פטיפון בסביבות 33k פרנק שוויצרי.זרוע וראש סביב 13k$

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
אוקיי נניח מכיוון אגו...אבל מה זה המשפט "רכשו בשביל השפוני"
אתה יודע...?שום מוצר אצלי באנאלוג לא נרכש לפני שמיעה...יכול להיות פוקס אבל גם מציאות.ואני מאמין באדיופילים עם נסיון שרוכשים עם נתוח וחישוב מושכל...
שלמה, אתה לא מכיר את אנשי השופוני?
יש כמה כאלה שמסתובבים בינינו.
תתחדש ותהנה, אפשר קישור ליצרן להבין במה מדובר?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שלמה, איך אתה בוחר את המיקום שלהם?
שמתי לב, שהכפתורים ממש על המע'. במקרה אצלך הפטיפון.
הם יכולים להיות גם במרחב החדר?
יכולים להיות במרחב החדר אך זה דורש סובלנות והתמדה היכן למקם.
אך במקרה הזה אפשר לסמוך על הנסיון של מוישה שכבר ניסה בכל המקומות ,מכשירים ומרחב.
היו פעמים ששם במקום מסוים והסאונד "ירד"....אבל זה אומר שבמקום נכון מקבלים תוצאה הרבה יותר טובה ואתה לא יכול להתכחש לאוזניים שלך....תשאל את נמר הוא זה שהסב את תשומת ליבי.אבל אני בחנתי את כל המוצרים ובחרתי את השלושה שלי.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שלמה, אתה לא מכיר את אנשי השופוני?
יש כמה כאלה שמסתובבים בינינו.
תתחדש ותהנה, אפשר קישור ליצרן להבין במה מדובר?
איז יצרן...של הכפתורים?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כמו כל אביזר אקוסטי צריך לבדוק היטב את ההשפעה שלו בכל מקום שמציבים אותו.
כמו שנאמר על ידי הספקטים של הפורום - כל דבר שמוסיפים , מזיזים או משנים בחדר משפיע על הסאונד.
אבל מניסיוני עם ״כפתורים״ של יצרן אחר, ההשפעה של הכפתורים האילו גדולה מאוד.
לטוב ולפעמים פחות טוב.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
כל הנושא האנלוגי מראה לאודיופליה בהגזמה. יש לי מערכת אנלוגית יקרה.כותב מנסיון. אין הגיון. פחות זמינות למוזיקה. רק אילו על תקליטים במצב טוב. לגבי הפטיפון ומסביב-זו תמיד קניה לא מבוססת על האזנה והשוואה באותה מערכת. אז מוכרים ציוד במחירים מטורפים רק כדי להגיע לקהל שמוכן לשלם בכדי לעשות או להרגיש שופוני. לטעמי זה אומר יותר על בעל הפטיפון ומה הוא מחפש מאשר על הפטיפון עצמו. זה כמו לקנות רמקול בלי להאזין ולהשוות
שוב, אני בעל מערכת אנלוגית יקרה וזאת לאחר מספר סבבי שידרוג. ההודעה מיועדת לאילו שלא שידרגו עדיין. אילו ששידרגו-מזל טוב

slim 1900

אני מתקשה להבין על מה אתה מלין? על הפקעת מחירי ההיי אנד בתחום האודיו הדו ערוצי!?
או אולי על זה שהיית פראייר ועבדו עלייך!?

ותסביר לי מה הקשר לנושא השרשור?

במידה שבכל זאת אתה חייב לצעוק ולהזהיר אודיופילים שהצטרפו זה עתה לתחום נישת היוקרה, שרוצים להתקדם ולהשתדרג אל תלכו בדרכי משום שבדיעבד עשית טעות פטאלית, אז אני מכבד את גישתך. למרות זאת אותי לא הצלחת לשכנע!

אני ער לעובדה שקיימים מעט מאד מוצרים ואפשר לומר בודדים בשוק בעלות הגיונית עם -vfm יוצא דופן, ועל זה כנראה נפתח השירשור. מה לעשות שעל יוקרה בתחום שלנו משלמים וזה לא שונה מתחומי נישה אחרים. בכל זאת, יחי ההבדל הקטן. לא מדובר כאן בשעון מצופה זהב 24k או לחילופין עט יוקרתי (במחיר לא הגיוני) שלא ישפר לך את כתב היד כהוא זה או יתקן לך שגיאות כתיב. המחיר ה"מופקע" של מכשירי ההי אנד בהקשר לסאונד הוא בהתאם ליכולות שלהם לשפר בעוד משהו יחודי את המצלול שהסינרגיה שבנית מייצרת, וכמובן שגם כאן יש את הכלל והיוצא מהכלל .

נ.ב אף אחד לא הכריח אותך לקנות את מה שקנית. לא מתאים לך, גילית שעשית טעות, פרסם בלוחות ואל תתבכיין כאילו מדובר בחלב שנשפך.

תהרוג אותי, אני באמת שלא מצליח להבין אנשים כמוך שמגיעים למסקנה שמי שקונה במחיר כביכול "מופקע" עושה זאת אך ורק למען ה"שופוני". אה שכחתי שהתמחור הגבוה של ציוד ההיי אנד נובע רק משום שהוא מכוון לקהל יעד ספציפי שמחפש לנקר עיניים. במילים אחרות, מנסיונך, המחירים הלא מוצדקים אינם מצביעים בהכרח על איכות בניית הציוד, לא על ההשקעה ברכיבים סופר איכותיים, התכנון שלו ובעיקר התוצאה הסופית שהוא נותן, אלה אך ורק על התדמית של מי שרוכש את אותו הציוד . שוב בגדול אתה טועה. אכן כבר ציינתי והערתי בעבר שלא כל אודיופיל יכול להשיג כל ציוד שחשקה נפשו. מה לעשות, עם עובדות קשה להתווכח, ולאור האמור לעיל, לא כל מי שזכה להשתדרג במוצר קצה בהכרח מצביע על היותו אודיופיל נובוריש.

אתה אולי לא יודע אבל יש לא מעט אודיופילים מאד רציניים בארץ שבגלל אקסיומות כשלך מדירים את רגליהם מהפורמים ובעיקר נמנעים להשתתף בשיח האודיופילי המקומי, ואני בטוח שלא רק אותי זה מצער.

לדידך, כל מי שרוכש ציוד היי אנד יקר, קונה "חתול בשק". ממש לא מדוייק. אנשים מקשיבים לציודים, משתתפים בתערוכות, קוראים מאמרים רלוונטיים, ושלא תחשוב שאני חסיד של כתבות (ממש לא) אבל תתפלא שאפשר ללמוד מזה המון, וקיימות עוד שיטות כמו להאזין למערכות של חברים, להתייעץ עם היבואנים השונים וכו.

אם נחזור לרעיון שעומד מאחורי פתיחת השירשור של zs זה בסך הכל היה לשתף אותנו בחוויה אודיופילית מעט שונה שהוא עבר, ומעבר לזאת להוכיח לנו (כמובן לשיטתו) שבסופו של דבר בבניית מערכת היי אנד אייכותית לא מדובר אך ורק בכסף אלה גם ברגש ונשמה . למרות הסינרגיה המכובדת שלו הוא זכה לשדרוג מרשים באמצעות כמה טוויקים אקוסטיים קטנטנים וזאת אחרי ששמע את התוצאה במו אוזניו. מה עוד שמדובר בייצור מקומי, שלא לדבר על העלות היחסית הנמוכה ביחס לעלות הכוללת של המערכת.

שוב תודה לך zs על השיתוף המסקרן

לסיום,
יהיה בהחלט מעניין לבחון את השפעת הטוויקים הנדונים גם על מערכת מבוססת rc יוקרתי שנמצאת במצב כיול אופטימלי כמו של רן מויאל. או לחילופין להתמודד עם אותה המערכת כאשר ה-rc כבוי!

