תודה אבל זה לא ממש קריא.
מגבר שמחובר בברידג' לא מאבד את היכולת לספק זרם כל עוד סך ההספק של 2 ספקי הכוח לא מגיע לקצה גבול היכולת.
דוגמא: מגבר 200 וואט לצד ב 8 אוהם מכפיל הספק ל400 וואט ב 4 אוהם ורק 600 וואט ב 2 אוהם.(היה צריך להגיע ל 800 וואט אבל בגלל מגבלות השנאי הוא לא מגיע לכך)
כשהמגבר יחובר בברידג' הוא יוציא מעט פחות מ800 וואט ב 8 אוהם (בערך פי 4 הספק) ואמור להוציא 1600 וואט ב 4 אוהם אבל סך היכולת של 2 השנאים הוא רק 1,200 ואט ( זוכר 2x600 ב 2 אוהם)
אבל, אתה כנראה לא תפעיל את הרמקול בהספקים מטורפים כאלו לכן בעוצמות נמוכות יותר הוא כן יכול להכפיל הספק גם ב 2 אוהם - כאמור מה שהוא לא יכל לעשות במצב סטריאו.
מסקנה: במצב ברידג' המגבר "יותר מכפיל הספק" מאשר במצב רגיל.
בזה אני בטוחכלל ייסוד בכל רווח יש גם הפסד.
במצב ברידג, הכוח עולה ואיתו הפגיעה בדינאמיות/אגרסיביות ייתר שלא הייתה לפני, דחיפה חזקה יותר שלא תמיד עושה טוב לרמקול, התחממות ו בלאי מואץ למגבר במיוחד ככל שההתנגדות של הרמקול נמוכה.
צריך לנסות, ולהחליט.
תמיד מגבר מונו 400 יהיה עדיף מאותו מגבר 200 ש בתצורת ברידג שגם לצורך העניין ייתן 400.
בהצלחה.
אוקי, ראיתי שהוספת שיש שני ספקים נכון...עכשיו זה ברור נניח שאני לא עובר את רבע העוצמה של הווליום בשום מצב, האם יש טעם להוסיף עוד מונובלוק ?תקרא שוב, כתבתי במפורש שאתה לא תעבוד בהספקים המטורפים האלה בגלל שאתה תשרוף את הרמקול.....בהספקים נמוכים הוא כן יכול להכפיל הספק טוב יותר ממצב רגיל.
אין בעיה תכתוב לי את נצילות הרמקול שלך, ההתנגדות שלו, הספק המגבר שלך בסטריאו והאם הוא מכפיל הספקים ועד איזה התנגדות הוא עושה זאת..... ואז אחשב לך את הווליום שניתן להגיע עם הרמקול במצב רגיל ובמצב ברידג'......תוסיף גם את מרחק הישיבה שלך מהרמקול.אוקי, נניח שאני לא עובר את רבע העוצמה של הווליום בשום מצב, האם יש טעם להוסיף עוד מונובלוק ?
אני יכול להרוויח מזה משהו ?
יש bi-wire אתה צודק, אני באמת הייתי עושה את זה אבל יש כבר שני מונובלוקים אחרים (שהם לא בברידג'..) מחוברים למיד-היי..אם יש לך B-WIRE ברמקול, הייתי מוסיף אחד נוסף, ומחבר אחד לכל צד בפיצול RCA.
ימין יקבל מגבר, רמקול ימין יקבל הגברה נפרדת לגבוהים ולנמוכים, כנ"ל צד שמאל.
לא הייתי מחבר בברידג' , תנסה אצלך תהפוך אותו ל מונו ותפעיל רמקול אחד ותראה מה תקבל, אולי כן תאהב ולצרכים שלך זה יסתדר.
כן יש לי 100 שמכפיל את עצמו ב 4 אוהם ושוב מכפיל ב 2 אוהם והוא עם זרם גבוה וגם ככה לא מגיע עם הווליום לשליש אז לא יודע אם עוד הספק ייתן כאן הרבההבנתי, אז אתה רוצה לנמוכים לקנות מגבר נוסף ולחבר בברידג הפרדה ימין שמאל, סה"כ יהיו לך 4 מגברים.
אתה תקבל בוסט בנמוכים אין אפס פה.
אני חושב שבמצב הזה, שהוא רק מחובר לבס, אתה דווקא כן תקבל שיפור/שינוי גדול.
עוד אופציה שהייתי בודק זה להחליף למגבר חזק יותר, נניח יש לך עכשיו 100 כפול 2, הייתי מחפש 300 כפול 2 או יותר.
יותר קל לקנות אחד זהה נוסף זה מובן, שוב, צריך לנסות.
אני חושב שכן הייתי הולך על זה.
לשיקולך.
זה באמת יכול להיות חבל אם המטרה להגביר שליטה בבאסעניין נוסף, הדמפינג פאקטור במצב ברידג' יורד לחצי בגלל שבמצב זה מתווספת התנגדות יציאה נוספת של המגבר השני.....בדרך כלל זה זניח כי יש טענות שמעבר ל 30-40 DF לא שומעים בפועל ההבדלים.