אבל עמיר - זה בדיוק מה שקראתי על אודיפיליה במשך כל חיי בערך.
לא, לא כל מה שקראת היה תחת ההגדרה "אודיופיליה".
אני לא מכיר אדם שתעמיד אותו מול סאונד של טרזיסטור או סאונד של מערכת ויגיד שמעדיף טרזיסטור .
או מערכת טובה באוטו שכל אדם יכול להעריך או מסיבה או השד יודע מה .
אולי אף אחד לא יעדיף טרנזיסטור, אבל 15dB+ כן, ויש כאלה שזה משה שהם מעדיפים באוטו, או יותר, לא? אז אלה שאוהבים באס מפוצץ באוטו לא אודיפילים מבחינתך? אוקיי.
אתה טוען שאודיפיליה זה אהבה לסאונד טוב .
אם הייתי יודע את זה בגיל 16 לא הייתי מתחיל
בעצם כל הוויכוח כאן הוא על השוליים. רוב האנשים בכלל אוהבים רק שירים ומוזיקה, ולא ספציפית כישות נפרדת ומובחנת את הסאונד שיוצא מהמערכת (או מהאוזניות).
אולי רוב אלה מהסאונד ממש חשוב להם מגיעים איכשהו לעולם של hi-fi ובסופו של דבר מעדיפים אותו.
אבל קיימים כאלה שלא, כמו אוהבי הבאס המפוצץ באוטו, שאולי יש מביניהם שמה שהם בעצם אוהבים בזה זו קר תשומת הלב ולעצבן את כולם ושיקפצו, אבל חלק ממש אוהבים את הסאונד. אולי אתה בז להם, ומעדיף לחשוב על אודיופילים כעל גזע עליון, אבל מבחינתי הם אודיופילים לכל דבר ועניין.
ויש אולי גם את אלה שאוהבים את הסאונד במועדונים -- ווליום מפוצץ, באס שנותן מכות בבטן, גבוהים שעושים חורים באוזניים, ורוצים את זה ככה גם בבית.
אנחנו מדברים פה הרבה על שחזור מוזיקה.
אתה מדבר על שחזור מוזיקה, אבל לשחזר זה לבנות מחדש את מה שהיה, אבל ההקלטה לא משמרת את מה שהיה, ולכן השמעתה לא משחזרת את מה שהיה.
וכשמדובר במוזיקה מוגברת, בדרך כלל מקליטים את הפלט של המיקרופונים והציוד האלקטרוני ישירות, ולא את הצליל שיצא מהרמקולים שהשמיעו את מה שבעצם היה בפועל, כך שגם כאן לא באמת משחזרים משהו.
וחוצמזה, הרדיפה אחרי שיחזור -- ובדרך כלל מתכוונים לשיחזור ההופעה ולא לשיחזור ההקלטה -- היא די טיפשית, כי המאזין לא יודע מה היה במקור, והוא לא יודע אם מה שהוא שומע קרוב או רחוק ואם שינוי שהוא עושה מקרב אותו או מרחיק אותו משיחזור אמיתי.
הרבה יותר הגיוני לבחור את מה שנהנים לשמוע ולא את מה שמדמיינים שהוא כן או לא "שיחזור" של משהו ערטילאי.
אני מבין שלדעתך, אודיופיל "אמיתי" צריך לבחור היי-פיי, מקסימום עם התאמות קטנות, ואני לא חושב שיש הרבה משמעות ל"אמיתי" בהקשר של אודיופיל , ואין מגבלות על מה שהוא חייב לכאורה לבחור כדי להיחשב אודיופיל, אלא להיפך, עצם האהבה שלו לבחירות שלו היא זו שמגדירה אותו כאודיופיל