עד לאיזה תדר אתם שומעים, ובני כמה אתם?

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
בן 52, שומע 15k סביר, ב 16k כבר כלום.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
The-average-pure-tone-audiogram-for-different-age-groups-by-decade-in-men-and-women.png

חברים,
בדיקות שמיעה Pure Tone Audigram - PTA מבוצעות בתחום שבין 250 הרץ ל 8 קילוהרץ ולא מעבר.
אז מי שעשה בדיקת שמיעה ואמרו לו מצויין זה רק עד 8 קילוהרץ
ראו למעלה איבוד שמיעה אופייני כתלות בגיל.... - גברים משמאל, נשים מימין
ואין אפס, לכולם זה קורה.
היום אני בן 69 פלוס קצת. בגיל 30 שמתי לב שאני שומע פחות טוב גבוהים של מצילות ומברשות. עיצבן אותי נורא. הלכתי לבדיקת שמיעה ואמרו לי שאני שומע מצויין. הבנתי אז שהם בודקים בתחום מוגבל.
בבדיקה עצמית, היום אני שומע די בסדר עד 8 קילוהרץ. מעבר לזה אני מבחין בקושי עד 10 קילוהרץ אם אני מגביר בכ25 די בי יחסית לעוצמה בה שמעתי עד 8 קילוהרץ.
באסה, אבל זה המצב.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
שימו לב חברים חוויתיים....כמעט כל המהנדסים שכותבים פה באתר (הטכנוקרטים) "התפקדו".......יאללה איפה אתם ? (ורד)

תוספת מאוחרת: באמת ובתמים אין לי שום כוונה צינית בפוסט זה, רק לעודד את כולם לדווח על הגיל ויכולת השמיעה.

נערך לאחרונה ב:

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
בוודאי, אבל רק אם היין שלו קטן....יגידו הפסיכולוגים;)
לא עניין של משקה. ומעבר לסתם פילוסופיה.
ברכבים כאלו היצרן משקיע בשלדה מחוזקת, בבלמים משופרים, במנוע, מתלים מתוחכמים
היגוי מדוייק ובסופו של דבר אתה מקבל מוצר בטוח יותר (לפעמים גם מהנה יותר).
ולמרות שלא הכל מדיד,
היצרן יודע מה למדוד.
(ורד)
R

בבדיקות שמיעה שבצעתי בזמנו
גיל 6 - 23 קהצ
גיל 8 - 20.5 קהצ
גיל 62 - 13 קהצ

נערך לאחרונה ב:

MadCow

אוהב את התחום
מעורבות
22
נקודות
8
הגעתי עד ל 20khz ומנגד עד ל15hz ופשוט קיבלתי סחרחורת o_O
בן 32

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
בן 46(יום הולדתי לפני שבועיים) שומע עד 16 בווליום סביר. שומע איזה טינטון מעצבן שמזכיר את הרעש מטלביזיות שפופרת כאשר לא הייתה כניסה מחוברת(תמונת שלג בווליום נמוך)
אצלי שעוני הגז שבבניין מווברצים ב200HZ . מעצבן ביותר.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הגעתי עד ל 20khz ומנגד עד ל15hz ופשוט קיבלתי סחרחורת o_O
בן 32
בן 32 הוא סוג של ינוקא במושגים אודיופיליים.......20 KHz סחתיין.....תהנה עכשיו מהאוברטונים של המצילות לפני שתגיע
לגיל 50-60;)

MadCow

אוהב את התחום
מעורבות
22
נקודות
8
בן 32 הוא סוג של ינוקא במושגים אודיופיליים.......20 KHz סחתיין.....תהנה עכשיו מהאוברטונים של המצילות לפני שתגיע
לגיל 50-60;)

תודה על הברכות רוברט. בינתיים נהנה מהאוברטונים מהצרחות של הילדים :)

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
בן 46(יום הולדתי לפני שבועיים) שומע עד 16 בווליום סביר. שומע איזה טינטון מעצבן שמזכיר את הרעש מטלביזיות שפופרת כאשר לא הייתה כניסה מחוברת(תמונת שלג בווליום נמוך)
אצלי שעוני הגז שבבניין מווברצים ב200HZ . מעצבן ביותר.

שיואו רונן זה בדיוק מה שקרה לי שהתחיל אצלי הטינטון שזה היה בתקופת מסכי ה CRT (שפופרות) ולקחתי את הטלוויזיה לשתי מעבדות שהחליפו אוסצילטורים שיוצרים את התדר הזה וזה לא עזר, החלפתי טלוויזיות, בזבזתי כסף ואז הגיעו המסכים השטוחים והבנתי שזה אצלי באוזן, בדיקות אין ספור ללא ממצאים, כדורים מכדורים שונים בעיקר SSRI שטוענים שעוזרים-בולשיט, תופעות לוואי והטינטון המשיך, ביו פידבק-חחח, מכה שלא כתובה ונראה לי שהרבה מהאופי החרא שלי קשור לכך.
האם שמעת הרבה דרך אוזניות בתקופה ההיא ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לא כל כך קשור לעניין הטינטון אבל קשור לאוזניות, לדעתי אני שומע היום רק עד 14.5 KHz בגלל פגיעה בשמיעה עקב ווליומים אדירים שהייתי שומע ובעיקר באוזניות.

בהמון השוואות A/B שבצעתי לעצמי כאשר ההחלפה היא מיידית (עם ממסר יעודי) הכי קל לזהות הבדלים בציוד עם רעש לבן........רעש לבן בווליום גבוה הוא "מזמבר" שמיעה רציני ובעיקר בתדרים הגבוהים.

לחברים הצעירים - שמרו על האוזניים שלכם !! למען שכשיהיה לכם כסף....ברבות השנים....ותוכלו לרכוש "אחלה מערכת" תוכלו גם באמת להנות ממנה ולא רק מהמראה המצודד שלה.

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לא כל כך קשור לעניין הטינטון אבל קשור לאוזניות, לדעתי אני שומע היום רק עד 14.5 KHz בגלל פגיעה בשמיעה עקב ווליומים אדירים שהייתי שומע ובעיקר באוזניות.

בהמון השוואות A/B שבצעתי לעצמי כאשר ההחלפה היא מיידית (עם ממסר יעודי) הכי קל לזהות הבדלים בציוד עם רעש לבן........רעש לבן בווליום גבוה הוא "מזמבר" שמיעה רציני ובעיקר בתדרים הגבוהים.

לחברים הצעירים - שמרו על האוזניים שלכם !! למען שכשיהיה לכם כסף....ברבות השנים....ותוכלו לרכוש "אחלה מערכת" תוכלו גם באמת להנות ממנה ולא רק מהמראה המצודד שלה.
אתה חושב שהנאה ממערכת זה איזה תדרים המאזין שומע וזהו?

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה חושב שהנאה ממערכת זה איזה תדרים המאזין שומע וזהו?

אריה
האינפורמציה של האמביינט (אווירה), הבמה ואפקטי הסטריאו נמצאת בתדרים הגבוהים ומכאן חשיבותם (אכן לא בתדרים הסופר גבוהים אלא רק הגבוהים).

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
האינפורמציה של האמביינט (אווירה), הבמה ואפקטי הסטריאו נמצאת בתדרים הגבוהים ומכאן חשיבותם (אכן לא בתדרים הסופר גבוהים אלא רק גבוהים).
אתה טועה בגדול בכל מה שקשור בהנאה ממוסיקה.
אני מזמין אותך אלי לביקור, אשמיע לך תקליט שכולו שני קונטרה באסים, תאמין לי, הנאה צרופה.

אריה

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
אני בן 50 וחצי. ניסיתי כמה טסטים וקיבלתי תוצאות מ 14.5 עד 17 קילוהרץ.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני בן 50 וחצי. ניסיתי כמה טסטים וקיבלתי תוצאות מ 14.5 עד 17 קילוהרץ.
ההבדלים בתוצאות עקב ווליומים שונים בבדיקה או מיקום שונה של האוזניה על הראש ?

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
ההבדלים התקבלו בין סרטוניי בדיקה שונים ללא שינוי בווליום או מיקום אוזניות על הראש. איזה מהם יותר אמין,-אלוהים יודע ??? :מבולבל:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ההבדלים התקבלו בין סרטוניי בדיקה שונים ללא שינוי בווליום או מיקום אוזניות על הראש. איזה מהם יותר אמין,-אלוהים יודע ??? :מבולבל:
לא יודע למה אתה מתכוון בסרטוני בדיקה, יש אתרים באינטרנט שיש בהם אוסילטור (לינק), הכי טוב להשתמש בהם.
בבקשה תעדכן אם אתה מקבל עכשיו תוצאות יותר עקביות.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
וואוו !!!..... אני מרוצה מעצמי !!! בניגוד למה שכתבתי בעבר שאני שומע עד 14.5 KHz באתר הזה שיש בו Tone אוסילטור (לינק) אני שומע עד 16.7 KHz .......ואני חתייאר בין 60 !!!

.......הולך עכשיו לבדוק את עצמי...... אולי בכל זאת אוכל לשמוע אינטרקונקטים ;)

בני אדם - תעשו את הבדיקה ותעדכנו את הפורום.....שוב פעם (הלינק) לאוסילטור !!!......ותוודאו שהאוזניה שאתם משתמשים בה מספיק איכותית, ולא מופעל האקוולייזר במחשב/מערכת/סלולרי.(ורד)

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
וואוו !!!..... אני מרוצה מעצמי !!! בניגוד למה שכתבתי בעבר שאני שומע עד 14.5 KHz באתר הזה שיש בו Tone אוסילטור (לינק) אני שומע עד 16.7 KHz .......ואני חתייאר בין 60 !!!

.......הולך עכשיו לבדוק את עצמי...... אולי בכל זאת אוכל לשמוע אינטרקונקטים ;)

בני אדם - תעשו את הבדיקה ותעדכנו את הפורום.....שוב פעם (הלינק) לאוסילטור !!!......ותוודאו שהאוזניה שאתם משתמשים בה מספיק איכותית, ולא מופעל האקוולייזר במחשב/מערכת/סלולרי.(ורד)
אל תשמח כל כך מהר, גם אני שומע באתר הזה עד 16 ק״ה אבל זה לא נכון.
עשיתי את הבדיקה באייפון ולדעתי התדר לא נקי כך שגם בגבוהים נשמע תדר נמוך יותר שמטעה וגורם לתחושה ששומעים את הגבוהים.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אל תשמח כל כך מהר, גם אני שומע באתר הזה עד 16 ק״ה אבל זה לא נכון.
עשיתי את הבדיקה באייפון ולדעתי התדר לא נקי כך שגם בגבוהים נשמע תדר נמוך יותר שמטעה וגורם לתחושה ששומעים את הגבוהים.

אריה
אסור כמובן לשמוע שום תדר נוסף , יתכן והמגבר של הטלפון מעוות או האוזניה.......אני מקווה שזה לא BlueTooth רצוי "אוזניה פשוטה עם כבל" ......בבדיקה זו צריך להשתמש בציוד איכותי כדי לשקף "את האמת"......אני השתמשתי באוזניה Sennheiser HD600

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור