מוקוס,
ניצחת כמו בכל הפעמים שהתווכחנו. הצלחת לסובב ולעשות מניפולציות זולות לסלף ולעוות את מה שאני כותב לך וכל מה שכתבתי לך היה מנומק מפורט וקל להבנה על ידי כל הדיוט. רק מה אתה לא מצליח לקרוא ולהבין מה אני כותב לך אז אתה מתפתל ומסתובב ומסלף את כל מה שאני כותב כאן.
אני מדבר על עומק שדה ואתה מנסה לסובב את העניין מדוע לא לקנות עדשות למצלמות קרופ. אתה מבין מה אתה עושה? אין לך שום טיעון הגיוני שיכול בכלל לתת תשובה אז אתה מתחמק, מסלף, מעוות העיקר שתהיה צודק...
הנה קבל ממני שיעור חינם ותלמד פעם אחת ותסתום את הפה שלך ילד
פורמט FF הינו הפורמט ממנו מודדים אם זה חדש לך... לא מודדים או משווים לגודל חיישן של APC-H (קרופ בעברית) כי הפורמט הזה שייך רק לעידן הדיגיטלי ולכן משווים רק לפורמט FF שהיה קיים בעידן הפילים.
אני מעוניין לחשב את עומק השדה המקביל לעדשת 85 מ"מ בפורמט מלא בצמצם 2.8
נתונים:
איך הגעתי לזה? נאכיל אותך בכפית יא טרול
מחשבון חישוב אורכי מוקד בין פורמטים:
DEPTH OF FIELD CALCULATOR
Camera Type - 35mm Full Frame
Selected Aperture - f/2.8
Lens Focal Length - 85mm
Focus Distance - 2m
חישוב עומק שדה לפי נתוני עדשת FF:
Closest acceptable sharpness: 1.98 m
Furthest acceptable sharpness: 2.02 m
Total Depth of Field: 0.05 m
עכשיו בשביל לדעת איזו עדשה ואיזה צמצם מקביל יתן לי את אותו עומק שדה בפורמט m4/3 שאותו אוכל להשוות לדוגמא מלמעלה תוכל לחשב במחשבון הבא
מחשבון לחישוב צמצם מתאים לעדשות m4/3 שתתן לי תוצאה מקבילה לעדשת FF
http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/digital-camera-sensor-size.htm
Sensor #1 - 35mm Full Frame
Selected Aperture - f/2.8
Lens Focal Length - 85mm
Sensor #2 - Digital SLR with 4/3" Sensor
Required* Focal Length: 43mm
Required Aperture: f/1.4
If the same perspective is desired *
חישוב עומק שדה לפי נתוני עדשת m4/3:
Closest acceptable sharpness: 1.95 m
Furthest acceptable sharpness: 2.05 m
Total Depth of Field: 0.1 m
עכשיו בוא תסביר לי בבקשה איך הנתונים הנ"ל מסתדרים עם המשפט חסר כל ההגיון וההבנה שכתבת בצהריים....
פורסם במקור על ידי mokes
אני לא בא בטענות נגד הכותב... אני חושב שהקורא במקרה זה לקח את משמעות הנכתב הרבה יותר מדי רחוק..... אפשר להשיג עומק שדה צר עם 4/3, העדשות קיימות, ושוב ושוב ושוב אני חוזר - תשווה מול קרופ ולא מול FF ואז בכלל כנראה שה 4/3 מנצח באופן מוחלט בחלק מהמקרים - גם בעומק שדה.
בוא בבקשה ותצא חכם ותסביר לי איך אין הבדל בעומק שדה ואל תשווה לקרופ כי מחשבים תמיד מול חיישן FF כי זה הסטנדרט ומן ההתחלה השוותי לפורמט מלא FF ולא מול חיישן קרופ.
FF DOF = Total Depth of Field: 0.05 m
m4/3 DOF = Total Depth of Field: 0.1 m
צא ולמד יש לך הרבה מה ללמוד ובעיקר דרך ארץ!
שאין מה להגיד אז נוח להסתתר במשפטים של
פורסם במקור על ידי mokes
או שתבוא עם טיעון טכני מדוע אני טועה?
טעית והטעית מההתחלה ושכתבתי אתמול בלילה שאין לי כוח להתווכח איתך כי אתה מקרה אבוד ידעתי מה אני אומר... לצערי לא יכולתי להתאפק מול השטויות שלך ולומר לך פעם אחת ולתמיד אתה קשקשן שלא מבין דבר ולו חצי דבר בצילום. כל הידע שלך הוא בקושי עיוני ואתה לא מבין שום וכלום.
יאפ... אני פלצן FF שלפחות יודע על מה הוא מדבר ויודע לקרוא ולהבין מה הוא קורא.
זאת בניגוד אליך
אשכרה ניצחון הבערות...