מוקוס בוא נעשה סדר בדברים בבקשה...
ציטוטים שלך...
פורסם במקור על ידי mokes:
ולעצם העניין שאתה העלית: בעלת עומק שדה זהה. לחלוטין. וכמובן חשיפה זהה. כל מה שחיישן קטן עושה זה קרופ. הדברים היחידים שמשפיעים על עומק שדה הם צמצם, אורך מוקד, ומרחק צילום מהאובייקט. אני מאוד מקווה שתסכים איתי שהעובדה שעושים קרופ (דרך חיישן או דרך תוכנה או דרך הדפסה בחדר חושך) לא פתאום משנה את הצמצם מ 2.8 ל 5.6.......
הכל נכון..... (כולל המשפט האחרון). אבל לצאת באמירה כוללנית (לא שלך יואל) ש 2.8 על 4/3 שווה מכל הבחינות ל 5.6 על FF זה פשוט לא נכון - והראיתי איך שאורך מוקד זהה וצמצם זהה על FF יכול לתת תמונה זהה לזו ב 4/3, עם אותם נתוני צילום בדיוק - רק תעשה קרופ.
יואל, חיישן בגודל אחר מחייב עדשות אחרות, ונותן גם חוויה צילומית שונה. לא על זה הויכוח. הויכוח הוא על אמירות כוללניות שהן גם לא נכונות במובן הטכני. בסופו של יום ניתן להוציא צילומים נהדרים בכל הפורמטים, וכן, אפשר להשיג עומק שדה שטוח גם ב 4/3. לא כל דבר מתאים לכל אחד ולכן יש מקום ל FF, מדיום פורמט, APS-C, וכו'. כל מה שאני אומר הוא שלחובב המתקדם, מיקרו 4/3 מגיעים כעת לביצועים נהדרים עם מבחר מרשים של עדשות, מה שמשנה את התמונה בשוק לקהל זה. אגב - מתחילים לראות לא מעט צלמים מקצועיים שגם מתחילים להשתמש בפורמט זה.
מי שלא טורח לקרוא עד הסוף ולהבין מה שהוא קורא ואחר כך יוצא בהערות "טכניות" שמראות בורות בנושא זה אתה... כן כן לתשומת לב המנהלים.
אם תקרא שוב פעם את מה שכתבתי לא אמרתי כלום על איכות תמונה, גודל, משקל, חדות, צבעים ויתרונות m4/3. במקום להתפתל ולנסות לצאת חכם או צודק באמרות של איכות תמונה וכו' תקשיב טוב למה שכתבתי ואולי פעם אחת תפנים שטעית ושזה בסדר לטעות ואולי תפסיק עם הגישה של הקוזאק הנגזל של ל"תשומת לב המנהלים פה".
אני דיברתי על עומק שדה ועל ההבדלים בין עומק שדה המתקבל בפורמט m4/3 מול חיישן FF ושמחיר העדשה החדשה של פנסוניק הוא 1300$ שלטעמי קצת יקר בשביל לקבל עומק שדה מקביל לצמצם f/5.6 על מצלמת FF.
עכשיו בוא נעשה הדרכה קלה בחישוב עומק שדה
חיישן m4/3 קטן והוא בעל קרופ פאקטור של X2 לעומת חיישן FF. ולכן שרוצים להשוות זווית ראיה שתהיה מקבילה לזווית ראיה על מצלמת FF מכפילים פי 2.
סימוכין #1 מתוך אתר four-thirds.org האתר הרשמי של פורמט m4/3
●Angle of view and focal length
The angle of view represents the subject range that can be imaged with the image sensor, and is expressed in degrees. The shorter the focal length of the lens, the greater the angle of view (i.e. the lens is wide-angle), and the longer the focal length, the smaller the angle of view (i.e. the lens is telephoto). The angle of view is determined by the lens' focal length and the image sensor's diagonal length, and usually expressed with the following formula.
With the Four Thirds system, the diagonal length of the image sensor is about 1/2 that of 35mm film. This facilitates the conversion of the focal length required for a given angle, which is about 1/2 of the focal length of the 35mm film camera lenses. Users who are accustomed to the traditional 35mm film camera can easily estimate the angle of view of a Four Thirds camera (for example, a 14-50mm lens for Four Thirds camera is equivalent to a 28-100mm lens for 35mm film camera).
מכיוון שהחיישן של m4/3 מחייב הכפלה של פי 2 בשביל לתת את אותה זווית ראיה על מצלמת FF גם ערך הצמצם משתנה פי 2 (2 סטופים).
עדשת LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 ASPH בפורמט m4/3 תתן זווית ראיה המקבילה לעדשת 50 מ"מ בפורמט FF (סימוכין #2 תחת specification)
ולכן שמשווים את הצמצם של העדשה הזו מול עדשת 50 מ"מ הכפלת אורך המוקד מכפילה גם את הצמצם.
אז לצורך הדוגמא אני שוב אשתמש בעדשת LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 ASPH ושאכניס את נתוני העדשה למחשבון ואשווה את זווית הראיה והצמצם אני אקבל שעל מנת להשוות לפורמט FF עדשת LEICA DG SUMMILUX 25mm / F1.4 ASPH תהיה מקבילה לעדשת 50 מ"מ עם צמצם f/2.8 בפורמט FF.
סימוכין #3 מחשבון הבדלי עומק שדה בין עדשות ופורמטים
מכיוון שיש הבדל בעומק שדה בין צמצם 1.4 לבין צמצם 2.8 יש הבדלים בעומק השדה בין הפורמטים. ופורמט FF יתן עומק שדה רדוד יותר משמעותית מאשר פורמט m4/3
סימוכין #4 מתוך אתר ויקיפדיה בנושא m4/3.
Larger crop factor (2x multiplier versus APS-C's 1.6x) means greater
depth-of-field for the same equivalent field of view and f/stop on full frame cameras. This is a slight disadvantage in achieving out-of-focus backgrounds compared to APS-C but significant compared to Full Frame 1.0x multiplier
פורסם במקור על ידי יואלפלרמן:
מה פירוש אותם נתוני צילום בדיוק? אם הזווית זהה והחיישן שונה, אורך המוקד שונה ומכאן עומק השדה בצמצם נתון שונה אף הוא.
כלומר, כדי לשמור על אותו עומק שדה, צריך להשתמש במספר צמצם אחר.
והוא צודק ב 100% שאתה מכפיל את אורך מוקד העדשה בשביל להשוות אותו ל FF אתה גם משנה את הצמצם.
עכשיו מהדוגמא שאתה כתבת
ולעצם העניין שאתה העלית: בעלת עומק שדה זהה. לחלוטין. וכמובן חשיפה זהה. כל מה שחיישן קטן עושה זה קרופ. הדברים היחידים שמשפיעים על עומק שדה הם צמצם, אורך מוקד, ומרחק צילום מהאובייקט. אני מאוד מקווה שתסכים איתי שהעובדה שעושים קרופ (דרך חיישן או דרך תוכנה או דרך הדפסה בחדר חושך) לא פתאום משנה את הצמצם מ 2.8 ל 5.6.......
זאת אומרת שאם אני מצלם עם אייפון 4S שיש לו עדשה מקבילה ל 23מ"מ עם צמצם 2.2 אני אקבל את אותו עומק שדה אם אני אצלם עם עדשת 23 מ"מ בפורמט FF ועם צמצם 2.2 ???? (lol)
חביבי חסר לך הרבה מאד ידע טכני אם המשפט שכתבת הוא שעומק השדה זהה לחלוטין ושזה רק קשור לקרופ... צא ולמד ואני ממליץ לך בחום להרשם עוד היום לקורס יסודות צילום בשביל להשלים את החסר.
וכן כן תפנה למנהלים ותדווח כי אני כן פונה אליך באופן אישי כי נמאס לי כל פעם מהויכוח איתך שאתה חייב לומר את המילה האחרונה גם אם אתה טועה ומטעה. ואתה טועה ובגדול! ובמקום לומר סליחה טעיתי אתה מתפתל כמו תולעת עם אמרות על איכות תמונה וחדות וזה לא מהות הויכוח בינינו ואתה מסיט אותו בשביל לנסות לצאת חכם מה שרק מוכיח שאתה לא.
יואל, חיישן בגודל אחר מחייב עדשות אחרות, ונותן גם חוויה צילומית שונה. לא על זה הויכוח. הויכוח הוא על אמירות כוללניות שהן גם לא נכונות במובן הטכני. בסופו של יום ניתן להוציא צילומים נהדרים בכל הפורמטים, וכן, אפשר להשיג עומק שדה שטוח גם ב 4/3. לא כל דבר מתאים לכל אחד ולכן יש מקום ל FF, מדיום פורמט, APS-C, וכו'. כל מה שאני אומר הוא שלחובב המתקדם, מיקרו 4/3 מגיעים כעת לביצועים נהדרים עם מבחר מרשים של עדשות, מה שמשנה את התמונה בשוק לקהל זה. אגב - מתחילים לראות לא מעט צלמים מקצועיים שגם מתחילים להשתמש בפורמט זה.
אני באמת מנסה למצוא את הקשר בין הויכוח של עומק השדה וההבדל בפורמטים לבין פורמט m4/3 הוא נהדר לצלם חובבן. באמת... אין לך מה לומר ואין לך שום ידע בסיסי בשביל לבסס את הטענות שלך אז אתה מתפתל ומנסה למצוא זווית חדשה לצאת ממנה...
צא ולמד!
ומכיוון שאני יודע שתגובה שלך בוא תבוא ושתהיה חייב לומר את המילה האחרונה כי זאת המחלה שלך. אז אני מאד אשמח לקרוא איזה טיעונים אתה תביא כנגד... בפעם שעברה שעברנו סיבוב ויכוח דומה הבאת ציטוטים ולינקים למאמרים ושלחת את ליאור ואותי לקרוא אותם. אבל מה... הציטוטים והמאמרים שהבאת אמרו בדיוק את ההיפך שאתה ציטטת והוכחנו לך לא פעם אחת שאתה טועה ואתה המשכת בשלך... תשתדל הפעם למצוא חומר קצת יותר טוב בגוגל בשביל להפריך את טענותי.
יום טוב,
ליאור