רוחות שנוי נושבות מסין-יש מה לשמוע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
עמיר.
לא ניכנסתי לעניין האתיקה ולא נראה לי שיש כאן גניבה של טכנולוגיה. יש כאן חיקוי של התיבה בצורתה החיצונית.
כנראה שלא הייתה לך סבלנות לקרוא את הפוסטים הקודמים שלי :(
שבהם טענתי שלדעתי, גם הצורה החיצונית היא ביטוי של טכנולוגיות, שלקח ל-B&W הרבה שנים לפתח אותן.

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
תראה. אני מבין אותך, התיבה היא בהחלט גניבה של טכנולוגיה. אבל הסיבה היחידה שבמיסטרל זה כל כך בולט היא התיבה הכל כך יחודית והבלתי שיגרתית של b&w. באותה מידה ישנן רמקולים שדומים למתחרים שלהם מתוך השראה. בעצם לא רק דומים - זהים.

עדיין, מדובר ברמקול פחות מושקע מ-b&w ברמת הרכיבים, היחידות והביפנוכו של התיבה. וגם אם שם הם היו זהים, זו אינה עבירה על החוק. עמיר יקירי, אני מבין אותך, אבל זה לא מה שמטריד אותי בכל הויכוחים על מיסטרל. מה שמטריד אותי וגורם לי להגיב (למרות שאני נוטה להתרחק מדיונים כאלה) לא קשור כמעט בכלל לעובדה שמדובר בהעתקה של רמקול מוכר אם כי משהו אחר לחלוטין. משהו הרבה יותר עקרוני מההעתקה הזו. דווקא ההעתקה היא הדבר שפחות מטריד אותי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
תראה. אני מבין אותך, התיבה היא בהחלט גניבה של טכנולוגיה. אבל הסיבה היחידה שבמיסטרל זה כל כך בולט היא התיבה הכל כך יחודית והבלתי שיגרתית של b&w. באותה מידה ישנן רמקולים שדומים למתחרים שלהם מתוך השראה. בעצם לא רק דומים - זהים.

עדיין, מדובר ברמקול פחות מושקע מ-b&w ברמת הרכיבים, היחידות והביפנוכו של התיבה. וגם אם שם הם היו זהים, זו אינה עבירה על החוק. עמיר יקירי, אני מבין אותך, אבל זה לא מה שמטריד אותי בכל הויכוחים על מיסטרל. מה שמטריד אותי וגורם לי להגיב (למרות שאני נוטה להתרחק מדיונים כאלה) לא קשור כמעט בכלל לעובדה שמדובר בהעתקה של רמקול מוכר אם כי משהו אחר לחלוטין. משהו הרבה יותר עקרוני מההעתקה הזו. דווקא ההעתקה היא הדבר שפחות מטריד אותי.
לא משנה לי אם יש עוד שגונבים, ושכאן זה רק בולט במיוחד בגלל שהצורה ייחודית במיוחד :)

מה שמשנה לי זה שחלק מהותי בהצלחת הסאונד שלהם הוא השימוש בטכנולוגיות האלה.
לדעתי זה ממש אנאלוגי למצב שבו:
  • חברה א' פיתחה גוף של מטוס בעל מבנה אווירודינאמי מיוחד
  • המבנה האווירודינאמי המיוחד הזה, למרות שהוא רק חיצוני, מאפשר השגת מהירות וכושר תימרון בלתי-רגילים, וזאת עוד בחסכון משמעותי בדלק
  • החברה המקורית השקיעה הון עתק בכסף ובזמן בפיתוח, וזו הייתה השהקעה בסיכון -- לא הייה ידוע מראש אם היא תחזיר את עצמה או לא
  • חברה ב' העתיקה את המבנה האווירודינאמי המיוחד הזה, ובנתה בתוכו מטוס עם מנוע ורכיבים משלה (לא משנה אם דומים או שונים משל א')
  • חברה ב' נכנסת לשוק, ומוכרת את המטוס שלה בפחות מחצי מחיר מהמטוס של חברה א'
לי נראה שזה מצב שלא מן הראוי לתמוך בו, ללא תלות וללא קשר לאם המטוס של ב' יותר טוב, פחות טוב או מקביל למטוס של חברה א'.

אם יש עוד אספקטים לא-לעניין בהתנהלות החברה ו/או בדברים אחרים הקשורים אליה -- אלה הם עניינים נפרדים.

אני טוען שדי בזה כדי להחרים את החברה ב', ולא לתמוך בה להרוויח מהרמאות, בין אם זה בא על חשבון חברה א' (כשכאן זה המצב) ואפילו אם לא.

ולדעתי האישית, מן הראוי לעשות זאת גם אם חברה ב' לא עברה על אף חוק בעניין אלא רק על אתיקה מאוד בסיסית של התנהגות, בבחינת "כשר, אבל מסריח".

ולדעתי, מי שקונה את מוצרי חברה ב' אכן תומך באופן אקטיבי ברמאות.

עמיר

Adifigen

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
מה בנוגע לקוקה קולה?
היו הראשונים ואז הגיעו מתחרים.

מה בנוגע לעכבר המחשב?
אפל היו הראשונים שהביאו את העכבר ודיי ידוע לי על מאות חברות שמייצרות.

מה בנוגע לג׳ינס ליוויס?
היו הראשונים לא?
אם אומר שמעולם לא היה לי ג׳ינס שלהם תאמר שאני עוזר לרמאים?

גבר, אנחנו בתחרות

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
מה בנוגע לקוקה קולה?
היו הראשונים ואז הגיעו מתחרים.

מה בנוגע לעכבר המחשב?
אפל היו הראשונים שהביאו את העכבר ודיי ידוע לי על מאות חברות שמייצרות.

מה בנוגע לג׳ינס ליוויס?
היו הראשונים לא?
אם אומר שמעולם לא היה לי ג׳ינס שלהם תאמר שאני עוזר לרמאים?

גבר, אנחנו בתחרות
גבר, יש תחרות וייש ת'חארות.

עשית כאן פישוט-יתר, שלא מבחין בין מצבים, עושה סלט אחד גדול מכולם, וטוען שכל מרכיבי הסלט שקולים.

פפסי ואחרים לא גנבו טכנולוגייה מקוקה-קולה. כל אחד מהם פיתח על חשבונו מוצר עם יכולות דומות.
כך גם יצרני העכבר, כשאפל לא הייו ראשונים.

בקשר לג'ינס, ה"טכנולוגייה" הייתה קיימת הרבה לפני ליוויי'ס ולפני המתחרים.

עמיר

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
הזכירו כאן את USHER כמעתיקים את סונוס, ובכן יש הרבה חברות שדומות או מזכירות את SF בצורת הבנייה.
אגב את USHER תבעו על העתקת הדרייברים .הם נתבעו ע"י חברת SCANSPEAK על גניבת טכנולוגיה.
אגב עמיר כל מי שרכש בעבר רמקולים של חברת AVANCE גם צריך להיות מוקע מפני שהם השתמשו ביחידות של USHER
וטענו שמשתמשים ביחידות סקאן ספיק.
עמיר אני שותף לדעתך לגבי רכישה של מוצר מועתק=עידוד ותמיכה בידי עוברי עבירה.

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
הסינים עושים מוצרים מעולים כבר מספר רב של שנים. פשוט הסטיגמה ברוב המקרים מתגברת על המציאות בפועל.
מסכים ב100% ,שמעתי מרשת חניות יוקרתית שרוב הסחורה שלהם מיובאת מסין באיכות מעולה אך הבעיה היא אם הישראלים שמגעים ליצרן סיני ו"מורדים להם את המכנסים" קרי הסיני מבקש דולר והישראלי אומר לו תעשה לי ברבע דולר והוא בכדי לא להפסיד את העיסקה מזייף בחומרים ,רוב המזגנים בארץ מגעים מסין ,יש לי מכונת מיצים חשמלית שלא האמנתי שתחזיק יותר מכמה חודשים והיא איתי בשימוש מסיבי מספר שנים. רמקולים ודבקים משובחים עדין נעלם גדול אבל קשה מאד להעתיק מסורת של יצרנים ותיקים .בכל תחום.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
תזכיירו לי מי "גנב" ממי...?
ניתן לראות ששני המודלים משתמשים בדיוק באותו קונספט עיצובי (תיכנוניי, טכנולוגי u name it)
ניתן לראות יפה את השיפוע (הקל) ב-KEFF 105 שלא קיים בסדרת המטריקס, אבל מעניין בסדרת ה-הנאוטילוס אנחנו מוצאים את אותו "רמז" לשיפוע ב-KEFF 105 שהופיע כ-25 שנה לפני.
יש לי עוד לא מעט כאילו "גנבים" בתחום הרמקולים והאלקטרוניקה שלא נדבר על רכבים

אגב באותם זמנים המונח סיני בכלל לא נולד אפילו והיה רחוק מזה.
רואים יפה מאוד ההעתקה "טכנולוגית, ועיצובית...
נו למה לא עושים מיזה רעש....??? פשוט נוח לכם...חחחח.

תקליקו על התמונה בשביל לראות בגדול יותר.

תמונות מצורפות

• Kef105-2.jpg
    Kef105-2.jpg
    KB 89.4 · צפיות: 230
  • Kef105-2.jpg
    Kef105-2.jpg
    KB 33.7 · צפיות: 411
נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
תזכיירו לי מי "גנב" ממי...?
ניתן לראות ששני המודלים משתמשים בדיוק באותו קונספט עיצובי (תיכנוניי, טכנולוגי u name it)
ניתן לראות יפה את השיפוע (הקל) ב-KEFF 105 שלא קיים בסדרת המטריקס, אבל מעניין בסדרת ה-הנאוטילוס אנחנו מוצאים את אותו "רמז" לשיפוע ב-KEFF 105 שהופיע כ-25 שנה לפני.
יש לי עוד לא מעט כאילו "גנבים" בתחום הרמקולים והאלקטרוניקה שלא נדבר על רכבים
מממ... מעניין, הייה לי את ה-KEF-105, ולא זכור לי שום רמז לשיפוע (מדובר על הפיאה העליונה, כאמור), וגם תמונות שמצאתי לא רומזות על זה...
Temp.K105.jpg

סתם להתווכח לשם ויכוח, או מה הרעיון, בדיוק? :)

עמיר

תמונות מצורפות

• Temp.K105.jpg
    Temp.K105.jpg
    KB 6 · צפיות: 383

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
עמיר אתה בסדר..????

מוזר שרק לשיפוע התייחסת....לש-ון

מה עם החלוקה המאוד דומה והמראה המאוד דומה לרמקולי המטריקס של B&W....?
זו לא גניבת טכנולוגיה???
...או שרק שיפוע עבורך במיסטראל סאג 500 הוא גניבה...??

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
plan4260.jpgELIPSON 4260Elipson_4260_rodage1010_01.jpgelipson_4260.jpg

מזכירים לי מישהו, מה אתם אומרים....?

תמונות מצורפות

• Elipson_4260_rodage1010_01.jpg
    Elipson_4260_rodage1010_01.jpg
    KB 141.7 · צפיות: 392
  • elipson_4260.jpg
    elipson_4260.jpg
    KB 39.1 · צפיות: 402
  • plan4260.jpg
    plan4260.jpg
    KB 117.4 · צפיות: 407
נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
עמיר אתה בסדר..????

מוזר שרק לשיפוע התייחסת....לש-ון

מה עם החלוקה המאוד דומה והמראה המאוד דומה לרמקולי המטריקס של B&W....?
זו לא גניבת טכנולוגיה???
...או שרק שיפוע עבורך במיסטראל סאג 500 הוא גניבה...??
התייחסתי למה שהייה כתוב בפוסט שציטטתי -- שאחר כך שינית אותו!!

לגבי השאר, אסתכל בהמשך, אני צריך לצאת.

עמיר

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
התייחסתי למה שהייה כתוב בפוסט שציטטתי -- שאחר כך שינית אותו!!

לגבי השאר, אסתכל בהמשך, אני צריך לצאת.

עמיר

עמיר לא שיניתי דבר....

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
174
נקודות
63

שני הרמקולים נראים מאוד דומים ממבט פנים.
B&W גנבו עיצוב מ KEF ?
אז אולי הגונב מגנב פטור?
לי זה נראה כמו 2 מכונות כביסה פתח תחתון..

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
עמיר לא שיניתי דבר....
בגירסה שלקחתי לא הייו התמונות, כך שלא הבנתי למה אתה מתייחס.
אני יוצא בחוס, נמשיך אח"כ.

עמיר

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
נכון MISTRAL AUDIO בחרה במודלים הבכירים להתחקות אחר העיצוב המיוחד של B&W סדרת נאוטילוס. על זה אין ספק ואיןן עוררין. (אותי אישית זה גם מכעיס כי גם אני לא סובל את ה-look a like מהסוג הזה)....

אמנם גם חברות אחרות הרבה הרבה לפני מיסטראל (וגם לא בהכרך סיניות-אגב מיסטראל לא סינית רק הייצור הוא סיני כמו 1001 חברות היי-אנד אחרות!!!!) בחרו להתחקות (או לעשות מחווה כבר לא יודע אך לקרא לזה) ל-B&W. או כל חברה אחרת!!!

המודלים הבכירים של מיסטראל אמנם מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד דומים ל-B&W סדרת 800, אבל שוב הם לא CLONES וחשוב מאוד להדגיש זאת...הם שונים מאוד בצורת התיבה!!, בצורת הטוויטר!!, משקלים אחרים,!! בסיסים אחרים!!, קרוסים אחרים ומה לא....
ואכן הם נשמעים אחרת לחלוטין, ומי יותר מוזיקלי ומה פחות, זה כבר לא טריוויאלי.

יש לי עוד כ"כ הרבה מה לומר בנושא ולתת עוד שלל דוגמאות ואפילו דוגמא שקרובה מאוד למגרש הביתי שלנו, כולל "גניבות טכנולוגיה או אך שלא תקראו לזה" אבל לא אעשה זאת...מתוך כבוד לאחרים....

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
יעקב ח

שני הרמקולים נראים מאוד דומים ממבט פנים.
B&W גנבו עיצוב מ KEF ?
אז אולי הגונב מגנב פטור?
לי זה נראה כמו 2 מכונות כביסה פתח תחתון..זה בטוח!! חחח

לי היה את ה-801 המטריקס 3 כ-4 שנים, אגב רמקולים נהדרים אבל מכוערים פחד ואכן ניראים כמו שני מכונות כביסה, אישתי חיכתה כבר לרגע שהוציא אותם מהסלון.

(6579)_1_2971.jpg

אגב היא ממש אוהבת את ה-LOOK של ה-סאג 500, נו משהו יצא טוב זה בטוח....חחחחחח

תמונות מצורפות

• (6579)_1_2971.jpg
    (6579)_1_2971.jpg
    KB 81.3 · צפיות: 392
נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
עוד משפט לפני אני יוצא --

היית צריך להשוות לא מול המאטריקס, שהשתמשו בטכנולוגייה של ה-801 המקורי, שלקח 3 שנות פיתוח ויצא ב-1979, אבל ה-105 המקורי יצאו ב-1977, כך שייש עדיין מצב ש-B&W לא העתיקו (לפי השנים), אבל מה שהראית נראה משכנע. על האליפסון צריך עוד לבדוק, אבל לא תהייה לי בעייה "להודות" שצדקת.

בכל מקרה, Good job! :בעד:
עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור