קו זינת מתח ישיר למערכת, אכן עושה שינו ענק, עדכון בעמ' 3

n1957

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
18
שלום,
לפני שאתחיל את המסע המייגע של חיפוש כבלים (חשמל, רמקול ואינטרקונקט), הבנתי כי יש לטפל תחילה בקו הזינה למערכת.
כרגע, קו זה עם חוטים של 1.5, וממנו ניזוזים צרכנים נוספים, כגון: תאורה, פעמון כניסה ושקעים אשר מזינים ספקים של ראוטר ומחשב NUC.
מאחר ואין אפשרות לתלת פאזה, אשמח לעצת החברים:
1.
האם מומלץ להשחיל כבל מיוחד, או 2.5 מספק?
2.
באיזה מפסק חצי אוטומט כדאי להשתמש?
3.
האם יש המלצה לצינור מגן ספציפי, אשר דרכו יושחל הכבל?
4.
האם כדאי להתקין שקע אמריקאי או שוקו או את שני הסוגים?
5.
היכן ניתן לרכוש את אביזרי החשמל?

תודה ויום חזרה לשגרה נפלא.

HOTSWAP

מושעה
מעורבות
15
נקודות
3
עקב תקלה במערכת הפורום פוסט זה נחמק...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
תשחיל כבל נפרד
אני השחלתי כבל ירוק שיש בתוכו 3 גידים של 2.5 כלומר בידוד כפול
מפסק חצי אוטומטי 15 אמפר יספיק לנצח
חשוב שלא תהיה מחוברת תאורה לקו הזה
במיוחד תאורת לד יכולה ליצור רעש נורא
חוץ מזה אין מה להשקיע יותר לדעתי

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אם תעשה חיפוש באתר על נושא חשמל וכבלי חשמל תמצא טונות של שרשורים קודמים.
אני מניח שאתה מודע לעניין שבעקרון יש 2 מחנות - מחנה אחד שטוען את מה שקודמיי רשמו ומחנה שני שמתייחס לכבילה כאל רכיב לגיטימי בסטאפ שאם בהחלפתו מתקבלת תוצאה מהנה יותר להאזנה אז סבבה.

היה פה שרשור לפני כמה חודשים ספורים של מישהו שעשה השוואה בין מפסקים חצי אוטומטים שונים. ממליץ לך לחפש אותו ולהתרשם מניסיונו.
תמיד צריך לקחת בחשבון שמדובר בהתרשמות סוביקטיבית של אדם, לא באמת מוחלטת....

תנסה להימנע ככל האפשר מחיבור של צרכנים נוספים לאותו מפסק חצי אוטומטי שיזין את המערכת.
חשוב עוד יותר להמנע מתאורת פלורוסנט, תאורת לד, תאורה עם עמעם, כל מכשיר שיש בו מנוע (מקרר, מכונת כביסה, מזגן, מדיח כלים).
אם אין לך מגבר זולל זרם או אין לך כוונה לרכוש כזה אז 3 כפול 2.5 מ"מ בריבוע בהחלט מספיקים. אם ההפרש הכספי לא גדול אז אולי ליתר ביטחון כדאי לשקול לקחת חוט בחתך 4 מ"מ בריבוע. יש כאלה שטענו לשיפור בסאונד. אני לא בדקתי אז לא יודע לומר.

שקע אמריקאי או שקע שוקו:
המגע בשקע שוקו טוב יותר אבל רוב ההיצע שתמצא (בוודאי בארץ) לכבלי חשמל הוא עם תקע אמריקאי.
יש גם מבחר גדול יותר שקעים אמריקאים בארץ אז אני בחרתי בשקע אמריקאי כפול (דופלקס).
בהצלחה
ארז

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
חשוב לציין שבשונה מאינטרקונקטים, כבלי חשמל לרכיבי המערכת השונים וכד׳, הנושא שאתה שואל עליו כפוף לאי אלו מגבלות חוקיות ואילוצי תאימות.

למשל, לשים כבל 4mm^2 זה פרויקט. גם אם יש לזה השפעה בסאונד (ואת זה אני לא יודע ולא בזה עוסקת התשובה שלי) הביצוע יותר מורכב. כי (וזה מהדברים שעולים לי בראש בשליפה):

א. זה כבל הרבה יותר מסובך לעבודה מאשר 1.5 או אפילו 2.5.
ב. אתה לא יכול לחבר את זה לחצי אוטומט 10 אמפר וגם לא 16 אמפר.

ולך תדע איזה מגבלות יש בנושא הזה בקשר לתקנות החשמל.

לגבי רעש, כן - פלורוסנט ודימר* מייצרים רעש חשמלי במובן מסוים. אבל, גם אם הם יהיו על חצי אוטומט נפרד זה לא יטפל ברעש, כי במקרה שלך החשמל הוא חד פאזי ככה שאם יש רעש - הוא יגיע.

* דימר אלקטרוני לנורות LED שמקבל סיגנל בקרה (PWM, 0-10v, DALI) לא מייצר רעש. לידע הכללי.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ב. אתה לא יכול לחבר את זה לחצי אוטומט 10 אמפר וגם לא 16 אמפר
תקן אותי אם אני טועה אבל אסור לשים חצי אוטומט של 20 אמפר על כבל 1.5 כי הוא לא יכול לשאת את הזרם הגדול ויישרף לפני שהאוטומט יקפוץ אבל למה שיהיה אסור לשים על כבל 4 קוודרד פיוז 16 אמפר, הרי הכבל יכול לשאת על פי התקן 38 אמפר והחצי האוטומט אמור להיות 20 אמפר...
C3B26263-CA60-4982-A3F0-BD7F1D1322DB.png

תמונות מצורפות

• C3B26263-CA60-4982-A3F0-BD7F1D1322DB.png
    C3B26263-CA60-4982-A3F0-BD7F1D1322DB.png
    KB 320.5 · צפיות: 952

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
למיטב ידיעתי צריכים לשמור על התאמה מסוימת בין הכבל למאמ״ת.

ז״א רוצה מוליך 4 ממ״ר - שים מאמ״ת 20 אמפר. שלא יהיה מצב שאין התאמה בין הזרם המקסימלי במוליך לבין הזרם המקסימלי במפסק (שלא לדבר על זה שממש לא בטוח שמוליך 4 ממ״ר יכנס פיזית למאמ״ת C16.)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
חברים, האתר מזכיר שיש להשתמש בחשמלאי ובחוק החשמל גם באודיו!

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
חד משמעית. בוודאי ובעיקר שמתעסקים בתשתית עצמה ולא באיזו נקודת קצה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
רק חשמלאי מוסמך!
תכנן אצלי את כל התשתית
מהארון עד ל-שקעים (כולל)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
חברים, האתר מזכיר שיש להשתמש בחשמלאי ובחוק החשמל גם באודיו!
דיון על חשמל רלבנטי וזה שכל אחד חייב להשתמש בחשמלאי לא פוסל דיון על מה מותר ומה אסור, על תקן ואיכות.
מעבר לכך שעל פי חוק אם אני לא חשמלאי מותר לי לעשות עבודות אצלי בביתי הפרטי אבל אסור לי לעשות עבודות עבור אדם אחר.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
למיטב ידיעתי צריכים לשמור על התאמה מסוימת בין הכבל למאמ״ת.

ז״א רוצה מוליך 4 ממ״ר - שים מאמ״ת 20 אמפר. שלא יהיה מצב שאין התאמה בין הזרם המקסימלי במוליך לבין הזרם המקסימלי במפסק (שלא לדבר על זה שממש לא בטוח שמוליך 4 ממ״ר יכנס פיזית למאמ״ת C16.)
כבל 4 מ״מ נכנס בקלות למאמ״ת 16 אמפר, להשחיל אותו בקיר זה כבר סיפור הרבה יותר קשה.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
דיון על חשמל רלבנטי וזה שכל אחד חייב להשתמש בחשמלאי לא פוסל דיון על מה מותר ומה אסור, על תקן ואיכות.
מעבר לכך שעל פי חוק אם אני לא חשמלאי מותר לי לעשות עבודות אצלי בביתי הפרטי אבל אסור לי לעשות עבודות עבור אדם אחר.
איך הבנת שאמרנו שאסור להתדיין על זה ...ממש לא מבין איך הגעת לזה.

דבר שני אסור לך לעשות עבודות בתוך הבית לבד. זה לא נכון. לפחות ככה נאמר לי ע״י חשמלאי ראשי בדרגה הכי גבוהה שיש בארץ.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כבל 4 מ״מ נכנס בקלות למאמ״ת 16 אמפר, להשחיל אותו בקיר זה כבר סיפור הרבה יותר קשה.
זה שהוא נכנס זה לא אומר שמותר.
כבל 4 מ״מ מיועד למאמ״ת 10 או 16 משומש רק בשביל להעביר זרם בין המפסקים. אסור להשתמש בו עם נקודת קצה בתוך הבית כי זה פשוט לא המטרה. יש להתאים בין עובי וסוג הכבל (יש הבדל בין כבל חד גידי לרב גידי) לבין המאמ״ת.
גם חסר טעם לשים כבל 4מ״מ לכל המרחק עם מאמ״ת 16 בגלל שאתה לא מנצל את הכבל, אז למה לשלם פי 3 ?

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
399
נקודות
83

OYY VEYY :mad:

זה אולי החוק בסעודיה :)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אז ככה, בדקתי את הנושא ומסתבר שהחברים פה צודקים ובאמת עשיתי בעצמי לא מעט דברים שעל פי החוק אסורים, מצד שני לא סומך בכלל על הרישיון של רוב החשמלאים המוסמכים ורק לאחרונה יצא לי לדבר עם חשמלאי מוסמך שאין לו מושג מה ההבדל בין זרם ומתח ומה הקשר ביניהם.
ולכן רק באופן תיאורטי לעיניינינו, אין שום בעיה בטיחותית להרכיב מאמ״ת 16 על כבל 4 אבל זה ממש טיפשי וחסר היגיון.

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אז ככה, בדקתי את הנושא ומסתבר שהחברים פה צודקים ובאמת עשיתי בעצמי לא מעט דברים שעל פי החוק אסורים, מצד שני לא סומך בכלל על הרישיון של רוב החשמליים המוסמכים ורק לאחרונה יצא לי לדבר עם חשמלאי מוסמך שאין לו מושג מה ההבדל בין זרם ומתח ומה הקשר ביניהם.
ולכן רק באופן תיאורטי לעיניינינו, אין שום בעיה בטיחותית להרכיב מאמ״ת 16 על כבל 4 אבל זה ממש טיפשי וחסר היגיון.
יש בעיה בטיחותית
הבורג לא מותאם לכזה עובי של חוט
לכן כשסוגרים אותו הוא לא תופס את החוט כמו שצריך ועלול
מתכון מסוכן לשריפות וגם אם יגמר רק ברכוש הביטוח לא יכסה את הנזק כי זה לא תקני
גם מי שמכיר לא להתעסק עם זה לבד
תזמינו חשמלאי מוסמך מומלץ (לא חייב להיות אודיופילי)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
תראו, לעשות נקודה עולה כמה מאות שקלים. אנחנו מוציאים עשרות אלפים על המערכת, רוצים קו טוב יותר, זה חלק מההוצאה. אבל החיים של אף אחד פה לא שווים את זה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
יש בעיה בטיחותית
הבורג לא מותאם לכזה עובי של חוט
לכן כשסוגרים אותו הוא לא תופס את החוט כמו שצריך ועלול
מתכון מסוכן לשריפות וגם אם יגמר רק ברכוש הביטוח לא יכסה את הנזק כי זה לא תקני
גם מי שמכיר לא להתעסק עם זה לבד
תזמינו חשמלאי מוסמך מומלץ (לא חייב להיות אודיופילי)
מחזיק ביד חצי אוטומט 16 ועוד אחד 20, אותו בורג!
אבל תזמינו חשמלאי...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור