אני רוצה לחדד כמה נקודות:
* כול המצלמות שדיברנו עליהן, מאפשרות צילום אוטמטי - קשה מאוד למצוא אחת שאין לה תפעול אוטמטי ולכן כל אחד יכול לצלם בקלות עם כל מצלמה היום.
* מהר מאוד ולקל מאוד לצלם בעינית של DSLR לא צריך ללמוד לעשות זאת (בוחרים במצב אוטמטי ומצלמים), זה לא מסובך יותר מצילום דרך המסך, זה פשוט שונה.
* מערכת הפוקוס של DSLR ושאר המצלמות עובדת שונה (לא רוצה להיכנס להסבר טכני כעת) - לך זה לא צריך לשנות כלום, הנקודה שוידאו וצילום דרך המסך עם DSLR מערכת הפוקוס הזו לא פעילה ויש מערכת פוקוס אחרת פחות מהירה.
* אני לא רואה שום יתרון בגודל יתרון רק בגלל שגוף המצלמה גדול - פעם באמת DSLR היו ביתרון מול מצלמות אחרות, היום יש מצלמות ללא מראה טובות יותר ממצלמות DSLR לדוגמה סוני A7R MII נחשבת בעלת איכות תמונה טובה יותר מכל DSLR שיש בשוק כעת. דרך אגב יש מצלמה "קומפקטית" של סונ RX1 שהיא בעלת איכות תמונה מעולה.
* בחנויות צילום לא תמיש כל העובדים מקצועיים ולא תמיד מכירים את כל המצלמות בשוק - יותר מכך לא, לכל חנות יש את כל המבחר והן ממלצים על מה שיש להם. להסיר ספק יש מספר חנויות צילום עם צוות מעולה וידע נהדר בשוק.
לאחר שאמרתי זאת, אני רוצה לציין שאני לא חושב את רוצה להפוך לצלמת מקצועית ובעלת צורך לרכוש עדשות נוספות או להציג ללקוח מצלמה גדולה כדי שיחשוב שאת רצינית.
לכן ההמלצה שלי על פנסוניק LX100 נשארת היות ואת מקבלת מצלמה קטנה ובעלת וידאו ברמה הגבוהה ביותר שיש כעת (תחפשי ברשת וידאו 4K להבין מה זה אומר), יש לה עדשה נהדרת עם צמצם גדול, איכות תמונה טובה מאוד - יכולת לצלם גם בצורה מתקדמת (בנוסף למצב האוטמטי), עבור מי שרוצה להתקדם בתחום.
ראי וידאו ביקרות מבחור שמספק מידע בצורה נוחה
הסוני A6000 היא מצלמה מעולה גם כן (הוידאו שלה מוצלח, אבל לא 4K) ובעיה שעדשת הקיט שלה היא ללא צמצם גדול - חבר אבל אפשר לחיות עם זה בסדר גמור וכן עדשות נוספות יהיו קצת יקרות.
הקנון 750D עם עדשת קיט היא הדגם ה DSLR הזול ביותר בשוק עם יכולת פוקוס בוידאו, אבל עדיין גדולה וכבדה וללא יכולת אמיתית לעשות וידאו עם זום (זום דיגיטלי זה לא פתרון, גם כאשר משהו הציג וידאו ברשת שזה טוב וזה לא אומר זה עובד תמיד טוב). למצלמה זו יש מבחר עדשות ענקף אבל רק גרסאות ה STM יתאמו לוידאו עם אוטופוקוס ואז אין עדשת STM עם זום וצמצם גדול.