עזרה בבחירת מצלמה, צילום תינוקות\משפחה\חוץ

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קשה לבדוק עדשה אחת מול השנייה על מצלמות שונות. אבל יש אתר שמדרג עדשות http://www.dxomark.com/

ויש אתרים רציניים שבודקים עדשות.
http://www.photozone.de/all-tests
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/

לדעתי האישית העדשה הזו צריכה להיות טובה לפחות כמו הקנון 50 ממ F1.8 אם לא יותר טובה.

ה 50ממ על מצלמות עם חיישן APS-C (שזה בעצם כ 75ממ) כמו שיש בקנון או בסוני מתאימה לפורורטים, אבל לא מספיק רחב לצילומים אחרים.

ה 30ממ על אותו חיישן (שזה בעצם 45ממ) יכול גם להתאים לפורטרטים ויש לה גם קצת יותר זוית רחבה (הדגש על קצת) וגם יכולה להיות אופציה טובה

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
האמת שאני בעצמי בדיוק באותה התלבטות - הייתי הולך על הסוני אבל העדשה מגבילה ועדשה טוב יותר עולה 3000 שקל ושוקלת חצי קילו - והייתי הולך על הפנסוניק שמכילה מבחינתי הכל אבל אני רוצה גם מסך בטילט כי אני אוהב לצלם מזוויות לא שגרתיות. אולי אחכה שפנסוניק יוציאו אותה מצלמה עם מסך טילט .... :)

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
לא הצלחתי למצוא את העדשה הזו באתר, בB&H יש 3 ביקורות, 2 מהן קוטלות..

לדעתך ה50ממ יגביל אותי באיזשהו שלב בצילום בתוך הבית או שזה יהיה בסדר אחרי שאלמד להתפקס ביעילות?
יש דרך להוציא תמונות עם בוקה של כמה אנשים בתמונה עם עדשת הקיט? (אני מניחה שעם ה50ממ זה יהיה בעייתי לתפוס כמה אנשים)

יכול להיות שעדיף לי לבחור עדשה אחרת? או שאין ברירה וצריך להתחיל מעדשות אלו ולראות מה חסר בהמשך? למה ה50ממ הזו היא העדשה היחידה במחיר אטרקטיבי..

ברקצ עם מה אתה מצלם עכשיו?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא הבנתי על איזו עדשה את מדברת?

חשוב להבין שעדשות טובות באמת הן לא זולות - ההבדל בין עדשה טובה לפחות טובה זה בהרבה פעמים איכות הבוקה
בוקה טוב זה כמו חמאה רך ונעים לעיין, בוקה פחות טוב זה כמו בצל לא רך עם קוים חדים ולא נעים בעיין

את את מדברת על עומק שדה רדוד - בבקשה תמונות שצילמתי לפי 5 שנים עם עדשת 50 ממ קיט של קנון - התמונות מהחודשים הראשונים שלי ב DSLR אז קנון 500D

איכות התמונות לא טובה בגלל הקטנה לא טובה של הרשת
את מוזמנת לראות את האלבום
https://photos.google.com/album/AF1QipNrVWrUQHtqw0quogkn3-eha39C4eBN3Wg2UFmU

כאמור העדשה הכי זולה של קנון, בטח תוכלי לקרוא עליה גם ביקרות לא חיוביות - אז מה
אני בטוח שהעדשות של סוני טובות יותר מהעדשה הזו ואני בטוח ש A6000 הרבה יותר מוצלחת ממנה

תמונות מצורפות

• IMG_3391.JPG
    IMG_3391.JPG
    KB 309 · צפיות: 453
  • IMG_3403_2.JPG
    IMG_3403_2.JPG
    KB 365.3 · צפיות: 457

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אני מבינה עכשיו שדיברת בהודעה הקודמת על העדשה של סוני ולא על ה50ממ F1.8 של Yongnuo :)

אחרי שבדקתי כמה פעמים את הקנון, נכון לעכשיו הזמנתי את הקנון עם עדשת קיט ובנוסף את ה50ממ בגרסאת STM, ראיתי דוגמאות וכמו שאמרת הבוקה בגרסא הזו של העדשה באמת יותר עגולה ופחות מצולעת.
על שתי אלה שאלתי בהודעה הקודמת.

כשאני מנסה להכנס לאלבום מקבלת הודעת שגיאה ):

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
העדשה שצילמתי היתה זו ה 50ממ המצלמה היא קנון 500D גרסה ישנה של ה 700D.

ה 40ממ נראת פתרון מוצלח, קצת יותר יקר מה 50ממ

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
שאלה אחרונה - איפה כדאי לחפש עדשות יד2?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כל מה שמחפש למכור ציוד מפרסם זאת גם ביד שניים - אז זה המקום לבדוק
מעבר לכך אפשר לשאול בחניות אם יש, סיכוי בדרך כלל קטו למצוא בדיק את מה שמחפשים (כדי לבודק בארליך, MDK, פוטופילים, יוגנד)
כמובן שיש גם ב EBAY או אמזון למי שמוכן לרכוש יד שנייה כך

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
תודה, זה בסדר להזמין בדואר? או שעדיף לא לתת לאופטיקה להסתובב ככה בידי הדואר?
והאם יש דברים שחשוב לבדוק ולשים לב אליהם כשרוכשים עדשה יד 2?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש הרבה סיפורים על הדואר בארץ :)
ל
השאלה היא אחרת רכשת ביד שנייה מצלמה או אופטיקה, איך את בטוחה שהיא יוצאת תקין לפני שהדואר מקבל אותה בכלל למשלוח

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
בדיוק, אז איך צריך לבדוק לפני שרוכשים ממישהו פנים אל פנים?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זו באמת קצת בעיה לרכוש ציוד יד שנייה כאשר אין הרבה ידע בתחום
צריך לראות הגוף העדשה תקין ללא מכות או בעיות אחרות, צריך לחבר למצלמה ולהפעיל ולראות הפוקוס, הצמצם עובדים תקין שהתמונות יצאות חד וברור - אבל ללא ניסיון בנושא זה קצת קשה לדעת למה לצפות

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
מה דעתך על פנסוניק GM5 לעומת הסוני A6000?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הייתי בטוח שכבר הזמנת את הקנון - מה קרה?

הסוני בעלת חיישן גדול יותר שזה יתרון, מצד שני לפנסוניק יש מגוון עדשות קצת יותר רחב.
עדיין עדשה טובה עם צמצם גדול תהיה לא זולה בשני המקרים

http://www.imaging-resource.com/cameras/sony/a6000/vs/panasonic/gm5/

sfogbob

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
מעניין שבארץ הפנסוניק יותר זול מהסוני..

בכל מקרה, החזרתי את הקנון, רכשתי את הסוני עם עדשת 50ממ ובעלי הכריח אותי לפתוח אותה :)

נהנתי מאוד עד שחיפשתי להגדיר משהו, וכנראה שיניתי משהו לא טוב, כי עכשיו המצלמה מתפקסת בצורה מאוד מוזרה (ולעיתים איטית מאוווד בלי קשר לתאורה - לפעמים מזהה פרצוף אבל לא מתפקסת - נראה שהיא אפילו לא מנסה, ואז כשאני עוברת לתצוגת מסך זה פתאום נכנס לפוקוס), עכשיו צריך לשבור את הראש מה שיניתי...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדשי
אפשר לחזור להגדרות היצרן, לא ידוע איך עושים זאת בסוני, יותר מאוחר אנסה למצוא ברשת, את גם יכולה לחפש זאת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור