עוצמת ווליום במגבר

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
שמתי לב שהרבה אנשים התלוננו על כמה מגברים שעוצמת הווליום לא נשמעת כלל אלא רק מ30 או 50 ..
על מזה יכול להעיד? אני מניח שיש כאן כמה פרמטרים שמשפיעים על זה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אם לא נשמע כלל אז זו תקלה אם תיכנון גרוע. מצד שני, בורר עוצמה שלא מגיב ב״אלימות״ כבר בהתחלה מעיד על גמישות גבוהה בעוצמה הנבחרת.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
מעניין תודה רבה
בהזדמנות הזו ובעקבות דלילות הנוכחות,
אשאל כאן ברשותך שאלה לגבי שידוך רמקולי jamo s803 מדפיים למגבר של Yamaha
אם יש לך זמן או מתי שתוכל,
אני לא אודיופיל ולא נראה לי שיהיה אכפת לי מניואנסים קטנים,מה גם שהדרישות של המגבר הם רק לרמקולים מדפיים סה"כ . אשמח לדעת מה אתה חושב על שילוב של המגבר הנ"ל עם הרמקולים הללו והאם אני יוכל להוציא מהם מה שאפשר בצורה מיטבית.
כמובן,מבין שעדיף שאשמע אותם בפועל,אבל המצב כרגע לא מאפשר לי..

מפרט של הרמקולים:
Frequency Response 57Hz - 26kHz (+/- 3dB)
Sensitivity 87dB (2.83V @ 1m)
Power Handling 80W / 160W
Impedance 8 Ohm
High Frequency Driver 25mm (1”) Soft Dome Tweeter
Low Frequency Driver 127mm (5”) Polyfiber Woofer
Crossover Frequency 2kHz
Speaker Enclosure MDF
Enclosure Type Bass Reflex via Front Firing Slot Port
Inputs Single Binding Posts (Main / Height)
Finish Black, Walnut, White
Dimensions 353mm x 191mm x 252mm 13.90” x 7.52” x 9.92”
Features: Dolby Atmos Ready Connections Points, 1 Aluminized Polyfiber Woofers,1 Soft Dome Tweeter

מגבר:
R-N402
Receiver / Integrated Amplifier
Minimum RMS Output Power 100W + 100W (8 ohms, 40 Hz-20 kHz, 0.2% THD)
Maximum Power(8 ohms, 1 kHz, 10% THD) 140 W + 140 W
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms) 125 / 150 / 165 / 180 W
Frequency Response 0 ± 0.5 dB / 0 ± 3.0 dB
Signal-to-Noise Ratio (CD) 100 dB (Input shorted, 500 mV)
Audio In / Out 6 / 1
USB Input Yes
Ethernet Yes
Headphone Out Yes
FM 50dB Quieting Sensitivity (IHF, 1 kHz, 100% Mod., Mono) 3 µV (20.8 dBf)
FM Signal-to-Noise Ratio (Mono/Stereo) 71 dB / 70 dB
Standby Power Consumption 0.1 W (Network standby on / Wi-Fi connection; 1.9 W)
Dimensions (W x H x D) 17-1/8” x 5-1/2” x 13-3/8” (with antenna up: 17-1/8” x 7-7/8” x 13-3/8”)
Weight 16 lbs.

אשמח לדעתך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
חבר, שחרר, הכל בסדר.
חלאס לעשות לנו קופי פייסט למפרטים. זה לא מענין אף אחד. והרבה יותר חשוב מזה - אתה יכול לחבר הכל להכל וזה ינגן. כמה טוב? כנראה שלא מאד. כמה זה חשוב לך? אמרת שלא מאד. אז המפתחות בפנים- דרך צלחה, ספר איך היה.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
חבר, שחרר, הכל בסדר.
חלאס לעשות לנו קופי פייסט למפרטים. זה לא מענין אף אחד. והרבה יותר חשוב מזה - אתה יכול לחבר הכל להכל וזה ינגן. כמה טוב? כנראה שלא מאד. כמה זה חשוב לך? אמרת שלא מאד. אז המפתחות בפנים- דרך צלחה, ספר איך היה.

אני לא רואה שהזכרתי אותך מתן,כשאקרא לך תגיב.
צורת ההתבטאות שלך לא מכבדת אף אחד וגם לא את עצמך.

אגב,אתה טוען שזה ינגן "לא מאוד",וזה באמת בדיחה.
כי אתה עצמך כתבת שכדאי להשקיע סכומים כאלה במגבר בכדי לדחוף רמקולים מהסוג הזה. כמה רצית שאשקיע במגבר? נשמח לשמוע,כי מה ששמתי כנראה "לא מאוד",אז קדימה הכדור אצלך.
אבל ככה זה כנראה שרוצים להראות "מבינים" ולעשות אבו-עלי. תעשה טובה אם אין לך רצון לעזור עדיף שתרד מיזה ולא תגיב לשרשורים שלי

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
שמתי לב שהרבה אנשים התלוננו על כמה מגברים שעוצמת הווליום לא נשמעת כלל אלא רק מ30 או 50 ..
על מזה יכול להעיד? אני מניח שיש כאן כמה פרמטרים שמשפיעים על זה
אחת הסיבות זה אם למקור יש volume control אז הוא צריך להיות על מקסימום כדי שהקדם במגבר יקבל עוצמה נורמלית
הכי טוב זה לשים על fixed volume במקרה כזה
שוב אבל זו סיבה אחת שאני נתקלתי בה כמה פעמים, יש בטח עוד

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
אחת הסיבות זה אם למקור יש volume control אז הוא צריך להיות על מקסימום כדי שהקדם במגבר יקבל עוצמה נורמלית
הכי טוב זה לשים על fixed volume במקרה כזה
שוב אבל זו סיבה אחת שאני נתקלתי בה כמה פעמים, יש בטח עוד

מעניין מאוד תודה,אנסה את זה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אני לא רואה שהזכרתי אותך מתן,כשאקרא לך תגיב.
צורת ההתבטאות שלך לא מכבדת אף אחד וגם לא את עצמך.

אגב,אתה טוען שזה ינגן "לא מאוד",וזה באמת בדיחה.
כי אתה עצמך כתבת שכדאי להשקיע סכומים כאלה במגבר בכדי לדחוף רמקולים מהסוג הזה. כמה רצית שאשקיע במגבר? נשמח לשמוע,כי מה ששמתי כנראה "לא מאוד",אז קדימה הכדור אצלך.
אבל ככה זה כנראה שרוצים להראות "מבינים" ולעשות אבו-עלי. תעשה טובה אם אין לך רצון לעזור עדיף שתרד מיזה ולא תגיב לשרשורים שלי
1. זה פורום. אתה לא צריך להזכיר אותי בשביל לקבל תגובה ממני. אם זה לא לרוחך, כתוב לנמר בפרטי ותעשה לו קופי פייסט שם.

2. אני כן רציתי לעזור, בלאמר לך בפשטות: חבר, הכל בסדר. אבל כנראה שזאת לא התשובה שאתה מחפש.

3. אם אתה רוצה אישור להחלטות הצרכניות שלך, בצורת טפיחה על השכם, אז קבל גם אחת ממני. אם אתה רוצה לדעת אם השילוב הזה עובד טוב ביחד, אבל לא רוצה לכתת רגליך לשמוע, אז שאלה קצת יותר מתאימה תהיה:
- "למישהו יש את הרמקולים האלה? עם איזה מגבר אתם עובדים והאם אתם מרוצים?"

אתה מבקש ייעוץ "עאלק" מקצועי בחינם, עבור משהו שראשית אין לו ענין לציבור, כי אף אחד לא מענין אותו לקרוא ספציפיקציות של מכשירים, ושנית הוא חסר משמעות. חבר את הציוד ותשמע אותו מנגן. זה השיקול היחיד שצריך לעניין אותך. מבחינה חשמלית, אקוסטית וכל בחינה אחרת, הציוד מתאים כמו כל מגבר ורמקול אחרים למעט מקרי קיצון נדירים.

מה אתה רוצה עם השאלות שלך? שיכוונו אותך לציוד אחר? שיטפחו לך על השכם ויגידו שעשית בחירה נכונה? אתה בעצמך אומר:
אני לא אודיופיל ולא נראה לי שיהיה אכפת לי מניואנסים קטנים,מה גם שהדרישות של המגבר הם רק לרמקולים מדפיים סה"כ
אז מה אתה רוצה?

נ.ב. אני מתנצל אם העלבתי את הציוד שאתה מפוקס עליו. אני לא מכיר ולא שמעתי, ואני בטוח שהוא אחלה.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
matanoosh,השאלה שלי היתה יותר בכדי להבין האם הנותנים הטכניים "על רמה" או לא.
ברור לי שתמיד יש "יותר" ותמיד עדיף לשמוע באוזניים ולהחליט בעצמך.
אבל כשאתה אומר "כנראה שלא מאוד" הדבר היחיד שמובן מזה הוא : יש מגברים יותר טובים . כלומר אתה כן מתעסק באופי הצליל של המגבר למרות שאתה טוען שמעולם לא שמעת אותו בפעולה ואין אפשרות לדעת צליל על סמך נתונים טכניים.

אתה קובע ש"אתה יכול לחבר הכל להכל" וזה פשוט לא נכון. אתה מטעה אותי ואחרים שיבואו אחרי ברמה של הבנה בסיסית ויצרכו משהו שיזיק לרמקולים שלהם. זה חסר אחריות. ועל זה אני מתרעם. גם צורת ההתבטאות שלך יכולה להיות נחמדה יותר בלי מילים כמו "חלאס" ו"שחרר" .
מינימום אנושיות.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אין דבר כזה נתונים טכניים על רמה והקביעה שאפשר לחבר הכל להכל נכונה ב-99% מהמקרים עבור ציוד אודיו ביתי.
לגבי ה"כמה טוב, כנראה שלא מאד" התכוונתי ל:
1. בלי לשמוע, הסיכוי לקבל שילוב מנצח שקולע לטעמך נמוך משמעותית.
2. הרכיבים האלה, בייחוד הרמקולים, הם ברמה בסיסית שבה השילובים בין הרכיבים פחות משנים. כן, אני יודע שזה סותר את 1, אבל שניהם מובילים לאותה מסקנה:
א. זה יעבוד בסדר.
ב. ככל הנראה, לא תגיע לנירוונה מוסיקלית שתספק אותך לנצח נצחים מהשילוב.

אמרת תקציב? תגדיר, ואולי במחיר הזה יהיו כאן חברים שיתנו המלצות לשילובים שהם נהנים מהם.

למשל, בכל יום שבוע הייתי מתחיל המוניטורים של system audio לעומת כל אחד המותגים הגדולים והמוכרים יותר, jamo ביניהם, כי לדעתי התמורה לכסף שם גבוהה יותר. וזאת למרות תימחור דרדה'לה של היבואן.

נערך לאחרונה ב:

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
עכשיו זה היה יותר מובן,

*נערך

ולגבי המגבר שאני ילך עליו ,
חשבתי על onkyo TX8150 במקום R-N402 של Yamaha ,באופן כללי* איזו חברה יותר נחשבת?

נערך לאחרונה ב:

eldo

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
האונקיו עדיף משמעותית על הימאהה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
תקשיב,את מתן קשה לשפוט לחיוב ישר בהתחלה...הוא כמו רמקול קרמי.
אבל אקצר לך את הדרך.אחד האנשים הכי אנטליגנטים שאני מכיר ולב זהב.
הג'מו שלך אחלה רמקול מדפי,אחד הטובים.ימאהה לא יעשה לך טוב.הרמקול יחסוף את החסרונות של המגבר.פנק אותו באיזה מגבר למוזיקה יעודי.לא חייב יקר...ככה בשביל ההתחלה.רמקול טוב.

נערך לאחרונה ב:

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
האונקיו עדיף משמעותית על הימאהה.

אה כן? האמת שגם אני חשבתי ככה..שמתי לב שברשת יש נטייה אליו יותר
תוכל לפרט קצת בבקשה?

תקשיב,את מתן קשה לשפוט לחיוב ישר בהתחלה...הוא כמו רמקול קרמי.
אבל אקצר לך את הדרך.אחד האנשים הכי אנטליגנטים שאני מכיר ולב זהב.
הג'מו שלך אחלה רמקול מדפי,אחד הטובים.ימאהה לא יעשה לך טוב.הרמקול יחסוף את החסרונות של המגבר.פנק אותו באיזה מגבר למוזיקה יעודי.לא חייב יקר...ככה בשביל ההתחלה.רמקול טוב.

כן אני מרגיש שהוא איש טוב לגמרי פשוט היתה בנינו אי הבנה..

על מה אתה ממליץ אחי? התקציב שלי לא משהו 3,000
ותכלס? אני מבסוט שפירגנת על הjamo זה היה חסר לי קצת .. :)
סה"כ מספיק לחדר של 3 מטר על 3 מטר

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
בתקציב שלך מחכה לך אכזבה קשה. קודם כל אם אתה לא הולך להשתמש ברדיו,עדיף לקנות מגבר משולב ולא רסיבר. רמקולים כבר עדיף לקנות ריצפתיים קומפקטיים עם שתי יציאות,ככה תחסוך כסף על סטנדים ועל הדרך תגדיל נפח הצליל. לדעתי זה המינימום הנידרש בישביל להתחיל להנות:https://www.netoneto.co.il/product/מגבר-סטריאו-מבית-rotel-דגם-ra12?aff=Zap&aff_a=1 https://www.audiovideo.co.il/product/רמקולים-fyne-audio-f302/

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
בתקציב שלך מחכה לך אכזבה קשה. קודם כל אם אתה לא הולך להשתמש ברדיו,עדיף לקנות מגבר משולב ולא רסיבר. רמקולים כבר עדיף לקנות ריצפתיים קומפקטיים עם שתי יציאות,ככה תחסוך כסף על סטנדים ועל הדרך תגדיל נפח הצליל. לדעתי זה המינימום הנידרש בישביל להתחיל להנות:https://www.netoneto.co.il/product/מגבר-סטריאו-מבית-rotel-דגם-ra12?aff=Zap&aff_a=1 https://www.audiovideo.co.il/product/רמקולים-fyne-audio-f302/

השימוש ברדיו לא יהיה למוזיקה, בעיקר להאזנה לחדשות..
לגבי הרמקולים הריצפתיים..למעשה כבר רכשתי את הג'אמו..והיום אני יודע שקצת מיהרתי וחבל..יכולתי להגדיל תקציב ולעשות דברים יפים יותר..אולי בעתיד..

לגבי המגבר, זה ילך טוב גם למדפיים שלי?
מה ההיתרונות שלו לעומת האונקיו שציינתי למעלה? או שאם אני כבר נשאר בינתיים עם הג'אמו אין בזה יתרון מיוחד

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
האמת, ב3000 שח הייתי מנסה אינטגרייטד מנורות - נטייה לוינטאג'- ונהנה מסאונד עם אופי שממקסם את יתרונות המדפי שקנית. בתחילת הדרך היה לי גאמו קורנט 145 , מגבר heathkit sa-2 חדר זהה בגודל למה שציינת ונהניתי עד מאוד. מצד שני, המקור שלך זה בטח מבוסס וויפיי/ בלותטות'..? ואז אני מבין צורך ברסיבר מודרני.
כהערת אגב, יש לי תחושה כללית, שבתקציבים צנועים ניתן להנות מתהילות עבר במקום משאריות הווה...:בעד: ( entry level לא השתחל לי טוב למשפט כמו שאריות...אבל זו הכוונה :))

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
כן אני מרגיש שהוא איש טוב לגמרי פשוט היתה בנינו אי הבנה..

עזוב. הוא חרא בנאדם. ביקשתי ממנו אחת אחת הכליות שלו בשביל לשדרג רמקולים. לא הסכים!

אין מה לעשות. האיש לא לארג'...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור