קיימות - האם הגענו ליעד?

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
753
נקודות
113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/sustainability

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
שמע, אם אתה מוכן לקנות ממני רסיבר במחיר 60,000 ש"ח (Trinov Altitude 16) כשהצורך שלך מסתכם בביצועים של רסיבר שעולה 4,000 ש"ח, אני אדאג לך לשדרוגים בחינם. איך אני אה? יותר טוב מטרינוב?

בנוסף, יצרני סלולר ניסו ובדקו אפשרות לבניית מכשיר מודולרי, אבל אריזת הרכיבים בנפרד, יצירת מחברים ופתיחת המערכת גרמו לעלייה ניכרת בעלויות, במשקל, בנפח ובנקודות כשל אקוטיות. מעבר לזה, גם על מערכת משתדרגת מתישהו אובד הכלח. בשורה התחתונה, קיימות זאת סיסמה נפלאה, הקונספט והביצוע בהחלט לוקה בחסר.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
205
נקודות
43
הי Cloudy,
האמת שהצורך שלי ממש לא מסתכם בביצועים של רסיבר שעולה כ- 4,000 ש"ח, ועם זאת ציינתי בכתבה "ליכולת השדרוג הזו כמובן שיש מחיר, מכיוון שה-Altitude 16 גם עולה פי שלוש מכל רסיבר פרימיום אחר."

העליתי כאן על הכתב נושא מדם ליבי. העובדה שרכשתי רסיבר ב- 15,000 ש"ח ולאחר מספר שנים מועט הוא הופך לא רלוונטי, קשה לי ולרבים אחרים.

אם תתעמק בכתבה אני מאמין שתוכל למצוא כאן מספר רב של דוגמאות שתוכל להזדהות עימם.
מה אומר?

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
כרגיל עובדים עלינו בעיניים נו מה חדש ...

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
הי Cloudy,
האמת שהצורך שלי ממש לא מסתכם בביצועים של רסיבר שעולה כ- 4,000 ש"ח, ועם זאת ציינתי בכתבה "ליכולת השדרוג הזו כמובן שיש מחיר, מכיוון שה-Altitude 16 גם עולה פי שלוש מכל רסיבר פרימיום אחר."

העליתי כאן על הכתב נושא מדם ליבי. העובדה שרכשתי רסיבר ב- 15,000 ש"ח ולאחר מספר שנים מועט הוא הופך לא רלוונטי, קשה לי ולרבים אחרים.

אם תתעמק בכתבה אני מאמין שתוכל למצוא כאן מספר רב של דוגמאות שתוכל להזדהות עימם.
מה אומר?
הייתי שם וירדתי מזה כשהבנתי את המחיר.
לפני HDMI היה S-VIDEO וקומפוננט, לפני זה היה חיבור 21Pin ו RCA VIDEO 75 Ohm ולמרות ש HDMI נשאר עימנו זמן רב יחסית, גם הוא מתישהו יעלם.
מאחר ואנחנו לא יודעים מתי נאלץ להיפטר מהכבל הזה (ויפה שעה אחת קודם) לטובת משהו הרבה יותר טוב, זול, נגיש ועוד (לדוגמא USB-C, RJ45) לא הייתי משקיע במכשיר ניתן לשדרוג שיהפוך ללא רלוונטי שניה אחרי ש HDMI ימות.

חמור מכך, אם תסתכל מה קרה בתעשית הרכב והציוד הרפואי בהן יש חלקי חילוף ושדרוגים לרוב, הכניסו 'פטנטים' כביכול לטובת הלקוח והבטיחות שמונעים שימוש ב"חלפים לא מקוריים" כשלמעשה הם כובלים אותך ליצרן ולנותני השירות המאושרים על ידו. בסופו של יום? הציוד הישן שלך מתמחזר יופי במקומות אחרים שלא צריכים את הסטנדרטים העשירים שלך. רוב האנושות עדיין ענייה ממך באופן משמעותי וכמו שיש לא מעט ארגונים שממחזרים טלפונים ישנים עבור מדינות עולם שלישי, גם האלקטרוניקה הגדולה והכבדה יותר יכולה להתמחזר. אם יש לך כסף "מיותר", במקום לשדרג חלק במחיר מופקע ולהיפטר מהחלק הישן שיש בו קרוב לאפס שימוש, תוריש/תמכור את הציוד הישן שלך למי שיעריך אותו וקנה לעצמך חדש.

עריכה: לא שזה משנה לגבי הטיעון, אבל זה מה שאני נוהג לעשות עם הציוד הישן שלי. מוריש, לא מוכר.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
כתבה יפה תמיר.

נושא חשוב וחם בקיימות של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה הוא הזכות לתקן, the right to repair.
דרישה שמוצרים לא ייזרקו עם התקלה הראשונה. שיפרסמו תוכניות, מעגלים ומודולים של מוצרי אלקטרוניקה, לאפשר תיקון ע"י גוף שלישי.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
205
נקודות
43
כתבה יפה תמיר.

נושא חשוב וחם בקיימות של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה הוא הזכות לתקן, the right to repair.
דרישה שמוצרים לא ייזרקו עם התקלה הראשונה. שיפרסמו תוכניות, מעגלים ומודולים של מוצרי אלקטרוניקה, לאפשר תיקון ע"י גוף שלישי.
הי omi,
תודה על המשוב.
הזכות לתקן הוא בדיוק הנושא שהעלה Casey Neistat בסרטון שצירפתי, בו הקליט נציג של אפל שענה לו שעליו להשליך ה-IPOD לאחר שהסוללה שבקה חיים. אגב האפשרות לתיקון על ידי צד ג', אפל מונעת בפועל את היכולת להחליף מסך באייפון 13 על ידי צד ג', מכיוון שרכיב זיהוי המשתמש face ID נהרס בהחלפה. היא הבטיחה שבעתיד תאפשר
https://9to5mac.com/2021/11/09/iphone-13-screen-repairs-face-id/
מסתבר שגם בארה"ב הגדולה, השינוים הגדולים תלויים בצרכנים.
אני מאמין שהאופן בו נבחר את המוצרים יקבע בסופו של דבר את הכיוון אליו תלך התעשיה.
מה אומרים?

• Like
Reactions: omi

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
כתבה יפה תמיר.

בנושא ה HT

חשוב בגלל הנהירה הטכנולוגית קדימה עוד לפני שאמרנו "אינציקלופדיה"...

חשוב שהמוצר יהיה "Future Proof"
זא כבר מקדים טכנולוגית בתשתית.

טרינוב וסטורם אכן דוגמא טובה לכך
אך למדנו זאת גם במחיר צנוע יותר
כמו Anthem למשל
בעיקר הסדרה היוצאת.
(יצאה ב 2015 והייתה רלוונטית טכנולוגית גם לאחר 5 שנים).

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
205
נקודות
43
הי איתי,
תודה על התובנות. להבנתי, האנתם כדוגמת ה- mrx 1120 היה רלוונטי לפרק זמן ארוך יחסית אבל הפך לפחות נחשק מיד לאחר שהושק HDMI 2.1 עם תמיכה ב-8K ו- HDR10, או פורמטים כמו DTS:X Pro ו- IMAX Enhanced מכיוון שגם הוא לא איפשר שדרוג כלשהו.
לדעתי, כמו שההטמעה של DIRAC אוטוטו מוכרזת כמעט בכל עולם הרסיברים, גם המודולריות בשידרוג כרטיסים עשויה להיות מוטמעת.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אני הגעתי לתוצאה סוף גם עם פרוססור טטה פרמיטיבי בן 20 בלי שום כיולים, לא הייתי מחליף אם לא היה מת.
החיסרון היה שאם הייתי רוצה לשנות משהו בצליל זה היה מחייב החלפת ציוד, מה שהיום שינוי מתבצע ע"י שינוי פרמטר\ים בכיולים.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לפני שבועיים בערך הייתה כתבה בנושא באחד מערוצי הטלויזיה המרכזיים, הראו איך מקררים חדשים, מהבסיסיים, שובקים אחרי שנים מועטות לעומת המקרר המקורי של פולה ודוד בן גוריון מתוצרת 'אמקור' שעדיין עובד עם תיקונים פשוטים פה ושם.
קיצור מכוון של תוחלת חיים של מוצרי צריכה (קונסומר) הוא דבר שמאחוריו שיקול כלכלי, תופעה מכוערת כלכלית ומזהמת סביבה, כשאני רואה את התור של הזומבים ה'נאורים' שעומדים בתור מול חנות 'אפל' למטרת החלפת הפלצפון משנה קודמת אני מרגיש שאבדה התקווה.

• Like
Reactions: omi

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
לפני שבועיים בערך הייתה כתבה בנושא באחד מערוצי הטלויזיה המרכזיים, הראו איך מקררים חדשים, מהבסיסיים, שובקים אחרי שנים מועטות לעומת המקרר המקורי של פולה ודוד בן גוריון מתוצרת 'אמקור' שעדיין עובד עם תיקונים פשוטים פה ושם.
קיצור מכוון של תוחלת חיים של מוצרי צריכה (קונסומר) הוא דבר שמאחוריו שיקול כלכלי, תופעה מכוערת כלכלית ומזהמת סביבה, כשאני רואה את התור של הזומבים ה'נאורים' שעומדים בתור מול חנות 'אפל' למטרת החלפת הפלצפון משנה קודמת אני מרגיש שאבדה התקווה.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
אני הגעתי לתוצאה סוף גם עם פרוססור טטה פרמיטיבי בן 20 בלי שום כיולים, לא הייתי מחליף אם לא היה מת.
החיסרון היה שאם הייתי רוצה לשנות משהו בצליל זה היה מחייב החלפת ציוד, מה שהיום שינוי מתבצע ע"י שינוי פרמטר\ים בכיולים.
כמעט התפתתי לציין את טטה כחברה שעשתה ציוד עם כרטיסים עוד בשנות ה 90.
לא שיש לאן לשדרג את הציוד ה(סופר יקר )זה היום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור