על מערכת שמע ייחודית ועל הקרב בין טייפ סלילים, פטיפון ו-SACD - איך הם נשמעים ומי ניצח?

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
753
נקודות
113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/the-croc

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
איזה השקעה בביקורת תומר! וברור שגנאדי על ההתמדה והגיוון וההליכה עד סוף הסליל! לא מכיר את גנאדי חוץ מפעם אחת שהייתי אצלו לפני 20 שנה+ בדירתו שהייתה במלאבס כור מחצבתי ( שכונת תקומה?) , שם נתקלתי בקליפש סאב rel וקרל כקדם מגבר. מה עשיתי אצלו וואלה לא זוכר..מכרתי קניתי ...לך תזכור. יפה ההתקדמות והדבקות שלו. מעניין מאוד לשמוע את המערכת...ובמיוחד את הטייפ סלילים.
בקשר לרמת ווליום של כל קטע, אפילו אני שאינו מחפש להפריע את מנוחת ה - attenuator שלי, יש קטעים שחייבים ללחוץ גז. כדי למקסם את האנרגיה ולהתמזג למנגינה. ובהתאם לאיכות ההקלטה ואיכות המערכת והאקוסטיקה ככה הגבול-יום. משחק מילים שכזה ...גבול +ווליום...גבוליום. יפה הא?
לי בסלון יש בעיקר לחץ במיד היי בגלל כל מיני נישות גבס אסטטיות שירשתי כשוכר מבעל הדירה. ב"ה יטופל.. בדירה הבאה.
פטרישיה ברבר באמת מיוחדת, סוג של התמכרות, אני נקי ממנה כבר 15 שנה לפחות. החלפתי בצ'ט בייקר ...הוא גם היה מכור לעצמו, שזה עשה טוב לנו ורע לו..

נערך לאחרונה ב:

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
שאפו על הכתבה תומר וכל הכבוד לגנאדי על הציוד ומעולה פשוט כתבה מרתקת :כל-הכבוד:

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שוקרון, איל30 ו-Slim1900 תודה רבה מקרקעית לבי :אצבע מורמת .

Screenshot_2023-02-09-22-10-26-915_com.facebook.katana.jpg

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
תומר שמחתי לפגוש אותך אחרי לא מעט שנים. שמח לראות שהתרשמת לטובה והעיקר מבחינתי שמערכת אפשרה לך להנות.

בנושא של טייפ - ברגע ששמעתי מה זה נותן קיבלתי שריטה. ואי אפשר ללכת אחורה.
מדיות אחרות פשט לא שם.

אבל מבחר חומר די מצומצם ועלויות די מטורפות (אלבום מלא על 2 סלילים זה מינימום 500$) - לא פשוט להצטייד בכל המוזיקה שאני רוצה.
אז להפוך לפורמט העיקרי במערכת זה לא יכול.
כמובן יש אנשים שמחזיקים 20 אלבומים - עבורם זה יכולה להיות משימה אפשרית.

או שאפשר להתחיל להקליט ממדיה אחרת לטייפ - אני אישית בינתיים לא קיבלתי תוצאות טובות.
עניין של כיוונים לדעתי - עוד אמשיך עם זה.
אבל צריך לזכור שגם טייפ חדש זה לא גרוש וחצי - 2 סלילים חדשים זה 150$-200$.
סרטים NOS פחות יקרים אבל לא פעם הינם בעיתיים ולא מחזיקים מעמד והמלצה גורפת להימנע מהם.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
אז מבחינת פורמט עיקרי אני הרבה מאוד שנים הייתי מרוכז ב-SACD.
אומרים שאין מוזיקה בפורמט הזה - אבל במשך 20 ומשהו שנים צברתי 700-800 סקאדים - רובם ג'אז, קצת רוק ובלוז.
אם הייתי צולל יותר עמוק למוזיקה קלאסית האוסף היה גדול בעוד 500 יחידות בקלות.

הפטיפון תמיד היה אח מסכן בצד שהיה נשמע נחמד מאוד וכיף.
זה לא שהציוד היה גרוע - NOTTIGHAM עם זרוע שלהם וראש MC (אבל HO) של דיינווקטור - לא בדיוק מחרטה של איקאה.
אבל אחרי ששדרגתי אותו לרמה יותר גבוהה הוא מעפיל על SACD.

מסקנה שלי כבר מזמן - זה פחות עניין של פורמט אלא של SETUP וכמה תקציב ומאמץ הושקע בו.
אני מתכוון שאם לוקחים נגן של 15,000$ ומולו שמית סטאפ אנלוגי של 5,000$ - אז הדיגיטאל ייקח.
אם שמים 2 סטאפים טובים באותה רמת מחיר - הפלסטיק השחור מנצח.

ומי שלא מודע - לפונו סטייג' יש חלק עצום בהשגת תוצאה טובה.
על ניסיוני גם חוויתי שיכולת גבוהה לכיוונים של פונו הוא סופר חשוב - LOAD של 200 או של 400 משנה צליל מקצה לקצה ולא לכל מגברי פונו יש מספיק רזולוציה כדי לקבוע ערכים מדוייקים.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
נשמע שהיה לך אחלה בילוי אצל גנאדי.
נהניתי מאוד לקרא.

לגבי Patricia barber
Cafe blue

מעטות מאוד המערכות שהצליחו לסחוף אותי ולרגש אותי ולהשמע אוטנטיים באווירה והתחושה באלבום הסופר מורכב הזה.

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
כתבה נהדרת. השוואה יפה בין הפורמטים השונים.
הייתי שמח קצת יותר לפירוט ממה שצויין בין ההבדלים בין טייפ סלילים לפטיפון.

תומר היקר ואם כבר מציינים יבואנים אז לדעתי היה מקום לציין ש CANOR AUDIO מיובא ע״י ארמה אודיו (בלי קשר יצא לי לשמוע לאחרונה את הפונו המצויין שלהם.נדמה לי דגם הבכיר יותר 1.1 אם אני לא טועה, מקווה שאמיר יסלח לי אם טעיתי. בכלל ציוד שהוא תמורה מצוינת לכסף)…

בתמונה היה צילום של מגבר מנורות כסוף... לא ראיתי התייחסות בכתבה. מניח שהוא לא קשור לסט אפ שנבדק.

אחלה כתבה, יישר כח לגנדי על הוורסטיליות. אין לי ספק שטייפ סלילים שהוא מכוון, נשמע הכי טוב (לפחות מניסיוני ולא רק בתערוכות). רק חבל שמדיה איכותית כל כך יקרה.
נסתפק בתקליטים...

נערך לאחרונה ב:

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
נשמע שהיה לך אחלה בילוי אצל גנאדי.
נהניתי מאוד לקרא.

לגבי Patricia barber
Cafe blue

מעטות מאוד המערכות שהצליחו לסחוף אותי ולרגש אותי ולהשמע אוטנטיים באווירה והתחושה באלבום הסופר מורכב הזה.
כנראה לא שמעת אותה בסט אנלוגי והדפסה טובה. יש לי את האלבום בתקליט כפול בהדפסה של PREMONITION, שנחשבת אחת ההדפסות היותר איכותיות שיצאו לאלבום הזה,, נשמע טוב. אבל הדפסה של IMPEX ב 45 RPM בכלל חלום.
שתגדל ויהיה לך אנלוג...חחחח תבין.
יום טוב

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אדון יוסי
שמעתי גם במערכות "אנאלוגיות" כמו כן "דיגיטליות" טובות ומושקעות מאוד.

חלקן נשמעו טוב וחלקן נשמעו פחות טוב.

טרם מצאתי כל יתרון באנאלוג בטח על הדיגיטל והרמה שאליה הורגלתי.
גם לאחר 30 שנה בתחום.
וגם לאחר שעברתי ועובר הכל מהכל.

טוב נו נחכה עוד 30 שנה
אך אמרת...אולי אמצא שם משהו...
חחח

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
FB_IMG_1676271564588.jpg

בוקר טוב ליוסי ולאיתי123 :) ,
חתול שיודע לנגן בקונטרבס.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
תומר היקר ואם כבר מציינים יבואנים אז לדעתי היה מקום לציין ש CANOR AUDIO מיובא ע״י ארמה אודיו (בלי קשר יצא לי לשמוע לאחרונה את הפונו המצויין שלהם.נדמה לי דגם הבכיר יותר 1.1 אם אני לא טועה, מקווה שאמיר יסלח לי אם טעיתי. בכלל ציוד שהוא תמורה מצוינת לכסף)…

האמת ש-CANOR שלי רכשתי בחול.
לאחר שבדקתי כמה פונו סטייג'ים והבנתי שאני חייב שפופפרות, סופר שקט, עם יכולת כיוונים גרנולריים ובמחיר לא אסטרונומי.
הייתה קניה עיוורת על סמך כתבות ותובנות ברשת.
ויכול להגיד בבטחון מלא שזה היה שיחוק אדיר - המכשיר עולה לא יותר מדיי בשמיים סה"כ 3,000 אירו בחול - אבל בנוי ברמות שרואים במכשירים הרבה יותר יקרים.
הקדפה על הכל מדברים הגדולים עד לפרטים קטנטנים - לא רק פח עבה עם ציפוי, לא רק מיקום מופרדים של מכלולים, לא רק הפרדה עם מחיצות מתכת עבות וכמעט אטומות, גם מיסוכים של כל דברים רגישים, גם גומיות משכחות וויברציות איפה שצריך, במקום הברגות בפח עבור בברגים - אומים מולחמים לגוף - וכו' וכו'.
באמת בנוי כמו טנק.
עם אכיות בניה כזו והקפדה ומחשבה על הכל + יכולית לבצע FINE TUNING בכיוונים - לא מפתיע שתוצאה בסאונד היא מעולה.

נבהלתי מהביקורת ב-TNT על זה שהמכשיר רגיש לוויברציות - אז קניתי מלא דיינאמט והוספתי בפנים עוד 2 קילו של ציפוי של כל מה שאפשר - אבל בפועל לא בטוח שהיה בזה צורך, כנראה בסדרות ייצור מאוחרות יותר היצרן פתר את העניין.
אבל היה לי כבר חומר, היה לי זמן פנוי - אז יאללה....

canor.jpg

קיצר מכשיר מעולה.
הדגמים החדשים נראים בכלל כמו חללית - עם כיוונים פשוטים יותר נשלטים אלקטרונית.
יש גם מגברים היברידיים ונגן היברידי, מגבר אוזניות ובטח עוד דברים.
אם הם שמרו על אותה רמת תכנון וביצוע (ואין סיבה שלא) - אז ממליץ בחום לבדוק אותם.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
127
נקודות
43
טייפ סלילים זה אחד הדברים הכי cool שיש!
כיף לך :אצבע מורמת

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
אדון יוסי
שמעתי גם במערכות "אנאלוגיות" כמו כן "דיגיטליות" טובות ומושקעות מאוד.

חלקן נשמעו טוב וחלקן נשמעו פחות טוב.

טרם מצאתי כל יתרון באנאלוג בטח על הדיגיטל והרמה שאליה הורגלתי.
גם לאחר 30 שנה בתחום.
וגם לאחר שעברתי ועובר הכל מהכל.

טוב נו נחכה עוד 30 שנה
אך אמרת...אולי אמצא שם משהו...
חחח
יקירי
אמרתי לך את הבעיה , כי כנראה עוד לא שמעת באנלוג
ברמה..

יום טוב. עדיין ממתין להזמנה שמניח שתגיע מתישהוא

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
יקירי
אמרתי לך את הבעיה , כי כנראה עוד לא שמעת באנלוג
ברמה..

יום טוב. עדיין ממתין להזמנה שמניח שתגיע מתישהוא

תקרא שוב מה שכתבתי.

המשך יום טוב.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אטמוס,

טייפ סלילים זה חלום אמיתי :)!
הטייפ הסלילים המשומשים יוצרו עד שנות ה-90 ומאז הופסק יצורם. לגנאדי יש גם Revox A700 ביתי / אולפני שיוצר באמצע שנות ה-70.
טייפים סלילים אולפניים וחדשים, בהירות 15ips, עולים בחו"ל בסביבות 30,000 דולר האחד (לפני משלוח ארצה ומע"מ), ישנם 2-3 חברות שמייצרות כיום.
בשוק הסלילים ישנם כ-100 סלילים אולפניים איכותיים (השאר באיכות בינונית!), חמישה עשר בתחום המוזיקה שלי (ג'אז).
אני עדיין חושב שזה לא מוצדק לקנות טייפ סלילים וסלילים עצמם, שמחירי הסלילים האיכותיים מרקיע שחקים.

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
הכל ברור, אם טרם השתכנעת שאנלוג טוב, נשמע מדהים וברוב המקרים עולה על דיגיטל, אז הוויכוח עקר.

יום טוב, אמרתי לך אתה מוזמן ואז תבין מה אנלוג טוב (האמת שניים) יכולים להישמע ובלי חלילה לזלזל בפורמט הדיגיטלי שאני ממשיך להנות ממנו (הן דיסקים למעלה מ 1200 כותרים והן קבצים והזרמה בסטרימר).

אמרתי לך שאתה עוד ילד …חחחח

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור