AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
אם אתה נכנס לענייני מוסר והטפתו, אז יש כאן כמה שאלות, כמו האם אתה מדבר על לנג או על מוקס,עמיר, חילוקי דעות על פרשנות כזו או אחרת, אינם סיבה לתוקפנות ולירידה לגופו של אדם
כאשר במיקרה של לנג לא מדובר רק על חילוקי דיעות על פרשנות, וכמוכן תלוי למה קוראים "ירידה לגופו של אדם,
בהקשר המוסרי, הבסיס שמאפשר לחברה לעשות דברים לא מוסריים כמו לשלול חופש של אדם (לאסור אותו),
או לרצוח אותו (להוציא אותו להורג) הוא הטיעון שאם האדם עשה דברים מסויימים, הוא מאבד זכויות בסיסיות מסויימות,
ולכן "מותר" לחברה לנקוט באמצעים שעומדים בניגוד מוחלט ל"מוסר" שלה.
לגבי לנג, שדאג לפלוש לכל שירשור "אודיופילי" ולהסביר לאנשים, למרות שביקשו והתחננו שלא, שהם טיפשים,
וודואיסטים ונהנים הנאות לא הגיוניות, לדעתו המלומדת, החזרתי לו בדיוק במטבע שלו -- פלשתי לשירשורים שלו,
למרות שהוא ביקש שלא, והסברתי לו כמה דבריו לא לעניין, תוך שאמרתי לו שזה מה שאני עושה.
בנוסף, הוא יצא ביוזמתו בהרצאות עתירות תוכן שגוי, והייה כאן עניין של הטעיית הציבור.
התנהלותי בעניין לנג אינה נטולת בעייתיות מוסרית , במיוחד לאור זה שלא הייה לי מינוי רישמי וסמכות רשמית
לעשות את מה שעשיתי, אבל גם לא נטולת הצדקה מוסרית, לאור זה שהתנהלותו של מיכאל הייתה בלתי קבילה לדעתי,
מהסיבות שפורטו, וההנהלה הייתה מאוד מוגבלת בפעולותיה, במיוחד בעניינים טכניים.
יש בזה משהו בכיוון של "נטילת החוק ליידיים", שהצופה מהצד יכול להגדיר כלא מוסרית אפריורית,
ללא קשר לתוכן החוק, וייש כאלה שיאמרו שזה מצב שייכול להיות מוסרי כתלות בחוק הספציפי ובסוג העבירות עליו.
הרבה מאלה שאומרים שלרצוח אסור, נקודה, עלולים להתרכך כשמישהו רוצח את מי שאנס באלימות את בתו לעיניו.
כאן לא מדובר בחטאי אונס, אבל גם לא מדברים בתגובות רצח. את כל מה שכתבתי ללנג ועל לנג בעניינים הטכניים
הוא הייה יכול להפריך בטיעונים טכניים, בתנאי, כמובן, שמה שכתבתי הייה שגוי.
הוא לא בחר בדרך הזו, אלא בדרך ההתקרבנות -- תראו מה הוא עשה לי -- כאשר בדיוק זה מה שהוא עשה קודם לכן לקורבנותיו.
הבעייה הייתה שהם הייו חסרי אונים מולו -- הם בתחום של סאונד ותחביב וכייף והוא תוקע להם "מדע" במרכאות כפולות.
עד כאן לנג.
אם מדברים על מוקס, אז די הדהים אותי מה שקרה כאן. מוקס הגיע לרמות די מדהימות של התנשאות וארס שלא בדיוק התבקשו,
אבל אני זה שמואשם בהשתוללות.
אולי זה עוד ריקושטים ו/או חיבור אסוצייאטיבי למיקרה לנג, שלדעתי שונה מהותיית' אבל על זה בפוסט נפרד.
גם כך זה ארוך מדי
עמיר