שאלה לאנשי החשמל.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
הרבה מונובלוקים מספקים כמות מסויימת של וואטים בסטריאו לצד והרבה יותר מפי 2 , למשל פי 4 כאשר הם עובדים בתור מונובלוק
מה זה אומר לגבי הזרם שלהם ואולי גם נתונים אחרים שיכולים להשפיע על היכולת להחזיק רמקולים ?
תודה

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
כלל ייסוד בכל רווח יש גם הפסד.
במצב ברידג, הכוח עולה ואיתו הפגיעה בדינאמיות/אגרסיביות ייתר שלא הייתה לפני, דחיפה חזקה יותר שלא תמיד עושה טוב לרמקול, התחממות ו בלאי מואץ למגבר במיוחד ככל שההתנגדות של הרמקול נמוכה.
צריך לנסות, ולהחליט.
תמיד מגבר מונו 400 יהיה עדיף מאותו מגבר 200 ש בתצורת ברידג שגם לצורך העניין ייתן 400.
בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מגבר שמחובר בברידג' לא מאבד את היכולת לספק זרם כל עוד סך ההספק של 2 ספקי הכוח לא מגיע לקצה גבול היכולת.

דוגמא: מגבר 200 וואט לצד ב 8 אוהם מכפיל הספק ל400 וואט ב 4 אוהם ורק 600 וואט ב 2 אוהם.(היה צריך להגיע ל 800 וואט אבל בגלל מגבלות השנאי הוא לא מגיע לכך)

כשהמגבר יחובר בברידג' הוא יוציא מעט פחות מ800 וואט ב 8 אוהם (בערך פי 4 הספק) ואמור להוציא 1600 וואט ב 4 אוהם אבל סך היכולת של 2 השנאים הוא רק 1,200 ואט ( זוכר 2x600 ב 2 אוהם)

אבל, אתה כנראה לא תפעיל את הרמקול בהספקים מטורפים כאלו לכן בעוצמות נמוכות יותר הוא כן יכול להכפיל הספק גם ב 2 אוהם - כאמור מה שהוא לא יכל לעשות במצב סטריאו.

מסקנה: במצב ברידג' המגבר "יותר מכפיל הספק" מאשר במצב רגיל וזאת בגלל שיש לו 2 ספקי כוח ולא ספק בודד.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
בווליום נמוך לא תבחין בחסרונות בחיבור שכזה (ברידג'), בווליום גבוהה זה כבר סיפור אחר.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
מגבר שמחובר בברידג' לא מאבד את היכולת לספק זרם כל עוד סך ההספק של 2 ספקי הכוח לא מגיע לקצה גבול היכולת.

דוגמא: מגבר 200 וואט לצד ב 8 אוהם מכפיל הספק ל400 וואט ב 4 אוהם ורק 600 וואט ב 2 אוהם.(היה צריך להגיע ל 800 וואט אבל בגלל מגבלות השנאי הוא לא מגיע לכך)

כשהמגבר יחובר בברידג' הוא יוציא מעט פחות מ800 וואט ב 8 אוהם (בערך פי 4 הספק) ואמור להוציא 1600 וואט ב 4 אוהם אבל סך היכולת של 2 השנאים הוא רק 1,200 ואט ( זוכר 2x600 ב 2 אוהם)

אבל, אתה כנראה לא תפעיל את הרמקול בהספקים מטורפים כאלו לכן בעוצמות נמוכות יותר הוא כן יכול להכפיל הספק גם ב 2 אוהם - כאמור מה שהוא לא יכל לעשות במצב סטריאו.

מסקנה: במצב ברידג' המגבר "יותר מכפיל הספק" מאשר במצב רגיל.

תודה אבל לפי מה שכתבת המסקנה הפוכה.
במצב ברידג' היכולת שלו להכפיל הספק פוחתת. אפילו ב 4 אוהם הוא לא יכפיל
וזה גם המצב בהרבה מגברים.
אז האם זה אומר שהזרם יותר נמוך.
מה לגבי נתונים אחרים כמו df ?

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
בברידג' על הנייר הוא מכפיל וואטים, בפועל אתה תקבל משהו כמו 6-9db עליה בווליום הכללי, זה לא מכפיל לך ב db.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תקרא שוב, כתבתי במפורש שאתה לא תעבוד בהספקים המטורפים האלה בגלל שאתה תשרוף את הרמקול.....בהספקים נמוכים יותר (אתה תפתח בפרה ווליום נמוך יותר) הוא כן יכול להכפיל הספק טוב יותר ממצב סטריאו.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
כלל ייסוד בכל רווח יש גם הפסד.
במצב ברידג, הכוח עולה ואיתו הפגיעה בדינאמיות/אגרסיביות ייתר שלא הייתה לפני, דחיפה חזקה יותר שלא תמיד עושה טוב לרמקול, התחממות ו בלאי מואץ למגבר במיוחד ככל שההתנגדות של הרמקול נמוכה.
צריך לנסות, ולהחליט.
תמיד מגבר מונו 400 יהיה עדיף מאותו מגבר 200 ש בתצורת ברידג שגם לצורך העניין ייתן 400.
בהצלחה.
בזה אני בטוח
בגדול אני מתלבט אם להוסיף עוד מונובלוק בברידג' (כלומר לקנות) ולכן השאלה, או להישאר במצב סטריאו אבל אני מעדיף לא לכתוב דגם.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
תקרא שוב, כתבתי במפורש שאתה לא תעבוד בהספקים המטורפים האלה בגלל שאתה תשרוף את הרמקול.....בהספקים נמוכים הוא כן יכול להכפיל הספק טוב יותר ממצב רגיל.
אוקי, ראיתי שהוספת שיש שני ספקים נכון...עכשיו זה ברור נניח שאני לא עובר את רבע העוצמה של הווליום בשום מצב, האם יש טעם להוסיף עוד מונובלוק ?
אני יכול להרוויח מזה משהו ?

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אם יש לך B-WIRE ברמקול, הייתי מוסיף אחד נוסף, ומחבר אחד לכל צד בפיצול RCA.
צד ימין יקבל מגבר קרי: רמקול ימין יקבל הגברה נפרדת לגבוהים ולנמוכים, כנ"ל צד שמאל. פה כבר תקבל שינוי.
לא הייתי מחבר בברידג' , תנסה אצלך תהפוך אותו ל מונו ותפעיל רמקול אחד ותראה מה תקבל, אולי כן תאהב ולצרכים שלך זה יסתדר.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אוקי, נניח שאני לא עובר את רבע העוצמה של הווליום בשום מצב, האם יש טעם להוסיף עוד מונובלוק ?
אני יכול להרוויח מזה משהו ?
אין בעיה תכתוב לי את נצילות הרמקול שלך, ההתנגדות שלו, הספק המגבר שלך בסטריאו והאם הוא מכפיל הספקים ועד איזה התנגדות הוא עושה זאת..... ואז אחשב לך את הווליום שניתן להגיע עם הרמקול במצב רגיל ובמצב ברידג'......תוסיף גם את מרחק הישיבה שלך מהרמקול.

רצוי להעביר גם גם את הדגם של הרמקול והמגבר.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
אם יש לך B-WIRE ברמקול, הייתי מוסיף אחד נוסף, ומחבר אחד לכל צד בפיצול RCA.
ימין יקבל מגבר, רמקול ימין יקבל הגברה נפרדת לגבוהים ולנמוכים, כנ"ל צד שמאל.
לא הייתי מחבר בברידג' , תנסה אצלך תהפוך אותו ל מונו ותפעיל רמקול אחד ותראה מה תקבל, אולי כן תאהב ולצרכים שלך זה יסתדר.
יש bi-wire אתה צודק, אני באמת הייתי עושה את זה אבל יש כבר שני מונובלוקים אחרים (שהם לא בברידג'..) מחוברים למיד-היי..
והמגבר סטריאו ששוקל אם להביא בן זוג מחובר לבאס

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
הבנתי, אז אתה רוצה לנמוכים לקנות מגבר נוסף ולחבר בברידג הפרדה ימין שמאל, סה"כ יהיו לך 4 מגברים.
אתה תקבל בוסט בנמוכים אין אפס פה.
אני חושב שבמצב הזה, שהוא רק מחובר לבס, אתה דווקא כן תקבל שיפור/שינוי גדול.
עוד אופציה שהייתי בודק זה להחליף למגבר חזק יותר, נניח יש לך עכשיו 100 כפול 2, הייתי מחפש 300 כפול 2 או יותר.
יותר קל לקנות אחד זהה נוסף זה מובן, שוב, צריך לנסות.
אני חושב שכן הייתי הולך על זה.
לשיקולך.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
הבנתי, אז אתה רוצה לנמוכים לקנות מגבר נוסף ולחבר בברידג הפרדה ימין שמאל, סה"כ יהיו לך 4 מגברים.
אתה תקבל בוסט בנמוכים אין אפס פה.
אני חושב שבמצב הזה, שהוא רק מחובר לבס, אתה דווקא כן תקבל שיפור/שינוי גדול.
עוד אופציה שהייתי בודק זה להחליף למגבר חזק יותר, נניח יש לך עכשיו 100 כפול 2, הייתי מחפש 300 כפול 2 או יותר.
יותר קל לקנות אחד זהה נוסף זה מובן, שוב, צריך לנסות.
אני חושב שכן הייתי הולך על זה.
לשיקולך.
כן יש לי 100 שמכפיל את עצמו ב 4 אוהם ושוב מכפיל ב 2 אוהם והוא עם זרם גבוה וגם ככה לא מגיע עם הווליום לשליש אז לא יודע אם עוד הספק ייתן כאן הרבה
בגלל זה רציתי להבין קודם כל שאני לא מאבד זרם בברידג' אלא להיפך

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
להיפך, אבל כאמור אתה לא תוכל להגיע להספקים האדירים האלה עם הרמקול שלך עם "נצילות שפויה"

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
עניין נוסף, הדמפינג פאקטור במצב ברידג' יורד לחצי בגלל שבמצב זה מתווספת התנגדות יציאה נוספת של המגבר השני.....בדרך כלל זה זניח כי יש טענות שמעבר ל 30-40 DF לא שומעים בפועל ההבדלים.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
עניין נוסף, הדמפינג פאקטור במצב ברידג' יורד לחצי בגלל שבמצב זה מתווספת התנגדות יציאה נוספת של המגבר השני.....בדרך כלל זה זניח כי יש טענות שמעבר ל 30-40 DF לא שומעים בפועל ההבדלים.
זה באמת יכול להיות חבל אם המטרה להגביר שליטה בבאס
אני לא כ"כ מאמין לזה, כי יש חברות שהמגברים שלהם מסתובבים בכוונה סביב המספרים האלו או טיפ טיפה פחות, (כמובן בתלו בגורמים אחרים שמשפיעים על דמפינג פקטור כמו עכבת רמקול וכו) כדי לתת להם איזושהו פינס ורכות מסויימת
כמו naim mcintosh ואפילו dartzeel
ברור שיכול להיות שאפיון הצליל הזה נובע (גם) מסיבות אחרות אבל לא סביר שאין בכלל קשר לזה

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כל מקרה צריך להיות נדון לגופו של עניין, דין מגבר אחד אינו כדין מגבר אחר.
לי לדוגמה יש שני מגברי לקסמן 900 ברידג' שמניעים רמקולים של מג'יקו, לאלדר (שניצל) יש שני מגברי 800 בברידג' שמניעים זוג מפלצות מאיטליה, במקרה שלנו הרווח גדל על כל הפסד תיאורטי שכן אצלנו הרמקולים לא יורדים ל 1 אום (שהמגבר היה מסוגל לרדת אליו לו עבד בסטיראו). הרווח לעומת זאת הוא שיפור בכל מדד (לא רק בעוצמה) שהמערכת מפיקה מרגע שהמגברים הועברו לעבוד בברידג'.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור