על מערכת שמע ייחודית ועל הקרב בין טייפ סלילים, פטיפון ו-SACD - איך הם נשמעים ומי ניצח?

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
יוסי היקר
מעניין אם תצליח לשכנע אותי
ואשמע משהו שלא שמעתי עד כה.
בהחלט הופתע (לטובה).

אגב
יש דיגיטל *ויש* דיגיטל.

כמות הדיסקים שלך
לא אומרת כלום ושום דבר על איכות הדיגיטל אצלך (שמכיר אותה היטב).

ונמשיך לברך אחד השני
בברכת יום טוב
גם כאשר הלילה יגיע
מניח.

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
כמות הדיגיטל אכן לא מעידה על כלום ושום דבר, אלא אולי קצת על ניסיון וחשיפה למוסיקה ולדיסקים (אוסף שהחל מתיחת משנות ה 80 איך שיצאו דיסקים לעולם . והרבה ניסיון בשמיעה במגוון רחב של ציוד.

ולעניינו, אז אולי אץה מכיר את הדיגיטל שברשותי אבל לבטח לא שמעת ומכאן להסיק מסקנות על איכות הדיגיטל/אנלוג קצת תמוה .

בקיצור ויכוח עקר, תקפוץ לשמןע אנלוג בסט רציני ואז תחליט בעצמך.
אמרנו ויכוח עקר. ממליץ לך להיות פתוח ולא להיות ״מפוחד״ גם אם ברשותך 30 שנה בתחום, כי תמיד יש מקרבנו אנשים קצת יותר מנוסים שחוו ועברו יותר מכולנו.

תהנה זה הכי חשוב..

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
כמות הדיגיטל אכן לא מעידה על כלום ושום דבר, אלא אולי קצת על ניסיון וחשיפה למוסיקה ולדיסקים (אוסף שהחל מתיחת משנות ה 80 איך שיצאו דיסקים לעולם . והרבה ניסיון בשמיעה במגוון רחב של ציוד.

ולעניינו, אז אולי אץה מכיר את הדיגיטל שברשותי אבל לבטח לא שמעת ומכאן להסיק מסקנות על איכות הדיגיטל/אנלוג קצת תמוה .

בקיצור ויכוח עקר, תקפוץ לשמןע אנלוג בסט רציני ואז תחליט בעצמך.
אמרנו ויכוח עקר. ממליץ לך להיות פתוח ולא להיות ״מפוחד״ גם אם ברשותך 30 שנה בתחום, כי תמיד יש מקרבנו אנשים קצת יותר מנוסים שחוו ועברו יותר מכולנו.

תהנה זה הכי חשוב..

יוסי
אמרת בעצמך הויכוח/שיח עקר.

עברת אותי עם כמות הדיסקים.
נקודה לזכותך.

לגבי שמעתי לא שמעתי
צודק לחלוטין.
אבל בכל זאת מכיר אותו היטב ויודע למה מסוגל.
אולי אצלך אשמע משהו שגם היצרן לא שמע.
הכל יתכן בתחום הזה.

לגבי שאר הדברים שרשמת
בו
עזוב
לא אגיב
מתוך כבוד רב אליך.
To be frank
אתה בין הבודדים אגב שאני יותר מכבד ב"זאנר" שלך.

אגיע
בשמחה
הלוז שלי משוגע.
זה לא אומר ששכחתי את הזמנתך.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
וואללה שיחה על הפורמטים מולידה וויכוח [כמעט] באותו גודל כמו שיחה על הכבלים :D :D :D

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43

אה, זה פריט מיוחד מכמה בחינות.
זהו מגבר כוח שפופרתי Citation II של הארמן קארדון - המכשיר הזה הוא משנת 1959 - כמעט בן 65 היום.
זה פיסת ווינטאג' הראשונה שנכנסה אליי לפני כ-20 שנה - באותה נקודת זמן הוא היה "רק" בן 45.

"התגלגתי" אליו בעקבות תובנה והחלטה שאני רוצה לעבור להגברה שפופרתית וחיפשתי מגבר כוח שיצליח להניע רמקולים שהיו לי אז CREMONA של סונוס פאבר.
היה נדרש מגבר חזק עם יכולת דחיפה רצינית וכל האופציות המודרניות היו יקרות. בצעד לא שגרתי (ובהמלצת חבר יקר) זימנתי לבדיקה בביתי את הסיטיישן - הוא היה נראה קצת מרופט אבל הפתיעה עם ביצועים מעולים ותוצאה שלא מביישת שום ציוד מודרני.
אחרי זה כמובן פוזרה עליו אבקת קסם של מיכאל 845, טופל כל מה שהיה דרש ריענון, שפצור קוסמטי, שפופרות חדשות ועוד כמה פצ'פקעס.

הוא שירת בתור מגבר עיקרי תקופה ארוכה מאוד ובמשך השנים דחף את קרמונות, את ROGERS BBC MONITORS וגם L300 של JBL.
עבור LA SCALA הוא OVERKILL מבחינת הספק - ושם מגברים יותר חלשים ועדינים יותר מספקים עונג רב יותר.

אז היום הוא לא מחבור לכן כמובן לא נסקר בכתבה.

בזמנו מגבר הזה יחד עם L300 ועוד כמה דברים הוצג בחדר "ווינטאג'" בתערוכה בכפר המכביה - אני זוכר שאנשים רבים נהנו מהסאונד עד כדי ברמה שלא רצו ללכת :D

אני חושב שיש לי באיזה מקום תמונה מאז - צריך לחפש ב-NAS...

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
היי גנאדי
תודה על המענה המפורט.
אשמח אם תפרט על ההבדלים בין הטייפ לפטיפון ברשותך, כיצד ההבדלים הסוניים באים לידי ביטוי לטובת הטייפ.

בברכה
יוסי

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
יוסי
אמרת בעצמך הויכוח/שיח עקר.

עברת אותי עם כמות הדיסקים.
נקודה לזכותך.

לגבי שמעתי לא שמעתי
צודק לחלוטין.
אבל בכל זאת מכיר אותו היטב ויודע למה מסוגל.
אולי אצלך אשמע משהו שגם היצרן לא שמע.
הכל יתכן בתחום הזה.

לגבי שאר הדברים שרשמת
בו
עזוב
לא אגיב
מתוך כבוד רב אליך.
To be frank
אתה בין הבודדים אגב שאני יותר מכבד ב"זאנר" שלך.

אגיע
בשמחה
הלוז שלי משוגע.
זה לא אומר ששכחתי את הזמנתך.
איתי,
אתה לא טועה, רק מי שלא מימש את הדיגיטל עבר לבית מרקת האנלוגי,
האנולוג הוא חלק מפסיכוזה של עדר שרץ על דבר שהתעשיה מצאה פיתרון
להמשיך להרוויח כסף, התקליטים הם לא באותה רמה ואין בחירה דומה לדיגיטל, האחזקה וריבוי הרכיבים יוצרים
עוד מערכת יקרה כל רכיב טוב יקר מאוד,
האנלוג אולי מייפה את איפיון הצליל שנובע מבעיה במערכת כשנשמעת בדיגיטל,מבחינה לוגית אין רציונל להשקיע יזע וכסף באנלוג שעתידו קצוב.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
רציאונל?
מה לו לתחום הזה? חחחחחח
סטרימר ב-20,000$ זה כן רציונאלי?
נגן CD ב-20,000 ש"ח זה כן רציונאלי?

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
איתי,
להמשיך להרוויח כסף, התקליטים הם לא באותה רמה ואין בחירה דומה לדיגיטל, האחזקה וריבוי הרכיבים יוצרים
האנלוג אולי מייפה את איפיון הצליל שנובע מבעיה במערכת כשנשמעת בדיגיטל,מבחינה לוגית אין רציונל להשקיע יזע וכסף באנלוג שעתידו קצוב.
יוסי הייתי מבין אם היית מונה את החסרונות והיתרונות של כל פורמט אבל לצאת בהצהרה כזו ללא שום התנסות רצינית באנאלוג זה ממש לא לעניין.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
יש ליוסי התנסות באנאלוג, מסכים איתו שנושא האחזקה באנאלוג יותר מורכב ודורש יותר התעסקות - זה חוקי הפורמט.
אבל להגיד שכול מי שבחר באנלוג הוא עדר מובל מפסיכוזה - וואללה מה אני אגיד.....
לקח את זה רחוק מדיי.
אני יודע שאותי לא מעניין הטרנד - מה שנשמע לי טוב עליו אני הולך. מחליט לבד לרוב כנגד הטרנד המקובל....

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אה, זה פריט מיוחד מכמה בחינות.
זהו מגבר כוח שפופרתי Citation II של הארמן קארדון - המכשיר הזה הוא משנת 1959 - כמעט בן 65 היום.
זה פיסת ווינטאג' הראשונה שנכנסה אליי לפני כ-20 שנה - באותה נקודת זמן הוא היה "רק" בן 45.

"התגלגתי" אליו בעקבות תובנה והחלטה שאני רוצה לעבור להגברה שפופרתית וחיפשתי מגבר כוח שיצליח להניע רמקולים שהיו לי אז CREMONA של סונוס פאבר.
היה נדרש מגבר חזק עם יכולת דחיפה רצינית וכל האופציות המודרניות היו יקרות. בצעד לא שגרתי (ובהמלצת חבר יקר) זימנתי לבדיקה בביתי את הסיטיישן - הוא היה נראה קצת מרופט אבל הפתיעה עם ביצועים מעולים ותוצאה שלא מביישת שום ציוד מודרני.
אחרי זה כמובן פוזרה עליו אבקת קסם של מיכאל 845, טופל כל מה שהיה דרש ריענון, שפצור קוסמטי, שפופרות חדשות ועוד כמה פצ'פקעס.

הוא שירת בתור מגבר עיקרי תקופה ארוכה מאוד ובמשך השנים דחף את קרמונות, את ROGERS BBC MONITORS וגם L300 של JBL.
עבור LA SCALA הוא OVERKILL מבחינת הספק - ושם מגברים יותר חלשים ועדינים יותר מספקים עונג רב יותר.

אז היום הוא לא מחבור לכן כמובן לא נסקר בכתבה.

בזמנו מגבר הזה יחד עם L300 ועוד כמה דברים הוצג בחדר "ווינטאג'" בתערוכה בכפר המכביה - אני זוכר שאנשים רבים נהנו מהסאונד עד כדי ברמה שלא רצו ללכת :D

אני חושב שיש לי באיזה מקום תמונה מאז - צריך לחפש ב-NAS...

הייתה לי תקופה קלה עם ה L300
כ-חודשיים.
לפני 11 שנה כשעוד גרנו בשכירות,

אצלי היה עם Mark Levinson
דגם 23 לאחר מכן הוחלף ל 23.5
ו פרה מופלא של Theta Casablanca 3 Xtreme.

אך אהבתי אותם ואת השילוב.

ה L300 הוחזרו למוכר בזמנו בשל כמה סיבות פרטיות,
לצערי גם בין היתר היו מגושמים מידי בסלון ותפסו הרבה שטח רצפה, למרות שלי לא הייתה בעיה.

בתי האמצעית הגיעה לעולם,
הדירה הייתה קטנה יחסית להכיל הכל
והסלון גם כך היה כמו מחסן שני.

הרבה היסטוריה הנוסטלגיה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
איתי,

יוסי היקר
לדעתי כדאי שלא נהפוך את השרשור על גנאדי,
למלחמת פורמטים.

מבין מה אתה אומר
ומכבד דעתך ורבים אחרים.

לי אגב היה ניסיון עם אנאלוג שנתיים בערך
אבל ניסיון חובבני לפני קרוב ל 20 שנה
פטיפון מיקרו סיקי יחסית מושקע
שרכשתי ביד 2 סביב 6500 שח
אחכ החלפתי זרוע, מחט בהצעתו של חבר פורום מוכר ונכבד שכבר מזמן חבר וותיק.
הוחלפו כמה פונוסטייגים וכו...

רכשתי סביב 500 תקליטים
מכל מקום שנחשפתי
בין עם זה חור השחור, אוזן שלישית, יד 2 וכמה חדשים שרציתי ספציפית.

הרבה חיפשתי את עצמי באותה תקופה
מכרתי הכל.

שמעתי מערכות מבוססות אנאלוג רבות
חלקן טובות ומושקעות מאוד, חלקן פחות וחלקן פחות עוד יותר וחלקן יותר טובות.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
יש ליוסי התנסות באנאלוג, מסכים איתו שנושא האחזקה באנאלוג יותר מורכב ודורש יותר התעסקות - זה חוקי הפורמט.
אבל להגיד שכול מי שבחר באנלוג הוא עדר מובל מפסיכוזה - וואללה מה אני אגיד.....
לקח את זה רחוק מדיי.
אני יודע שאותי לא מעניין הטרנד - מה שנשמע לי טוב עליו אני הולך. מחליט לבד לרוב כנגד הטרנד המקובל....
איזה אחזקה?על מה אתם מדברים ? הדבר היחידי שנשחק זה הראש/מחט.
איזה התנסות יש ליוסי? בוודאי שאם לא תמקסם את האנלוג לא תגיע לתוצאה לכן הרבה יותר קל בדיגיטל שם לא צריך להתאמץ.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
די משעשע לראות נציגי כל מחנה טומנים את הראש בחול בדיונה שלהם :D

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
איזה התנסות יש ליוסי? בוודאי שאם לא תמקסם את האנלוג לא תגיע לתוצאה לכן הרבה יותר קל בדיגיטל שם לא צריך להתאמץ.

לא יודע מה איתך - אצלי אני יודע שתוצאות טובות לא יהיו ללא ניקוי תקליטים (מכונה, התעסקות בנוזלים ומברשות), ללא טיפול אנטי סטטי בכל תקליט ותקליט, אם מעטפה פנימית הגיעה מנייר אז חייב להחליפה לאיכותית, ניילון מגן חיצוני זה כבר עבור אסטתיקה שלי.
אולי אצלך זה עובד אחרת בלי כל אלו...

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
יוסי הייתי מבין אם היית מונה את החסרונות והיתרונות של כל פורמט אבל לצאת בהצהרה כזו ללא שום התנסות רצינית באנאלוג זה ממש לא לעניין.
משה,
יש לי סט אפ אנלוגי נח ומתקרר זה זמן,
הסט לא זול ונשמע טוב, אבל לא בא לי לשרת אותו, המערכת כולל המקור דיגיטלי מנגן לרוחי וטעמי וכל המוסיף גורע.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

ב "דיגיטל"
הדבר היחיד שמגיע בלי להתאמץ זה בעיקר צריכת המדיה/מוזיקה.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
לא יודע מה איתך - אצלי אני יודע שתוצאות טובות לא יהיו ללא ניקוי תקליטים (מכונה, התעסקות בנוזלים ומברשות), ללא טיפול אנטי סטטי בכל תקליט ותקליט, אם מעטפה פנימית הגיעה מנייר אז חייב להחליפה לאיכותית, ניילון מגן חיצוני זה כבר עבור אסטתיקה שלי.
אולי אצלך זה עובד אחרת בלי כל אלו...
גנאדי תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר.בשבילי כל מה שציינת זה לא התעסקות.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
חחחח אהבתי.
אבל בפועל זה כן.
אני הייתי מעדיף ללא אבל לא הייתי אומר שאני סובל מזה....

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
ב "דיגיטל"
הדבר היחיד שמגיע בלי להתאמץ זה בעיקר צריכת המדיה/מוזיקה.
איתי מכיוון שהרגישות של הפטיפון כל כך גבוהה ,אתה יכול להגיע לתוצאות אין סופיות אם רק תדע איפה לגעת לעומת זאת נניח בסטרימר האפשרות חוץ משיכוך וכבילה הן ....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור