ברור מאליו שאני לא חייב לענות -- האם יש סיבה מיוחדת לכתוב את זה??
ובכן AK1 כאן חסר לך מעט ידע - לא רציתי להתערב אבל הציטוט שלך שבודאי סתום לרוב החברים כאן נכון באופן חלקי
גל ריבועי מכיל רכיב אחד גדול מאוד של התדר העיקרי הגדול, שהכניס את המגבר לקליפינג. והוא התדר הנמוך, שאר ההרמוניות האי זוגיות הולכות ופוחתות בעומצתן.
ככל שהקליפינג חריף המגבר מתחיל לעבוד כמו דרגה D ומספק את מלוא מתח הספק לרמקול, פעם חיובי ופעם שלילי. וזה מבחינת חימום הרמקול רע מאוד, ו- MOKES צדק כאן לחלוטין.
התדר העיקרי אינו בהכרח נמוך, כך שההארמוניות שלו יכולות בהחלט להגיע לטוויטרים, שמתוכננים לטפל בהספקים נמוכים בהרבה מהדרייברים האחרים.
למשל אם הקרוסאובר של הטוויטר הוא בסביבות 4 קילוהרץ, הרמונייה שלישית של כל גל מעל 1300 הרץ מגיעה לטוויטר (והארמונייה חמישית של מעל 800 הרץ).
אבל הבעייה
שלי עם טיעוניו של מוקס היא בטעויות עיקביות בפרופורציות בין הרושם שמתקבל מתיאור התופעות לבין המציאות.
למשל המסקנות מרחיקות הלכת אך קיצרות הראות של בניית מיגדלים על שיברי dB בסביבה שבה חוסר הליניאריות היא של dB-ים רבים..
גם כאן, אם תיקרא תיאורים כמו "רכיב אחד גדול מאוד", "קליפינג חריף", ו-"מבחינת חימום הרמקול רע מאוד", מהר מאוד תגיע למסקנה ש"MOKES צדק כאן לחלוטין".
אמה-מה? במציאות, הבעייה לא כל כך אקוטית. המון אנשים מחברים מגברים חלשים לרמקולים לא סופר נצילים, ואם הבעייה -- שאין ספק שקיימת -- הייתה אכן אקוטית, מיליוני רמקולים או טוויטרים הייו נשרפים כל יום.
לי אישית נראה שמה שחשוב זה מה שמיע/לא ומה שמבאמת מסוכן/לא, ולא רק איך הגראפים והמדידות נראים ו/או עד כמה ההסברים מפחידים,
כך שמבחינתי, יש בעייתיות כלשהי ב"צדק" מסוג זה
והיידע חסר, ואולי צורת החשיבה שלי מוטעית, ובכלל...
כאמור, האמת לא אצלי בכיס
בברכה,
עמיר