- מעורבות
- 753
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/sustainability
הייתי שם וירדתי מזה כשהבנתי את המחיר.הי Cloudy,
האמת שהצורך שלי ממש לא מסתכם בביצועים של רסיבר שעולה כ- 4,000 ש"ח, ועם זאת ציינתי בכתבה "ליכולת השדרוג הזו כמובן שיש מחיר, מכיוון שה-Altitude 16 גם עולה פי שלוש מכל רסיבר פרימיום אחר."
העליתי כאן על הכתב נושא מדם ליבי. העובדה שרכשתי רסיבר ב- 15,000 ש"ח ולאחר מספר שנים מועט הוא הופך לא רלוונטי, קשה לי ולרבים אחרים.
אם תתעמק בכתבה אני מאמין שתוכל למצוא כאן מספר רב של דוגמאות שתוכל להזדהות עימם.
מה אומר?
הי omi,כתבה יפה תמיר.
נושא חשוב וחם בקיימות של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה הוא הזכות לתקן, the right to repair.
דרישה שמוצרים לא ייזרקו עם התקלה הראשונה. שיפרסמו תוכניות, מעגלים ומודולים של מוצרי אלקטרוניקה, לאפשר תיקון ע"י גוף שלישי.
לפני שבועיים בערך הייתה כתבה בנושא באחד מערוצי הטלויזיה המרכזיים, הראו איך מקררים חדשים, מהבסיסיים, שובקים אחרי שנים מועטות לעומת המקרר המקורי של פולה ודוד בן גוריון מתוצרת 'אמקור' שעדיין עובד עם תיקונים פשוטים פה ושם.
קיצור מכוון של תוחלת חיים של מוצרי צריכה (קונסומר) הוא דבר שמאחוריו שיקול כלכלי, תופעה מכוערת כלכלית ומזהמת סביבה, כשאני רואה את התור של הזומבים ה'נאורים' שעומדים בתור מול חנות 'אפל' למטרת החלפת הפלצפון משנה קודמת אני מרגיש שאבדה התקווה.
כמעט התפתתי לציין את טטה כחברה שעשתה ציוד עם כרטיסים עוד בשנות ה 90.אני הגעתי לתוצאה סוף גם עם פרוססור טטה פרמיטיבי בן 20 בלי שום כיולים, לא הייתי מחליף אם לא היה מת.
החיסרון היה שאם הייתי רוצה לשנות משהו בצליל זה היה מחייב החלפת ציוד, מה שהיום שינוי מתבצע ע"י שינוי פרמטר\ים בכיולים.