ראש חדש ל AT - בהזדמנות! ושאלה לגבי חידוש ראשים

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
לא יתאים.
הDL110 עובד מעולה עם הIttok!
אם אהבת את הצליל של אודיו טכניקה, הייתי מנסה דיינווקטור 20x2 , ואולי קצת יותר חמים
אורטופון קווינטט ברונזה.
אין לי ניסיון עם הAT OC9III החדש, אבל גם הוא נראה מעניין ואמור להתאים.

ערן, ה-Dynavector 20x2 עולה כ-900$. להבנתי זה קצת מחוץ לתחום של אריה.
אבל, אריה, אם אתה מוכן להתאמץ קצת במחיר - זה ראש נפלא ומופלא, ואף נדיב בחלק התחתון של הסקאלה, ממש לא קר או בהיר.
ואפילו שהמערכת, הפטיפון, ההגברה, הרמקולים והחלל שונים - אתה מוזמן להצפין ולשמוע אותו אצלי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני מניח שגם היום לין יודעים שהחלק הגדול של הלקוחות שלהם מחזיקים בפטיפונים וזרועות של לין
בוא נניח שהם יודעים, אבל כשהם באים לפתח ראש חדש, לא אתה ולא אני יודעים אם השיקול העיקרי שלהם הוא (1) שהוא יהייה קרוב ככל האפשר לראש הקודם מבחינת מה שרלוואנטי להתאמה, או (2) שהוא יהייה הטוב ביותר שהם יכולים לפתח בתקציב הנתון.

אני מהמר, לטובתם :) -- שזה (2)...

עמיר, גם לפני 30 שנה אודיופילים רבים השתמשו בראשים של יצרנים שונים עם השילוב של לין וניים כך שאתה צודק בנקודה זו. בהחלט יתכן שראשים מיצרנים אחרים נותנים תוצאות מדהימות עם לין/ניים. הבעיה שלי היום שאין לי תקציב לקנות ראש ברמה של ה KARMA שהיה בזמנו יקר מאוד. המחליף של ה KARMA הוא ראש מוצלח מאוד של לין בשם TROIKA.
מצד אחד אתה מסכים שגם ראשים שאינם של לין יכולים לעבוד מצויין, ואולי אפילו טוב יותר (!),
ומצד שני אתה נשאר כבול לקו המחשבה של לין.

תשחרר את הראש! :)

המליצו לי לחפש ראש גמור של TROIKA ולשלוח אותו לחידוש, אבל זה כבר ממש פרויקט

מה שעולה כרגע שאת הראש שלי אני יכול לחדש בעלות של 2000- 2500 ש"ח בכמה מקומות. אני מעריך שלאחר החידוש הראש שלי יהיה טוב בהרבה מכל ראש חדש שעלותו דומה
כבר העלית חשש -- מוצדק לדעתי -- שחידוש/תיקון של ראש לא בהכרח משמר את הסאונד המקורי שלו, כך שלא משנה מה פרוייקט ומה לא, זה כיוון שעלול להיות בעייתי, ולא לגמרי טריוויאלי שתקבל תוצאות עדיפות על ראש מודרני בסכומים האלה.

איזה ראש יש לך, שנדפק?

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עמיר, אין לי כסף להוציא על ראש אחר. נראה לי שכולם בפורום פה מיליונרים וקשה להם לקבל את המשפט: אין לי כסף...
לו היו לי 2000$ להוציא על ראש, יתכן שאפילו לא הייתי מבקש עזרה בפורום. החוכמה הגדולה היא לחפש פתרון עם תמורה מקסימלית בהשקעה מינימלית. ונראה שהפתרון הזה הוא חידוש הראש.
לגבי השינוי באופי הצליל שעלול להיגרם כתוצאה מהחידוש, כבר כתבתי ששוכנעתי שגם אם יגרם שינוי כזה, הוא בטל ב 60 בהשוואה לקניית ראש אחר ב 2,000 - 2,500 ש"ח.
בקיצור, לקבל ראש KARMA מחודש בהשקעה של כ 2,500 ש"ח זה נראה כפתרון הטוב ביותר במצבי.

איפה לחדש את הראש? יש אפשרות באמצעות ארמה אליו פניתי בעצתו של נמר, אבל בחו"ל מתעקשים שהמקום היחידי שבמצע את העבודה כמו שצריך הוא Expert Stylus Corporation או בקיצור: ESO.

וזו הדילמה שאני ניצב לפניה כעת כי דרך ארמה התהליך נראה פשוט בהרבה, אבל לא מוצא המלצות לגבי המחדש שלו. ל ESO יש המלצות רבות.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, אין לי כסף להוציא על ראש אחר. נראה לי שכולם בפורום פה מיליונרים וקשה להם לקבל את המשפט: אין לי כסף...

לו היו לי 2000$ להוציא על ראש, יתכן שאפילו לא הייתי מבקש עזרה בפורום. החוכמה הגדולה היא לחפש פתרון עם תמורה מקסימלית בהשקעה מינימלית. ונראה שהפתרון הזה הוא חידוש הראש.
מצטער שהתרשמת אחרת -- התייחסתי לעניין הכסף מאוד במפורש, ואפילו פעמיים באותו פוסט!!:
אם "לטעות" בהקשר זה הוא לא לקנות את הראש שהכי לטעמך שנגיש לך ואתה יודע על קיומו, בתקציב שלך...
...
והכל רק בהקשר של הטעם שלך, בתקציב שלך ובמערכת שלך
אז זה לא לגמרי לעניין "להאשים" אותי באי קבלת המשפט "אין לי כסף" :(

לגבי השינוי באופי הצליל שעלול להיגרם כתוצאה מהחידוש, כבר כתבתי ששוכנעתי שגם אם יגרם שינוי כזה, הוא בטל ב 60 בהשוואה לקניית ראש אחר ב 2,000 - 2,500 ש"ח.
בקיצור, לקבל ראש KARMA מחודש בהשקעה של כ 2,500 ש"ח זה נראה כפתרון הטוב ביותר במצבי.
אוקיי, חשבת, שקלת, הגעת למסקנה מושכלת -- וואלה יופי, בהצלחה!!
גם לא ידעתי שייש לך Linn Karma, לאור הפוסט הפותח חשבתי שמדובר ב-AT.

איפה לחדש את הראש? יש אפשרות באמצעות ארמה אליו פניתי בעצתו של נמר, אבל בחו"ל מתעקשים שהמקום היחידי שבמצע את העבודה כמו שצריך הוא Expert Stylus Corporation או בקיצור: ESO.

וזו הדילמה שאני ניצב לפניה כעת כי דרך ארמה התהליך נראה פשוט בהרבה, אבל לא מוצא המלצות לגבי המחדש שלו. ל ESO יש המלצות רבות
אני לא יודע אם/כמה ההפרש במחיר, אבל אם הוא לא נוראי, כנראה שעדיף ללכת על מקום מומלץ, אחרת אתה עלול לאכול את עצמך שלא עשית זאת.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
המחירים בשני המקומות זהים.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
חוץ מזה עמיר, אין פה האשמות. מה שאני עושה בתקציבים שלי זה על אחריותי בלבד!

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
חוץ מזה עמיר, אין פה האשמות. מה שאני עושה בתקציבים שלי זה על אחריותי בלבד!
ה"להאשים" הייה במרכאות, והתייחס לזה:
במיוחד לאור זה שניסיתי להיות מאוד רגיש לנושא, בטח לא לבוא ממקום של איזה "מיליונר"-כביכול שמזלזל בבעלי תקציב נתון. ממש להיפך.

המחירים בשני המקומות זהים.
אני מציע שלא להתייחס לאי-נוחות ו/או קצת יותר "סיבוך" חדפעמיים כאל שיקולים משמעותיים בהקשר זה, ואל ההמלצות כן.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
קיבלתי תשובה מ EXPERT STYLUS לפיה אני יכול לשלוח להם את הראש שלי ולקבל מייד ראש זהה מחודש במחיר של 360 פאונד שהם כ 2000 ש"ח.

נשמע טוב.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
קיבלתי תשובה מ EXPERT STYLUS לפיה אני יכול לשלוח להם את הראש שלי ולקבל מייד ראש זהה מחודש במחיר של 360 פאונד שהם כ 2000 ש"ח.

נשמע טוב.

אריה
לך ראש (go ahead), תרתי משמע :)

רק תדאג להצהיר על הראש כשאתה שולח אותו, כדי שלא תצטרך לשלם מיסים כשאתה מקבל את הראש האחר.
צריך לברר איך עושים את זה. אולי למישהו כאן יש ניסיון ויכול לעזור בזה.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
רק תדאג להצהיר על הראש כשאתה שולח אותו

את זה עושים מבית דואר מרכזי באזור מגוריו, לא מסניף מקומי. במקרה של אזור מרכז, יש לגשת לבית הדואר ברחוב ההגנה ת"א.. יש שם בית מכס חבילות, ואצלם רושמים את הפריט ומקבלים את מסמך היצוא.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
החלפתי ראש ועדיין רק צד אחד מנגן. מזל שלא השקעתי כסף...

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
סיכום סיפור הראש שלי (גם בפטיפון וגם על הכתפיים) ויש מה ללמוד.

הסיפור התחיל שערוץ שמאל הפסיק לנגן - רק בפטיפון. הפעולה הראשונה שעשיתי זה להפוך את החיווט מהראש לזרוע - כך שהיציאות של ערוץ שמאל מחוברות לכניסת ערוץ ימין בזרוע ולהיפך. ערוץ שמאל חזר לנגן, ערוץ ימין השתתק - המסקנה הברורה: ערוץ שמאל בראש מנותק.

חיכיתי לראש חלופי ממישהו ואני שמח מאוד מאוד שלא התפתיתי לבצע שום מדידה חשמלית על הראש המקורי שלי אותו אני מאוד אוהב.

הגיע הראש השני, התקנתי אותו ו..... ערוץ שמאל הסרבן ממשיך לשתוק. אז הבעייה לא בראש! די מפחיד במקרה שלי מפני שיש לי מגבר ראש וספק נפרד למגבר הראש הרבה "בלגאן על הקו" עד לכניסה למגבר.

דבר ראשון - בדקתי את ההולכה בכבל מהספק למגבר - נמצא תקין (מי שלא מבין את המשמעות של כבל מספק הראש למגבר, זו לא בעיה בראש שלו, זה קשור למבנה המיוחד של הספקים של NAIM).

נשארו שתי אופציות או בעיה במגבר ראש או בעיה בזרוע על אף שבהחלפת החיווט בראש הערוצים עבדו מה קורה פה?

פירקתי את הראש, בדקתי הולכה בזרוע ובשביל הנוחות השתמשתי בחיווט של הראש כמאריך מהכניסות לזרוע. מגיע לחוט הכחול - נתק, אין הולכה למוצא הזרוע. בודק עוד פעם - הנתק נשאר צוחק בפה מלא, תבדוק כמה שאתה רוצה, אני הנתק נשאר פה ולא זז לשום מקום.

בליית ברירה, על אף שזה נראה לי הזוי, בדקתי את ההולכה של החוט הכחול עצמו - נתק. בודק מהכניסה הפיזית של הזרוע למוצא הזרוע - יש הולכה. החוט הכחול המניאק הוא המנותק! אני מסתכל על החוט שנראה חדש תמים ושלם ותוהה - איך לעזאזל המניאק הזה התנתק? הוא יושב במקומו ואף אחד לא נוגע בו!

החוט הכחול המנותק הוא זה שיצר אצלי את האשליה שהראש מנותק. וברור שכשהחלפתי ימין עם שמאל התקלה החליפה צד. מה שעצוב, שאף אחד מכל מי ששוחחתי איתם לא הציע לי לבדוק את החיווט מהראש לזרוע, ככל הנראה זו תופעה לא שכיחה.

לסיכום: אם "מתנתק" לכם צד בראש, לפני שאתם מתייעצים, לפני שאתם מפרקים את הראש, לפני שאתם מרכיבים ראש אחר, לפני שאתם פונים ליבואנים, לפני שאתם כותבים בפורום בחו"ל ולפני שאתם מתכתבים עם מחדשי ראשים בחו"ל (שימו לב כמה פעולות בגלל חוט באורך של שלושה ס"מ!!!:() תבדקו את החיווט מהראש....

אריה

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
ובא לציון גואל :בעד:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור