גם הגבוהים רוברט ! וקשאני אמרתי שהיו כאילו שעשו קסם לא נתעוונתי לתחום הבס.תנסה להפריד בין "איך נשמע הרמקול בכללותו" לבין "איך נשמעו הגבוהים" בלבד !!!!
הרמקול אכן יכול להשמע טוב או רע אבל תנסה להפריד ולהיזכר (במידה וניתן) איך נשמעו הגבוהים בלבד !!!...... זה נושא הדיון ולא אינטגרציה של ריבון בתוך רמקול שלם.
ה- Tsss Tsss בלבד !
יתכן שמה שאתה קורא לו משעמם אני קורא לו "מעודן ביותר" ולא שרקני כדוגמת טוויטרי הבד.ג
לפני מס שנים היה מאוד נפוץ במחוזותינו ארום קנטוס זו דוגמה לריבון שנשמע משעמם.
אבל הם לא מגיעים ל 120קילוהרץ....אגב , טוויטרי המתכת הקונבנציונליים, אלומניום, טיטניום ובריליום נשמעים מצויין לדעתי.
רוברט,
אני מסכים איתך בגדול...שטוויטר ריבון הוא הטוב בעולם, חוץ מטוויטר פלאזמה שמשודך לאקפלה אודיו ארט ו-Lansche Audio, שיצורם בגרמניה. האזנתי לשניהם רבות.
https://www.lansche-audio.com/products/plasmatweeter/
האם הטוויטר הנוכחי שונה ? במידה וכן אני מבקש התנצלות מהחברה וגם מהעם הגרמני.רוברט,
אתה מתייחס למדידה שנעשתה לאקפלה אודיו ארט לפני 9 שנים, הטוויטר שונה מהדגם שנמכר עכשיו.
לפני 30 שנה האזנתי לדגם טימפני 4 (היה יקר יותר מה-3) והוא היה חלום.
אחחחח. איזה ריור רציני.יכול להיות, שהטוויטר-מיד השלישי הטוב בעולם הוא של "טידל אודיו" עם טוויטר יהלום "1.2 מ"מ ומידרינג' יהלום "5, שפותחו בשנת 2015 עבור דגם האקירה (160 אלף דולר לזוג), ביחד עם אקיוטון הגרמנית:
DIAMOND TWEETER
The TIDAL Akira is using the same diamond tweeter technology as the big La Assoluta, it is a 1 carat pure diamond diaphragm tweeter with 30mm diameter (1.2"). Not only it is the biggest diamond tweeter in the world, TIDAL also was the very first company to use a 30mm diamond tweeter. The driver already offers already terrific qualities and is installed in a massive housing of polished stainless steel for optimized resonance control - only in combination with our unique TIDAL crossovers this driver can perform in way what we have become famous for.
As a side note, it may be interesting to know that this very same diamond tweeter technology is being used in one of the worlds most exclusive car, the Bugatti Chiron.
.
חבל על חברי הפורום שמתרגזים ועל רוברט הנחמד שמעורר מהומות לשווא .
"רשת העכביש של רוברט" ...וואוו.......קונספירציה בין לאומית של נוכל העל רוברטוואלה אתם פשוט מצחיקים. כולכם.
איך אתם "נופלים" ברשת העכביש של רוברט כל פעם מחדש איך... הרי האיש מסוגל לקרוא תגר גם על צבע השמיים ביום בהיר רק למען יצירת עוד ויכוח של הבודד מול הרבים. זה האיש חברים. לטוב ולפחות טוב.
"רשת העכביש של רוברט" ...וואוו.......קונספירציה בין לאומית של נוכל העל רוברט
וואלה אתם פשוט מצחיקים. כולכם.
איך אתם "נופלים" ברשת העכביש של רוברט כל פעם מחדש איך... הרי האיש מסוגל לקרוא תגר גם על צבע השמיים ביום בהיר רק למען יצירת עוד ויכוח של הבודד מול הרבים. זה האיש חברים. לטוב ולפחות טוב.
שלום רב לחברי הפורום : ) ,
אתחיל מזה שלכל דבר שקיים יש יתרון וחיסרון. מושלם לא קיים. בני האדם לא מושלמים, אז למה שנצליח לייצר שלמות?
אציין שעם תכנון נכון וקפדני, כל טכנולוגיה יכולה להישמע טובה ואפילו טובה מאוד, ולכל טכנולוגיה יש את היתרון והחיסרון שלה ולא הייתי פוסל טכנולוגיה כזו או אחרת כאשר מדובר על רמקול שלם שמפיק צליל שלם.
במהלך השנים, יצא לי לבחון כמעט את כל סוגי הטוויטרים הקיימים בשוק ממגוון החברות המובילות ונתקלתי גם בטוויטרי ריבון באיכות ממוצעת ומטה. אבל עם תכנון טוב של המתמר, לטוויטר ריבון (ושוב במידה והוא מתוכנן היטב) יש יתרון ברור מאוד מבחינת פירוט, מיקרו ומאקרו דינמיקה על כל טוויטר כיפה אחר בין אם הוא מחומר רך כמו אריג/משי או קשה כמו אלומיניום, טיטניום, בריליום או אפילו יהלום.
בטוויטרים, למשקל המכלול הנע (mms) חשיבות גדולה מאוד.
בטוויטר ריבון המשקל של המכלול הנע הוא כעשירית ממשקל המכלול הנע בטוויטר dome. בנוסף אין פורמר, אין סליל נע ועוד…
וזה גם מסביר למה טוויטר פלזמה נחשב לדעת רבים לאולי הטוב ביותר בעולם וזה כי אין לו ממברנה / מאסה נעה כלל והתגובה היא מיידית, הן בהאצה והן בעצירה לאחר האות המשוחזר)…
ברמקולים מוגמרים זה כבר סיפור אחר כי בסופו של דבר החלק הכי משפיע (הכל משפיע) זה התכנון של הקרוסאובר (תורה אחרת בפני עצמה) . הקרוסאובר הוא זה שיחליט איך הרמקול ישמע. בהיר, חם או ניטרלי, נכון או לא נכון, עם "קסם" או בלי "קסם" (מה זה קסם בכלל? מקומפרס ונעים? גם זו דרך לשמוע מוזיקה ולהתמוגג ואין פסול בזה, כל אחד וטעמו האישי… לטעמי זה או live או bye) ... וגם המתמרים מהטכנולוגיה הכי "טובה", יכולים להשמע הכי גרועים עם תכנון לא טוב של הקרוסאובר.
הקרוסאובר משפיע ומשנה את כל הפרמטרים / התנהגות של הדרייברים ואיתו גם את הצליל / איזון / פירוט, תגובה חולפת ועוד…
בסופו של דבר, במוצר המוגמר שומעים את כל המכלול מתנגן יחד (חדר, דרייברים, תיבה וקרוסאובר), ואם התכנון הוא טוב, אז אין סיבה שישמע רע ולא משנה מה הטכנולוגיה.
בסופו של דבר המשתמש הסופי מאזין למוצר מוגמר, ולא רק טוויטר/וופר/מיד…
שיהיה לכולם סופ"ש שקט ונעים
לא אמרתי קונספירציה ולא אמרתי נוכל. אלו מילים שאתה בחרת לבדך.
כן אמרתי בדרך הומוריסטית שאתה מה לעשות, חובב ויכוחים ולא תמיד יש קשר בין הצדק ו/או דיעה ו/או מידע וניסיון מדויקים בדיון זה או אחר שאתה חלק מרכזי בו. אז יש כאלו שעדיין "נופלים אצלך ברשת" ויש כאלו שאתה מנסה ולא מצליח ויש גם כאלו שעומדים מהצד ורק קוראים.
לצערך או לשמחתך רוברט, אתה מצטייר כאחד שפשוט אוהב להתווכח כמעט על כל דבר. זו הדמות הוירטואלית שאתה יצרת לעצמך לחלוטין בכוחות עצמך. אז מידי פעם יהיו גם תגובות מהסוג שאני כתבתי. לא נורא, אני בטוח שזה לא מזיז לך כהוא זה וזה בסדר גמור.