אני רק לא מבין דבר אחד, איך ממליצים לבן אדם ליבא מוצרי אודיו מחו"ל בלי ששמע (פוקאל, טיל וואטאבר), רק כי אדם כזה או אחר אהב את המוצר, ולא ממליצים לאותו פלוני ללכת ליבואן כזה או אחר להדגמה, לשמוע ולהחליט בעצמו?
הרי אנחנו פה כולנו מבינים שלקנות על פי ביקורות זה קישקוש, ומצד שני ממליצים על מוצרים בעצמינו...
יש טונות רמקולים טובים בעולם, האמת אין כמעט רמקולים רעים המיובאים על ידי יבואני הבוטיק. אז קשה עד אי אפשר להמליץ ולקבוע נחרצות מה יותר טוב ממה. ניתן להגיע לסאונד טוב (מה זה סאונד טוב? זה סוביקטיבי לגמרי!) עם כמעט כל סוגי הרמקולים שהם מיבאים, זה מצריך עבודה קשה (מאוד) לא משנה איזה רמקול יבחר הבחור.
אני דווקא חושב שהשואל מקובע קצת (בעצם כולנו קצת מקובעים) על מוצרים ששמע או קרא עליהם בפורום או ביקורות כאילו ואחרות. נניח הגברה של musical fidelity. אני לדאבוני עשיתי פעם אחת את הטעות הזאת (קניה לפי דעה קדומה), לא אחזור עליה שוב.
בתכלס לא ממש ניתן להבין את טעמו של השואל, כל השאר חרטה. אז הינה התשובה שלי לבחור:
-אל תהיה עצלן, לך תסתובב תשמע. יש טונות מוצרים מעולים שלא שמעת עליהם.
-כל יבואני הבוטיק אוהבים מאוד את עבודתם ונותנים שירות מעולה שבמעולים ביחס לתחומים אחרים בארץ, ואפילו לחו"ל. קפוץ אליהם תשמע, ותחליט בעצמיך!
-אל תתעסק עם טכנולוגיות... קראמי/לא קראמי טרנזיסטורי/שפופרות אנלוגי/דיגיטלי. מצידך שיהיו בפנים חבורה קטנה של גמדים שמנגנים את מה שאתה טוען לסידי, אם זה נשמע לך טוב, זה טוב.
-אל תקנה מוצר אודיו שלא שמעת ובדקת. (כמעט) אף אחד מאילה שהמליצו לך פה לא קנה ככה מוצרים. אתה לא מתחתן על פי שידוך פגישה עוורת אני מקווה, מניח שאתה יוצא עם הבחורה לפני נותן טבעת.
עצה מועילה יותר מזאת לא תמצא פה!
בהצלחה