עד לאיזה תדר אתם שומעים, ובני כמה אתם?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
20200220_002846.jpg
שימוש באוזניות שסופקו עם ה A70.
לא נגעתי בשום ערך, ברירת מחדל.

תמונות מצורפות

• 20200220_002846.jpg
    20200220_002846.jpg
    KB 49.6 · צפיות: 363

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אסור כמובן לשמוע שום תדר נוסף , יתכן והמגבר של הטלפון מעוות או האוזניה.......אני מקווה שזה לא BlueTooth רצוי "אוזניה פשוטה עם כבל" ......בבדיקה זו צריך להשתמש בציוד איכותי כדי לשקף "את האמת"......אני השתמשתי באוזניה Sennheiser HD600
אכן יש חשיבות לציוד, בלינק שצרפת הצלחתי לשמוע בלי בעייה וצליל נקי עד 14 קילו (תדר נמוך מ 13 הרץ) (בן 62 )
לא יודע כמה מכשיר סלולרי (NOTE 4 ) עם אוזניות משקף את האמת בעיקר כאשר זה מנגן מאתר...
גם לסוג האוזניות יש חשיבות, ניסיתי מספר אוזניות שברשותי (כולם בחיבור חוטי) והיו הבדלים בין האזניות,
כאשר באוזניות
Sony WH-1000XM3
שמעתי הכי טוב לאורך כל התחום עד 14 קילו ללא הפעלת NOISE CANCELING,
אני חוזר ואומר, איכות השמע זה לא רק התדר הגבוה, יש עומק, ויש במה,
יש שירים למשל שיש ברקע גם צלילים נמוכים מאוד (סוג של באס) , במערכות פחות טובות הצליל הנמוך נבלע בהמולה ולא מבחינים בפרטים של הצליל הנמוך, הכוונה ששומעים אותו אבל לא מבחינים בו...
כמו כן, למשל מערכת טופים, לא שמעתי עדיין מערכת שמע שמשחזרת את המצלתיים כמו בהופעה חייה, וזה ממש לא רק התדר הגבוהה...

נערך לאחרונה ב:

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
שלום

תמיד סיקרן אותי לדעת היכן xxx שלי ממוקמם ביחס לאחרים. אני בן 48 וכמעט ולא מצליח לשמוע מעבר ל 12.5kHz. בדקתי בעזרתה של אשתי ובכל פעם שהיא לחצה על PLAY מיד הגשתי בצליל של 16 קילו, אבל זה הצריך מאמץ וריכוז.

אולי זה כן קשור ליין...:)

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא כל כך קשור לעניין הטינטון אבל קשור לאוזניות, לדעתי אני שומע היום רק עד 14.5 KHz בגלל פגיעה בשמיעה עקב ווליומים אדירים שהייתי שומע ובעיקר באוזניות.

בהמון השוואות A/B שבצעתי לעצמי כאשר ההחלפה היא מיידית (עם ממסר יעודי) הכי קל לזהות הבדלים בציוד עם רעש לבן........רעש לבן בווליום גבוה הוא "מזמבר" שמיעה רציני ובעיקר בתדרים הגבוהים.

לחברים הצעירים - שמרו על האוזניים שלכם !! למען שכשיהיה לכם כסף....ברבות השנים....ותוכלו לרכוש "אחלה מערכת" תוכלו גם באמת להנות ממנה ולא רק מהמראה המצודד שלה.

איפה היית כשהייתי צעיר, חברים צעירים: זה הפוסט הכי חשוב שתקראו בחיי האודיופיליה שלכם!

אתה חושב שהנאה ממערכת זה איזה תדרים המאזין שומע וזהו?

אריה

באמת אריה ?!?!?!? מדובר על בריאות, למה התגובה הזאת?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
איפה היית כשהייתי צעיר, חברים צעירים: זה הפוסט הכי חשוב שתקראו בחיי האודיופיליה שלכם!

באמת אריה ?!?!?!? מדובר על בריאות, למה התגובה הזאת?
אין קשר לבריאות.
אנחנו רואים שאנשים ששומעים את אותו טווח תדרים מחזיקים בדעות שונות לגבי השפעה של רכיבים שונים על איכות הצליל.
בנוסף, למוסיקה מרכיבים רבים שההתרשמות מהם לא קשורה בגובה התדר אותו המאזין שומע.

