ראש חדש ל AT - בהזדמנות! ושאלה לגבי חידוש ראשים

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
על-מנת להיות בטוח ב100%, אני הייתי מוודא עם מד התנגדות שאכן יש נתק פנימי בתוך הראש,
....
זו בדיקה מאד פשוטה ולא מסובכת.
בדיקה זו אמנם לא מסובכת אבל מסוכנת! אסור למדוד התנגדות ראשי MC באמצעות מד התנגדות.
אני ארכיב ראש ישן אחר לבדיקה לפני שאני עושה צעד אחר.
אריה
זה בדיקה ראשונית הכי טובה :בעד:.

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
היה לי בעבר ראש AT 33 שמאוד אהבתי למרות שבניגוד לרוב הראשים של AT שהם מאוד בהירים ראש זה נחשב יותר כהה (פחות בהיר). כמו כן מאוד הפתעתי לטובה מראש דנון 103R שהוא פתוח ובהיר (ממש לא כמו ה 103 הרגיל) ונשמע נהדר למחירו.
לשלטר יש ראשים בהירים יחסית, היה לי בעבר ראש MC יחסית זול של שלטר ה 301 ושאהבתי (וכן שמעתי אצל חבר את ה 501 שגם נשמע נהדר) - היום יש לי ראש שלטר ,5000 הוא קצת יותר יקר (אבל זה כבר תקציב אחר)

מבחינת אופי צליל, הראשים של Shelter מתאימים יותר להגדרה של מאוזנים.

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
רונן היקר סליחה אם אני מפריע אתה מכיר את הראש אתה יכול לשפוך קצת אור.
ואני מאחל לאיש שימצא את אשר חפץ לבו (ורד).

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אתה לא מפריע, ואני כתבתי את מה שכתבתי עם חיוך...
זה פורום של אנשים אינטליגנטים שרוצים לעזור אחד לשני, לא?

ספציפית לראש עליו שאלת - אני לא מכיר אותו ״עם האזניים״, אבל כל הסידרה הזו של ראשי MC של ClearAudio נחשבת מאד ומהוללת מאד.
כמה זה שווה, נתון כזה?
שווה משהו, אבל בערבון מוגבל.

ראשי פטיפון, בניגוד למכלולים אחרים במערכות שלנו (בלי לפתוח מלחמות וודו) - עושים גם עושים הבדל.
יש בפירוש כזה דבר ״אופי הסאונד״ של סדרה מסויימת של יצרן, ואז זה ממש עניין של טעם אישי סובייקטיבי, ואין תחליף לאוזן שלך.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בדיקה זו אמנם לא מסובכת אבל מסוכנת! אסור למדוד התנגדות ראשי MC באמצעות מד התנגדות.

הי וויטאלי,
כן, מאד מסוכן עם המודדים הישנים של פעם, הזרם גבוה ושורף את הסליל...
גם גורם לאינדוקציה ומיגנוט של הראש ופגיעה בטווח דינמי של הרפרודוקציה.
אך המודדים המודרניים מזרימים זרם קלוש לצורך המדידה, ואחרי הכל מדובר כביכול בראש מת, שאפשר למדוד חפשי גם ללא הרדמה:).
הרבה מאד לא מודעים לעובדה שגם מגברי ה-PHONO שלהם עשויים להזרים זרם דרך הסליל של ראש הפטיפון שלהם.. במיוחד במקרה שאין קבלי כניסה, כשיש כניסה עם צימוד DC . :D

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
הם לא אמרו קליר אודיו
הם אמרו אודיו טכניקה.

חוץ מזה אנשים מנסים פה להתמודד עם תקציבים של 1500 עד 2000 שקלים, ואתה מבקש "לשפוך אור" על ראש שעולה פי 6...
תן לכולם לקחת אויר..
הראש שהצעתי זול בהרבה והוא עדיין לא בתקציבו :rolleyes:

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
אך המודדים המודרניים מזרימים זרם קלוש לצורך המדידה, ואחרי הכל מדובר כביכול בראש מת, שאפשר למדוד חפשי גם ללא הרדמה:).
היית צריך להדגיש זאת :), לא כולם מחזיקים מדי התנגדות דיגיטליים. לגבי ראש מת - אין לדעת לפני בדיקה, יכול להיות גם ניתוק של headshell lead מהקונקטוטר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דבר עם אמיר ארמה.
הוא יכול לסדר לך תיקון לראש במחיר הוגן.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
דבר עם אמיר ארמה.
הוא יכול לסדר לך תיקון לראש במחיר הוגן.
יופי, סוף סוף נמר הגיע :)

ואם נניח לא מעוניינים בתיקון בגלל שאלת האמינות / אובדן-אמון?
על איזה ראשים למשל היית ממליץ לאריה לפי הצרכים שהוא הגדיר?
(וזאת רק אם אין לך מיגבלה אתית מבחינת האתר להמליץ על סחורה של יבואנים ספציפיים)

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הראש שהצעתי זול בהרבה והוא עדיין לא בתקציבו :rolleyes:
עוד לפני שהצעת, אריה הסביר ברור מאוד למה הוא לא מעוניין בו אפילו אם הוא כן הייה בתקציבו:
בזמנו קיבלתי לשמוע את ה OC9 על הפטיפון שלי והתאכזבתי מאוד מהבהירות שלו
אני לא אקנה את ה OC9 גם אם יהייה לי את התקציב הדרוש.

ועוד לפני שהצעת, אריה גם הגדיר תקציב של 2000 ש"ח. הלינק שהפנית אליו
מדבר על מחיר של $699, שזה כ-2700 ש"ח לפני הובלה ומיסוי.

אז למה לחזור על זה? :(

עמיר

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
עוד לפני שהצעת, אריה הסביר ברור מאוד למה הוא לא מעוניין בו אפילו אם הוא כן הייה בתקציבו:

ועוד לפני שהצעת, אריה גם הגדיר תקציב של 2000 ש"ח. הלינק שהפנית אליו

מדבר על מחיר של $699, שזה כ-2700 ש"ח לפני הובלה ומיסוי.

אז למה לחזור על זה? :(

עמיר
מי רוכש בארה"ב ?
http://www.ebay.com/itm/audio-techn...373be34&pid=100011&rk=1&rkt=5&sd=121794828523
תגיע כולל מסים והובלה ל- 2000 ש"ח בדיוק.
אבל מימלא לאוזניו הוא אנליטי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מפתיע שהדגם של ה-PHONO SECTION כלל לא נלקח בחשבון בבחירת הראש האופטימלי לקדם מגבר שלו... ואולי זה רק אני שלא מכיר את הציוד ש-אריה מחזיק.
אגב, הספק התעורר מיידית כשראיתי שחברים מציעים לו לרכוש ראש עם עכבת סלילים של 12 אוהם..:)
אלא אם הוא משתמש בשנאי מתאם עכבות...

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
כל הקטע עם הראשים יש בו הימור.

המליצו לי על ראש AT 33 שאמור להיות "כוכב" בין הראשים הזולים כ- 1800 ש"ח.
הרבה ממליצים על ה DENON 103 אבל מישהו שאני סומך על התרשמותו אינו אוהב אותו אז ירדתי ממנו.

אריה

ה103 וה103r הם לדעתי הרבה יותר טובים מAT גם בכפול כסף
הבעיה שרב האנשים לא יודעים להוציא מהם צליל טוב בגלל שידוכים לזרועות לא נכונות/ פונו סטייג'ים לא מתאימים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מפתיע שהדגם של ה-PHONO SECTION כלל לא נלקח בחשבון בבחירת הראש האופטימלי לקדם מגבר שלו... ואולי זה רק אני שלא מכיר את הציוד ש-אריה מחזיק.
אגב, הספק התעורר מיידית כשראיתי שחברים מציעים לו לרכוש ראש עם עכבת סלילים של 12 אוהם..:)
אלא אם הוא משתמש בשנאי מתאם עכבות...
אני משתמש במגבר ראש NAIM PREFIX שהמיוחד בו שהוא מותקן בתוך הפטיפון צמוד למוצא הזרוע. לכן יש לי נטייה מאוד חזקה "להידבק" ללין.
המערכות של NAIM יוצרו בזמנו ספציפית לראשים של לין.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ה103 וה103r הם לדעתי הרבה יותר טובים מAT גם בכפול כסף
הבעיה שרב האנשים לא יודעים להוציא מהם צליל טוב בגלל שידוכים לזרועות לא נכונות/ פונו סטייג'ים לא מתאימים.
ואיך ה 103 על זרוע של לין?

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם "לטעות" בהקשר זה הוא לא לקנות את הראש שהכי לטעמך שנגיש לך ואתה יודע על קיומו, בתקציב שלך, אז בהחלט אתה יכול לטעות בהתעקשות על לין דווקא, וזאת עוד רק מהשיקול המוטעה שפעם, כשייצרו את הפונו סטייג' של ניים, התאימו לראשי לין של פעם.

כבר אז ייתכן שאפשר הייה לקבל תוצאות טובות יותר עם ראשים אחרים באותו תקציב.

והיום הראשים של לין כנראה אחרים, כך שכבר לא מובטחת התאמה מיוחדת,, ובטח שלא מובטחת אי-התאמה לאחרים, שיכולים להיות טובים יותר מלין, והכל רק בהקשר של הטעם שלך, בתקציב שלך ובמערכת שלך.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
כן..
אך קיימת החובה להצמד להתאמה לתכונות הזרוע ולהתאמה לקדם המגבר שנמצאים ברשותו, גם אם מדובר בראש מתוצרת אחרת. ורק מתוך הראשים שעומדים בתנאים הללו הוא יכול לבחור לפי טעמו. אחרת זה מתכון ל-שדרגת אין סופית.

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני מניח שגם היום לין יודעים שהחלק הגדול של הלקוחות שלהם מחזיקים בפטיפונים וזרועות של לין.

עמיר, גם לפני 30 שנה אודיופילים רבים השתמשו בראשים של יצרנים שונים עם השילוב של לין וניים כך שאתה צודק בנקודה זו. בהחלט יתכן שראשים מיצרנים אחרים נותנים תוצאות מדהימות עם לין/ניים. הבעיה שלי היום שאין לי תקציב לקנות ראש ברמה של ה KARMA שהיה בזמנו יקר מאוד. המחליף של ה KARMA הוא ראש מוצלח מאוד של לין בשם TROIKA. המליצו לי לחפש ראש גמור של TROIKA ולשלוח אותו לחידוש, אבל זה כבר ממש פרויקט.

מה שעולה כרגע שאת הראש שלי אני יכול לחדש בעלות של 2000- 2500 ש"ח בכמה מקומות. אני מעריך שלאחר החידוש הראש שלי יהיה טוב בהרבה מכל ראש חדש שעלותו דומה. פה מעניין לשמוע את דעתו של נמר.

אריה

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
ואיך ה 103 על זרוע של לין?

אריה

לא יתאים.
הDL110 עובד מעולה עם הIttok!
אם אהבת את הצליל של אודיו טכניקה, הייתי מנסה דיינווקטור 20x2 , ואולי קצת יותר חמים
אורטופון קווינטט ברונזה.
אין לי ניסיון עם הAT OC9III החדש, אבל גם הוא נראה מעניין ואמור להתאים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור