שאלה לאנשי החשמל.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
דאמפינג פאקטור במספרים חזק, בשמיעה נטו לא תמיד שמיע או מורגש, בד"כ לא.
גיא, לצורך העניין אם תיקח מגבר סטריאו שנותן את אותו ההספק כמו שניים בברידג, הוא יהיה עדיף על ה2 בכל אספקט כאשר הם בברידג', לא אמרתי שזה לא טוב, אמרתי שמגבר אחד חזק יותר, עדיף.
לגבי מה עדיף חיבור ברידג' או לא ברידג', לפעמים זה עושה טוב ולפעמים לא, צריך לנסות, אני מעדיף חיבור סטנדרטי רגיל, לעיתים ברידג' דוחף חזק ודורס בדרך כמה דברים... לא לכל אחד זה מתאים, שוב, צריך לנסות ולבחון, לחיות עם זה זמן מה ואז להחליט. ו ברור שויזואלית ו פסיכולוגית ההפרדה הזאת, ההתעסקות עם הכבלים עוד rca/עוד חשמל, לראות 2 מפלצות מול העיניים, זה בהחלט תורם את שלו ו כן זה כן עושה את זה.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
דאמפינג פאקטור במספרים חזק, בשמיעה נטו לא תמיד שמיע או מורגש, בד"כ לא.
גיא, לצורך העניין אם תיקח מגבר סטריאו שנותן את אותו ההספק כמו שניים בברידג, הוא יהיה עדיף על ה2 בכל אספקט כאשר הם בברידג', לא אמרתי שזה לא טוב, אמרתי שמגבר אחד חזק יותר, עדיף.
לגבי מה עדיף חיבור ברידג' או לא ברידג', לפעמים זה עושה טוב ולפעמים לא, צריך לנסות, אני מעדיף חיבור סטנדרטי רגיל, לעיתים ברידג' דוחף חזק ודורס בדרך כמה דברים... לא לכל אחד זה מתאים, שוב, צריך לנסות ולבחון, לחיות עם זה זמן מה ואז להחליט. ו ברור שויזואלית ו פסיכולוגית ההפרדה הזאת, ההתעסקות עם הכבלים עוד rca/עוד חשמל, לראות 2 מפלצות מול העיניים, זה בהחלט תורם את שלו ו כן זה כן עושה את זה.

כפי שכבר רשמתי, כל מקרה צריך להיבחן לגופו, במקרה של אלדר, אצלי ובאין ספור תערוכות ומצגות עובד בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, זוג מגברים בברידג׳ של ייצרן המגברים שאנו משתמשים עושה חיל בצורה זו, עניין של תכנון נכון. המחיר שאנו ״כביכול״ משלמים עליו, המגבר לא יורד ל 1 אום, לא רלוונטי ל99% מהרמקולים.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
1 אום לא קשור לעניין.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
כל מקרה צריך להיות נדון לגופו של עניין, דין מגבר אחד אינו כדין מגבר אחר.
לי לדוגמה יש שני מגברי לקסמן 900 ברידג' שמניעים רמקולים של מג'יקו, לאלדר (שניצל) יש שני מגברי 800 בברידג' שמניעים זוג מפלצות מאיטליה, במקרה שלנו הרווח גדל על כל הפסד תיאורטי שכן אצלנו הרמקולים לא יורדים ל 1 אום (שהמגבר היה מסוגל לרדת אליו לו עבד בסטיראו). הרווח לעומת זאת הוא שיפור בכל מדד (לא רק בעוצמה) שהמערכת מפיקה מרגע שהמגברים הועברו לעבוד בברידג'.
גם המקרה הספציפי חשוב וגם ההרמה העקרונית.
לגבי המגבר הספציפי שלי, ראיתי בפורומים בחול שכמה אנשים אמרו שהוא נשמע יותר טוב בסטריאו מאשר בברידג' והיו כאלו שטענו הפוך.. אבל זה תמיד סובייקטיבי ותלוי השמיעה של מי שדיווח ותלוי סט-אפ.
העדפתי לא לציין דגם כדי לקבל תשובות יותר עקרוניות כי את הספציפיות כבר יש לי.

מסכים עם משה משה אמר תמיד מרוויחים משהו ומפסידים משהו. השאלה מה..
אם כוח מוכפל פי 4 בוודאי שיש מחיר, רק השאלה מהו וזה ודאי תלוי מגבר ספציפי.
אז מה שהבנתי עד כה: (חוץ מהגדלת ההספק שזה ברור)
1. דמפינג פקטור יורד פי 2, שמיע או לא תלוי בכת שאתה משתייך אליה ותלוי מה הוא היה קודם.
2. יכולת הכפלת הכוח כפונקציה של עכבה גם היא נפגעת כמעט בכל המגברים בגלל מגבלת הספק כח, בחלק יותר ובחלק פחות, אם זה משפיע או לא על השליטה ברמקול, זה תלוי בעכבת המינימום שלו ובווליום שאתה פותח ביחס לכוח של המגבר.
3. חתימת צליל משתנה וזה מעדויות לגבי הרבה מגברים שקראתי, כמובן יכול להיות לטובה או לרעה תלוי בטעם ובהרגל.
4. לגבי זרם עדיין מעורפל לי..
תודה לעונים

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
גיא,

ניסית לבדוק את שני המגברים במצב סטיראו כאשר מגבר אחד מחובר למיד/היי והמגבר השני לבאסים (מצב של בי אמפליפיקשן)?

הכי נכון עם קרוס, אבל גם בלי התוצאה יכולה להפתיע אותך. כל מגבר עובד בתחום תדרים צר. (למעט הוספה של עוד זוג כבלים לרמקולים ואינטרקונקט).

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
גיא,

ניסית לבדוק את שני המגברים במצב סטיראו כאשר מגבר אחד מחובר למיד/היי והמגבר השני לבאסים (מצב של בי אמפליפיקשן)?

הכי נכון עם קרוס, אבל גם בלי התוצאה יכולה להפתיע אותך. כל מגבר עובד בתחום תדרים צר. (למעט הוספה של עוד זוג כבלים לרמקולים ואינטרקונקט).
אני מניח שאתה מתכוון אלי, כתבתי באחת התגובות שכבר מחובר בבי אמפ, יש שני מונובלוקים אחרים במיד-היי ומגבר סטריאו לבאס, עדיין אפשר עוד קצת הידוק. התיבות של יחידות הבאס (נפרדות) גדולות מאוד. אלמנט 15 אינץ'.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
פעם נוספת,

הדמפינג פקטור יורד בחיבור ברידג' (מקושר לשליטה על הרמקול).......אבל לא בטוח שהעניין שמיע כי מעבר ל DF של 30-40 יש טענות שלא ניתן לשמוע את ההבדל.

יכולת הכפלת הזרם בהספקים גבוהים מאוד משתפרת - לא רלוונטי לגביך !!!, בגלל שהרמקול שלך הוא לא 2 אוהם ואתה לא תפעיל אותו בהספק של 1000 וואט כי הוא ישרף....כאמור זאת עקב 2 ספקים של הפאוור לרמקול במקום ספק בודד.

הבעיה שלך זה לא המגבר !!!

לא ברור כתבת קטן מדי.
בהחלט, כתבתי לך בעצמי שברור לי שהקושי בלהדק עוד את הבאס מגיע מהרמקול ולא מהמגבר וברור לי שהנתונים של המגבר טובים, אבל מכיוון הרמקול לא יוחלף כי הוא כמעט מושלם בשבילי הפתרון צריך להגיע מההגברה.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
מנסיון, חיבור קרוס אקטיבי לתחום תחתון ישנה לך את כל התמונה מ קצה אל קצה, מבלי להחליף או להוסיף מגבר, רק קרוס חיתוך עם ווליום, ייתן לך גמישות לעשות מה שאתה רוצה, ואתה לא תאמין למה הרמקול שלך יהפוך.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
מנסיון, חיבור קרוס אקטיבי לתחום תחתון ישנה לך את כל התמונה מ קצה אל קצה, מבלי להחליף או להוסיף מגבר, רק קרוס חיתוך עם ווליום ואתה לא תאמין למה הרמקול שלך יהפוך.
כבר קיים...

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
הגברה.
לא הייתי הולך על ברידג'.
וופרים 15, מגבר חזק לתחתון, לא חייב מותג יוקרה, העיקר שיידע לדחוף סגנון:
ROTEL 1590

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בהחלט, כתבתי לך בעצמי שברור לי שהקושי בלהדק עוד את הבאס מגיע מהרמקול ולא מהמגבר וברור לי שהנתונים של המגבר טובים, אבל מכיוון הרמקול לא יוחלף כי הוא כמעט מושלם בשבילי הפתרון צריך להגיע מההגברה.

לדעתי קיימת סתירה בדבריך - אתה כותב "הקושי בלהדק עוד את הבאס מגיע מהרמקול ולא מהמגבר" ובאותה נשימה "הפתרון צריך להגיע מההגברה".

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הרבה מונובלוקים מספקים כמות מסויימת של וואטים בסטריאו לצד והרבה יותר מפי 2 , למשל פי 4 כאשר הם עובדים בתור מונובלוק
מה זה אומר לגבי הזרם שלהם ואולי גם נתונים אחרים שיכולים להשפיע על היכולת להחזיק רמקולים ?
תודה
מגברי סטריאו במצב ברידג', מכפילים הספק כי המגבר עובד במצב של "כמו בלאנסד", המגבר מגדיל את סווינג המתח במוצא, אך לא את כמות הזרם המותרת.. שזה כמובן תלוי במספר רכיבי המוצא. לכן היכולת של המגבר להכפיל הספק פוחתת בהתנגדויות נמוכות.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
לדעתי קיימת סתירה בדבריך - אתה כותב "הקושי בלהדק עוד את הבאס מגיע מהרמקול ולא מהמגבר" ובאותה נשימה "הפתרון צריך להגיע מההגברה".
אין סתירה ואני לא בעניין של להתווכח.
קל לפתור את הבעיה הזו עם החלפת הרמקול לקל יותר לשליטה, אבל כל הפרמטרים הסוניים האחרים של הרמקול מושלמים לי והשליטה היא סבירה+
לכן אע"פ שהמגבר חזק ועם זרם, אני אחפש מונובלוקים בעלי זרם גבוה במיוחד כדי להגביר שליטה בתחום תחתון.
תודה

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
אני מניח שאתה מתכוון אלי, כתבתי באחת התגובות שכבר מחובר בבי אמפ, יש שני מונובלוקים אחרים במיד-היי ומגבר סטריאו לבאס, עדיין אפשר עוד קצת הידוק. התיבות של יחידות הבאס (נפרדות) גדולות מאוד. אלמנט 15 אינץ'.

לא, התכוונתי לגיא. גיא עובד עם שני מגברי סטריאו כמונובלוקים (ברידג), כך שכל מגבר סטיראו במקור משרת רק רמקול בודד. שאלתי אם הוא בדק בחיבור של בי אמפליפיקציה.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
תודה אבל זה לא ממש קריא.
המון מלל והרבה מריבות. לא נראה לי שתימצא שם התשובה לשאלה שלי

נסה להוציא את המוץ מהתבן...לפחות פעם כתבו אנשים שמבינים דבר או שניים (או שלפחות חשבו כך)

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
לא, התכוונתי לגיא. גיא עובד עם שני מגברי סטריאו כמונובלוקים (ברידג), כך שכל מגבר סטיראו במקור משרת רק רמקול בודד. שאלתי אם הוא בדק בחיבור של בי אמפליפיקציה.
הוא לא יכול, למג׳יקו יש רק טרמינל בודד
יותר קל, אין משחקים :rolleyes:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אם יש לך B-WIRE ברמקול, הייתי מוסיף אחד נוסף, ומחבר אחד לכל צד בפיצול RCA.
צד ימין יקבל מגבר קרי: רמקול ימין יקבל הגברה נפרדת לגבוהים ולנמוכים, כנ"ל צד שמאל. פה כבר תקבל שינוי.
לא הייתי מחבר בברידג' , תנסה אצלך תהפוך אותו ל מונו ותפעיל רמקול אחד ותראה מה תקבל, אולי כן תאהב ולצרכים שלך זה יסתדר.
לא נכון!

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אדבר הנדסה/מתמטיקה:

בהינתן דרייבר נתון (@Andrewv לא מוכן להיפרד ממנו) הגורמים הבאים ישפיעו על הריסון שלו.

1. DF של המגבר + יכולת אספקת זרם שלו.
2. התנגדות כבל הרמקול.
3. התנגדות פנימית של רכיבי הקרוסאובר
4. סוג התיבה ......סגורה, עם Port קדימה או אחורה, Transmission line וכו'
5. חומרי ריסון בתוך התיבה - ספוג/צמר סלעים וכו'.

בהנחה שאתה לא רוצה ל"שחק " עם 4+5 ו 1+2 נותנים תוצאות טובות אז נשאר 3 וכאן יש לך את היכולת לבצע שנוי משמעותי בהנחה שרכיבי הקרוס "לא מזהירים".

בהנחה שתתקין קרוסאובר אלקטרוני אזי המגבר יחובר ישירות לרמקול, לא תתווסף התנגדות הקרוס - שהיא "אבן נגף" בשליטה על הרמקול......הרמקול יראה ישירות את ה-DF של המגבר (אם כבל הרמקול יהיה עבה דיו) ואז השליטה של המגבר ברמקול תהיה המקסימאלית האפשרית.

בקיצור, קרוסאובר אלקטרוני ומגבר ישיר ליחידת הבס עם כבל עבה ככל האפשר.

........ובכל זאת אם לא רוצים ללכת לפתרון המוצע (הפתרון האולטימטיבי) אזי ניתן לשדרג את רכיבי הקרוס לרכיבים עם התנגדות פנימית מינימאלית או אפילו שינוי תכנון הקרוס במידה והוא מוסיף התנגדות בין הדרייבר למגבר.......או אז עלולה להיווצר בעיה של עליית ווליום יחידת הבס שתשנה את איזון הצליל של הרמקול.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור