת יותר "נקייה " .
2. לפי כל מה שנאמרפה עד עכשיו אז בעצם כשאנחנו מורידים MP3 אף אחד לא יודע איזה מסלול RIP הוא עבר וגם לא שמע את השיר המקורי ב- CD אז במידה ושומעים ב- 192 ומעלה זה אמור להיות סביר .
3. לפני כמה חודשים קניתי בתחנת דלק (אני יודע שזאת דוגמה לא טובה אבל יש גבול לכל תעלול) דיסק של מוזיקה קלאסית ב- 30 ש"ח ואני יודע שזיהיתי בודאות צליל אחד : סססססססססססססססססס... של הקלטה .
4. ודרך אגב מישהו פה מכיר את מצב ENHANCER ברסיברים של ימהה (אומרים שוהא אמור לשדרג צליל MP3) , אני הרגשתי שהוא מילה אחרת לכפתור LOUD הותיק .
5. ושאלה לא קשורה , מישהו יכול להסביר לי איך עובד הוופר של JAMO E-850 .יש לו חלק קבוע באמצע שלא זז .
6. ושבוע טוב ...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נגדיר את זה ככה , אני אף פעם לא מוריד פחות מ320 . אם אין אז אני לא מנסה את המוסיקה , ואם אני מקבל המון ביקורות טובות , אני פשוט קונה אותה על עיוור . אני משתדל מאוד לא לקנות על עיוור כי התקציב די קטן , אבל הנסיון שהיה לי בלשמוע 192 היה כ"כ מכאיב , שאני לא מוכן לחזור עליו.
לגבי סוגי המוסיקה אז טראנס ודאנס אולי לא , אבל קלאסי וג'אז ורוק מתקדם , ורוק , אני די מתקשה להבין היכן הבעיה להבחין

ג'וקר.

שוב. אינך יודע אם הקובץ הוא 320 אמיתי או שהוא מקובץ ל-320 והיה לפני 128 או 192.
אני מוכן לשלוח לך שיר שעל אחד מהם תראה 320 והוא ישמע גרוע על יד אותו שיר ב-192 אמיתי.

כדי לעשות את ההשוואה הנכונה בניהם אתה מוכרח לקבץ את השירים בעצמיך על ידי תוכנות טובות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור