אגב - אתה בטוח שהיא אכן מצלמת ריינג'פיינדר?זאת מצלמת ריינג׳פיינדר. מתי תתחיל להבין שאתה לא משווה תפוחים לתפוחים. זאת מצלמה שתהיה טובה לצילום רחוב, סטודיו ולכל מי שאוהב את הקונספט של מצלמת ריינג׳פיינדר ולא מוכן לשלם 9000$ ל M9P של לייקה.
אגב - אתה בטוח שהיא אכן מצלמת ריינג'פיינדר?זאת מצלמת ריינג׳פיינדר. מתי תתחיל להבין שאתה לא משווה תפוחים לתפוחים. זאת מצלמה שתהיה טובה לצילום רחוב, סטודיו ולכל מי שאוהב את הקונספט של מצלמת ריינג׳פיינדר ולא מוכן לשלם 9000$ ל M9P של לייקה.
חפש בגוגל...אגב - אתה בטוח שהיא אכן מצלמת ריינג'פיינדר?
גיגלתי..... אולי אתה יכול לעשות זאת טוב יותר..... מה הופך אותה לריינג'פיינדר בדיוק?חפש בגוגל...
תמונות יפות! שווה לקרוא שם קצת, ראיתי שדייויד בורנט מופיע שם, צלם עיתונאי שאני ממש מעריך, הוא מצלם בין היתר בספיד-גרפיק, וכמובן ב 5D...אבל אתה שוב עושה השוואה לא נכונה!!! זאת לא מצלמת DSLR ולא תהיה!!! זאת מצלמת ריינג׳פיינדר. מתי תתחיל להבין שאתה לא משווה תפוחים לתפוחים. זאת מצלמה שתהיה טובה לצילום רחוב, סטודיו ולכל מי שאוהב את הקונספט של מצלמת ריינג׳פיינדר ולא מוכן לשלם 9000$ ל M9P של לייקה.
הנה קצת חומר למחשבה עבורך. תקרא מה זאק אריס חושב על הפוג׳י ותראה קצת תמונות ממנה. הוא היה בשבוע שעבר בכנס צילום בדובאי יחד עם ג׳ו מקנאלי, דיוויד הובי ועוד כמה צלמים מובילים בתחום.
http://zackarias.com/blog/
עכשיו הוא טס להודו והוא לא לקח איתו את הציוד של קנון רק את ה X100 ואת ה Pro1. יהיה מעניין לראות עם איזה חומרים הוא חוזר משם.
ליאור
ליאור - מנגנון הריינג'פיינדר מתייחס בעיקר לאופן שבו מפקסים את המצלמות האלה. הלייקה היא אכן ריינג'פיינדר. הפוג'י לא.יכול להיות שהיא לא עונה ב- 100% להגדרה, אבל היא מספיק קרובה (בטח שביחס לכל מצלמת DSLR קיימת).
קרא כאן את ההסבר, נמצא לקראת אמצע הכתבה:
http://www.dtown.co.il/articles/2219.html
ליאור - ריינג'פיינדר זה מוצא טווח. בד"כ מדובר ב "rangefinder viewfinder". המאמר שהבאתי כלל תיאור יפה עם תמונה של כל המנגנון - לכן הבאתי אותו. אם הוא גם חושב ש P&S משתייכים לתחום הזה - שיבושם לו. אבל אין הרבה דמיון בחווית הצילום של לייקה M ופוג'י - והלייקה היא ריינג'פיינדר קלאסית. משם התחיל הויכוח - מישהו פה השווה את הפוג'י ללייקה....הבאת מאמר כחיזוק לטענה שלך, הראתי לך שגם שם נטענים דברים הפוכים למה שאתה טוען.
עכשיו לך תתווכח עם כותב המאמר... מסתבר שלא כל מה שכתוב באינטרנט הוא נכון?
אחת השאלות היא כמה קל/מהר לפקס אותה באור נמוך, בהשוואה לריינג'פיינדר אמיתי (ידני). העינית של הריינג'פיינדר מאפשרת פוקוס ידני מהיר ואמין יחסית - זה אחד היתרונות. לא היה לי ריינג'פיינדר, כן היה לי קנון AE1, שהיה לה רק פוקוס ידני עם מנגנון שקצת מזכיר את אופן הפעולה של ריינג'פיינדר. זוכר שהיה לי מאוד נוח עם זה.
אכן ירחם השם על האמוציות שרצות כאן...... ליאור, תרגיע, אין סיבה לצעוק. ואני מרחם על המקש של 1/! שלך...... חווית הפוקוס עם ה AE1 אכן קצת מזכירה ריינג'פיינדר טיפוסי בזה שהצלם צריך לסנכרן דמות בעינית ע"י סיבוב טבעת המיקוד. הזכרתי את זה מכיוון של AE1 היה מסך מיקוד מצוין ובהיר, ואפשר זאת בנוחות רבה. מדובר במשהו בסגנון הזה:השם ירחם...זה כבר הופך לבדיחה עצובה מה שהולך כאן. בחיית כמה מלל נשפך פה וכמה אפס הבנה! אם ה AE1 מזכירה לך בשימוש שלה ריינג'פיינדר אז אתה לא יודע מה זה ריינג'פיינדר ותפסיק כבר להתווכח. זאת לא בושה לא לדעת וזאת לא בושה ללמוד מאנשים אחרים. תנוח קצת בבקשה ותלמד להקשיב או יותר טוב. לך תחזיק מצלמה כזו ואז תצא בהצהרות.AE1 זאת מצלמת SLR! AE1 זאת מצלמה עם מראה!ב AE1 אתה רואה בעינית דרך העדשה Through The Lens!ב AE1 כמו בכל מצלמת SLR עם מנגנון פוקוס ידני נעשה שימוש במסך מיקוד split screen ואם זה הדבר שמזכיר לך ריינג'פיינדר אז ידידי אתה רחוק מאד בהבנה של מה זה ריינג'פיינדר!ריינג'פיינדר זאת מצלמה ללא מראה!ריינג'פיינדר זאת מצלמה שאתה לא רואה בעינית דרך העדשה אלא דרך עינית צידית!ה Pro 1 היא אבולוציה של מצלמת ריינג'פיינדר שמתאימה למאה ה 21 בה סוף סוף העינית האופטית היא דינאמית ומשתנה בהתאם לסוג העדשה שאתה מרכיב עליה. בניגוד למצלמות ריינג'פיינדר כמו הלייקה שאתה תלוי עדשה. זאת אומרת שאם אתה תשים עדשה רחבה מתחת ל 28 מ"מ אתה תצטרך להרכיב עינית אופטית נוספת עם זווית ראיה רחבה כי העינית האופטית בלייקה לא יכולה לשנות את זווית הראיה שלה.ואין שום קשר למנגון פוקוס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ליאור - על איזו חוויה בדיוק אתה מדבר? אופן הפוקוס זה נושא די מרכזי בחווית צילום. בנוסף - אני אשמח לשמוע השוואה אמיתית בין חווית צפייה דרך עינית של ריינג'פיינדר אמיתית כמו לייקה ודרך הפוג'י. בכל אופן - זה לא האישו. הפוג'י פשוט לא עונה על הגדרה של מה זה ריינג'פיינדר. אתה יכול גם להגיד שאוטו זו כרכרה מודרנית - זה לא הופך את האוטו לכרכרה. עינית אופטית בצד המצלמה לא הופכת מצלמה לריינג'פיינדר כמו שלא כל כלי תחבורה על 4 גלגלים הוא כרכרה (או אוטו).אתה מדבר רק על אופן הפיקוס, אני מדבר על חוויית תפעול כללית. הפוג'י דומה בענין הזה ללייקה הרבה יותר מכל מצלמת DSLR קיימת.
מה בדיוק ייחד את ה- AE1 ביחס לכל מצלמה קיימת אחרת עם פוקוס ידני?
ואתה התנסית עם ה X1 בפועל? אנשים פה מבלבלים בין מונחים. זה כל מה שקורה כאן. ובמה ה AE1 שונה בפוקוס ידני מכל SLR? האם אתה התנסית עם מצלמה עם split screen? האם לדעתך יש דמיון כלשהו בין פוקוס ידני ב 5D וה AE1? כשתחשוב על זה קצת, אולי תבין שהפוקוס ב AE1 יותר קרובה לחוויה בריינג'פיינדר מזו של SLR עכשווי.אני לא מבין למה אתה מביא את הae1 כדוגמה כאן ומה השוני שלה מול כל מצלמת רפלקס קיימת או מה הקשר לריינג'פיינדר. נראה שאתה לא מצליח להבין על מה מדברים ולמה הפוג'י פועלת בצורה שמזכירה כל כך ריינג'פיינדר. כנראה שפשוט לא התנסית בפועל ולכן אין יכולת להבין למה מתכוונים החברים כאן.