"מסע החורף" של שוברט והאנס זנדר. הוא חובר בשני חלקים, שכל אחד מהם מכיל שנים עשר שירים, המוזיקה לקבוצה הראשונה הושלמה בפברואר 1827 והשנייה באוקטובר 1827.
קשה ויקר להשגה, דיסק חובה בכל בית
.
תומר
בלי להוריד מההמלצה כהמלצה -- המלצה ראוייה בהחלט, ומי שאני מכיר שאוהב את הדיסק אוהב אותו
מאוד -- נראה לי שייש כאן מקום להבהרה עד אזהרה בקשר ליצירה והדרך בה הוצגה.
לא מדובר כאן ביצירה של שוברט -- במקור לקול ולפסנתר -- כפי שהושלמה ב-1827 -- אלא ב"פרשנות מולחנת" ("A composed interpretation") כדברי המלחין/המעבד הָאנְס צֶנְדֶר -- או "creative transformation" כפי שכתוב על הדיסק -- מ-1993(!)
מדובר כאן ב"פרשנות" מודרנית לחלוטין -- לטוב ולרע -- של מוסיקה מתחילת תקופת הרומאנטיקה -- מלחין מודרני שלקח את החומר של שוברט, ועשה בו שינויים, החל בתיזמור "תמים" של תפקיד הפסנתר, וכלה בכתיבת קטעים חדשים ובשינוי האופי של המוסיקה, לפעמים בצורה מהותית, בהכנסת דיסונאנסיות וצעקנות/צעקניות, לפעמים ממש "לוחמניים", שלא הייו במקור, בטח לא בצורה כזו, אם כי ניתן לטעון, בצדק מסויים(?), שזה רלוואנטי לסוג הרגשות שיכולים לנבוע מהטקסט ו/או מ"רוח" המוסיקה המקורית, לפחות בהסתכלות עכשווית.
עם זאת, זה הולך רחוק
בהרבה -- בסדרי גודל -- מעבר למה שמקובל כ"פרשנות" במוסיקה קלאסית
: דברים כמו כמה מהר/לאט ושינויי מהירות, מקומיים או ארוכי טווח, חזק/חלש ושינויי עוצמה, מקומיים או ארוכי טווח, שימוש ושינויים בגווני קול/צליל, איזון בין קולות (כולל בין צלילים באקורדים), וכד'. אפילו בחירת קולות (באריטון, באס, סופראן), או כלי (פסנתר, או פורטפיאנו -- פסנתר פטישים כפי שהייה בתקופת ההלחנה, או אפילו גיטארה(!)), וכו' וכו'
רק כרפרנס להשוואה ולהבנה במה מדובר --
לא כתחליף להמלצה הזו -- לגבי היצירה המקורית, אם כי לא עם פסנתר תקופתי
זה אפילו לא הביצוע הספציפי שעליו הייתי ממליץ (שאין אותו ב-YouTume ממילא), אלא רק לרפרנס כאמור.
ושוב, למען הסר ספק, זה שה"פרשנות המולחנת" שונה מהותית מהמקור
אינו אומר שהיא פחות טובה ו/או שאינה ראוייה ו/או בכלל. להיפך, אפשר בהחלט ובאופן לגיטימי לחלוטין, ללא שום הסתייגות, להעדיף אותה על פני המקור.
אני רק רוצה עוד לציין שאני מסתייג מהביטוי "דיסק חובה בכל בית", אם כי ברור לי שזו צורת ביטוי מקובלת...
לינק מקביל, רק אולי לגישה נוחה יותר לאפשרויות הקנייה.
תזכורת: כדאי אולי להימנע מקניית דברים משומשים (Gebraucht) בדירוג Gut, עדיף Wie neu ואם אין אז לפחות Sehr gut.
(בעת הכתיבה הייו למכירה דיסקים משלושת הסוגים במחירים דומים מאוד)
יש לקחת בחשבון EUR 14 נוספים כדמי משלוח.
עמיר