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
כן, על מה אנחנו מדברים פה? :)
הבחור הוא חבר פורום ישנו איתו עוד חבר שביחד הגיעו לייצר אביזרים שמשפיעים משמעותית אקוסטית...
0546799221

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
שלמה , תבוא מתי שתרצה עם הפלא , מעניין , אם זה לא אתה -לא מאמין

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

זו סה"כ אמירה ביקורתית, שבאה מכאלו שלא יכולים להרשות לעצמם מוצר פרימיום כזה. אמירה זו אינה מכילה שם תובנה ממשית בנושא.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אתה יודע...?שום מוצר אצלי באנאלוג לא נרכש לפני שמיעה...יכול להיות פוקס אבל גם מציאות.ואני מאמין באדיופילים עם נסיון שרוכשים עם נתוח וחישוב מושכל...

שלמה, למה להתרגש מקביעה של X או Y רק כי אמר משהו - אמר מה שאמר, זה לא הופך את הדברים לנכונים.
תוציא את האנרגיות במקום אחר ותמשיך להנות מהמערכת.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לפי המיקום בפטפון השוויצרי לא הבנתי עם זה עובד כמשכך על המכשיר או אקוסטית בחדר , מהכרות עם ה״ יצרנים ״ , לא בטוח שהם יודעים

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
לפי המיקום בפטפון השוויצרי לא הבנתי עם זה עובד כמשכך על המכשיר או אקוסטית בחדר , מהכרות עם ה״ יצרנים ״ , לא בטוח שהם יודעים

LOL
נ.ב
שניצל,
מנסיונך העשיר כבר בטח שכחת שלא כל יצרן שמתכנן או יוצר רכיב שקשור לנישה הנדונה מתחייב לנמק לצרכן באיזה אופן זה משפיע על התוצאה דה פקטו. בשביל זה קיימת ביקורת על מוצרים וחידושים בתחום. כך שגם כאן אין לזה משמעות. moshe625 תיאר את ההשפעה של המוצר, ומדבריו אני מבין שהטוויק עצמו בניגוד למה שקיים כיום בשוק עושה גם וגם.

אני גם מניח שכאשר zs בחן את הרכיב הנדון לא עניין אותו אם הוא פועל כמהוד אקוסטי פר אקסלאנס או כמפזר החזרים. מבחינתו הוא חיפש טוויק שייתן לו דבר אחד והוא שדרוג נוסף ויחודי שיענה לטעמו האישי ושעל הדרך יתאים למערכת שלו כמו כפפה ליד. מכאן שפחות עניין אותו באיזה אופן זה עובד.

יתכן שזה קשור לפיתוח שמייחד אותו מהמקבילים שלו בשוק וייתכן שאין כוונה לגלות עד הסוף את האופן שבו הטוויקים האלה עובדים. אז לבוא ולהעביר ביקורת אישית ולא עניינית על "היצרנים", אשר מלווה בדעה קדומה, זה מיותר ובעיקר חסר טעם.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שלמה , תבוא מתי שתרצה עם הפלא , מעניין , אם זה לא אתה -לא מאמין
אני מאמין שתקבל אותי גם ללא הפלא....אצלי כבר זה ממוקם אז אין בעיה להסיר ולהחזיר לאותו מקום:)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
LOL
נ.ב
שניצל,
מנסיונך העשיר כבר בטח שכחת שלא כל יצרן שמתכנן או יוצר רכיב שקשור לנישה הנדונה מחויב לנמק לצרכן באיזה אופן זה משפיע על התוצאה דה פקטו. בשביל זה קיימת ביקורת על מוצרים וחידושים בתחום. כך שגם כאן אין לזה משמעות. moshe625 תיאר את ההשפעה של המוצר, ומדבריו אני מבין שהטוויק עצמו בניגוד למה שקיים כיום בשוק עושה גם וגם.

אני גם מניח שכאשר zs בחן את הרכיב הנדון לא עניין אותו אם הוא פועל כמשכך או כמוצר אקוסטי פר אקסלאנס. מבחינתו הוא חיפש טוויק שייתן לו דבר אחד והוא שדרוג נוסף ויחודי שיענה לטעמו האישי ושיתאים למערכת שלו כמו כפפה ליד. מכאן שפחות עניין אותו באיזה אופן זה עובד.

יתכן שזה קשור לפיתוח שמייחד אותו מהמקבילים שלו בשוק וייתכן שאין כוונה לגלות עד הסוף את האופן שבו הטוויקים האלה עובדים. אז לבוא ולהעביר ביקורת אישית ולא עניינית על "היצרנים", אשר מלווה בדעה קדומה, זה מיותר ובעיקר חסר טעם.
בראשית אני מוכר כחסר טקט , זה לא חדש ,וממש לא מקלקל את הדעה החיובית עלי שהיא קונצנזוס פורומי ,
בשנית ברור לך שמוצר אקוסטי שפוגעים בו גל הקול אמור לרטוט ואולי להשמיע איזה צליל אולטרא סוני או אחר , וברור לגמרי שמוצר רוטט שכזה לא יכול להיות מוצר אקוסטי שאמור לעשות בדיוק ההפך ,כלומר לקלוט רטט ולשכך אותו,למה לדעתך לא יכול לשאול קצת שאלות קשות למרות היותי משופע באביזרים כאלו משני הסוגים ,
בכלל , באם תשאל אותי לגבי השלושה הקטנטנים הללו יחסית לכמות האנרגיה שנוצרת בחדר , נראה לי יעופו לפינת החדר ,
בכלל הבעיה האקוסטית היא ברוב המקרים עד 400 הרץ , כלומר תדרים נמוכים , ב100db יחדרו עד למרתף וקירות הם עוברים כמו חמאה , בכדי להתמודד עם זה צריך מסה,לא 10 גרם אלה עשרות ואפילו מאות קילוגרם,
באמת קצת סקפטי , ובקשר להתיחסות בסוף דברי הקודמים , פשוט מכיר הסחורה בלי להרחיב .

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
נמר היה הראשון לזהות מה האלמנט/רזונטור/כפתור הזה יכול לעשות למערכת שלו. "גם אני רוצה דרמה כזאת במערכת שלי אתם יכולים להדגים לי"?
אז זהו הגענו לשלויימה אני ואודי חמושים
במספר אלמנטים שהוצאנו מהחדרים שלנו ,אבל שלמה אמר שהוא כרגע רוצה לשמוע רק אחד. מיקמנו לו את האחד הזה
ובוםםםםםם! זהו אל תזיזו את זה זה מעולה זה נשאר במקום הזה.
אחרי כמה דקות שאלתי את שלמה אם אפשר למקם עוד אחד? לא לא אין צורך זה מספיק לי ככה .נראה לכם שזה נגמר? הלכתי למקם לו עוד אחד והפעם בצד הרמקול. וואוו מה זה?! זה נשאר פה אתם לא לוקחים את זה בחזרה..
האלמנט השלישי ששלמה לקח היה משהו מאד מיוחד, משהו מאד מפתיע באימפקט שלו ששידרג את המערכת של שלמה בצורה בלתי נתפסת, מדהים!
איך יכול להיות ששלושה אלמנטים יעשו כזה מהפך במערכת הכל כך מושקעת של שלמה? שאלה טובה.
נראה לי שהיה ראוי לציין שאתה מייצר/ מוכר את האביזרים האלה, כך שנדע לקרוא את התיאור שלך בפרספקטיבה הנכונה, כמו שאנחנו יודעים כשקוראים התרשמות של כל עוסק בתחום שמשווק את הסחורה שהוא מייצר/ מייבא/ מוכר.
גילוי נאות בסיסי.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
בראשית אני מוכר כחסר טקט , זה לא חדש ,וממש לא מקלקל את הדעה החיובית עלי שהיא קונצנזוס פורומי ,
בשנית ברור לך שמוצר אקוסטי שפוגעים בו גל הקול אמור לרטוט ואולי להשמיע איזה צליל אולטרא סוני או אחר , וברור לגמרי שמוצר רוטט שכזה לא יכול להיות מוצר אקוסטי שאמור לעשות בדיוק ההפך ,כלומר לקלוט רטט ולשכך אותו,למה לדעתך לא יכול לשאול קצת שאלות קשות למרות היותי משופע באביזרים כאלו משני הסוגים ,
בכלל , באם תשאל אותי לגבי השלושה הקטנטנים הללו יחסית לכמות האנרגיה שנוצרת בחדר , נראה לי יעופו לפינת החדר ,
בכלל הבעיה האקוסטית היא ברוב המקרים עד 400 הרץ , כלומר תדרים נמוכים , ב100db יחדרו עד למרתף וקירות הם עוברים כמו חמאה , בכדי להתמודד עם זה צריך מסה,לא 10 גרם אלה עשרות ואפילו מאות קילוגרם,
באמת קצת סקפטי , ובקשר להתיחסות בסוף דברי הקודמים , פשוט מכיר הסחורה בלי להרחיב .

מה שאני אוהב אצלך זה את הישירות, הגוזמנות, ומה שביניהם ההומור העוקצני שלך. איך יעופו שניצל? איך? יש להם כנפיים!?

למותר לציין שמה שברור לך לא בהכרח ברור לי ולהפך.

אכן אתה קרוב, עשרה גרם חמישה וכו, הידעת שיש כאלה לראש של הפטיפון של חברה אמריקאית ידועה (ואולי יש כזה "ליצרנים" כחול לבן) וזה שוקל פחות מחצי גרם וזה לא מתעופף לו סתם כך.

בהחלט ניתן להבין את הסקפטיות שלך בלשון המעטה, ובלי קשר לכלום אתה בהחלט מוזמן להעלות שאלות ומה שלא פחות חשוב זה להתנסות כמו כל אחד אחר.

בוא שניצל רק נעמיד את הדברים על דיוקם, עם כל הכבוד לאנרגיה שהפילרים (pillars) האיטלקיים מייצרים בחדר הגדול שלך זה עדיין לא משתווה לאותו פיצוץ אימתני שאירע השבוע בלבנון.

לעניינינו, אני אישית נוכחתי לשמוע טוויק אקוסטי שרחוק מלשקול טון וחצי שמפרק לגורמים את האנרגיה הנמוכה שאתה מתאר בפועל ולא בדמיון.

על פי התמונות ש- zs צירף, כל טוויק מהקטנטנים הנדונים בנוי בתצורה שונה. ניתן להסיק ממבנה האלמנט שמונח על המנוע שהוא יכול לגרום בו זמנית לדחייה ומשיכה, לשבירה וקליטה. במילים אחרות לטפל באותן הוויברציות שנוצרו סביבו ובתוך כך בגלי האוויר שפוגעים בו וזאת כמובן בהתאם למיקומו. צריך להבין שהעסק הזה מאד מאד מורכב ובעיקר עדין. עזוב את ה"יצרנים" כחול לבן, תשאל את synergistic ,acoustic revive, nordost ועוד חברות שעוסקות ומשקיעות אין ספור שעות של מחקר ופיתוח מוצרים מתקדמים בכל הנוגע לאימפקט שנוצר מהטיפול האקוסטי הנדון, תחום הכולל את הטיפול בהפרעות של שדות מגנטיים. במידה שהרציונל שלך היה נכון zs או לחילופין נמר היו מלינים על כך שמדובר בקפצונים. כנראה שבמקרה הזה לפחות אתה רחוק מלקבל נכוחה את ה"פלא" כפי שאתה ואחכ- zs כינתם זאת, בעיקר לאור העובדה שלא התנסת בו!

נערך לאחרונה ב:

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
על פי התמונות ש- zs צירף, כל טוויק מהקטנטנים הנדונים בנוי בתצורה שונה (לגבי החומר אין לי מושג) ומכאן שניתן להסיק שהוא יכול לגרום בו זמנית לדחייה ומשיכה, לשבירה וקליטה ומן הסתם לפליטה של אותן הוויברציות שנוצרות סביבו וגלי האוויר שפוגעים בו וזאת כמובן בהתאם למיקומו.
כל הכתוב בציטות כל כך אנטי מדעי, לא כדאי לנסות להסביר תופעה בתחום שרחוק ממך שנות אור. מה ששניצל כתב (לא כולל התיחסות למוצר או ליצרן) - נכון מאד. זה לא אומר אמנם שהמוצר אינו אפקטיבי או שהוא פחות אפקטיבי מהמוצרים המקבילים שקיימים בשוק. פשוט הוא פועל באפיק אחר.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
כל הכתוב בציטות כל כך אנטי מדעי, לא כדאי לנסות להסביר תופעה בתחום שרחוק ממך שנות אור. מה ששניצל כתב (לא כולל התיחסות למוצר או ליצרן) - נכון מאד. זה לא אומר אמנם שהמוצר אינו אפקטיבי או שהוא פחות אפקטיבי מהמוצרים המקבילים שקיימים בשוק. פשוט הוא פועל באפיק אחר.

מה לא מדעי כאן שאני לא צרפתי לך נוסחה או אסמכתא מדעית!? לא ראיתי ששניצל הציג לך כזאת. למרות שלדידך כתבתי משהו אנטי מדעי בכל זאת קיימת מבחינתך האפשרות שזה יכול להיות אפקטיבי. .."פשוט הוא פועל בהפיק אחר"...אז vitaliy היקר אשמח מאד שתסביר לי אתה באיזה אפיק מדעי הטוויקים האלה עובדים או המקבילים שלהם בשוק!

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
נראה לי שהיה ראוי לציין שאתה מייצר/ מוכר את האביזרים האלה, כך שנדע לקרוא את התיאור שלך בפרספקטיבה הנכונה, כמו שאנחנו יודעים כשקוראים התרשמות של כל עוסק בתחום שמשווק את הסחורה שהוא מייצר/ מייבא/ מוכר.
גילוי נאות בסיסי.
רונן רונן....הבחור לא עוסק בתחום ולא כלום.הבחור אדיופיל בנשמה החליט לקחת את התחביב לרמה קצת יותר גבוה ולנסות כל מני נסויים על המערכת שלו.היות והוא איש טכני עשה לעצמו כמו שפלוני עושה לביתו למרות שהוא לא מנהל בנק.
לקח לו לפחות שנה להגיע לכפתור שעושה משהוא חיובי בתחביב שלנו דהיינו סאונד ברמת קצה.
מטבע הדברים ישנם חברה שזה מעניין אותם מאוד ורוצים גם הם עוד יותר להגיע לקצה.הכפתורים האילו עשויים מחומרים יקרים וזה עולה כסף(ייחסית זול מאוד לעומת עוסקים בתחום עם שם) ואם מוצא חן בעניך ואתה רוצה גם צעצוע כזה אז למה לא?רק אני חושב שתסכים איתי שצריך לפצות את הבחור על העלויות ועל ההצלחה .להפך אני חושב שצריך לפרגן שחבר פורום יכול רק לשפר,לעזור בעלות מנימלית להשגת תוצאה רצויה.

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
מה לא מדעי כאן שאני לא צרפתי לך נוסחה או אסמכתא מדעית!? לא ראיתי ששניצל הציג לך כזאת. אתה כותב שלמרות שכתבתי משהו אנטי מדעי בכל זאת קיימת אפשרות שזה יכול להיות אפקטיבי. .."פשוט הוא פועל בהפיק אחר"...אז vitaliy היקר אשמח מאד שתסביר לי אתה באיזה אפיק מדעי הטוויקים האלה עובדים או המקבילים שלהם בשוק!
אין לי שום כוונה לפגוע בך ואין לי שום דבר אישי נגדך, לכן אנא אל תיעלב על מה שאכתוב בהמשך... רק עובדות... ההסבר שלך הוא אנטי מדעי, זה לא אומר אמנם שאין הסבר אחר (מדעי). על סמך מה שכתבת ברור שאתה לא יודע פיזיקה אפילו ברמת התיכון, לכן אין אפשרות להסביר לך כיצד המוצר יכל לעבוד (ויש לי השערה). הוא כן דומה לרזונטורים של AR ואף יתכן שהוא יותר אפקטיבי (אין לדעת בלי להשוות).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור