סיכום סיפור הראש שלי (גם בפטיפון וגם על הכתפיים) ויש מה ללמוד.
הסיפור התחיל שערוץ שמאל הפסיק לנגן - רק בפטיפון. הפעולה הראשונה שעשיתי זה להפוך את החיווט מהראש לזרוע - כך שהיציאות של ערוץ שמאל מחוברות לכניסת ערוץ ימין בזרוע ולהיפך. ערוץ שמאל חזר לנגן, ערוץ ימין השתתק - המסקנה הברורה: ערוץ שמאל בראש מנותק.
חיכיתי לראש חלופי ממישהו ואני שמח מאוד מאוד שלא התפתיתי לבצע שום מדידה חשמלית על הראש המקורי שלי אותו אני מאוד אוהב.
הגיע הראש השני, התקנתי אותו ו..... ערוץ שמאל הסרבן ממשיך לשתוק. אז הבעייה לא בראש! די מפחיד במקרה שלי מפני שיש לי מגבר ראש וספק נפרד למגבר הראש הרבה "בלגאן על הקו" עד לכניסה למגבר.
דבר ראשון - בדקתי את ההולכה בכבל מהספק למגבר - נמצא תקין (מי שלא מבין את המשמעות של כבל מספק הראש למגבר, זו לא בעיה בראש שלו, זה קשור למבנה המיוחד של הספקים של NAIM).
נשארו שתי אופציות או בעיה במגבר ראש או בעיה בזרוע על אף שבהחלפת החיווט בראש הערוצים עבדו מה קורה פה?
פירקתי את הראש, בדקתי הולכה בזרוע ובשביל הנוחות השתמשתי בחיווט של הראש כמאריך מהכניסות לזרוע. מגיע לחוט הכחול - נתק, אין הולכה למוצא הזרוע. בודק עוד פעם - הנתק נשאר צוחק בפה מלא, תבדוק כמה שאתה רוצה, אני הנתק נשאר פה ולא זז לשום מקום.
בליית ברירה, על אף שזה נראה לי הזוי, בדקתי את ההולכה של החוט הכחול עצמו - נתק. בודק מהכניסה הפיזית של הזרוע למוצא הזרוע - יש הולכה. החוט הכחול המניאק הוא המנותק! אני מסתכל על החוט שנראה חדש תמים ושלם ותוהה - איך לעזאזל המניאק הזה התנתק? הוא יושב במקומו ואף אחד לא נוגע בו!
החוט הכחול המנותק הוא זה שיצר אצלי את האשליה שהראש מנותק. וברור שכשהחלפתי ימין עם שמאל התקלה החליפה צד. מה שעצוב, שאף אחד מכל מי ששוחחתי איתם לא הציע לי לבדוק את החיווט מהראש לזרוע, ככל הנראה זו תופעה לא שכיחה.
לסיכום: אם "מתנתק" לכם צד בראש, לפני שאתם מתייעצים, לפני שאתם מפרקים את הראש, לפני שאתם מרכיבים ראש אחר, לפני שאתם פונים ליבואנים, לפני שאתם כותבים בפורום בחו"ל ולפני שאתם מתכתבים עם מחדשי ראשים בחו"ל (שימו לב כמה פעולות בגלל חוט באורך של שלושה ס"מ!!!
) תבדקו את החיווט מהראש....
אריה