אריה

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
שיואו רונן זה בדיוק מה שקרה לי שהתחיל אצלי הטינטון שזה היה בתקופת מסכי ה CRT (שפופרות) ולקחתי את הטלוויזיה לשתי מעבדות שהחליפו אוסצילטורים שיוצרים את התדר הזה וזה לא עזר, החלפתי טלוויזיות, בזבזתי כסף ואז הגיעו המסכים השטוחים והבנתי שזה אצלי באוזן, בדיקות אין ספור ללא ממצאים, כדורים מכדורים שונים בעיקר SSRI שטוענים שעוזרים-בולשיט, תופעות לוואי והטינטון המשיך, ביו פידבק-חחח, מכה שלא כתובה ונראה לי שהרבה מהאופי החרא שלי קשור לכך.
האם שמעת הרבה דרך אוזניות בתקופה ההיא ?
לא שמעתי באוזניות בכלל מאז תקופת הצבא. בכללי ,העוצמה של הטינטון המעצבן הזה משתנה, כשאני עייף יותר הוא מתעצם. אממה מבחין בשנייה באם המקור הוא מחשב או נגן

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
roberts עשיתי בדיקה עם הלינק,שצירפת דרך מחשב ביתי מעפן עם כרטיס קול מובנה ואוזניות ultrasone hfi-450 ומעדכן אותך,שעד 15 קילוהרץ שומע צליל ברור ומגיע עד 18.2 קילוהרץ בריכוז גבוהה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
roberts עשיתי בדיקה עם הלינק,שצירפת דרך מחשב ביתי מעפן עם כרטיס קול מובנה ואוזניות ultrasone hfi-450 ומעדכן אותך,שעד 15 קילוהרץ שומע צליל ברור ומגיע עד 18.2 קילוהרץ בריכוז גבוהה.
לא רע ......אם כך אתה יכול להנות מתדרי הבס של העטלפים ;)

האם התוצאות כעת יותר קונסיסטנטיות ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
פה נעצרתי

Screen Shot 2020-02-20 at 20.59.31.png

תמונות מצורפות

• Screen Shot 2020-02-20 at 20.59.31.png
    Screen Shot 2020-02-20 at 20.59.31.png
    KB 168.1 · צפיות: 291

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה לא רציני אתה, אם ה BMW שלך אתה מגיע להרבה יותר......

נמר, תגיד משהו.....אני אוהב, ממש אוהב לשמוע בווליומים שקורעים את האוזניים והבטן....בעייני/אוזני זה כיף ....איך אתה בעניין הזה? , האם גם אתה "אוהב ווליומים" ?.....כמובן עם המוסיקה הנכונה.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אתה לא רציני אתה, אם ה BMW שלך אתה מגיע להרבה יותר......

נמר, תגיד משהו.....אני אוהב, ממש אוהב לשמוע בווליומים שקורעים את האוזניים והבטן....בעייני/אוזני זה כיף ....איך אתה בעניין הזה? , האם גם אתה "אוהב ווליומים" ?.....כמובן עם המוסיקה הנכונה.

אוהב לשמוע בעוצמה של הכלי עצמו (בערך) אם מדובר על כלים אקוסטים. בגדול, לא אוהב לשמוע בווליום.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
רוברט, הבטחתי... אז מקיים.
אגב, אין לי מושג תכלס מה אומר הגרף.
(דהיינו מה מציינים המספרים).

מכון שמר.
X אוזן שמאל.
O אוזן ימין.

תמונות מצורפות

• ER.jpg
    ER.jpg
    KB 31.2 · צפיות: 104

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
רוברט, הבטחתי... אז מקיים.
אגב, אין לי מושג תכלס מה אומר הגרף.
(דהיינו מה מציינים המספרים).

מכון שמר.
X אוזן שמאל.
O אוזן ימין.

המכונים האלה דופקים קופות.
בדיקה עד 8-kHz מעידה רק על ירידה קלינית בשמיעה ומיועדת לאוכלוסיות בסיכון, לאודיופילים היא אולי יכולה להסביר למה בחדר מושלם סימטרית במוזיקת מונו הם לא שומעים שווה בשתי האוזניים.
מאחל לך בריאות שלמה גם מאיפה שאתה משתין ;)

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
שידפקו. לבריאות.
המעסיק משלם.
: -)

אגב, מה העמודה השמאלית מייצגת?

מאחל לך בריאות שלמה גם מאיפה שאתה משתין.
אמן.
יוסיפו לך.
(ישתבח הבורא, בריא בכל שסה ורמח).

נ.ב.
דווקא הבודק התפעל.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מהשמיעה או מאיפה שאתה משתין ?;)

לא זכור לי שבבדיקת שמיעה מתבקשים להוריד מכנסיים ותחתונים ;) אלא אם הנבדק אומר שבזמן האחרון השמיעה שלו שווה לתחת.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
אגב g
נכנסתי ללינק.
אבל הם לא מסבירים שם, מה מייצגת כל עמודה.
(העליונה והשמאלית). ומה היחס ביניהם.
הם נותנים הסבר מאוד כללי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור